Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima. Da podelim i ja svoje iskustvo iz ambasade. Kako sam trazila vizu za obrazovanje, termin sam dobila u roku od mesec i po dana. 1.12 sam predala papire u ambasadu i sada cekam njihov odgovor( nadam se da ce biti pozitivan :-)). U ambasadi je sluzbenica bila izuzetno fina, pregledala je sve papire koje sam joj predala, nije me pitala nista na nemackom ( ocekivala sam s obzirom da su zenu pored mene pitali i dali joj da radi test za A1 iako ima sertifikat B2), mada koliko sam cula pitala ju je koliko dugo uci nemacki, sta ce raditi tamo, da se predstavi....nista tesko i komplikovano. Tako da....sve u svemu nije bilo strasno. I da VEOMA je vazno da imate dovoljan broj kopija svih papira ( mislim da je neko vec pisao o tome). Svima zelim puno srece pa cu se javiti kada me budu pozvali ili obavestili oko dobijanja/odbijanja vize.

Molim vas za pomoc sta mi treba od papira da radim u Nemackoj ali ja imam vec coveka koji hoce da me zaposli tamo vec je ugovoreno sve tamo mi je mama ceo zivot rodjen tamo nemam drzavljanstvo imam srpsko ali taj covek hoce da me zaposli pa me zanima koju ja vizu sad podnosi i sta on treba da posanje od papira i sta mama treba da posalje od papira da garantuje za stan i to mislim trebalo bih da dobijem sve samo ne znam koje papire da sredim i nadam se da je olaksnica sto me ceka posao i sto imam stan

Cao svima. Da podelim i ja svoje iskustvo iz ambasade. Kako sam trazila vizu za obrazovanje, termin sam dobila u roku od mesec i po dana. 1.12 sam predala papire u ambasadu i sada cekam njihov odgovor( nadam se da ce biti pozitivan :-)). U ambasadi je sluzbenica bila izuzetno fina, pregledala je sve papire koje sam joj predala, nije me pitala nista na nemackom ( ocekivala sam s obzirom da su zenu pored mene pitali i dali joj da radi test za A1 iako ima sertifikat B2), mada koliko sam cula pitala ju je koliko dugo uci nemacki, sta ce raditi tamo, da se predstavi....nista tesko i komplikovano. Tako da....sve u svemu nije bilo strasno. I da VEOMA je vazno da imate dovoljan broj kopija svih papira ( mislim da je neko vec pisao o tome). Svima zelim puno srece pa cu se javiti kada me budu pozvali ili obavestili oko dobijanja/odbijanja vize.

Jel za medicinsku struku toj zeni por vas bio termin. Jel davali test jos nekom.

Moj ti je savet vencaj se ovde u srbiji.. Ja sam obavila opstinsko vencanje upravo zbog toga.. agent koji mi je bio posrednik u nalazenju posla(med.struka) rekao da je bolje ovde da sklopim brak.. Predala sam sad dokumentaciju u ponedeljak,jos nismo ni god dana u braku ali dok ja odem u de i nadjem svoj stan i ostalo, da se i on registruje. Tada ce biti god dana ako se to gleda.. Mada moj kolega koji je otisao pre dva meseca rekli su mu da mora dve god da prodje dok ne dodje devojka tj.njegova buduca zena,posto se nisu vencali ovde.. toliko znam..

Aha..... Znaci ono sto pise u zakonu da bracnog partnera mozes dovesti, posle 6 meseci odnosno listinga plata. Da se vidi kolika ti je plata i kvadratura stana vazi samo za parove koji vec imaju duzi brak od dve godine. Recimo zive u braku u Srbiji vise od dve godine. A za ove ostale je drugacije.

E ovako od dana kad sam se registrovao do danasnjeg dana ima 4 meseca ukupno vizu sam dobio i sutra krecem za DE u pitanju bilo spajanje porodice u mom slucaju sa mojim detetom ima Nemacko drzavljanstvo i ima 10meseci :) samo hocu da napomenem da ljudi znaju kad predate papiri ovde u ambasadi drze mesec dana ne faksiraju odmah nasi su spori cim su stigli u DE nisu prosli 2 dana vec me zvali po vizu moja vanbracna supruga je urgirala sa razlogom tako da je sve trajalo 4 meseca inace spajanje traje po 6,7 meseci jako sporo...toliko od mene

Aha..... Znaci ono sto pise u zakonu da bracnog partnera mozes dovesti, posle 6 meseci odnosno listinga plata. Da se vidi kolika ti je plata i kvadratura stana vazi samo za parove koji vec imaju duzi brak od dve godine. Recimo zive u braku u Srbiji vise od dve godine. A za ove ostale je drugacije.

Ne vec za sve brakove sklopljene pre termina za vizu, aa za brakove posle vize mora ono pravilo od 2g

Molim vas za pomoc, procitala sam puno vasih odgovora , takodjer i na temu mog pitanja ali me zanima li mozete da mi potvrdite da li i dalje poslodavac u Njemackoj moze da sredi sve sto je potrebno za vizu? Vec godinu dana saljem upite za posao, medjutim nakon zavrsenog fakulteta informacionih tehnologija, posto nemam radno iskustvo, dobijem negativne odgovore...Inace zivim u Bosni i od 16.4.cekam termin za vizu, pa sam pokusala potraziti druge poslove, jer smatram da bih lakse dosla do posla ako sam u De i ako usavrsim njemacki jezik, prosle sedmice sam dobila ponude za razgovor, jedna se tice posluzivanja u restoranu a druga kao sobarica, medjutim po procjenama moj termin za vizu bi trebao biti krajem februara, pocetkom marta...imam vrlo dobro znanje engleskog jezika kao i njemackog, B1 Goethe Zertifikat. Zanima me koliko je to sve uopste dobra ideja i da li postoji ta mogucnost da mi poslodavac sredi sve sto se tice vize u De, da ne bih i dalje ovdje cekala i gubila vrijeme? Unaprijed hvala!

