Deca 1-3 godine (toddlers)

ja ne bacam sirupe. pazim samo da im je rok trajanja ok. jedino smuckane sirupe bacam ako ostane nesto posle koriscenja.
inace, moj tiranin dobio laringtis. odjednom, nicim izazvano :lol:
slogirala sam se kad je poceo da krklja i da se gusi u sred noci, a legao zdrav:eek::(
tacno je dobijao napade panike kad oseti da ne moze da dise normalno, pa smo morali da ga podignemo, smirimo, pa opet u krevet. tako celu noc.
juce dr kaze "dobrodosao u klub", sad bismo mogli da se druzimo svake jeseni i proleca:confused:
nakon boce i 2 inhaliranja juce, nocas je bolje, poceo je normalno da kaslje, ne onako magareci.

ja ne bacam sirupe. pazim samo da im je rok trajanja ok. jedino smuckane sirupe bacam ako ostane nesto posle koriscenja.
inace, moj tiranin dobio laringtis. odjednom, nicim izazvano :lol:
slogirala sam se kad je poceo da krklja i da se gusi u sred noci, a legao zdrav:eek::(
tacno je dobijao napade panike kad oseti da ne moze da dise normalno, pa smo morali da ga podignemo, smirimo, pa opet u krevet. tako celu noc.
juce dr kaze "dobrodosao u klub", sad bismo mogli da se druzimo svake jeseni i proleca:confused:
nakon boce i 2 inhaliranja juce, nocas je bolje, poceo je normalno da kaslje, ne onako magareci.

:cmok:

da, sve galenikino se baca :lol:
i spalmotil

Irina povracala opet jutros...:(
al nije kakila od juce popodne...izgleda da je stalo
mislim da joj mlecna formula koju pije rano ujutru, stvara kiselinu pa da zato povrati
a dehidrirala je pa se ujutru napije vode, pa onda povrati sve to

danas treci dan...valjda ce proci do sutra skroz :roll:
zao mi je, jutros je opet bila vruca, mada topl. pokazuje 36 sa 9 ili 37....nov je, valjda radi :roll:, sto posto zbog dehidracije

Menjam mushko dete od godine, crnopurasto, jeshno sa NEMOGUCIM IDEJAMA za karton Nutelle ili dva kartona Eurokrema :dash::dash::dash: ( :sad2::sad2::zcepanje: )

Ajd za namenimo Arimna i Juniora na pola dana, pa da te pitam :per:

Zezam se, sta je sada uradio?

Junior bio i danas u vrticu ali nije spavao. Kada smo stigli kuci pojeo je pola banane je i popio mleko ali nije zaspao. Tek je sada, u 13 otisao na prvo spavanje :think: Sutra ostaje i na rucku. Ili ce spavati pre rucka (onda ga vodim kuci posle rucka oko 12h) ili ce spavati posle rucka (u tom slucaju dolazi kuci posle spavanja oko 14h).
Za dorucak su imali hleb sa margarinom i medom. Junior ne jede med, pa mu je vaspitacica ponudila hleb sa margarinom, koji nije hteo da jede. Mi kuci ni nemam margarin, jer smatram da nema ama bas niceg korisnog u margarinu, pa ga ni ne koristimo. Umesto njega kupujemo maslinovo ulje i puter. Za uzinu su imali limunadu koju je Junior popio u slast :roll: Dzaba ga ja kod kuce ucim da pije VODA kada je zedan, i da jede ono sto je zdravo, kada u vrticu jedu sasvim neku drugu hranu. Ali ajde da ne budem zakeralo :rumenko: ja cu mu kod kuce i dalje nuditi ono sto je zdravo, a u vrticu neka jede ono sto jedu i ostala deca. Pre ili kasnije ce upoznati sve blagodetipotrosackog drustva, mada sam se ja nadala da ce kasnije al ajde.

Sutra pisem novi izvestaj. Ni sama vise ne znam na koju temu da pisem (bebe ili toddlers) ali prica verovatno vise pripada ovde.

..i da, naravno, one ochi na ledjima koje su ti izrasle kad je propuzao su i dalje korisne ali sad vec i nedovoljne,
kao i istanchani sluh i arhiva zvukova za koje nikad nisi ni sanjala da cesh ih chuti u svojoj kuci
(malopre sam nepogreshivo procenila sa 5m i iza dva zida shta je bucnulo u dobosh vesh mashine, prazne srecom)
potrebno je da razvijesh josh i sposobnost gledanja iza coshka i teleskopskog virenja kroz poluzatvorena vrata ili kljuchaonice,
da pokriju onih 5-10 sekundi tokom kojih je fizichki neizvodljivo da krenesh za njim..

