Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
pa da retko, retko kad je bez nadzora i ti je bukvalno na minut dva. ali za svaki slucaj. hvala zaista dajes sjajne savete.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јесте, само деца имају друкчију перцепцију и машту од нас одраслих, па Грим са 5 није исто што за нас старије, кад разложимо ствари и сазнамо свашта о животу у међувремену. Није ствар у томе да на тај начин заштитиш дете, моје је мишљење, јер је заштита немогућа. Ја о својим ирационалним страховима нисам причао са родитељима јер ме, у пар покушаја да објасним, нису узимали за озбиљно, али сам им се навлачио у кревет кад год сам се уплашио од злих снова. Богами, био сам и не баш тако мали кад сам долазио са њима да спавам у кревету усред ноћи.procitaj neke grimove bajke...mene je odusevila bajkabademovo drvo. ali takvu verziju nikad ne bih pricala svom detetu, sada. mozda kada bude tinejdzer![]()
)))jel mislis da grsim sto ne dam jos uvek detetu tu knjigu o cudesnim stvorenjima? iam tu bas zastrasujucih ilustracija...npr kiklop kojeg se bas plasi ima neku caku kada povuces neki jezicak otvori mu se stomak a u stomakuglave koje je pojeo. msm bas onako grozna iluztracija. a sto se tice erzebet batori, cenim da ti je dete starije, bar preko 10g?Јесте, само деца имају друкчију перцепцију и машту од нас одраслих, па Грим са 5 није исто што за нас старије, кад разложимо ствари и сазнамо свашта о животу у међувремену. Није ствар у томе да на тај начин заштитиш дете, моје је мишљење, јер је заштита немогућа. Ја о својим ирационалним страховима нисам причао са родитељима јер ме, у пар покушаја да објасним, нису узимали за озбиљно, али сам им се навлачио у кревет кад год сам се уплашио од злих снова. Богами, био сам и не баш тако мали кад сам долазио са њима да спавам у кревету усред ноћи.
Моји клинци су били прво задивљени цртежима, а онда им је то било и остало забавно. Кад нису знали да читају, онда су ме терали да им читам, шта пише, шта пише, а има толико књига, има једна о дневицима чудовишта, где на пример Дракула каже ух, опет сам устао касно, како незгодно, морам сат на поправку да дам или вештица каже, заказати састанак у 13часова са бићима којима се укрштају небески путеви моје метле и мог пута и тако све неке веселе ствари. Шта је још фора, рекла је већ Новембар, поента свих прича је да се у свакој невеољи користи мозак и размисли како да се надмудри и превазиђе неповољна и незгодна ситуација. Свима нам је стало да деца размисле, не срљају, буду сигурна да је решење у коришћењу "кликера". Старији клинац зна за Ержебет Батори јер то знају и неки са којима се дружи.
Коначно, то што децу терамо да једу грашак или сир, можда им је 10 пута страшније него што можемо уопште да замислимо, страшније и од прича о Дракули.
Не верујем да постоји дете којима чудовишта нису занимљива, па помешано са страхом и привлачним да знају о томе више, али да ли ће да причају о томе или неће са нама, зависи како се поставимо. Али, гарантовано, сви желимо да останемо у контакту са тим да знамо како нам деца размишљају и докле си "стигла"
Да, Мина је у праву, баба-рога, милиција или како ја некад претим, Васа Стајић, нису баш неко решење хах..али ако ради и не срљају из страха под ауто, размисле кад прелазе улицу, постигли смо ко Ирци, сврху)))
trazi je onm iako mu nije u idnom polju..razvigore, svaki post ovde danas ti je za reputaciju..
..iris, spusti knjigu malo nize na policu..nek stoji..
e sad mene iskreno zabrinjava da li ce takav sadrzaj da utice mozda negativno na njegov psihicki razvoj. 

pretpostavljam da se steta nece napraviti ako se s tim grozotama pocne onda kada je dete dovoljno spremno za to....ja sam sina, kad je odrastao dovoljno, uvek upozoravala ako bi poceo neki film koji je strasan ili ako vidim scenu koja moze jako da ga uznemiri, upozorim ga i dam mu da sam odluci da li da je gleda....on godinama bez problema moze da gleda te gluposti i ne boji se....
kakve sad veze ima babaroga sa deda mrazom?![]()

pretpostavljam da se steta nece napraviti ako se s tim grozotama pocne onda kada je dete dovoljno spremno za to....ja sam sina, kad je odrastao dovoljno, uvek upozoravala ako bi poceo neki film koji je strasan ili ako vidim scenu koja moze jako da ga uznemiri, upozorim ga i dam mu da sam odluci da li da je gleda....on godinama bez problema moze da gleda te gluposti i ne boji se....

pa vidis ja ne znam koliko su takvi sdrzaji dobri za dete i kako uticu na odredjeni uzrast deteta. mislim to je sad jedan primer, sa mnogim stvarima ne znas kada je tacno dete spremno da se upozna jer jedna ista stvar moze drugacije da utice na dete u razlicitom uzrastu. nemoj pogresno da me shvatis ali mene plasi i cinjenica da bi moje dete moglo da gleda takve sadrzaje sada u ovom uzrastu bez problema. msm zaista da li je to dobro? moj problem je sto se konkretno takvih sadrzaja tice sto ja ne znam da i je dobro pustiti ga da gleda ok ne ogugla (sto mozda moze negativno da se odrazi na kreiranje moral
nih normi) ili da ga sklanjam od toga ( sto moze za posledicu da ima nepoverenje, iracionalni strah koji dugo traje, ili pak preteranu vezanost za roditelja)
kazem ne znam mozda ja previse paranoisem i opterecujem se glupostima...![]()
o pa tvoje je dete veliko...to je ok.

pa vidis ja ne znam koliko su takvi sdrzaji dobri za dete i kako uticu na odredjeni uzrast deteta. mislim to je sad jedan primer, sa mnogim stvarima ne znas kada je tacno dete spremno da se upozna jer jedna ista stvar moze drugacije da utice na dete u razlicitom uzrastu. nemoj pogresno da me shvatis ali mene plasi i cinjenica da bi moje dete moglo da gleda takve sadrzaje sada u ovom uzrastu bez problema. msm zaista da li je to dobro? moj problem je sto se konkretno takvih sadrzaja tice sto ja ne znam da i je dobro pustiti ga da gleda ok ne ogugla (sto mozda moze negativno da se odrazi na kreiranje moral
nih normi) ili da ga sklanjam od toga ( sto moze za posledicu da ima nepoverenje, iracionalni strah koji dugo traje, ili pak preteranu vezanost za roditelja)
kazem ne znam mozda ja previse paranoisem i opterecujem se glupostima...![]()

nisu sva deca ista i ako nekom nesto smeta sa 9 god., njegovom vrsnjaku mozda ne smeta
jes da moj nema ni godinu dana, ali kako raste, ja se prilagodjavam njemu, a ne on meni ili mojoj paranoji
banalan primer - hrana
rekla sam da cu poslusati ono do 6 meseci iskljucivo dojenje, pa onda uvodjenje kasica
no on je vec sa 5 pokazao interesovanje i zelju pa smo ubrzo i krenuli
kontam da dete sve samo kaze, samo treba oslusnuti i razumeti![]()