Deca 1-3 godine (toddlers)

a ima linex bas u kesici?
jel to nesto bas za decu, sa ukusom necega ili isto kao i kapsule?
mada ona sad sve jadna pije sto joj dam
al cim vidi da idem ka njoj sa spricem u ruci, pocne da vice "ne,ne" i bezi(smucilo joj se jer vec mesec dana pije non stop nesto)...pa je navatam i zamolim je da zine...onda vidi da nije gadno pa bez problema popije

:heart:

da, to je taj...samo mm nije imao t i nije povracao, al je imao mucninu neku...tacno 3 dana je trajao...tj. u toku treceg je prestalo

Ceo dan nije nista skoro jela :(
grisine, hleb, tost sa margarinom, krisku dve mandarine...malo jogurta...i 120 ml ad mleka
nesto linex i smecta ne rade poso
doduse dala sam joj samo 2 puta i jedno i drugo
s tim sto joj rokam po 2 linexa

..pa linex i ostalo nisu lek, to je damage control.. :)
..suva hrana, techost izmedju obroka, dobre bakterije da zamene one koje opere proliv
i chekash da prodje.. :)
..ako nema T, 10x manja muka.. :)
..nadam se da ce brzo proci, ovo je uobichajno sranj.ce za jun-jul, ne za ovo doba, ali temperaturno smo tu.. :roll:
..'ebote, proshle godine pao sneg za moj rodj i to onaj koji ostane, ne poneka pahuljica.. :)

al cim vidi da idem ka njoj sa spricem u ruci, pocne da vice "ne,ne" i bezi(smucilo joj se jer vec mesec dana pije non stop nesto)...pa je navatam i zamolim je da zine...onda vidi da nije gadno pa bez problema popije

..'ebala ih nestashica brufena, onaj febricet je oooooodrvatan, jaksha je bezao od shprica sa fizioloshkim za nos,
a chim vidi obojeno unutra ne bezi vishe, alekseju je trebalo tri dana da ukapira da je samo AB ok.. :(

..'ebala ih nestashica brufena, onaj febricet je oooooodrvatan, jaksha je bezao od shprica sa fizioloshkim za nos,
a chim vidi obojeno unutra ne bezi vishe, alekseju je trebalo tri dana da ukapira da je samo AB ok.. :(

ja malo pre bacila bocicu brufena, pre mesecdana meni trebao, nisam imala nista za bolove pa sam morala to da otvorim :/
sad nemam nista za T u kuci...bravo za mene :roll:

da febricet je gadan uzasno
eferalgan je ok ...
a cefaleksin ima lep ukus :lol:

Da,da u kesici.Linex baby.1 kesica dnevno za decu do 2. godine,2 za stariju decu.Nisam probala pa ne znam ukus.:rumenko:

..ja se rodila pre 25 minuta,.. :D
..kazu da su vechernje bebe lenshtine, a jutarnje vrednice.. :lol:

..mm i ja slavimo od petka :rumenko: a danas mi doshli mama i tata :heart: nisam ih videla 20 dana, brat bratu..
..veliki me iscmakali pred shkolu, malishanci pevaju "divan dan" ceo dan, jaksha josh i ima neku predstavu shta se deshava,
a aleksej samo voli pesmicu :lol: narochito pljeskanje na kraju :lol:
..dobila sam poncho-shal-ogrtach sa kapuljachom (neko je bacao pasulj, savrshen je :zaljubljena: ) i knjigu koju sam spominjala letos.. :D
..torta kupovna, pekara mijatovic vidikovac, malina i slatka pavlaka.. :heart:
:aha: Divan ti je dan! :heart:

Moja skorpija od vocnih torti jede samo sa lesnicima. :)

..mm i ja slavimo od petka :rumenko: a danas mi doshli mama i tata :heart: nisam ih videla 20 dana, brat bratu..
..veliki me iscmakali pred shkolu, malishanci pevaju "divan dan" ceo dan, jaksha josh i ima neku predstavu shta se deshava,
..dobila sam poncho-shal-ogrtach sa kapuljachom (neko je bacao pasulj, savrshen je :zaljubljena: ) i knjigu koju sam spominjala letos.. :D

