Deca 1-3 godine (toddlers)

jakov gleda onaj baby tv kada mu pustim, tu stvarno imas bas edukativnih stvari i steta sto nije sinhronizovano, svaki cratc je poucan, boje, brojeve, srodne predmete uce, bas je lpo, pa kad vec gleda da gleda nesto tako, al jbg na engleskom je.. i na ultri voli one kamione, kao drugari kamioncici, sladak je crtani i neku nocnu bastu :/

przivesmo dan juce, bio je ok, igrali smo se dok ja nisam pala u komu a i on sa mnom
ali nocas se opet budio 3-4 puta, izbila mu jos jedna trojka, pojma vise nemam sta ima od zuba, al to je def zbo toga

i samo da kazem da ono cickovo -tisina, spavaj- stvarno pali!!!
ja vise nisam mogla, stavila ga u krevetac, on krenuo da negoduje, ja viknem tisina, spavaj on se okrenuo i zaspao :)))
sad da li je slucajnost, videcemo

Pustila ja njemu jednom pilice, drugarica pricala o tome danima, kad prvo ja se frapirala a I njemu nisu bili zanimljivi, cak se I rasplakao
Da se niko ne uvredi al meni je ono tako glupa pesma, jedan tubc tubc ritam I cao, kaze moja keva jbt kakvo je ono ispiranje mozga...

Mi imamo gramofone I sada su nam hit ploce, kupujem kad naletim uvek, pre polaska nadjem na dragana lakovica za njega, a mm kupim dire straits...
Mislim da bas ima lepih decijih pesmica I da ne moraju da slusaju tu psihodeliju....
Kao sto ima I bas lepih crtaca, poput pepe, gde nesto I nauce I gde likovi jedne druge ne zovu glupanima I sl...

dobro je, nisam jedina kojoj su pilici strasni : )))
al stvarno mi deluje kao ispiranje mozga, jakov slusa kolibri i branka kockicu i muziku koju mm i ja slusamo

ali jaoo, pre neki dan dokopao se daljinskog i tamo neki br valjda 55 ili 44 on stisnuo, a ono kanal dragane mirkovic, neki zvuci mozete da zamislite, kad je on krenuo da djuska hahahahah
kaze mm pod hitno da uklionimo taj kanal : ))

:) ti pilici su uzas ali je zato mama voli bebu je hit....mada, tu se majka i otac izdiru jedno na drugo :))), iznervirani poprilicno....ja mom pustam klipove: old mcdonald,jinge bells,rudolph,animal sounds,five little monkeys,cihu hu....planiram da napravim playlist da mogu na miru sudje da operem...

cula sam i tu mama voli bebu i ona mi je tek spuki
i glas i tekst i muzika
a cula sam da je deca vole, mislim sta znam meni je to stvarno ispiranje mozga, takva vrsta pesama

i ne planiram da mu pustam, pre pristajem i na draganu mirkovic : )))

Ja.bas mislim da tara nije iskljuciva I sama je napisala da mu pusta.ponekad crtace, iskreno meni.je to ok
Bolje da se igra, seta napoljy, vija macke, a crtani da sluze za pomoc kada nista drugo nema.... Ne znam zasti bi morao svaki dan da sedi ispred tv...
Ja cak planiram da sad krenemo na.plivanje dva puta.nedeljno npr, napokon imamo to u novom sadu....
Za pesmice mislim da im trebaju.prikladne decije, I. Sto da ne, ono sto roditelji smatraju ok muzikom, moje dete u mom domu nece slusati turbo folk, pa da sam sto puta iskljuciva

ovaj moj dugo, do skoro prvog rodjusa nije gledao nishta , samo jedan kolazh madjarskih dechjih pesmica na YT i chika Rudolfa na 24 kichen :lol: ... e onda je jedan dan mm bio sa njim :roll: ... ujtru uvek trazhi crtani, to se uglavnom svodi na "jaja" ... tojest na videa u kojima odpakivaju ona kinder surprise i sl. jaja ... jbt to bi mogao 2 sata da gleda ... nemam pojma shta mu je toliko interesantno u tome, jednom sam mu kupila to kinder jaje, uzhivo odpakivanje mu nije bilo interesantno ich :dontunderstand: ... pepu mu je tata pustio, na madjarskom je meni uzhasno sinhronizovano, ne znam nekako mi je brrr ... najvishe gleda josh avanture Vini pu-a i Mashu ... i naravno razne bagere i teshku mashineriju :zcepanje:

jexi, uopste nisam iskljuciva sto se tice crtanih, ali napisala je i bokica prvestvo dajem ostalim vidovima zabave, crtaci mi sluze kada nista od navedenog nisam u mogucnosti ili kod njega iz nekog razloga ne prolazi, dakle krajnja mera, to sam i napisala, da gleda i baby tv i neke stvarno fine, edukativne i pitome crtace da tako kazem, sto vecina vas na temi i pusta deci, zavisno od uzrasta

