Deca 1-3 godine (toddlers)

Danas je deda sav ponosan prijavio da je dedin sokol jutros sam trazio nosu da piski :)
ok, nije da mu ne verujem
ali vise mislim da je bila puka slucajnost nego sto je on sam trazio
posto je video nosu kad je baba donela u sobu i rekao "pish, pish" i deda ga skinuo i stavio i on decko piskio
al dobro
i veceras je uzeo kasicicu da sam jede frutolino
ne znam jel ga to tako forsiraju u vrticu, al uopste mu ne ide lose
samo mu nekako dugacka kasicica, pa dok je okrene...;)
...
...e pitanje, sta da radim sa otkrivanjem nocu?
kako god da ga pokrijem, otkrije se
a kad hocu da ga pokrijem ponovo, on pocne da se buni, da cvili, da place...
sve se bojim da se ne prehladi ili nesto (ono kao baba, mora da ima nesto preko stomaka :roll:)
jel ima tome leka ili sta?

Pa ima da bude ludilo
on spava ok dok ne oseti nesto na sebi, cim oseti nastaje opsta histerija...
...

Isti problem imam i ja.

Mi imamo dzak i on je par puta spavao u njemu, ali je jako debeo i sav se oznoji. I krenem ja par puta do Mrvice da kupim tanji dzak, ali me uvek nesto omete. Cim primim platu, odmah sa posla cu otici da ga uzmem. Samo ne znam da li da mu uzimam dvojku ili odmah trojku. Jedinica mu je mala vec mesec dana, pa zato kuburimo :dash:

I ne znam kako ce onda bezati iz krevetica kada se probudi. Samo da ne bubne dole na pod :sad2:

Pa ima da bude ludilo
on spava ok dok ne oseti nesto na sebi, cim oseti nastaje opsta histerija...
...

Mozda mu je vruce?
Otkud znam, meni je uvek hladno, mm i Andreju uvek vruce, pa vise ne insistiram na pokrivanju.
Prosle zime je spavao u dzaku, bunio se tri noci, posle se privikao.
Leti ga ne pokrivam.
Sad ga ususkam u cebe, uvucem mu sa jedne i druge strane ispod tela, a cebe stavim poprecno, tako da se on uvije kao sarmica dok se vrti, ne otkriva se toliko cesta.

Pa sta znam, do pre dve veceri sam ga pokrivala onim majusnim prekrivacem sto je bio u paketu, samo preko stomaka, al i to mu smeta....
znaci dzak
al misha mu, kako da ga ubacim u dzak i u kom trenutku kad se on meni uspava na krevetu dok pije mleko pa ga ja samo posle prebacim u krevetac...a majku mu problema :zblesav:

Pa sta znam, do pre dve veceri sam ga pokrivala onim majusnim prekrivacem sto je bio u paketu, samo preko stomaka, al i to mu smeta....
znaci dzak
al misha mu, kako da ga ubacim u dzak i u kom trenutku kad se on meni uspava na krevetu dok pije mleko pa ga ja samo posle prebacim u krevetac...a majku mu problema :zblesav:

..pre mleka.. :) ..za par dana ce ga smatrati delom pidzame, videcesh.. :)

I medo je vazda otkriven... Nisam probala dzak... ali on histerise na sve pokrivace... i kontam da mu ne treba...
otkrije se sam... sta cu mu...
Neretko kad spava sa nama probudimo se... mm i ja pod jorganima a on izmedju nas ne pokriven... ahahahah...
Ja ga dobro obucem pa ne razmisljam... ;)

...dzak je dobra stvar, moja su deca spavala dugo u njima, kad su porasle pa nije bilo njihovoh velicina, ja sam oparala onaj donji deo pa
im noge virile napolje:lol:
....po meni je bolje da ih navikavate da spavaju u tome, bar cete biti bez briga da ne budu otkriveni, ipak je nocu hladnije, jedino ako ne
grejete celu noc pa da im je bas toplo...

To nocno otkrivanje je moja nocna mora :confused: . Kad je ususkan, znoji se i ne trpi da bude pokriven tj. histericno isutira sev sto se stavi preko njega osim ako je u fazi bas dubokog sna. Mislim se, ako ti ne treba a ti spavaj otkriven, al onda mi se kad su hladne noci probudi ujutru sa zapusenim nosom pa krene sline- grlo- pluca pa opet ispizdi*. Onda sam neko vreme nocu ukljucivala uljani radijator da bih SPAVALA jer sam vise crkla od budjenja i pokrivanja, pa sam pomislila jbt ja nisam normalna, pa necu da ga navikavam da spava u sobi koja se greje 24h, nije ni to u redu. E ove godine sam kupila overall, koji je u principu za kucnu upotrebu, umesto trenerke, ali mu ja to oblacim preko pidzame. Tako da ima pidzamu, carapice i taj overall preko pa se otkrivaj kolko hoces a ja cu da spavam :). Za sad fercera, videcemo kad noci postanu jos hladnije.

Ebote, koji sam tupadzija! :dash:
Gledala sam taj overall, bio neki smekerski crni, mnogo mi se svideo, al' kao sta ce mu to, tesko se skida, ne moze napolje...nije mi palo na pamet da moze da se navuce preko pidzame.
Sad mi je zao sto nisam kupila, nadam se da nisu rasprodali.

wo.jpg

1-2, 2-2,... :lol:

Ebote, koji sam tupadzija! :dash:
Gledala sam taj overall, bio neki smekerski crni, mnogo mi se svideo, al' kao sta ce mu to, tesko se skida, ne moze napolje...nije mi palo na pamet da moze da se navuce preko pidzame.
Sad mi je zao sto nisam kupila, nadam se da nisu rasprodali.

Gde u novom merkatoru? Ja tamo kupila taj, al mi se ne svidja sto je crn :), mada ima neke detalje u veselim bojama.
Jao jedva cekam NG, mmmm, tako poludim oko praznika :).

Back