Eternal_dreamer
Početnik
- Poruka
- 20
Nije stiglo nista,preko telefona sam se prijavila.Provericu E mail opet,a onda probati preko racunara. Hvala vam na odgovorima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1. Moraćeš ovo navesti, jer si imao Aufenthalt i pronaći će te u sistemu svakako.
2. Napišeš adresu gore, čekiraš drugi smeštaj, napišeš kod roditelja.
3. Upravo tako kako si napisao
Hvala klepetalo na pomoći!!! Znaci pod jedan pišem samo od kad do kad sam imao boravisnu vizu a boravak kao turista ne treba i ako sam se prijavljivanje u opstinu na tu adresu?
U pravu je Sstrelac, ne može stajati u ugovoru da si majstor bravar. Mora biti pomoćnikAli ali... nije mi jasno kako se može registrovati za bravara po NOKS 1-2 kad je to NOKS 3-5! Osim ako u ugovoru nije navedeno da je radno mesto POMOĆNIK bravara. Mislim da su svi zanati kod njih NOKS 3-5 pa i sertifikovani zavarivači.
Rekao bih da ćeš pogrešiti. Ne može diploma srednje škole automehaničara jer se ne poklapa zanimanje, ne može kurs, a vidim da si prekvalifikovan i sa diplomom inženjera. Vidi ako može da ti piše helfer posle glavnog zanimanja u ugovoru.
Ko zna više neka napiše
Ali ali... nije mi jasno kako se može registrovati za bravara po NOKS 1-2 kad je to NOKS 3-5! Osim ako u ugovoru nije navedeno da je radno mesto POMOĆNIK bravara. Mislim da su svi zanati kod njih NOKS 3-5 pa i sertifikovani zavarivači.
Rekao bih da ćeš pogrešiti. Ne može diploma srednje škole automehaničara jer se ne poklapa zanimanje, ne može kurs, a vidim da si prekvalifikovan i sa diplomom inženjera. Vidi ako može da ti piše helfer posle glavnog zanimanja u ugovoru.
Ko zna više neka napiše
Pišeš zadnjih 5 boravaka koliko i imas prostora za pisanje u zahtevu. Bolje pisati nego da prave problem zbog sitnice.
Znaci prvo napisem da sam imao Aufenthaltstitel od 1981 do 1985 u prvom mestu pa od 1985 do 1992 u drugom mestu pa onda boravak kao turista na 3 meseca 2015,2016 i 2017 ili zadnjih 5 boravka kao turista na 3 meseca do 2017?
Ljudi moze pomoc
Posto mi ugovor krece od 1 Jula
A sad je april dal bi ja mogao da ambasadi nekako javim to i da mi to ubrzaju cekam vec dugo
A razmisljam se sta cu ako ne dobijem termin kome ja da se javim da kazem
A ne ceka mi se i ne radi novi ugovor
Znaci: svaki posao tj. zanimanje koje imate u ugovoru a ne poklapa se s vasom strukom iz diplome spada u NOKS 1-2 !!!
Nekvalifikovani radnici i zanatlije spadaju u noks 1-2 i to je to.Čekaj, hoćeš da kažeš da za svako zanimanje iz NOKS 3-5 ako podneseš diplomu iz zanimanja koje se ne poklapa u ugovoru, spada u NOKS 1-2?
Da pojednostavim, ako je u ugovoru posao mašinskog tehničara (kako se zove na nemačkom ne znam) a ja imam diplomu ekonomskog tehničara, onda podnosim NOKS 1-2? Pa to bi bilo super, jezik umesto B1 treba A1... Ne verujem u to.
Čekaj, hoćeš da kažeš da za svako zanimanje iz NOKS 3-5 ako podneseš diplomu iz zanimanja koje se ne poklapa u ugovoru, spada u NOKS 1-2?
Da pojednostavim, ako je u ugovoru posao mašinskog tehničara (kako se zove na nemačkom ne znam) a ja imam diplomu ekonomskog tehničara, onda podnosim NOKS 1-2? Pa to bi bilo super, jezik umesto B1 treba A1... Ne verujem u to.
Prijatelju... zanatlije majstori spadaju u NOKS 3-5.Nekvalifikovani radnici i zanatlije spadaju u noks 1-2 i to je to.
zanatlije do 2 godine obrazovanja noks 1-2,a sa 3 godine skole to dodje kao srednja skola noks 3-5.Prijatelju... zanatlije majstori spadaju u NOKS 3-5.
