MMMisaaa
Zainteresovan član
- Poruka
- 220
dadoda jesi li ti stornirao po starom spajanje porodice?09.01.2020 aplikacija termin 22.02.2020,po novom spajanje porodice
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dadoda jesi li ti stornirao po starom spajanje porodice?09.01.2020 aplikacija termin 22.02.2020,po novom spajanje porodice
Moras da imas boravisnu dozvolu u Slovackoj najmanje 6 meseci ,zakazes termin u Bratislavi u Nemackoj ambasadi i predajes pairologiju pod istim uslovima kao i u Beogradu,jedino sto krace cekas na termin.I mene isto interesuje.
Da li imas neku info vezano za to?
Pozdrav.
Čestitam ti!09.01.2020 aplikacija termin 22.02.2020,po novom spajanje porodice
Suprug ima boravisnu vec 6 meseci i za njega mi je sve jasno. A sta da radim ja? Ja na spajanje ali preko Bg. Da cekam sto godina.Moras da imas boravisnu dozvolu u Slovackoj najmanje 6 meseci ,zakazes termin u Bratislavi u Nemackoj ambasadi i predajes pairologiju pod istim uslovima kao i u Beogradu,jedino sto krace cekas na termin.
Novi zakon jos nije stupio na snagu,od nedavno ti imas na sajtu ambasade opciju da se prijavis za spajanje porodice ako ti je suprug otisao pod noksom 3-5 ili 6-8 i to je sve i ja ne vidim tu sta zbunjujuce sve je jasno,ako je otisao pod noksom 1-2 onda cekas kao sto kazes 100 godina.Suprug ima boravisnu vec 6 meseci i za njega mi je sve jasno. A sta da radim ja? Ja na spajanje ali preko Bg. Da cekam sto godina.
Mada on je po novom kvalifikovana radna snaga... mene je ovaj novi zakon samo zbunio
Za Srbiju razumem. Ali Slovacka je u pitanju. Sta ako ode preko Slovacke ...? Pod kojim noksom ja apliciram?Novi zakon jos nije stupio na snagu,od nedavno ti imas na sajtu ambasade opciju da se prijavis za spajanje porodice ako ti je suprug otisao pod noksom 3-5 ili 6-8 i to je sve i ja ne vidim tu sta zbunjujuce sve je jasno,ako je otisao pod noksom 1-2 onda cekas kao sto kazes 100 godina.
Ali on jos nije ni otisao kako da znam,sta vas suprug ide raditi u Nemacku i sta od skole ima zavseno.Za Srbiju razumem. Ali Slovacka je u pitanju. Sta ako ode preko Slovacke ...? Pod kojim noksom ja apliciram?
Za nepuni mesec dana startuje novi zakon,ne vidim zasto bi sad isao iz Slovacke kad moze iz Beograda da sve resi,jer su najavili termin za dve sedmice,a isto tako spajanje porodice po novom bi trebalo da ide.Profesionalni vozac sa upisanom licencom.
Vozac teretnog programa takodje i u DE.
Proverite još jednom. Opcija "vozači bez kvalifikacije" bi trebalo da je još tamo.Na sajtu ambasade sada za vozace postoji samo opcija za apliciranje: Kraftfahrer mit Zustimmung. Sto prakticno znaci da ako to nemas nemozes ni da ides.
Za Srbiju razumem. Ali Slovacka je u pitanju. Sta ako ode preko Slovacke ...? Pod kojim noksom ja apliciram?
On je po novoj opciji kvalifikovana radna snaga samo ako ima Zustimmung. Može ga dobiti radnik koji ima priznatu diplomu od strane Nemačke institucije koja je za to nadležna. U konkretnom slučaju za Anerkennung diplome vozača m/v nadležan je IHK-FOSA Nürnberg. Ako to poseduje, onda aplikacija ide preko novouspostavljene kategorije. Ako ide bez tog dokumenta, morate čekati kao i svi ostali.Suprug ima boravisnu vec 6 meseci i za njega mi je sve jasno. A sta da radim ja? Ja na spajanje ali preko Bg. Da cekam sto godina.
