Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Miki 34
Koliko dugo di čekao na termin....da ti jave datum i vreme datuma....mislim sve ukupno? Hvala!
Poštovanje,
Na termin sam čekao desetak dana da mi jave datum i za meces dana je bio, ali to je bilo početkom proleća . Kolega je apliciraoza termin i dobio odgovor za 30tak dana a termin početkom septembra (to je bilo početkom juna).
Nadam se da sam pomogao.
Srecno svima

Postovani, svaka cast na vrlo korisnim informacijama! Zanima me ako bih dobio posao na neodredjeno ili na 2 god, u vezi spajanja porodice, da su ispunjeni uslovi neto plate, kvadrature stana i jezika supruge, jel postoji jos neki uslov? Negde sam procitao da moram da primam tri meseca platu tj da radim da bih tek tad podneo zahtev za njih dve? Jel to istina ili? Hvala unapred i izvinjavam se ako sam prevideo odgovor na ovo pitanje.

Taj papir se vadi za džabe i nije dzak cementa od 50 kg pa da ga moras tegliti do konzulata.izvadi ga. Idi u Nemanjinu ako si iz Bgd ili kod sebe u ustanovu gde se vadi taj papir. Čim pise na sajtu ambasade znaci treba , nosi valjda nisi sasav pa da dodjes sa nepotpunom dokumentacijom pa te posle zovu za dopunu.

- - - - - - - - - -

Ne brini bićeš obavešten o terminu nekad se cekalo 2 nedelje , sad i do mesec ipo. Velika je gužva , a i sezona odmora je .
Malo je ljudi koji dobiju vizu , pa onda dele iskustva na ovom forumu.
Pozdrav iz nemacke

Hvala na nadi, upravo sam u petoj sedmici čekanja za termin i zaista očekujem neke vijesti iz ambasade do petka. Znam da su godišnji odmori i pritisak sa vizama i već sam se pomirio sa tim da neću moći otići u DE prije oktobra/novembra ako dobijem vizu. Uglavnom, nadam se da ću se pojaviti na forumu do petka sa nekim terminom!

Pozdrav svima.Hteo bih da pitam da li neko ima iskustva sa agencijom ili firmom Fortuna personal i KGroup SRL ,isti su vlasnici,i reklamiraju se da obezbeđuju radnu vizu za Nemačku i celu EU i da nalaze posao za 2 do 6 meseci.
hehe brate ni ne pokusavaj, jedan drugar pozvao tu agenciju u DE i ovako rekli su mu da za nas sa nonEU pasosima moraju da rade radne vize (to svi znamo) ali da im se placa 2000€ a posle neki procenat valjda od plate.
Najveci fazon je da traze 1000€ ODMAH a 1000€ kao kad ti zavrsi ambasada. Ma brate pa nismo šarani...

Predao sam za plavu kartu 12.06. i još uvek čekam. Kada sam predavao službenica reče da bi trebalo da mi stigne do 01.08. ali vidim da su neki dobijali odgovore i u roku od nekoliko dana. Nisu mi tražili nikakvu dopunu i delovalo je da svu sve dokumenta u redu. Da li ima veze visina primanja?
Neko je pominjao i da ima veze da li se ide u neki veći grad (pa tada procedura duže traje) ili u neki manji koji nije toliko opterećen sa doseljenicima.
Pečem se na ražnju čekajući odgovor. Vidim da ima ljudi koji čekaju i duže ali da li neko zna koje je generalno vreme čekanja na odgovor, nedelju dana ili dva meseca?

Pozdrav svima na forumu.

Molila bih one koji su u skorije vreme spojili porodicu ili su u toku da podele iskustva. Tacnije me zanima, koliko prodje od momenta predaje dokumenata u Ambasadi u Bgd do dobijanja odgovora. I da li ste imali poziv u Auslaenderamt u Nemackoj da sve to potvrdite, tj.dopunite dokumentaciju UKOLIKO ONI SMATRAJU DA JE JOS NESTO NEOPHODNO....jer ovde u Bavarskoj, kazu to rade. Svaki komentar je dobrodosao.

