Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imo bi vecu platu sa zantom za frizera i vecu sansu da dobije vizu. Vandredno slolovanje treba platiti ali koliko vidim polago bi razliku glupi predmeta.

Osnove anatomije i fiziologije

Higijena

Osnove dermatologije

Knjigovodstvo

Estetsko oblikovanje frizura

Ovi ostali predmeti se prepisuju ali se mora platit prepis.

On bi mogao to sve poloziti u dva roka. Odnosno 4 meseca bi imo diplomu.

Ali upis za srednju skolu je u septembru. Eto jedino vreme tesko uklopiti sa vizom. Idite onda NOKS 1-2 ako ne prodje. Nek uzme NOKS 3-5 dok dodje na red za termin sredice i diplomu.
Ali vi kako zelite. Znate sebe sta i kako. Sve najbolje.

Poslednja izmena:
Evo sta kaze kalkulator ja mislim da ciklusi vise ne postoje vec se od danas broji svaki dan unazad 180 u kojima nesmem biti vise od 90
354AC9B8-3F35-4929-AFA8-E594F69470B6.jpg

Postovani ,
prvi put sam na ovom forumu .Imao bih neko pitanje na koje mozda neko zna odgovor.Naime moj sin je podneo zahtev za registraciju u Nemackoj ambasadi sredinom februara .Trebalo bi da dobije termin za predaju dokumentacije za vizu za Ausbildung za koji ima ugovor od 01.08.2018.Do danas jos nije dobio prvi meil sa reg.brojem.Koliko se obicno čeka za to?Da li bi trebao da kontaktira ambasadu i na koji meil?

Evo sta kaze kalkulator ja mislim da ciklusi vise ne postoje vec se od danas broji svaki dan unazad 180 u kojima nesmem biti vise od 90Pogledajte prilog 487588

Jeste Marinko, i ja sam ti pogledala u calculator. Osloni se na njega, džaba pitaš dalje. I ovde i na fejsu si dobio 140 različitih odgovora.
A ima Boga, uskoro će ti stići viza, pa se nećeš ni cimati s ovim glupostima :)

Pozz Sanja, molim te reci mi imas li ista od dokumentacije pored te saglasnosti kako bi odvela dete jer i ja planiram isto tim putem. Jesi li obezbedila stan sa potrebnom kvadraturom, imas li dovoljno primanja po ugovoru za oboje itd itd. molim te reci mi nesto vise o tome ili mi se javi meilom jelenajovanovic078@gmail.com,
Hvala unapred

Pisala sam ti na mejl. Imacu samo ugovor u tom trenutku, ali ne i listing plate kao ni stan...

- - - - - - - - - -

Stvarno mi je muka od ovoga,13.2 sam imao termin za spajanje i jos uvek cekam vizu ali zena mi je bila u uredu za strance i kazu joj da sam u obradi da je sve ok videla je cak moj predmet kaze bice da se strpimo malo zena sama radi a ima dosta za pripajanje

Koja pokrajina? Da li je moguce toliko dugo?!

Vec sa pisao na ovu temu.Koliko treba da se ceka na prvi meil sa reg.brojem posle registrcije,posto mi je i ćerka podnela zahtev pocetkom marta u nije jos dobila reg broj?Da li se mozda reg.broj dobija u mejlu za odredjivanje termina?

Registarski broj se dobija posle 20-30 minuta od registracije. Neka provere Spam folder, pa ako ni u njemu nema mejla od ambasade, neka pokušaju ponovo.

Postovani ,
prvi put sam na ovom forumu .Imao bih neko pitanje na koje mozda neko zna odgovor.Naime moj sin je podneo zahtev za registraciju u Nemackoj ambasadi sredinom februara .Trebalo bi da dobije termin za predaju dokumentacije za vizu za Ausbildung za koji ima ugovor od 01.08.2018.Do danas jos nije dobio prvi meil sa reg.brojem.Koliko se obicno čeka za to?Da li bi trebao da kontaktira ambasadu i na koji meil?

To je trebalo da dobije u roku od 30 minuta nakon registracije. Neka pogleda junk folder kao i sve foldere na mejlu. Ako ga nema nigde, mora se ponovo registrovati jer prva registracija nije uspela. Ne možete u vezi ovoga pisati Ambasadi, jer da bi vam oni bilo kako pomogli mora imati registracioni broj.

- - - - - - - - - -

Evo mene sa novim pitanjem. Kada ste krenuli u potragu za stanom? Po dobijanju vize ili ranije? Kako ste ga nasli preko agencije ili direktno? Da li je uopste izvodljivo naci stan i izabrati na daljinu?

