Deca 1-3 godine (toddlers)

Saly, oko hranjenja je poenta da se uklopite,
svi znamo da je najzdravije ustajanje u zoru,
Pa se onda svi ti obroci lepo rasporede i leganje ide ranije.
E sad, ako vama to ne pase, logicno da se i obroci pomeraju.
Bitna je zdrava ishrana, sat dva gore dole nema veze.

Sto se tice zubica, nemojte forsirati, mozete samo kontra efekat izazvati.
Mos misliti ne peru zube dva meseca. Pa sta? :) ;)
Bitno je da vas gledaju kako to radite svaki dan i sami ce ponovo traziti.

Medo ima sve zube odavno i sam trazi da pere skoro svaki dan.
Nikad ga nisam forsirala.
Dok ja perem on kao trlja pa na kraju ja doradim

znaci procice i faza nepranja zuba
meni bas to bilo krivo, a stalno u parku gledam klinca koji valjda ima taj cirkularni karijes, boze kako ruzno izgleda, deckic kada se nasmeje tuga :(

mene spicila temperatura sinoc i nocas, kao samlevena sam a jakov se posle sto godina buio bez oretrivanja na svakih 15 min do pola sata, nece kod tate, place, vristi,ja nemam snage da ga drzim, uzasna noc

sreca pa je mm tu jos malo, ne znam kako cu ostatak dana da preguram ovako slomljena a on kenjkav uzasno, ja bih samo pod cebe i mrdnula nigde ne bih, nemama snage da ga dzrim a in je pravi ali oravi krpelj postao poslednjih dana...

sali, ne opterecuj se, svako dete ima svoj ritam. I kod nas je rucak pomeren za 5, pola 6 kad ustane posle popodnevnog spavanja. On je spavalica (dada, moje dete koje skoro 2 godine nije normalno spavalo, sada valjda nadoknadjuje :lol:). ustaje u 9, pola 10 I nikad ne moze odmah da jede. znaci, dorucak je oko 10, nekada to ode I na pola 11. voce pre spavanja oko 14 h. spava do 17h, pola sata gore-dole. onda rucak pola sata posle toga, a vecera oko 21.30. legne tek u pola 11. on poptuni poludi od srece uvece kad se napokon svi skupimo I nema sanse da ide ranije u krevet. Mene je to uzasno nerviralo jao dete mi ide na spavanje u 11 sati uvece, to nije normalno blabla, ali kad saberem koliko sati spava u 24h, sve ok. tako covek navikao.

- - - - - - - - - -

tara, telefon ili komp dusu dao za takve situacije :lol:
budi nemajka, hipnotisi ga nekom muzikom ili crtacima :lol:

pokusala sam cicak ali taj ima pundravce u guzici od kada hoda, drzi ga sve 3 minuta i idemo dalje, a obavezno dodje do kreveta, mene za ruku pa me vodi, znaci nista nece sam
mada te igre kada ga ja zamolim da nesto uradi, predlozim itd traju najduze i tada hoce sam, valjda mu zanimljivo, sav ponosan bude posle, ali uglavnom trazi kontakt i da se zajedno igramo a mene svaka koskica boli, opet mi krece temp, ne mogu da jede, uzas, samo da ne predje na njega

- - - - - - - - - -

i da, palo mi je na oamet da mu pustim crtac pa koliko ga drzi, do uvece -do uvece : )
I knjigu da listamo, do ga drzi 20 min maks, al i to je super u kombinacij sa crtanim, red crtaca, red knjige :))

I ja sam danas.nesto nikakva
Proja se pece, podvarak cu brzinski a.on.... Znaci ebale nnas.stepenice ovde :-D
On bi non- stop gore na svih 30, I dole, al sam....
Ne daj boze da hocu da ga pridrzim.... A ja.ko na iglama kada ga gledam kako silazi, zivot mi.skracuje :-D
Tara I mi smo sinoc imali epizode kenjkanja i.plakanja po noci, ne.znam sta bi, mozda zubi....

pokusala sam cicak ali taj ima pundravce u guzici od kada hoda, drzi ga sve 3 minuta i idemo dalje, a obavezno dodje do kreveta, mene za ruku pa me vodi, znaci nista nece sam
mada te igre kada ga ja zamolim da nesto uradi, predlozim itd traju najduze i tada hoce sam, valjda mu zanimljivo, sav ponosan bude posle, ali uglavnom trazi kontakt i da se zajedno igramo a mene svaka koskica boli, opet mi krece temp, ne mogu da jede, uzas, samo da ne predje na njega

- - - - - - - - - -

i da, palo mi je na oamet da mu pustim crtac pa koliko ga drzi, do uvece -do uvece : )
I knjigu da listamo, do ga drzi 20 min maks, al i to je super u kombinacij sa crtanim, red crtaca, red knjige :))