Ne vec za sve brakove sklopljene pre termina za vizu, aa za brakove posle vize mora ono pravilo od 2g
Aha. Znaci tako je. Nisam razumeo dobro. Her na forumu je chili pepper pisao o tome samo on je cini mi se naveo na strani 78 ko je dobio stalni boravak moze dovesti bracnog partnera.
Dok sam ja citao . Da nije vazan odobrenje za stalni boravak vec listing 6 mesecni plata. To znaci brcnog partnera mozete dovesti bez odobrenja za stalni boravak. Vec odma cim odete i ugrabite 6 meseci rada. Naravno da imate odgovarajucu platu i kvadraturu stana.

Zdravo svima,nova sam ovde.Imam zavrsenu srednju medicinsku skolu,smer medicinska sestra vaspitac i 15 god.iskustva u tom poslu u Srbiji radim kao sestra vaspitac u jaslicama..Konkurisala sam u par vrtica u Minhenu kao Kinderpflegerin i ocekujem pozitivan odgovor.Interesuje me u koju kategoriju zakazujem termin/dal je to noks 3-5 ali koja podkategorija ?

Postovani,
da li moze neko da mi kaze koliko se ceka na taj e-mail sa dobijanjem registarskog broja? :dash: Da li je neko imao slicno iskustvo? inace, jednom sam vec popunjavala podatke, i posle odredjenog vremena poslala ambasadi e-mail zbog cega nemam povratni e-mail, i dobila automatsku poruku o pogresno popunjenim poljima i bla bla, prekuce sam se opet registrovala i cekam taj e-mail i nista. Nemoguce da sam pogresila, nemacki znam, podatke o osobi za koju zakazujem znam, sve potrebno sam popunila i ne znam u cemu je stos. :dontunderstand:

Hvala vam puno

Aha. Znaci tako je. Nisam razumeo dobro. Her na forumu je chili pepper pisao o tome samo on je cini mi se naveo na strani 78 ko je dobio stalni boravak moze dovesti bracnog partnera.
Dok sam ja citao . Da nije vazan odobrenje za stalni boravak vec listing 6 mesecni plata. To znaci brcnog partnera mozete dovesti bez odobrenja za stalni boravak. Vec odma cim odete i ugrabite 6 meseci rada. Naravno da imate odgovarajucu platu i kvadraturu stana.

Marko polako sa konstatacijom .Supruga moze i odma poci sa tobom ali turisticki .Da bi i ona dobila boravisnu vizu mora podneti zahtev u ambasadi tj.aplicirati za vizu za spajanje porodice i skupiti potrebnu dokumentaciju iz informatora .

Postovani,
da li moze neko da mi kaze koliko se ceka na taj e-mail sa dobijanjem registarskog broja? :dash: Da li je neko imao slicno iskustvo? inace, jednom sam vec popunjavala podatke, i posle odredjenog vremena poslala ambasadi e-mail zbog cega nemam povratni e-mail, i dobila automatsku poruku o pogresno popunjenim poljima i bla bla, prekuce sam se opet registrovala i cekam taj e-mail i nista. Nemoguce da sam pogresila, nemacki znam, podatke o osobi za koju zakazujem znam, sve potrebno sam popunila i ne znam u cemu je stos. :dontunderstand:

Hvala vam puno

Na koju stranu potvrdis za termin kad popunis polja na levu ili desnu, i jel ti ispravna imejl adresa.

Zdravo svima,nova sam ovde.Imam zavrsenu srednju medicinsku skolu,smer medicinska sestra vaspitac i 15 god.iskustva u tom poslu u Srbiji radim kao sestra vaspitac u jaslicama..Konkurisala sam u par vrtica u Minhenu kao Kinderpflegerin i ocekujem pozitivan odgovor.Interesuje me u koju kategoriju zakazujem termin/dal je to noks 3-5 ali koja podkategorija ?

Mislim da jeste, al procitaj pazljivo sta pise na sajtu ambasade.

- - - - - - - - - -

Da se nadovezem, koleginica je bila u ambasadi, formalno su postavljali pitanja na nemackom samo medicinarima. Dakle jedno pitanje, nista tesko i dali su joj neki papir sa pitanjima koji je na nivou A1, ko je B1, trebalo bi sve to da zna. Ljude drugih struka, nisu proveravali u smislu jezika.

I ja sam medicinar ( lekar), a nisu me nista pitali. Verovatno zavisi od sluzbenice.

E ovako od dana kad sam se registrovao do danasnjeg dana ima 4 meseca ukupno vizu sam dobio i sutra krecem za DE u pitanju bilo spajanje porodice u mom slucaju sa mojim detetom ima Nemacko drzavljanstvo i ima 10meseci :) samo hocu da napomenem da ljudi znaju kad predate papiri ovde u ambasadi drze mesec dana ne faksiraju odmah nasi su spori cim su stigli u DE nisu prosli 2 dana vec me zvali po vizu moja vanbracna supruga je urgirala sa razlogom tako da je sve trajalo 4 meseca inace spajanje traje po 6,7 meseci jako sporo...toliko od mene

ako mogu da pitam na koji nacin je supruga urgirala? i gde je urgirala?

Ja u ovom trenutku cekam vec 2 meseca na termin, u medjuvremenu pisao ambasadi ali samo genericki mejl kao odgovor i da budem strpljiv..

Hvala na odgovoru

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back