Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel zna neko koliko se čeka na zustimmung.i da li je pametnije da prijavi poslodavac ili ja lično.
Ja sam cekao mesec ipo dana da bi dali mom poslodavcu odgovor da to ipak ne izdaju sada jer ce ambasada traziti pa da ne izdaju dva puta,ne zna se ko pije a ko placa ocigledno.I na kraju sam opat zamolio da ponovo razgovara sa njima i da im objasni da ambasada to sada trazi da poslodavac izvadi umesto njih i da je to jedina opcija..😫

A zasto su tebi uopste trazili zustimmung ?? Plava karta, Plata preko minimuma, zanimanje MINT u tim slucajevima ne treba zustimmung?
U mojoj
A zasto su tebi uopste trazili zustimmung ?? Plava karta, Plata preko minimuma, zanimanje MINT u tim slucajevima ne treba zustimmung?
Niko mi nije trazio ali posto me vec dva puta odbijaju uz obrazlozenje da firma ne salje trazene dokumente u Bundesagentur koje su joj trazili moja firma odlucuje da sama dokaze da mogu dobiti dozvolo za rad na trzistu.

Da li ne ko moze da mi potvrdi jer sam nezvanicno cuo da ljudi koji apliciraju za radnu vizu a prethodno su imali boravisnu vizu u Nemackoj podlezu strozijoj kontroli i proveri kod raznih institucija u Nemackoj i samim tim proces dobijanja vize traje znatno duze.
Hvala
jeste, oni sto su bili na detasmanu recimo duze cekaju na vizu posle termina, ja sam bio na detasmanu i hvatanja i deportacije pre petnaestak godina a dobio relativno brzo posle mesec i dvadeset dana. dok kolega koji je bio na terminu isti dan isto zanimanje ali druga pokrajina jos nije dobio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back