...kako li mi je ovo promaklo:eek:

...Novka sve najlepse ti zelim, ziva i zdrava bila, prvo sebi samoj, dugo dugo,
pa onda svima koji te vole:heart:

Novka :cmok::cmok::cmok:
da si nam ziva i zdrava i vesela :cmok:

Meni je apotekarka rekla da lekovi ne moraju da se bace mesec dana nakon otvaranja. Stvar je u tome da se do mesec dana od otvaranja, lekovi vode kao sterilni, a onda više ne garantuju za to. Aktivne supstance i dalje ostaju aktivne, a ako ste lek čuvali u frižideru, nema veze ako ga koristite i posle 6 meseci.

Kistina, ma vazno je da se Andrej naspava. Svekar ce sigurno razumeti. A moze da svrati kod vas posle priredbe da vidi unuka ;)

Tsuymish, :cmok: da sto pre prodje. Mi sutra idemo prvi put u vrtic. Jos uvek nisam odlucila da li ce ici u SpeakUp ili u Puz, pa cemo sutra otici, videti i odluciti gde ce na navikavanje. I jedan i drugi vrtic ima svoje prednosti i mane, ali znam da nema svarsenog vrtica :sad2: Da ne off-topickujem previse, sutra javljam kako je proslo. Ma samo da izdrzi do polugodista bez bolseti, posle sam ja 3 nedelje na raspustu, pa ni ne mora ici.

:ceka:

ja malo pre bacila bocicu brufena, pre mesecdana meni trebao, nisam imala nista za bolove pa sam morala to da otvorim :/
sad nemam nista za T u kuci...bravo za mene :roll:

da febricet je gadan uzasno
eferalgan je ok ...
a cefaleksin ima lep ukus :lol:

A to kad se otvori moze da stoji mesec dana i u djubre?
Pisale smo vec o tome, a kako vi dozirate brufen? Pisale smo vec o tome.
Inace Tsuy ja dajem probiotik forte, i cini mi se d aima bolje dejstvo jer se daje jedna dnevno.
Pisala sam da se maloj deci istrese prah na sredinu od hleba, napravis kuglicu i svako dete ce da proguta malo sredine od hleba, tako znas da je unela potrebnu dozu.

pa evo vidis, marge kaze da ne mora da se baci, pogotovo ako je u frizideru...
eto ti sad
kupila sam brufen

a nocas je trazila vodu i iako je pila dosta , pelena jutros bila suva skroz
pa sam uzela rehidran, koji ona voli, iz nekog razloga, iako je i pored onog skoro nepostojeceg ukusa jagode, odvratan...
sad je problem, sto osim toga nece nista drugo da pije :roll:
stolica joj je neka svetlo, svetlo zelena :eek:
bile smo kod dr. i kaze da nastavim sve kako sam pocela
ona je jutros opet povratila...
veceras ce mm da donese humanino mleko za zaustavljanje proliva...a dr kaze da moze da ga zameni i kravica bez laktoze, kad vec trazi mleko i place

Phe, ja dam u spricu sa malo mlake vode...uvucem i vazduh pa promuckam lepo i onda dam...posto mi taj hleb nije garancija, jer ona nece uvek da pojede sta joj se da...pogotovo sad kad joj je i muka...kad flips onaj oki boki nije htela, jasno je koliko je sati :(
i tako...jutros je i T imala...37 sa 3...nije strasno al dovoljno da te iznervira
a komsinicina mala ima preko 38 juce i danas, sva je slogirana u faci, bas se vidi da joj je lose a krv pokazuje da je sve u najboljem redu...ni gran. ni limf. nisu poviseni...a ni leukociti...nista
rastu joj gornje petice i zali se da je boli glava...
i onda kazu od zuba ne moze T ...malo morgen

i Efferalgan i Brufen sme da se koristi do isteka roka i ne drži se u frižideru...to znam i od našeg pedijatra i od drugarice farmaceuta...ja koristim i kada je otvoren do isteka roka,dok ima u bočici...isto skida T i nakon 2 meseca od otvaranja bočice kao i na dan kada je otvoren...

Back