:rotf:

..ako trazish jednogodishnjaka bez nemogucih ideja, mozesh samo nacrtanog da dobijesh.. :lol:

..savet - uchi ga da pita unapred (to ce malo teze ici) i da oooobavezno dodje da se pohvali kad neshto smisli i uradi.. :lol:
..bar da budeesh u toku sa najnovijim akcijama.. :rotf:

na zhalost, josh ne zna da pita( ni ne znam kako na to da ga navedem) a uz to je tip koji napravi neshto i cuti smeshka se ... pa ti idi i proveravaj sve redom ... :zper:

Ajd za namenimo Arimna i Juniora na pola dana, pa da te pitam :per:

Zezam se, sta je sada uradio?

neka, 'fala :zper:;)

umazao se sa chadji, pa je uzeo chaj sa stola, OTVORIO flashicu ( to dosad nije znao, samo da stavi poklopac) ispolivao sebe i sve zhivo u sobi a zatim skinuo malu saksiju u predsoblju i izruchio humus u i na moje svetlo sive patike ... :dash:...sve ovo u rekordnih 2 ipo minuta, koliko mi je bilo potrebno da pristavim ruchak ( ako ovako nastavim da ubrzavam, Jamie Oliver mi nece biti ravan :zper:) ... na zhalost od aspiratora ga nisam chula ( 'ebesh ku'jnu bez prozora)

..i da, naravno, one ochi na ledjima koje su ti izrasle kad je propuzao su i dalje korisne ali sad vec i nedovoljne,
kao i istanchani sluh i arhiva zvukova za koje nikad nisi ni sanjala da cesh ih chuti u svojoj kuci
(malopre sam nepogreshivo procenila sa 5m i iza dva zida shta je bucnulo u dobosh vesh mashine, prazne srecom)
potrebno je da razvijesh josh i sposobnost gledanja iza coshka i teleskopskog virenja kroz poluzatvorena vrata ili kljuchaonice,
da pokriju onih 5-10 sekundi tokom kojih je fizichki neizvodljivo da krenesh za njim..

:zcepanje::rotf::klap::super: ... daaaa, mislim da pochinjem da se pretvaram u chudovishte sa osmoro ruku i 6 pari teleskopskih ochiju i ushiju :rotf:

I Andrej se plasio usisivaca dugo, sad voli da usisava, ne znam na koga je, al' uzivamo dok traje! :whistling: :mrgreen:

Izgleda da je usao u skok u razvoju, tri puta je jeo (sam trazio :eek:) za 4 sata, i to jeo-jeo, nije brljavio kao obicno! :worth:
Prvo mleko i zitarice, pa voce i plazmu, pa sad sendvice sa sunkom i puterom i to sve pre rucka! :)
Znam da ce se za par dana vratiti na staro, ali uzivam dok traje. :)
Samo sto on lose spava kad su mu ti skokovi, mislim sad kad je veliki.
Prosli je bio tamo negde u aprilu, nedelju dana je trajao, mislila sam da cu flipnuti nacisto!
I ovako je spavao sacuvaj Boze, kad su skokovi-nikako!
Sinoc je zaspao u 2, bio budan od 5 do pola 7, nastavio do pola 11 i jos ne spava i ne pokazuje znake umora! :dash:

ko je ono pitao za jaknu...afro bese?

ja kupila Irini super jaknu danas, za 1900 kinti
deblja onako, super materijal, bas za devojcicu..., preko guze ide, super za zimu...zimus je imala tako neku slicnu, isti materijal samo druga boja i model...dobar kvalitet, platila je 2600 u nekoj decijoj radnji a ovu danas kupila kod kineza a bolje je od ove stare...lepsa i prakticnija...a firma je neka kao druga al materijal i debljina su potpuno isti...jako topla jakna...imam i ja neku na taj fazon :lol:

mislim, htedoh reci, afro ako vam treba jakna pogledajte i kod kineza...imaju lepe jakne

ko je ono pitao za jaknu...afro bese?

ja kupila Irini super jaknu danas, za 1900 kinti
deblja onako, super materijal, bas za devojcicu..., preko guze ide, super za zimu...zimus je imala tako neku slicnu, isti materijal samo druga boja i model...dobar kvalitet, platila je 2600 u nekoj decijoj radnji a ovu danas kupila kod kineza a bolje je od ove stare...lepsa i prakticnija...a firma je neka kao druga al materijal i debljina su potpuno isti...jako topla jakna...imam i ja neku na taj fazon :lol:

mislim, htedoh reci, afro ako vam treba jakna pogledajte i kod kineza...imaju lepe jakne