Hvala svima.

Postovani iscitao sam celu temu. Registraciju sam izvrsio 7. Jula nakon prikupljene sve dokumentacije, nakon 35 minuta mi je stigao mail da je potvrdjeno i da ce me obavestiti o terminu. Kad bude nekih novih informacija, ja cu ovde podeliti sa vama a dokumenaciju svu sam prikupio. Moje pitanje glasi danas sam u tom mailu za potvrdu regostracije slucajno kliknuo storno, i odma izasao nije se stigla stranica ucitati i ugasio podatke, znaci slucajno stisnuo. Proslo je 6h od toga i nije mi stigao mail kao sto je neko sa foruma napisao da mu je stigao mail o potvrdi storniranja, molim vas ako neko ima iskustva da mi pomogne dal se ikome ovo desilo da li sam slucajno sada stornirao Moju registraciju. Molim za odgovor u sto krecem roku. Hvala puno

Evo da vam napisem moje iskustvo.
Posao sam dobila u Aprilu, farmaceutska kuca je u pitanju u okolini Frankfurta.
Termin za Plavu kartu sam uspela da ugrabim (posle 7 dana konstantnog kliktanja ) za 02.05. a zvali su me 04.05. da donesem pasos na viziranje.

Posto mi je pozicija Globalna NISU mi trazili znanje Nemackog jezika, dakle nije istina da za plavu kartu morate znati jezik.

Isto tako, moze da vam bude korisna informacija, da kada predajeze za sebe za plavu kartu mozete odmah da predate i za spajanje porodice. Ja recimo tu infomaciju nisam imala dok nisam dosla na razgovor. Tada me je sluzbenica zacudjeno pitala zasto odmah nisam predala i za dete i muza.

Oni su posle naknadno zakazivali termin za spajanje pordice (negde sredinom Juna) i termin su dobili tek za 10 avgust.
Isto tako, mom muzu ne treba sertifikat o poznavanju jezika jer ide preko Plave karte.

Da li neko mozda zna koliko u proseku traje obrada dokumentacije za spajanje pordice? Ili je i to individualno

Eto nadam se da ce nekome znaciti.

Postovani iscitao sam celu temu. Registraciju sam izvrsio 7. Jula nakon prikupljene sve dokumentacije, nakon 35 minuta mi je stigao mail da je potvrdjeno i da ce me obavestiti o terminu. Kad bude nekih novih informacija, ja cu ovde podeliti sa vama a dokumenaciju svu sam prikupio. Moje pitanje glasi danas sam u tom mailu za potvrdu regostracije slucajno kliknuo storno, i odma izasao nije se stigla stranica ucitati i ugasio podatke, znaci slucajno stisnuo. Proslo je 6h od toga i nije mi stigao mail kao sto je neko sa foruma napisao da mu je stigao mail o potvrdi storniranja, molim vas ako neko ima iskustva da mi pomogne dal se ikome ovo desilo da li sam slucajno sada stornirao Moju registraciju. Molim za odgovor u sto krecem roku. Hvala puno

Nisam sigurna da li moze ovako - mozda da probas da se ponovo registrujes, jer ako si vec na listi cekanja, deluje logicno da ti nece dati mogucnost da se ponovo registrujes za istu stvar. A ako je termin stvarno storniran, verujem da ces moci da se opet registrujes jer onda nisi u sistemu za cekanje.

Sistemu treba neko vreme da stornira rezervaciju, možda i čitav dan prođe. Ja sam svoj termin namerno stornirao ali se ne sećam da li je trebalo storniranje potvrditi na stranici koja se pojavila. U svakom slučaju prošao je ceo dan pre no što sam dobio informaciju da je termin storniran. Novu rezervaciju sam napravio i pre no što sam dobio mail potvrde da sam stornirao stari termin.
Ovo se sve odnosi na stari sistem (mislim da je bilo negde u martu/aprilu) za plavu kartu gde se direktno zakazivao termin za predaju dokumenata.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back