Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav,

citam ovu temu vec par meseci i mislim da je vreme da postavim moja pitanja :)

zivim u Nemackoj vec godinu dana (imam 17g. i bez roditenja) i problem je to sto za dva meseca punim 18g. i tada moram da napustim zemlju.

Na srecu nasao sam Ausbildung u jednoj vecoj firmi kao Java programer i potpisao ugovor.

Sutra podnosim zahtev u Agentur für Arbeit, u utorak izvadio novi pasos i cim dodje dozvola od agenture zakazujem termin.

Ovo su moja pitanja :)

Da li cu imati problem u agenturi ili kada podnesem zahtev za vizu jer imam zavrsenu samo 10 razreda Hauptschule? (firma je rekla da im je to uredu)
Da li mogu da izaberem datum za termin ili se dodeljuje automatski? (na primer 2/3 dana posle mog rodjendana)
Da li ima sanse da mi ne odobre jer sam ziveo ovde duze od 3 meseca?
Da li mogu da donesem sertifikat za jezik iz Nemacke? (imam B2)

Hvala unapred.

Molim vas ukratko sta mi treba sve od papira u srbiji za izdavanje nemacke vize,ovih dana treba da dobijem papire iz jedne firme ovde u nemackoj da sam im potreban kao radnik
U pitanju je vozac kamiona,i jel meni treba da znam nemacki mislim hoce me to pitati u ambasadi,posto meni za ovaj posao poznavanje nemackog moze da bude na minimumu,ne moram da vadim kuci neke sertifikate za nemacki jezik itd,hvala.

Jel ima neko iskustvo sa podnosenjem vize u toku razvoda? ( jos uvek nisam dobila termin za razvod) Isto tako vec je podnosen zahtev za termin u ambasadi. Zanima me ako u slucaju jos ne budem razvedena onda moram da unesem podatke o muzu? Ili sta ako u toku odobrenja vize se razvedem? Konfuznije ne moze da bude. ????

Molim vas ukratko sta mi treba sve od papira u srbiji za izdavanje nemacke vize,ovih dana treba da dobijem papire iz jedne firme ovde u nemackoj da sam im potreban kao radnik
U pitanju je vozac kamiona,i jel meni treba da znam nemacki mislim hoce me to pitati u ambasadi,posto meni za ovaj posao poznavanje nemackog moze da bude na minimumu,ne moram da vadim kuci neke sertifikate za nemacki jezik itd,hvala.

A kako bi bilo da uložiš barem minimalan napor i prvo pročitaš poruke u ovoj temi? :think:

To što pitaš je već više puta odgovoreno, i to detaljno. Da ne ponavljamo jedno te isto za svakoga koga mrzi da čita duže od 2 minuta.

Hvala puno na odgovoru.
Jos jedno pitanje, da li na ugovoru od poslodavca treba da stoji datum pocetka radnog odnosa i kako se to odredjuje? Da mu kazem od datuma termina u ambasadi + 2 meseca?

mi smo stavili plus 3 meseca trebala sam 1.5.da počnem a tek sam predala papire

- - - - - - - - - -

A kako bi bilo da uložiš barem minimalan napor i prvo pročitaš poruke u ovoj temi? :think:

To što pitaš je već više puta odgovoreno, i to detaljno. Da ne ponavljamo jedno te isto za svakoga koga mrzi da čita duže od 2 minuta.

Sve piše na sajtu ambasade.Tako da vam je ovo sve rekla kazala.Postoji informator koji skinete sa sajta ambasade i sve piše kratko i jasno

- - - - - - - - - -

svi hoće u nemačku bez nemačkog...nije obavezan sertifikat ali mogu da vas propitaju na salteru e sad posto ste u fazi početka procesa ....ubrzani kurs Goethe...pa učenje.Jako je tesko biti bez znanja jezika kad ste sami

Pozdrav,
moze li neka okvirna informacija koliko se ceka termin za vizu za zaposljavanje u njemackoj ambasadi u BG? U registracionom mailu stoji da ce ambasada o tacnom terminu obavjestiti, pa bih htio otprilike znati koliko je to, mjesec dva tri pet..mozda neko zna.
Hvala!

Ja sam suprugu uspela da zakazem termin, nakon prijave na listu, posle 7 dana je dobio obavestenje da mu je termin za 2,5 meseca. Sve u svemu, mnogo je.

Hvala lijepo na info. Koliko se ceka za samu vizu jos, od razgovora?

zavisi od 3 dana do 3 meseca.ja sam predala 9.5. pa ćemo videti

- - - - - - - - - -

Jel ima neko iskustvo sa podnosenjem vize u toku razvoda? ( jos uvek nisam dobila termin za razvod) Isto tako vec je podnosen zahtev za termin u ambasadi. Zanima me ako u slucaju jos ne budem razvedena onda moram da unesem podatke o muzu? Ili sta ako u toku odobrenja vize se razvedem? Konfuznije ne moze da bude. ????

vi stavite ime muza jer još niste razvedeni,u svakom slučaju pravite vizu za sebe a ne za muza

Pozdrav,

Moj otac je dobio posao,
On radi tamo kod coveka vec tri godine na crno,
Ovaj poslodavac mu je skorije zavrsio papire,
Ali su ga prebacili na nemacku ambasadu,
Mora da zavrsi viziranje,
Da li mu se termin zakazuje za work vizu ili je to neki drugi proces,
Izvinjavam se ako ne raspolazem terminima.

Pozdrav i hvala unapred.

Mozes li mi reci koliko si platio osiguranje, i gde si kupila osiguranje?

7800 eurotrag agencija pored ambasade,nisam kupila čekam još vizu ali sam ih pitala

- - - - - - - - - -

Pozdrav,

Moj otac je dobio posao,
On radi tamo kod coveka vec tri godine na crno,
Ovaj poslodavac mu je skorije zavrsio papire,
Ali su ga prebacili na nemacku ambasadu,
Mora da zavrsi viziranje,
Da li mu se termin zakazuje za work vizu ili je to neki drugi proces,
Izvinjavam se ako ne raspolazem terminima.

Pozdrav i hvala unapred.

da li ima Zustimmung od Bundes Agentur für Arbeit?
Ako ima,-zakazuje termin u onom delu gde pise sa zustimmungom.
to je radna viza,tu se zakazuje.

Suprug je dobio posao vozača u Njemačkoj. Ima dvojno državljanstvo (Srbija, BiH).
Poslodavac je predao papire za odobrenje od Agencije za rad. Odobrenje je traženo na bosanski pasoš.
Pitanje 1. da li je moguće da poslodavac ponovo trazi odobrenje od Agencije za rad za istog covjeka ali sada za srbijanski pasoš!
(Razlog je nevjerovatno dugo čekanje za termin za vizu u Sarajevu). Da li bi to prouzrokovale neke nedoumice ili sumnje.
Neko je napisao da odobrenje vrijedi 6 mjeseci, što znači, sa sigurnošću, da će isteći prije nego dobije termin za vizu u Sarajevu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back