Ne znam koliki ti je malac tj. koliko razumije ja kada se ne osjecam dobro prosto kazem da mi nije dobro i da mama ima temperaturu i da mora da lezi kao i on kada je bio bolestan, stariji odmah uzme nasto da crta ili se sam igra ( proslo djeta samnom cijelu trudnocu, vec naviklo da kada legnem znaci da sam gotova :) ) mladji jos pokusava da me kao ljeci, pa mi donosi lutke u krevet i slicno ali ubrzo i njemu dosadi pa ode da razbacuje igracke, naravno naprave haos u stanu ali bar malo uspem da legnem .... :)

kvinsi, bruko jedna : ))
eno ga, zaspao je, bio sa tatom napolju, mm malo pomerio odlazak na posao, videcemo sta ce biti kada se probudi, uvek je tu baby tv ili nesto vec crtano ako prigusti

nikodija, mali je, ima 15 meseci i ne kapira da je mama bolesna, da je mami lose, da je umorna itd tako da taj fazon kod nas jos uvek ne prolazi

zbog ovakvih dana mi mnogo fali sto nismo u smederevu, tamo od baka, tetki i sestara nema ko ga ne bi cuvao i mogao da uleti u ovakvim situacijama, a u beogradu mi sve vise smeta sto niko ne moze da ga pricuva ni na par sati, osim par druagrica, ali i one rade... nezgodacija

bokice, i nama su stepenice vau, samo bi se penjao i silazio, da se penje je super savladao ali silazenje, tu se jos muci, mada sve to cetvoronoske naravno : ))
i tobogan ga zanima samo dok se popne, posle da se sputsni ne mora uopste

kvinsi, bruko jedna : ))
eno ga, zaspao je, bio sa tatom napolju, mm malo pomerio odlazak na posao, videcemo sta ce biti kada se probudi, uvek je tu baby tv ili nesto vec crtano ako prigusti

nikodija, mali je, ima 15 meseci i ne kapira da je mama bolesna, da je mami lose, da je umorna itd tako da taj fazon kod nas jos uvek ne prolazi

zbog ovakvih dana mi mnogo fali sto nismo u smederevu, tamo od baka, tetki i sestara nema ko ga ne bi cuvao i mogao da uleti u ovakvim situacijama, a u beogradu mi sve vise smeta sto niko ne moze da ga pricuva ni na par sati, osim par druagrica, ali i one rade... nezgodacija

bokice, i nama su stepenice vau, samo bi se penjao i silazio, da se penje je super savladao ali silazenje, tu se jos muci, mada sve to cetvoronoske naravno : ))
i tobogan ga zanima samo dok se popne, posle da se sputsni ne mora uopste

Pa da jos je mali, moj mladji je stariji od njega pa dosta toga ne shvata ali kopira starijeg brata pa to nekao ide :) a moram da se pohvatim da mi je stariji bas odgovorno djete bas mi pomaze u trenutcima kada ne znam gdje udaram, naravno da i on ima svoje bubice ali generalno nemam bas mnogo primjedbi na njega osim jela :)

saly heehhe kao sebe da čitam!!!
Luca je još valjda u stomaku navikla da bude budna do rane zore, pa da spava do podne...
užas. moja greška, priznajem.
naš raspored je bio isti istacki kao vaš sad onomad dok je još sisala.
sad se trudimo da joj bioritam malkice dovedemo u red, ipak je zrdavije da ustaje ranije i da leže ranije, a kontam i kad bude išla u vrtić, školu sve je to čeka. ok, za sad je opušteno, ali bih ja volela da njen ritam prati neki normalan ritam dana.

mi sad ovako.
7,30-8,30 ustajenje
8-9 doručak
oko 11 užina - voće
oko podne flajka mleka 240ml i spavanje (sat-dva)
između 2-3 ručak, čim se probudi
oko 17 užina - voće
oko 19 večera
flajka pred spavanje 260 ml mleka

e sad dok je ustajala posle 9, ručak je bio oko 4-5 popodne što je meni smetalo...ali meni svekrva kuva dok sam ja gospođa na poslu, pa mogu kako hoću.

i ja sam se pitala ima li veze ako je ritam pomeren, ali nisam našla nikakav smisleni odgovor, pa sam sama odlučila da ćemo ga malo korigovati, iz razolga što mi je vilenila nekad do ponoći a to nas je izluđivalo...:) propade nam bračni život ahahhahahah

Kvinsi, slican nam raspored..zsuki, takodje :D

Ne znam kako da je nateram da legne pre 22, nema sanse, kad cujem drugarica ima malog 2 godine, kaze on leze oko 19-20 :eek: samo kad pomislim kad on ustaje..u 5 ujutru?
Sara je mozda prvih 5-6 meseci legala u 8, posle u 9. Sad 10. Ne smem dozvoliti da pomeri to, jos da joj vratim da leze oko 21 bi bilo idealno za nju, za mene je ovo sad ok.