...e jeste ja sam pitala:)
...jos kad bi ti mogla da je slikas da vidim da li je ista kao sto sam videla....kod neke zene je jedna jako lepa 2000 dinara....nesto mi lici
na tu koju si opisala....

slikam sutra i stavljam :)
jedino mi se boja ne dopada, malo mi je dosadila ,htela sam neku sivu al joj smesno stoji, a ova joj bas bas lepo stoji, pa reko' ajde...mnogo je bolja nego prosla
nervira me sto sve za devojcice mora da bude roze, ciklama, ljubicasto... :roll:

...e ova je ljubicasta:)

...meni se dopada, onako nije bebeca nego bas lepa nije ona nezna bzvz....a nasla sam i trodelnu trenerku u toj boji,
posto ima i bele i roze i sive i svakakve neka ima i takvu, bas me briga, meni se svidja, a ako se onoj mojoj mustri od
cerke ne svidi neka kosi po kuci ne pravim pitanje:lol:...i poklonu se u zube ne gleda....jel tako?:)

tako je :)
vala za 1900 dindzi svakako ne gledam u zube :lol:

htela sam da slikam jutros na njoj al sam se uspavala, pa sam 5 minuta pred vreme za kretanje u vrtic, skocila ko osurena i izletele smo pa se nisam ni setila :lol:
stavljam sliku posle
nije ni ova bebeca...ima i onaj kaish al ja sam ga skinula, nekako mi je matora sa tim :lol:
a fina je, strukirana je i bez kaisa

setih se sad, bili smo u zoo vrtu u nedelju i tamo vidim malu jednu, mislim da je mladja od irine, obukli joj neke helanke sa leopard dezenom i nabili joj neke crne kozne cizmetine sa nekim metalnim snalama i nitnama na noge, ko neka z\ena od 45 godina
ja kad vidim to sva se stresem...ne secam se gore sta je imala, posto kad sam videla cizme, slognula sam se
grozne cizme...za matore..... fuj./..
dete treba da bude dete

Evo zene, da se malo nasmejete, postavila sam i u kafanici:

'...Mislite da ste spremni za decu?

Novi test za buduće roditelje ističe sve dobre i loše strane materinstva kroz 14 koraka koje treba da prođete pre nego što rodite svoje dete.

Test 1: Priprema

Žene: Priprema za trudnoću
1. Obucite bademantil i okačite vreću sa pasuljem oko struka.
2. Ostavite je tu.
3. Nakon 9 meseci uklonite 5% pasulja

Muškarci: Priprema za decu
1. Idite kod lokalnog apotekara, istresite novčanik na šalter i recite mu da sve uzme.
2. Idite u supermarket. Uredite da vaša plata bude isplaćivana direktno njihovoj blagajni.
3. Idite kući. Uzmite novine i pročitajte ih poslednji put.

Test 2: Znanje
Odaberite par koji već ima decu i iskritikujte način na koji ih je vaspitao decu, nedostatak njihovog strpljenja, zapanjujuće niske nivoe tolerancije i decu koja jurcaju okolo kao pomahnitala.

Predložite načine kako bi mogli da poboljšaju navike spavanja kod dece, odlazak na nošu, manire za stolom i sveukupno ponašanje.

Uživajte. To će biti poslednji put u vašem životu da imate sve odgovore.

Test 3: Noći
Da biste otkrili kako će vam izgledati noći:
1. Šetajte po dnevnoj sobi od 17h i 22h noseći vreću tešku oko 4-6 kg sa radiom okrenutim na neki glasan, iritantan zvuk ili šum.
2. U 22h spustite vreću, namestite alarm na 00h i idite na spavanje.
3. Ustanite u 23h i nosite vreću po dnevnoj sobi do 1h.
4. Namestite alarm na 3h.
5. Pošto ne možete da spavate, ustanite u 2h i skuvajte sebi čaj.
6. Idite u krevet u 2.45h.
7. Ustanite opet u 3h kada se uključi alarm.
8. Pevajte pesmice u mraku do 4h.
9. Navijte alarm na 5h. Ustanite kad se uključi.
10. Napravite doručak.

Radite tako 5 godina. IZGLEDAJTE RASPOLOŽENO.

