DaDaSt
Aktivan član
- Poruka
- 1.197
isto kao i kad dođe i kaže "ali mama, moje drugare tuku kad urade nešto loše, šta nije u redu sa tobom, prestani da budeš tako razumna" 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

од 6 различитих деда мразова

niti imam traume niti sam religiozna
samo smatram da deci ne treba stvarati iluzije
hoću ja da mu pričam bajke
ali i da razume šta su bajke
ajd zaključak jedan
verovao ili ne u deda mraza
biće onakav kakav izabere da bude plus ono što mu je genetski "zapisano"
ako bude hteo da veruje, ne mogu to promeniti kao što ni vi ne možete ubediti dete da deda mraz postoji ako dete kaže da ne postoji
suština je prosta
nije deda mraz ključna stavka u vaspitanju
e bar je ovo ok sa moje strane, mislim

otvorila sam temu jer sam radoznala
batine i deda mraz nisu iste stvari, samo sam se malo našalila
ne sećam se šta mi je mama pričala o deda mrazu pošto mi je veliki deo detinjstva izbrisan iz mozga
mislim da je mama imala većih problema i morala da razmišlja o tome kako da nam stvori uslove umesto da priča o deda mrazu
al' paketiće i jelku smo svake godine imali
to je bio NJEN izbor, mene niko nije pitao
mada sam tad volela to![]()
mislim, jesam li kod psihologa?
nije meni frka da kitimo jelku, ostavljamo paketiće, pa od baka će dobiti već ove godine
frka mi je da ga lažem, jeste, sine, deda mraz će ti doneti poklone pošto si bio dobar
a jel mislis da ce on kad napuni 20 da ti zameri sto je verovao u deda mraza? mislim da nece, zato se opusti i "lazi" to dete slobodno, jer ce garantovano, to da mu bude jedna od najlepsih uspomena i secanja na detinjstvo
ja i dalje zameram kevi što me je krstila dok sam bila nesvesna same sebe pa je danas to glavni argument onima koji hoće da me ubede da nisam u pravu, 'jesi li krštena' -jesam, e pa onda si hrišćanka i treba da veruješ u boga
e pa gonite se
nisam znala da tako malo ima onih koji su protiv laganja o deda mrazu![]()

e to je poenta, ja ne znam kad dete počinje da konta šta je realno, a šta ne pa zato i pitam kako ste i kad vi svojim klincima objašnjavali
ljubav i prijateljstvo nisu iluzije, sad si zašla u drugu temu, to se obično navodi kao argument tamo gde neko kaže da ne veruje u ono što sopstvenim očima ne vidi
nisam za to da držim dete u neznanju, treba znati da su neki ljudi zli, neki dobri i da je deda mraz izmišljen jer o tome pričamo
šta je loše u tome što bih detetu rekla "sine, to je čika koji se maskirao u deda mraza, a deda mraz je iz te i te PRIČE"

e to je poenta, ja ne znam kad dete počinje da konta šta je realno, a šta ne pa zato i pitam kako ste i kad vi svojim klincima objašnjavali
ljubav i prijateljstvo nisu iluzije, sad si zašla u drugu temu, to se obično navodi kao argument tamo gde neko kaže da ne veruje u ono što sopstvenim očima ne vidi
nisam za to da držim dete u neznanju, treba znati da su neki ljudi zli, neki dobri i da je deda mraz izmišljen jer o tome pričamo

Mislis da je cin krstenja na tebe sudbinski uticao?ja i dalje zameram kevi što me je krstila dok sam bila nesvesna same sebe pa je danas to glavni argument onima koji hoće da me ubede da nisam u pravu, 'jesi li krštena' -jesam, e pa onda si hrišćanka i treba da veruješ u boga
e pa gonite se
nisam znala da tako malo ima onih koji su protiv laganja o deda mrazu![]()