Kog datuma? Ja sam 13og septembra... Nadam se da ce do maja meseca podeliti septembar...
Da li poslodavac moze da ubrza termin....mislim moze li da reaguje iz Nemacke
Moze Merkelova????Da li poslodavac moze da ubrza termin....mislim moze li da reaguje iz Nemacke
Moze Merkelova????
Ovde ti niko nemoze nista sa sigurnoscu reci,ako si tako izbrojo to je to ali bolje izaci par dana ranije.Imam pitanje ko moze sa sigurnoscu da mi kaze.Koliko jos mogu ostati u eu usao sam prvi put 1.8.2017.,izasao 6.10.2017.ponovo usao 28.12.2017.pa izasao 17.1.2018,pa usao sada 13.3.2018.Koliko jos mogu ostati?Znam da se gleda u poslednjih 180 da mogu biti 90 ako sam ja dobro izracunao imao bih punih 90 dana 20 maja ili gresim??
Pozdrav forumasima
Molima bih da ukoliko ima neko slicno iskustvo podijeli svoje misljenje. Profesor sam Engleskoj jezika i knjizevnosti (bachelor po bolonji). Po anabinu,fakultet/odsjek su H+, priznati. Uprkos tome ja sam trazila da mi se od Ministarstva obrazovanja izda uvjerenje o ekvivalentnosti diplome po njemackom sistemu obrazovanja (u postupku je). Do sada sam imala dvije ponude za posao, nakon uspjesno obavljenih intervjua. Jedna pozicija je ''english speaking educator'' u ustavnovi predskolskog obrazovanja a druga ''english teacher'' u osnovnoj skoli. Interesuje me u kojoj kategoriji se trebam registrovati za termin? Da li se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra ili po stavu 26 zapadnoevropske odredbe? U pitanju je rezervacija termina u Ambasadi u Sarajevu. Ono sto me zbunilo je sljedece. Slala sam upit i ambasadi vezano za isto pitanje. Od jednog sluzbenika sam dobila odgovor da se registrujem u kategoriji zapadnoevropske odredbe jer po njemu/njoj to nije rad u struci dok od druge da se registrujem u kategoriji visokokvalifikovanog kadra. Po uvjerenju o kompetencijama univerziteta na kojem sam diplomirala, ja sam strucna da radim u svim ustanovama obrazovnog karaktera. Molila bih sve clanove ukoliko imaju iskustvo u ovom ili slicnom slucaju da podijelje samnom informacije.
Hvala svima.
Pišeš zadnjih 5 boravaka koliko i imas prostora za pisanje u zahtevu. Bolje pisati nego da prave problem zbog sitnice.
Znaci prvo napisem da sam imao Aufenthaltstitel od 1981 do 1985 u prvom mestu pa od 1985 do 1992 u drugom mestu pa onda boravak kao turista na 3 meseca 2015,2016 i 2017 ili zadnjih 5 boravka kao turista na 3 meseca do 2017?
Ijuuuu nisam znala da si otišao toliko daleko u prošlost. Izvinjavam se ja onda, nisam dobro razumela.
Pišeš zadnjih 5 poseta Nemačkoj iz pasoša. Dakle, ako si 5 puta bio u ovoj godini, onda pišeš tih 5 puta, nebitno da li si svih 5 puta bio u 2018. ili par puta 2017. Ali poslednjih 5 poseta se piše, nema potrebe pisati ono od pre 30 i kusur godina.
Čekaj, hoćeš da kažeš da za svako zanimanje iz NOKS 3-5 ako podneseš diplomu iz zanimanja koje se ne poklapa u ugovoru, spada u NOKS 1-2?
Imam pitanje ko moze sa sigurnoscu da mi kaze.Koliko jos mogu ostati u eu usao sam prvi put 1.8.2017.,izasao 6.10.2017.ponovo usao 28.12.2017.pa izasao 17.1.2018,pa usao sada 13.3.2018.Koliko jos mogu ostati?Znam da se gleda u poslednjih 180 da mogu biti 90 ako sam ja dobro izracunao imao bih punih 90 dana 20 maja ili gresim??