Mada on je po novom kvalifikovana radna snaga... mene je ovaj novi zakon samo zbunio
To je tako kad apliciras preko Bg ambasade ali posto njen suprug ima boravisnu u Slovackoj on moze u Nemackoj ambasadi u Bratislavi da aplicira za temin po starom za vozace i da brzo dobije termin jer tamo se ne ceka.On je po novoj opciji kvalifikovana radna snaga samo ako ima Zustimmung. Može ga dobiti radnik koji ima priznatu diplomu od strane Nemačke institucije koja je za to nadležna. U konkretnom slučaju za Anerkennung diplome vozača m/v nadležan je IHK-FOSA Nürnberg. Ako to poseduje, onda aplikacija ide preko novouspostavljene kategorije. Ako ide bez tog dokumenta, morate čekati kao i svi ostali.
Nema Djura76 proveravao sam. Nego mi cudno ambasada trazi a ovi nece da izdaju.Proverite još jednom. Opcija "vozači bez kvalifikacije" bi trebalo da je još tamo.
Ljudi, mi smo za njihovu administraciju samo predmet za zajebavanje i nista drugo,svaka cast poslodavcima kao sto je moj,a ostalo.......Nema Djura76 proveravao sam. Nego mi cudno ambasada trazi a ovi nece da izdaju.
E dobro si primetio svaka cast,sad sam gledao ne samo za vozace da su ukinuli po starom nego i drugi kvalifikovani radnici po noksu 3-5 moraju od sad da imaju nostrifikovanu diplomu da bi aplicirali za termin jer pre je i za njih bila opcija prijava bez nostrifikacije a sad vise nema te opcije.Znaci ukidaju stari zakon i prebacuju se na novi,u narednom periodu ce izbrisati i noks 1-2 najverovatnije .Na sajtu ambasade sada za vozace postoji samo opcija za apliciranje: Kraftfahrer mit Zustimmung. Sto prakticno znaci da ako to nemas nemozes ni da ides.
Ovo se odnosi na njenu aplikaciju za spajanje u Bg. Bez obzira gde je on aplicirao pravila su ista.To je tako kad apliciras preko Bg ambasade ali posto njen suprug ima boravisnu u Slovackoj on moze u Nemackoj ambasadi u Bratislavi da aplicira za temin po starom za vozace i da brzo dobije termin jer tamo se ne ceka.
Ne vredi vise sad su nova pravila mora sve po novom,stara opcija za aplikaciju vozaca i noks 3-5 ugasena nedavno.Ovo se odnosi na njenu aplikaciju za spajanje u Bg. Bez obzira gde je on aplicirao pravila su ista.
Kod spajanja porodice i dalje postoje obe opcije i ostaće sigurno. Ne mogu uskratiti spajanje porodice ljudima koji su otišli po starom.Ne vredi vise sad su nova pravila mora sve po novom,stara opcija za aplikaciju vozaca i noks 3-5 ugasena nedavno.
da naravno,ali njen suprug jos nije otisao niti aplicirao za termin u tome je poenta.Kod spajanja porodice i dalje postoje obe opcije i ostaće sigurno. Ne mogu uskratiti spajanje porodice ljudima koji su otišli po starom.
Djuro76 brate! Šta misliš kada se može očekivati podela termina za spajanje po starom?Kod spajanja porodice i dalje postoje obe opcije i ostaće sigurno. Ne mogu uskratiti spajanje porodice ljudima koji su otišli po starom.
Mozemo da nagađamo...recimo da je najveći talas onih koji su aplicirali po novom bio u decembru i januaru. Većina je već dobila termin. Možda ovih dana obraduju i ostale...Djuro76 brate! Šta misliš kada se može očekivati podela termina za spajanje po starom?
Hvala Djuro76Mozemo da nagađamo...recimo da je najveći talas onih koji su aplicirali po novom bio u decembru i januaru. Većina je već dobila termin. Možda ovih dana obraduju i ostale...