Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moras da imas boravisnu dozvolu u Slovackoj najmanje 6 meseci ,zakazes termin u Bratislavi u Nemackoj ambasadi i predajes pairologiju pod istim uslovima kao i u Beogradu,jedino sto krace cekas na termin.
Suprug ima boravisnu vec 6 meseci i za njega mi je sve jasno. A sta da radim ja? Ja na spajanje ali preko Bg. Da cekam sto godina.
Mada on je po novom kvalifikovana radna snaga... mene je ovaj novi zakon samo zbunio

Suprug ima boravisnu vec 6 meseci i za njega mi je sve jasno. A sta da radim ja? Ja na spajanje ali preko Bg. Da cekam sto godina.
Mada on je po novom kvalifikovana radna snaga... mene je ovaj novi zakon samo zbunio
Novi zakon jos nije stupio na snagu,od nedavno ti imas na sajtu ambasade opciju da se prijavis za spajanje porodice ako ti je suprug otisao pod noksom 3-5 ili 6-8 i to je sve i ja ne vidim tu sta zbunjujuce sve je jasno,ako je otisao pod noksom 1-2 onda cekas kao sto kazes 100 godina.

Novi zakon jos nije stupio na snagu,od nedavno ti imas na sajtu ambasade opciju da se prijavis za spajanje porodice ako ti je suprug otisao pod noksom 3-5 ili 6-8 i to je sve i ja ne vidim tu sta zbunjujuce sve je jasno,ako je otisao pod noksom 1-2 onda cekas kao sto kazes 100 godina.
Za Srbiju razumem. Ali Slovacka je u pitanju. Sta ako ode preko Slovacke ...? Pod kojim noksom ja apliciram?

Za Srbiju razumem. Ali Slovacka je u pitanju. Sta ako ode preko Slovacke ...? Pod kojim noksom ja apliciram?
On je po novoj opciji kvalifikovana radna snaga samo ako ima Zustimmung. Može ga dobiti radnik koji ima priznatu diplomu od strane Nemačke institucije koja je za to nadležna. U konkretnom slučaju za Anerkennung diplome vozača m/v nadležan je IHK-FOSA Nürnberg. Ako to poseduje, onda aplikacija ide preko novouspostavljene kategorije. Ako ide bez tog dokumenta, morate čekati kao i svi ostali.

On je po novoj opciji kvalifikovana radna snaga samo ako ima Zustimmung. Može ga dobiti radnik koji ima priznatu diplomu od strane Nemačke institucije koja je za to nadležna. U konkretnom slučaju za Anerkennung diplome vozača m/v nadležan je IHK-FOSA Nürnberg. Ako to poseduje, onda aplikacija ide preko novouspostavljene kategorije. Ako ide bez tog dokumenta, morate čekati kao i svi ostali.
To je tako kad apliciras preko Bg ambasade ali posto njen suprug ima boravisnu u Slovackoj on moze u Nemackoj ambasadi u Bratislavi da aplicira za temin po starom za vozace i da brzo dobije termin jer tamo se ne ceka.

Na sajtu ambasade sada za vozace postoji samo opcija za apliciranje: Kraftfahrer mit Zustimmung. Sto prakticno znaci da ako to nemas nemozes ni da ides.
E dobro si primetio svaka cast,sad sam gledao ne samo za vozace da su ukinuli po starom nego i drugi kvalifikovani radnici po noksu 3-5 moraju od sad da imaju nostrifikovanu diplomu da bi aplicirali za termin jer pre je i za njih bila opcija prijava bez nostrifikacije a sad vise nema te opcije.Znaci ukidaju stari zakon i prebacuju se na novi,u narednom periodu ce izbrisati i noks 1-2 najverovatnije .

ger

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back