Možete pokušati, ali ovo je skoro neizvodljiva misija. Morate lično biti u Nemačkoj da vidite i potpišeš ugovor o zakupu. Ako budeš unapred tražila i našla nešto, velika je verovatnoća da ćeš biti prevarena. Prevare se dešavaju ponekad i tamo, morate biti oprezni.

Stvarno mi je muka od ovoga,13.2 sam imao termin za spajanje i jos uvek cekam vizu ali zena mi je bila u uredu za strance i kazu joj da sam u obradi da je sve ok videla je cak i moj predmet kaze bice da se strpimo malo zena sama radi a ima dosta za pripajanje

Jao, verujem ti, ja sam bila na terminu mesec dana nakon tebe i ludim već, mogu misliti kako ti je. I ti si, ako se ne varam, kao i ja u Hessenu. I nama su papiri u redu ali se niko ne oglašava. Sama s dvoje dece u Srbistanu. "Divota"

- - - - - - - - - -

Pozdrav, jel zna neko do kojeg datuma su podeljeni termini za NOKS 1-2

04.09.2017.

To je trebalo da dobije u roku od 30 minuta nakon registracije. Neka pogleda junk folder kao i sve foldere na mejlu. Ako ga nema nigde, mora se ponovo registrovati jer prva registracija nije uspela. Ne možete u vezi ovoga pisati Ambasadi, jer da bi vam oni bilo kako pomogli mora imati registracioni broj.

- - - - - - - - - -

Možete pokušati, ali ovo je skoro neizvodljiva misija. Morate lično biti u Nemačkoj da vidite i potpišeš ugovor o zakupu. Ako budeš unapred tražila i našla nešto, velika je verovatnoća da ćeš biti prevarena. Prevare se dešavaju ponekad i tamo, morate biti oprezni.

A kako onda to izvodite? Kod nekoga budete dok ne nadjete stan ili hotel ili sta?

A kako onda to izvodite? Kod nekoga budete dok ne nadjete stan ili hotel ili sta?

Ne znam za ostale. Reći ću vam kako je moj suprug prošao. Kada je otišao od firme je dobio smeštaj (zajednički). Tu se zadržao toliko dok nije dobio prvu platnu listu i onda našao stan. Lokalne novine su najkorisnije za traženje stana, zatim Immowelt sajt i eBay. Retko ko hoće izdati stan bez platne liste. A ljudi se snalaze na razne načine, rođaci, prijatelji....ko god može izaći u susret za taj početni period. Zašto se ne raspitate kod poslodavca, možda vam može izaći u susret za početak?

Najbolje je ako vam firma obezbeđuje smeštaj (makar prvih mesec, dva, tri) ili ako imate kod koga da ostanete dok ne nađete svoj stan. U suprotnom, čini mi se da je smeštaj preko AirBnB-a najpovoljniji za taj neki prelazni period.
Trazenje smeštaja je vrlo komplikovano .Da bi poceo da radis u Nemačkoj potrebno je imati smestaj na nekoj adresi na kojoj si prijavljen odnosno stan.A da bi iznajmio stan, izmedju ostalog su ti potrebne tri zadnje platne liste a ti tek treba započnes radni odnos.Šta je AirBnB.

Ne znam za ostale. Reći ću vam kako je moj suprug prošao. Kada je otišao od firme je dobio smeštaj (zajednički). Tu se zadržao toliko dok nije dobio prvu platnu listu i onda našao stan. Lokalne novine su najkorisnije za traženje stana, zatim Immowelt sajt i eBay. Retko ko hoće izdati stan bez platne liste. A ljudi se snalaze na razne načine, rođaci, prijatelji....ko god može izaći u susret za taj početni period. Zašto se ne raspitate kod poslodavca, možda vam može izaći u susret za početak?

Meni se čini da na Immobillienscout24 ima više oglasa nego na Immowelt-u.

Ovo što si napisala je bruka i sramota. Molim te napiši i koja je agencija da ljudi znaju šta da obilaze u širokom luku. A ja samoj sebi ne mogu da oprostim što sam ikada ikome rekla da koristi usluge agencije. Totalni promašaj. Još sam u šoku da si im na licu mesta rekla da nije dobro i oni te ubedjuju da"NEMA VEZE"???? Nemoj da se ustručavaš od njih, idi i zahtevaj ispravku. Nema sramote. Sramota je njihova što sebi dopuštaju takve gluposti, a rade to više od dve godine, verovatno i duže.
Ti zahtevi što agencija popunjava se mogu besplatno uzeti u ambasadi, ako ti je stalo da budu na tom formatu. Naravno da možeš ištampati na 2 ili 4 lista A4 formata i popuniti. U zadnje vreme ljudi tako i predaju jer su agencije stavile takve cene, da nije svakome baš do davanja toliko novca za nešto što mogu i sami uraditi.