Taro ti lezi pa mu govori sta da ti donese od igracaka, pa nek donosi jedno po jedno, pa nesto mozes i iz kreveta...a i crtaci su ok za tako neke situacije. Nego primetila sam da nema pepe praseta na srpskom vise na youtube-u? Htela sam da joj pustim, kad vidim nema. Neke parodije ubacili debili, i ima na hrvatskom i engleskom.

Stepenice obozava, sama se penje ako ima gelender da se prihvati, ali sama da sidje se nisam ni usudila da joj dam, uvek je ja pridrzavam..nekako mi to opasnije deluje
Danas je vijala golubove i toliko cici od srece, on bezi, ona trci brzo bas za njim, kad ga stigne, ovaj odleti a ona vice odeeee :D Eh kako deca umeju da se raduju za tako te sitnice, a mi ne umemo ni za mnogo vece stvari - srecom nas podsete na ovaj nacin..svi koji su prolazili se keze kad su je videli kako ih odusevljeno vija. A ono golub - mozes misliti :D

V. najvise voli macke,m jos ako je pomazi ili mu se ona ocese o nogu, eh te srece, pa to sve nogicama se gicka i cici hehehe
nagovaram mm da nabavimo mace, da rastu zajedno

ne bih ga ni ja pustila samog, al mm je slobodniji, msm tu smo oboje uvek na metar od njega, ali ga pustimo samog, dobro mu ide, tacno se okrene ka nama i ceka da kayemo bravo i da mu tapsemo

Da, i meni je to divna zamisao da dete odrasta sa zivotinjom..za sad je to neizvodljivo, ali kad budemo u svom stanu/kuci svakako cemo imati ljubimce :) Sara voli sve zivotinje ali ipak pse vise od macaka..valjda je povukla na nas, i meni su psi drazi, ali voli i mace, samo njih redje i vidja, nema gde, osim lutalice ponegde, a kucice setaju gde god mrdnes, pa su joj poznatiji

jakov obozava gasu i minju, mazi se sa njima, posebno sa gasom, bukvalno se topi kada ih vidi, kada je uznemiren, kada padne npr odmah dodju ili ga odvedem do njih i sve zaboravi i sve mu prodje <3
mada poceo je da ih smara, pa beze od njega u drugu sobu : )

a pse kada vidi u parku, sve ostav;ja i trci ka njima, ima ovde par pasa dovode ih vlasnici stalno, bas su drustveni i deci naklonjeni, izljube se celi

Poslednja izmena:
Kvinsi, slican nam raspored..zsuki, takodje :D

Ne znam kako da je nateram da legne pre 22, nema sanse, kad cujem drugarica ima malog 2 godine, kaze on leze oko 19-20 :eek: samo kad pomislim kad on ustaje..u 5 ujutru?
Sara je mozda prvih 5-6 meseci legala u 8, posle u 9. Sad 10. Ne smem dozvoliti da pomeri to, jos da joj vratim da leze oko 21 bi bilo idealno za nju, za mene je ovo sad ok.

Taro ti lezi pa mu govori sta da ti donese od igracaka, pa nek donosi jedno po jedno, pa nesto mozes i iz kreveta...a i crtaci su ok za tako neke situacije. Nego primetila sam da nema pepe praseta na srpskom vise na youtube-u? Htela sam da joj pustim, kad vidim nema. Neke parodije ubacili debili, i ima na hrvatskom i engleskom.

Stepenice obozava, sama se penje ako ima gelender da se prihvati, ali sama da sidje se nisam ni usudila da joj dam, uvek je ja pridrzavam..nekako mi to opasnije deluje
Danas je vijala golubove i toliko cici od srece, on bezi, ona trci brzo bas za njim, kad ga stigne, ovaj odleti a ona vice odeeee :D Eh kako deca umeju da se raduju za tako te sitnice, a mi ne umemo ni za mnogo vece stvari - srecom nas podsete na ovaj nacin..svi koji su prolazili se keze kad su je videli kako ih odusevljeno vija. A ono golub - mozes misliti :D

opet se pojavilo mi gledali juce :)

pepa prase moze da se skine
ukucas pepa prase torrent download i izbacice ti nekih 10 kompleta kao i to skines
Irina je opsednuta pepom
sve epizode zna napamet :eek:
samo ide i prepricava
pravila sam danas ono testo za otiske i uzeli smo otiske bebine rukice i nogice i Irinine isto i ostalo je nesto testa
i ona je to razvukla i napravila otiske od igrackica pepa prase
one sto se kupuju u kesicama...ima pepu, dzordza, suzi, rebeku i emili slonicu...i sve ih je poredjala i spljeskala u testo i napravila otiske njihovih ******...sva srecna i ponosna
samo pepa,pepa,pepa

- - - - - - - - - -

sto je gu.zica cenzurisana? :lol:

Back