sto se pesmica tice tu jesam iskljuciva jer mi se navedene pesme ne svidjaju i stvarno, najiskrenije smatram da mogu lose da uticu na njih takvi zvuci, mozda pretrujem, ali eto i bokicin v je odreagovao lose na pilice, znam jakova i sigurna sam da se ni njemu ne bi svidelo nista slicno i ne smatram lose sto biram kolibri i branka kockicu umesto navedene dve pesme

a turbo folk, bre to ne mogu da slusam, ne volim ni da on slusa, pa samo kad pomislim na sve jezive reci u tim pesamama i decu koja sa 5 godina napamet znaju cecine samoubilacke pesme, meni se to ne svidja i trudicu se da on tako ne odrasta, ne vidim u tome nista lose

bokice, na plivanje ga vodi obvezno ako imate, valjda sam ti vec pisala koliko je jako uzivao ovde kada smo ga odveli, nazalost vise nismo isli jer nisam imala prevoz do tamo, mm radi a taksi da placam do tamo mi je mnogo, pa gledam kad mogu da ugrabi priliku da ga opet vodimo

Ja.bas mislim da tara nije iskljuciva I sama je napisala da mu pusta.ponekad crtace, iskreno meni.je to ok
Bolje da se igra, seta napoljy, vija macke, a crtani da sluze za pomoc kada nista drugo nema.... Ne znam zasti bi morao svaki dan da sedi ispred tv...
Ja cak planiram da sad krenemo na.plivanje dva puta.nedeljno npr, napokon imamo to u novom sadu....
Za pesmice mislim da im trebaju.prikladne decije, I. Sto da ne, ono sto roditelji smatraju ok muzikom, moje dete u mom domu nece slusati turbo folk, pa da sam sto puta iskljuciva

vidimo se na plivanju :) danas nismo uspeli da odemo, ali sledece subote idemo sigurno. gym4me?

Lela danas pala i prilikom pada ugrizla jezik,ne da me je prepala ta silna krv,uh,uzas,evo sad je dobro,malo se vidi ranica ali nista strasno.A da sam bila u drugoj prostoriji pa da kazem nesto nego iza nje,a ja vec navikla da kad pada sama se doceka na ruke i ovog puta je to uradila ali se usput ugrizla za jezik,toliko krvi nisam videla jos.Najvise me uplasilo to sto vidim krv a ne vidim odakle ide,a usta puna krvi,stalo posle minut dva,koji su delovali ko godina,strasno.
Lela uziva da slusa muziku i igrala bi ceo dan uz nju,mozda je upisem i na balet,ali videcemo jos,necu da je forsiram ni u cemu,a ako se pokaze da ima dara za ples ima vremena neka sama odluci da li to stvarno zeli.
Jednom sam kod sam trazila mini ultru, naisla na turbofolk,Lela kad je cula, ni sama neznam koju krestalinu,krenula je place,a meni laknulo,sad nezna sta ce slusati kad bude starija ali za sad slusa decije pesme,kolibri,kockica,Lakovica,pop i rock,ponekad i klasicnu muziku,sve zavisi od raspolozenja.

I ja sam iskljuciva sto se tice turbo folka i slicno, te kanale sam i izbrisala sa liste, nemam pink, bn i sve kanale tog tipa..svakako necu da trujem dete sa tim.
Pilici i Mama voli bebu su isti, radio ih isti lik, meni je psihodelija, ne svidja mi se, ne pustam joj...od crtaca jedino pepu, to sam pogledala, svhatila da je ok, i moze, ponekad..naravno ima jos ok crtaca, polako, bice vremena, gledace..za sad joj je sasvim dovoljno i ovo
Upozorila me drugarica da se jako lako deca navuku na pepu te da joj ne pustam svaki dan, kaze njena cera cim otvori oci vice pepa, pepa! :D

Necu biti rigorozna, gledace mi dete crtace, ponekad, ali necu dozvoliti da 2 sata dnevno pilji u tv ili komp..to je sve. Napolju smo naravno svaki dan, ali to je par sati od celog dana, ne mogu visiti napolju od jutra do mraka sa njom..potpuno neizvodljivo, jel

Ni ja ne volim pink, rijalitije, spanske turske serije itd... nikad to nisam ni pratila.
Ali muziku na pink music mogu.
Jeste da preteraju sa anom nikolic i cecom,
ali generalno ima lepe muzike, za djusku... :)

Mada, medo uglavnom ceo dan provede napolju
ili sa nama ili sa babama/dedama,
danas je isao da hrani labudove :heart:

Back