Ja se izvinjavam sto se nisam oglasavala nikako. Imala sam zdravstvenih problema. U pitanju je agencija Evropa.
Inace, danas sam bila na terminu. Skroz prijatna atmosfera kao sto ste i rekli.Zahteve sam ja sama popunila, jer nisam mogla otici kod njih da isprave, ali nisu ih cak ni pogledali :D A i onih par pitanja sto se dobija da se uradi, su bas bas prelaka. Hvala Vam puno na informacijama i savetima!

Trazenje smeštaja je vrlo komplikovano .Da bi poceo da radis u Nemačkoj potrebno je imati smestaj na nekoj adresi na kojoj si prijavljen odnosno stan.A da bi iznajmio stan, izmedju ostalog su ti potrebne tri zadnje platne liste a ti tek treba započnes radni odnos.Šta je AirBnB.

Ako tek počinjete da radite, ugovor je dovoljan dokaz o vašim budućim primanjima, ali opet sve zavisi od stanodavca ( koji bar tamo mogu da biraju do mile volje jer stanova nema dovoljno).

Airbnb je sajt na kome se oglašavaju ljudi koji izdaju stan ili sobu na dan. Sve ide preko sajta(rezervacije, plaćanja, ocene i iskustva) tako da je mogućnost prevare svedena na minimum. Nije idealno, ali je povoljnije od hotela ukoliko vam je potreban smeštaj nedelju-dve.

Sta sve treba za NOKS 1-2
citao sam na sajtu od ambasade
Ali sad ono pitanje kvalifikacije original 2 fotokopije jer to moju diplomu da uradim ili?
I ne pise nigde da treba dal sam osudjivan i to
I koji je to papir sto moram da popunim jer zahtev za idavanje nacionalne vize?
I kolko cega moram da fotokopiram i overim kod notara a sta kod sudskog tumaca hvala vam puno
I jer se prevodi nesto na nemacki

Ljudi jel pokusao neko u nemačkoj da dobije vorabzustimmung pre termina za spajanje porodice? Na forumu se pisalo pre o tome i kazu da to dosta ubrzava proces obrade zahteva kada se predaju dokumenta u ambasadi, sad ne znam da li je to u praksi izvodljivo...

Jeste izvodljivo, ali znaš kako to ide kod Balkanaca. Kad jedan prodje tako svi navale. Tako i za ovo. Svako može da pokuša da ga dobije, samo ako je službenik u Ausländerbehörde da ga izda, onda super. Neki još uvek uspevaju da ga dobiju, neki naiđu na zid. Tačno je, sve se ubrzava jer se predmet ne šalje u Nemačku, nego se sve rešava u ambasadi. Pokušajte ljudi, ništa ne košta.

Sta sve treba za NOKS 1-2
citao sam na sajtu od ambasade
Ali sad ono pitanje kvalifikacije original 2 fotokopije jer to moju diplomu da uradim ili?
I ne pise nigde da treba dal sam osudjivan i to
I koji je to papir sto moram da popunim jer zahtev za idavanje nacionalne vize?
I kolko cega moram da fotokopiram i overim kod notara a sta kod sudskog tumaca hvala vam puno
I jer se prevodi nesto na nemacki

Uverenje da si neosudjivan itd ti ne treba.
Sa sajta Ambasade skineš u pdf formatu " zahtev za izdavanje vize radi dugoročnog boravka preko 90 dana"
Takodje i informator gde piše šta je sve potrebno od dokumentacije ištampaš u dva primerka i upiši svoj e-mail i potpiši
To što imaš od diploma, udariš apostil i na prevod kod sudskog tumača
A koliko čega kopije sve piše u informatoru.
Svaki original mora imati dve kopije.
Papiri za ambasadu se slažu u dva identična štosa.
Dakle, odozgo zahtev, zatim svi originali pa dalje redosled kao iz informatora. Drugi štos identičan samo bez originala. Stavite jedan preko drugog i sve ubacite u pasoš. Slike 2 zalepite za zahteve, treću zakačite spajalicom za pasoš. I to je to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back