Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
to je zbog crtaca...mnogo forsisraju vampire...poceli su sa tinejdzerima, a sada presli na malisane. i moje dete isto to gleda, ali on ima strah iako sam mu sasvim razumno objasnila ko je bio grof drakula i zbog cega je nastala legenda i vampirima.Тачно, слажем се. А ни не верујем да ће те посебно слушати. Једино што можеш да добијеш својим "истинама" је да дете о томе неће да разговара са тобом, Па сад, кад се нагомила много тема са којима деца не могу да разговарају са родитељима, то свакако није нешто добро.
Мојим клинцима нико посебно није причао о гоблинима, духовима, а сад овај мали шврћа каже да би он желео у Трансилванију, да види то тамо где је био Дракула. Као, зашто на море, може тамо, чуо је и то му се допада. Нисмо му ми говорили, нешто се не сећам да сам помињао Транс.
Увек су се хватали за играчке и књиге које имају неку дозу "страве". Потпуно природно за децу.
da te pitam, posto i moje dete cesto poseze za takvim sadrzajima a plasi se. kako odagnati taj strah....ja sam mislila da je najbolje objasniti detetu da takve stvari ne postoje i zasto su nastale price o njima. medjtuim i pored mojih pokusaja da mu razumno, realno objasnim za neke stvari on se i dalje plasi. savet.

)
odlicna ideja...ovoga se ne bih setila. bas si mi pomogla hvala. probacemo nadam se da ce delovati. super!
ne slazem se....meni su citane price bez selekcije od malih nogu i imala sam strahove dok nisam duboko zagazila u pubertet.....sestra me je iz fazona odvela sa 7-8 godian da gledam drakulu u bioskop i posle sam se godinama bojala da spavam sama nocu...zarekla sam se da to ja mom sinu nema sanse da priredim i uspela sam....te faze plasenja od mraka, koje-kakvih bica sa onoga sveta nismo ni imali a on je sad 13 godina i problem je resen....