Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav.
Zanima me sledece...
Posto stari zakon o useljavanju vazi do kraja 2020 godine,da li mi koji smo podneli zahtev (jula 2018.),nakon dobijanja termina,moramo da ispunjavamo uslove po novom zakonu ili se u potpunosti primenjuju odredbe i uslovi zakona po kome smo podneli zahtev?
Hvala unapred
Trebalo bi da se primene odredbe po starom zakonu, ako se vec po tom zakonu predalo, ali opet ko ce to znati, tesko da neko moze 100% da bude siguran sta ce biti, vezano za ovo pitanje, a i mene interesuje isto sta ce se desiti.
Da li ce svi koji su predali po starom dobiti i termin po starom, pa kad god bude ili ce svi morati po novom to niko ne zna.
Bilo je reci na jos nekim forumima koje sam pratio da ce se do kraja 2019. znati da li ce pravilo o ZB biti produzeno ili ne, ali niko jos nista nije objavio.
Ostaje da se nadamo da cemo svi otici po starom, jeste da se ceka duze ali svakako je lakse sto se tice prepreka od diplome pa redom.

Pozdrav

Pozdrav.
Zanima me sledece...
Posto stari zakon o useljavanju vazi do kraja 2020 godine,da li mi koji smo podneli zahtev (jula 2018.),nakon dobijanja termina,moramo da ispunjavamo uslove po novom zakonu ili se u potpunosti primenjuju odredbe i uslovi zakona po kome smo podneli zahtev?
Hvala unapred
Na sajtu ambasade pise da se termini po starom dele dokle traje odredba a to je do kraja 2020.Da li ce produziti to je pitanje jer recimo ko se prijavio skoro za taj noks 1-2 on bi stigao na termin tek 2029 godine sto je smesno sobzirom na to da taj noks trenutno jedan mesec dele pola godine.Zanimanja postaju manje deficitarna,sve vise je odbijenica jer kod njih je sve vise ljudi na birou,tako da ima malo optimizma sve kad uzmes u obzir za stari zakon.

Pozdrav.
Zanima me sledece...
Hvala unapred
Spremate dokumentaciju prema informatoru za NOKS za koji ste aplicirali. Ova 2 zakona su nezavisna.

Na sajtu ambasade pise da se termini po starom dele dokle traje odredba a to je do kraja 2020.Da li ce produziti to je pitanje jer recimo ko se prijavio skoro za taj noks 1-2 on bi stigao na termin tek 2029 godine sto je smesno sobzirom na to da taj noks trenutno jedan mesec dele pola godine.Zanimanja postaju manje deficitarna,sve vise je odbijenica jer kod njih je sve vise ljudi na birou,tako da ima malo optimizma sve kad uzmes u obzir za stari zakon.

Onda ispada da pravilo o ZB vazi samo dve godine, mozda malo jace, jel samo su podelili 2016. i 2017. godinu.
Ne znam ni sam, ali narod vise gubi strpljenje, ceka se bas mnogo.

Onda ispada da pravilo o ZB vazi samo dve godine, mozda malo jace, jel samo su podelili 2016. i 2017. godinu.
Ne znam ni sam, ali narod vise gubi strpljenje, ceka se bas mnogo.
Vidis da dele odbijenice po starom ko ludi,sto bi ga produzavali,evo drugar mi kao pomocni radnik u susednoj zemlji imao termin plata vise nego dobra u ugovoru,posle 2 godine cekanja odbijenica kao ima ljudi na birou leze nece da rade,recimo danas se prijavis za noks 1-2 stizes 2030 na termin sve je to izgubilo smisao po starom.

Znaci mora posao u struci da se radi, tj posao za koji imate diplomu srednje skole.
Jos jedno pitanje, ove nove kategorije, noks 3-8, pise tehnicar/polir spada u tu grupu, koja je to struka, struka molera ili sta?
Hvala jos jednom.
Mora u struci,polir ti je gradjevinski poslovodja u Nemackoj kao kod nas gradjevinski tehnicar na primer.
To je dobro placeno zanimanje oko 3000 evra neto im je plata ali odgovoran i nimalo lak posao.

Daj boze,bas bezveze..vozaci su bas u tunelu sa ovom potvrdom sto traze.
Ja nisam vozac ali ovo je izivljavanje nad svima koji hoce za Svabiju,ako nas vec hocete i kao pruzate sancu dajte ubrzajte to koga zajebavate ali ocigledno se radi tu o necem sasvim drugogom a ne o nedostatku kapacitetea u ambasadi to je vec odavno jasno,jer ta prica ne pije vodu.

Ja nisam vozac ali ovo je izivljavanje nad svima koji hoce za Svabiju,ako nas vec hocete i kao pruzate sancu dajte ubrzajte to koga zajebavate ali ocigledno se radi tu o necem sasvim drugogom a ne o nedostatku kapacitetea u ambasadi to je vec odavno jasno,jer ta prica ne pije vodu.
Ja druže čekam spajanje i ušao u 14 mesec. Jbg baš iživljavanje!

Ne znam brate vise sta da mislim,psihicki sam izludeo...20ti mesec cekanja..

Ja druže čekam spajanje i ušao u 14 mesec. Jbg baš iživljavanje!
Pre 5 godina je izasla zakonska rugulativa u Briselu da u celoj Evropi radna i boravisna dozvola mora u roku od 2 meseca da se dobije za bilo koju zemlju u Eu,ti evropski standardi se naravno ne primenjiju samo na nama sto nije nista novo,snama rade kako im je volja ko da smo pakistanci a ne evropljani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back