Test 4: Oblačenje male dece
1. Kupite živu hobotnicu i pletenu torbu.
2. Probajte da hobotnicu stavite u torbu tako da nijedan pipak ne štrči.
Imate 5 minuta.

Test 5: Kola
1. Zaboravite na BMW. Kupite praktični karavan sa 5 vrata.
2. Kupite kornet sa sladoledom od čokolade i stavite ga u pregradu za rukavice. Ostavite ga tu.
3. Ubacite novčić u CD plejer.
4. Kupite čokoladni keks i razmrljajte ga po zadnjem sedištu.
5. Pređite grabuljama po kolima sa obe strane.

Test 6: Odlazak u šetnju
a. Čekajte
b. Izađite na prednja vrata.
c. Vratite se.
d. Izađite.
e. Vratite se ponovo.
f. Izađite.
g. Prođite prvi niz stepenica.
h. Ponovo se popnite.
i. Siđite.
j. Hodajte veoma sporo po ulici prvih 5 minuta.
k. Zastanite, promatrajte svaki detalj i pitajte najmanje 6 pitanja o svakom delu iskorišćene žvake, prljave maramice i mrtvog insekta na koje usput naiđete.
l. Ponovite sve korake.
m. Vičite najjače što možete dok komšije ne izađu i počnu da zure u vas.
n. Dignite ruke od svega i vratite se u stan.
Sada ste skoro spremni da odvedete malo dete u šetnju.

Test 7: Razgovori sa decom
Ponovite sve što kažete najmanje 5 puta.

Test 8: Kupovanje namirnica
1. Idite u prvu prodavnicu. Povedite sa sobom neko stvorenje najbliže predškolskom detetu - odrasla koza je odlična za to. Ako planitrate da imate više od jednog deteta, povedite više od jedne koze.
2. Kupite namirnice za nedelju dana ali ne ispuštajte kozu/e iz vida.
3. Platite sve što koza pojede ili uništi.
Dok ovo ne budete mogli uspešno da savladate ni ne pomišljajte da imate decu.

Test 9: Hranjenje 1-godišnjaka
1. Izdubite dinju.
2. Napravite rupicu na kori.
3. Zakačite je na tavanicu i njišite sa strane.
4. Napravite činiju natopljenh pahuljica i pokušajte da ubacite kašiku u dinju dok se njiše, istovremeno pretvarajući se da ste avion.
5. Nastavite dok pola porcije nije ubačeno.
6 Ostatak prospite po krilu i postarajte se da dosta toga padne na pod.

Test 10: TV
1. Naučite imena svih likova iz Diznija, Teletabisa, i Sunđera Boba.
2. Ne gledajte ništa drugo na televiziji barem 5 godina.

Test 11: Da li možete da podnesete haos koji deca naprave?
Da biste to otkrili uradite sledeće:
1. Izmažite puter na fotelju i džem na zavese.
2. Sakrijte ribu iza stuba i ostavite je tu celog leta.
3. Zarijte prste u saksiju i obrišite ih o čiste zidove. Prekrijte fleke voštanim bojicama. Kako vam se čini?
4. Ispraznite svaku fijoku, ormarić i kutiju sa stvarima na pod i pređite na tačku 5.
5. Razvucite stvari iz jedne u drugu sobu i ostavite ih tako.

Test 12: Duga putovanja
1. Nasnimite nekog kako neprekidno viče „Mama”. Važno: Ne sme da bude pauze veće od 4 sekunde između svakog uzvika. Ubacite povremeni krešendo.
2. Slušajte tu traku u svojim kolima gde god da putujete naredne 4 godine.
Sada ste spremni za dugo putovanje sa malim detetom.

Test 13: Razgovori
1. Počnite da pričate sa odraslom osobom po izboru.
2. Neka vas neko drugi neprestano vuče za rukav ili porub majice dok vam svira gorepomenuta „Mama” traka.
Sada ste spremni da razgovarate sa odraslom osobom dok je dete u sobi.

Test 14: Spremanje za posao
1. Odaberite dan kad imate važan sastanak.
2. Obucite najbolje što imate za posao.
3. Uzmite šoljicu pavlake i stavite u nju šoljicu soka od limuna.
4. Promućkajte
5. Prospite pola od toga na vašu lepu svilenu suknju.
6. Natopite peškir drugom polovinom smese.
7. Pokušajte da očistite košulju tim istim peškirom.
8. Ne presvlačite se (nemate vremena).
9. Idite pravo na posao.

Sada ste spremni za decu. Uživajte"

Back