Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi forumasi,

Posto cu da trazim na svom terminu da dete ide sa mnom prilozila bih i izjavu roditelja koji ostaje. Da li se izjava pise u slobodnoj formi da li znate i na kom jeziku?
Pisana izjava roditelja koji ostaje u Srbiji da je saglasan da dete putuje u Nemačku radi trajnog preseljenja (uz prevod sa apostilom i po dve fotokopije).

Dobro jutro svima na forumu!!! Potrebna mi je mala pomoć oko popunjavanja zahteva za vizu.
Šta napisati pod:
1. Izuceno zanimanje? Napisao sam Metallfräser ( Metaloglodac ) z
2. Da li treba da se cekira da li imam važeće zdravstveno osiguranje za saveznu republiku nemačku sa “da” ili “ne”?
3. Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje? Posto stan neću plaćati nego ću stanovati kod roditelja da li da napišem “vom monatlichen Gehalt der Ausbildung“?
Hvala svima!!!

Piše se na srpskom jeziku, u formi
"Ja, taj i taj, pa podaci o njemu, saglasan sam da moje dete, pa svi podaci o detetu, putuje sa svojom majkom, pa svi podaci o vama, u nemačku radi trajnog preseljenja.
Ova izjava se može iskoristiti za apliciranje za vizu u Nemačkoj Ambasadi kao i za druge svrhe u kojima je potrebna moja saglasnost za naše dete.
Datum, potpis supruga i to je to.
Overi se apostilom i nosi se sudskom tumaču.

Dobro jutro svima na forumu!!! Potrebna mi je mala pomoć oko popunjavanja zahteva za vizu.
Šta napisati pod:
1. Izuceno zanimanje? Napisao sam Metallfräser ( Metaloglodac ) z
2. Da li treba da se cekira da li imam važeće zdravstveno osiguranje za saveznu republiku nemačku sa “da” ili “ne”?
3. Iz kojih sredstava podmirujete izdržavanje? Posto stan neću plaćati nego ću stanovati kod roditelja da li da napišem “vom monatlichen Gehalt der Ausbildung“?
Hvala svima!!!

1.Ako si to završio u srednjoj školi onda tako.
2. Sa "da". Priložićeš putno osiguranje pri podizanju vize
3. Ili samo Gehalt.

Bilo bi dobro da ti roditelji ispišu neku izjavu da ćeš stanovati kod njih i da će ti pomoći finansijski (Ausbildung Plate su da se ne lažemo male). Veruj da će značiti puno u ambasadi.

Piše se na srpskom jeziku, u formi
"Ja, taj i taj, pa podaci o njemu, saglasan sam da moje dete, pa svi podaci o detetu, putuje sa svojom majkom, pa svi podaci o vama, u nemačku radi trajnog preseljenja.
Ova izjava se može iskoristiti za apliciranje za vizu u Nemačkoj Ambasadi kao i za druge svrhe u kojima je potrebna moja saglasnost za naše dete.
Datum, potpis supruga i to je to.
Overi se apostilom i nosi se sudskom tumaču.

Zahvaljujem se!!!

Nisu :( Već sam pri kraju sa živcima, a tako imam želju da se pakujem...:)
Izvini, ne mogu naći post, kada si bila na terminu? Posle mene?
Slobodno se ti opusti, javljam ja čim bude nešto! :)

Ma ja Sam bila u aprilu,Al nesto se nadam valjda zbog zelje da sto pre odem,da ce biti brzo,jer I'ma slucaja iz minhena sto je ista pokrajina kao I Ludwigsburg da su dobili obavestenje nakon 10 dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back