Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E dobro si primetio svaka cast,sad sam gledao ne samo za vozace da su ukinuli po starom nego i drugi kvalifikovani radnici po noksu 3-5 moraju od sad da imaju nostrifikovanu diplomu da bi aplicirali za termin jer pre je i za njih bila opcija prijava bez nostrifikacije a sad vise nema te opcije.Znaci ukidaju stari zakon i prebacuju se na novi,u narednom periodu ce izbrisati i noks 1-2 najverovatnije .

ger
Znaci ukiinuli te stare opcije za aplikaciju to znaci da je gotovo sa pravilima za Z.Balkan ukinuse ga pre kraja 2020 a da se i ne oglasise.

Zdravo svima, prvi put sam na forumu pa bih volela da dobijem bar neke okvirne informacije kako bi proces isao u mom slucaju.
Imam zavrsene master studije, fakultet H+.. radim trenutno u banci u Srbiji, i sada sam od te iste banke dobila ponudu da predjem da radim za Grupu u Nemackoj jer je tamo nase sediste gde cu raditi na engleskom, ali mi treba viza naravno.. banka iz Nemacke hoce da mi da lokalni ugovor, ali se plasim da bi proces bio jako dugacak...
Da li aplicirati pre 1.marta ili kasnije? Svaki savet dobrodosao :) Hvala vam puno svima unapred!!! :)

Zdravo svima, prvi put sam na forumu pa bih volela da dobijem bar neke okvirne informacije kako bi proces isao u mom slucaju.
Imam zavrsene master studije, fakultet H+.. radim trenutno u banci u Srbiji, i sada sam od te iste banke dobila ponudu da predjem da radim za Grupu u Nemackoj jer je tamo nase sediste gde cu raditi na engleskom, ali mi treba viza naravno.. banka iz Nemacke hoce da mi da lokalni ugovor, ali se plasim da bi proces bio jako dugacak...
Da li aplicirati pre 1.marta ili kasnije? Svaki savet dobrodosao :) Hvala vam puno svima unapred!!! :)
Posto spadas u noks 6-8 mozes odmah aplicirati nemas sta cekati jer za meses do dva dobijes termin a mozda i pre.

Pozdrav svima! Imam nedoumicu oko apliciranja za vizu, možda bi neko od vas mogao da mi pomogne. Završio sam fakultet, po struci sam inženjer telekomunikacija, ali radno mesto koje mi je predloženo u Nemačkoj odgovara mojoj srednjoj školi. Pretpostavljam da treba da nostrifikujem diplomu srednje škole i predam za vizu NOKS 3-5, odnosno da ne mogu da idem sa diplomom fakulteta? Pokušao sam da dobijem informacije iz ambasade, ali je nemoguće stupiti u kontakt. Hvala unapred!

Pozdrav svima! Imam nedoumicu oko apliciranja za vizu, možda bi neko od vas mogao da mi pomogne. Završio sam fakultet, po struci sam inženjer telekomunikacija, ali radno mesto koje mi je predloženo u Nemačkoj odgovara mojoj srednjoj školi. Pretpostavljam da treba da nostrifikujem diplomu srednje škole i predam za vizu NOKS 3-5, odnosno da ne mogu da idem sa diplomom fakulteta? Pokušao sam da dobijem informacije iz ambasade, ali je nemoguće stupiti u kontakt. Hvala unapred!
Naravno da mora diploma da ti odgovara poslu u ugovoru,posto vise ne postoji opcija za noks 3-5 bez nostrifikaicije,moras diplomu sa pratecom dokumentacijom poslati na nostrifikaciju i prijaviti se pod noks 3-5.

Poslednja izmena:
Šta je sa nama koji su aplicirali 2018 za vozače? Ja sam septembar 2018 za vozača busa, da li će se uopšte dobiti termin po starom zakonu?
To vazi po novom za nove prijave mi po starom mora samo da cekamo a kad cemo stici na red niko ne zna.Ja jurim tu potvrdu vec dva meseca i ne mogu da je dobijem jer ni oni sami nisu resili ko ce da je izdaje posto je to sada kao novo pa ne znaju,bla bla..Ja sam 5.06.2018 aplicirao.

Šta je sa nama koji su aplicirali 2018 za vozače? Ja sam septembar 2018 za vozača busa, da li će se uopšte dobiti termin po starom zakonu?
Ovo dobro procitaj,ovo ti pise na sajtu ambasade za stari zakon,dakle termini se dele do kraja 2020 i to je kraj ,na primer aplicirati mozes i sada ali sta vredi kad ne moze da se stigne do tada;

Termini se dodeljuju sve dok važi čl. 26 st. 2. Uredbe o zapošljavanju. U skladu sa aktuelnim pravnim tumačenjem Uredbe to je do 31.12.2020.

Ovo dobro procitaj,ovo ti pise na sajtu ambasade za stari zakon,dakle termini se dele do kraja 2020 i to je kraj ,na primer aplicirati mozes i sada ali sta vredi kad ne moze da se stigne do tada;

Termini se dodeljuju sve dok važi čl. 26 st. 2. Uredbe o zapošljavanju. U skladu sa aktuelnim pravnim tumačenjem Uredbe to je do 31.12.2020.
Pa onda nema sanse da zavrse ni 2018-tu a kamoli 2019-tu godinu,jedan mesec dele pola godine noks 1-2 i 3-5 pa ti sracunaj do kog ce meseca stici u 2018-oj i staviti takcu na stari zakon.

Drugar predao 12.12.2019...dopuna dokumentacije 03.01.2020...odobrena viza 03.02...preuzeo pasos i gas u DE
NOKS 3-5 vozac...aplicirao prvih dana Juna 2018...pisao sam o tome. Ja druga polovina Jula...vozac.
Nadam se da cu stici do Jula:(...ili po novom u Martu
Pa ti bi trebao da stignes po starom bez problema,jul i avgust 2018 ce samo jos i stici sto se tice noksa 3-5.
Ostali ce sigurno morati da apliciraju ponovo po novom.
Sasvim i logicno jer recimo sad apliciras za noks 1-2 i tek bi za 10 godina dobijo termin sto nema logike.
Uostalom na sajtu su napisali da dele termine po starom do kraja 2020 i da je to kraj starog zakona.
Treba samo razlikovati pojam apliciranje za termin i dodela termina i bice sve jasno.

Poslednja izmena:
Pa ti bi trebao da stignes po starom bez problema,jul i avgust 2018 ce samo jos i stici sto se tice noksa 3-5.
Ostali ce sigurno morati da apliciraju ponovo po novom.
Sasvim i logicno jer recimo sad apliciras za noks 1-2 i tek bi za 10 godina dobijo termin sto nema logike.
Uostalom na sajtu su napisali da dele termine po starom do kraja 2020 i da je to kraj starog zakona.
Treba samo razlikovati pojam apliciranje za termin i dodela termina i bice sve jasno.
Mozda ce za nas po starom ici brze kad u Martu krene "olaksani" vizni rezim? Mene vise brine da ne bude popunjeno radno mesto za koje sam u nacelu dogovorio...nece Svaba toliko dugo da nas ceka...i njemu je muka vise ...meni licno nisu hteli da daju ugovor o radu jer su se navadili papirologije za vozace pa sve to zastari jer se ovde predugo ceka...Niko ne garantuje da ce mesto biti slobodno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back