Да ли су адвентисти хришћани?

Hrist nikad nije rekao da je Bog.
Možeš se ti busati do prekosutra i učitavati nešto čega nema...ali je činjenica da Hrist nikada sebe ne predstavlja kao Boga.

To što ti sada hoćeš da predstaviš Hrista kao Oca, je tek smešno...jer Hrist uvek uzdiže Oca iznad sebe...u svakom smislu ...pa i ti sam znaš da Hrist nije Otac i obratno... to je temelj trojstva...Hrist nije Otac i nije Bog...
Izvini ali ovo su činjenice...
Не постоји никакав темељ светог тројства, јер нема никаквог светог тројства, већ Света Тројица.

.a ja po stoti put ponavljam da samo Hristu verujem...
Ma lagiš da Hristu veruješ, recimo ovim rečima

Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

Ne zanima mene ni šta uči tvoja vera niti bilo čija
A koincidencijom slučajnosti, to se 100% poklapa sa Russellom? :mrgreen:
To je istina kao što si ti izašao iz sekte i sad ništa nemaš sa njima.. i niti su te proganjali niti su ti pretili ti fino ljudi, kao što na sve strane lažu razni obmanjivači? Zakunu se u Jehovu I Avraama, da te spali ako lagucaš??? Nemoj u Hrista jel On ti dokazano nije ništa nego baš u ovu dvojicu, pa nek ti oni daju adekvatnu osudu.

Apostoli ništa drugačije od Hrista nisu radili, učili, verovali...trudim se da radim ono što su Oni u praktičnom životu svakodnevno radili...

Apostoli su vjerovali da je Isus Bog i tako ga nazivali, zašto ti ne vjeruješ kao apostoli?

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Htedoh reći da Sinovi Božji nisu Bogovi...
Te što pominješ su bogovi iz ljudske glave.
sinovi božiji mogu biti bogovi, polubogovi, anđeli, ljudi .
cezara su rimljani proglasili bogom a oktavijana sinom božijim.
e tako i vi jw delite titule

ma ja da znam šta je u božijoj glavi to bi i pominjao al ne znam.
hoćeš mi reći šta znači sin božiji i sin čovečiji zajedno, to Isus za sebe govori

Тако је, сад ти отвориш писмо и нађеш ми да бар једном негдје пише Јехова, осим наравно у вашим преправљеним издањима.
Naše izdanje nije prepravljeno nego vaše. Uzmeš izvor pa vidi.
I vrapci pevaju Jehovi a Ti čovek sa mozgom pa ne znaš kako ti se Bog zove.

Znaš li Cicolino koliko puta su Jehovini svjedoci mijenjali svoja učenja u ovom kratkom periodu svog postojanja?
Znam.
Menjali su onoliko puta koliko je bilo potrebno.
Vidiš da je klanjanje bilo čemu osim Bogu idolopoklonstvo...bacaj.
Vidiš da Apostoli ne slave Božić u duhu sujeverja...bacaj...
I sve tako dok u potpunosti nisu uskladili život sa Božjom voljom i Apostolskim načinom života.

Moraš shvatiti da se reforma, recimo u tvojoj denominaciji, neće desiti nikad...Reforma može da bude samo kod pojedinca...

sinovi božiji mogu biti bogovi, polubogovi, anđeli, ljudi .
cezara su rimljani proglasili bogom a oktavijana sinom božijim.
e tako i vi jw delite titule

ma ja da znam šta je u božijoj glavi to bi i pominjao al ne znam.
hoćeš mi reći šta znači sin božiji i sin čovečiji zajedno, to Isus za sebe govori
Isus jeste Sin Božji i sin čovečiji...jer je imao dve prirode...za razliku od drugih nebeskih stvorenja...

Bog nije Bog i nije Apsolut ako ima konkurenciju...Bog može da deli titule a ne mi ljudi...e tu može nastati problem kod onih koji su prvenstveno zadojeni ljudskom 'mudrošću'... Kod onih koji sednu sa Hristom za trpezu, takvih problema nema...

Znam.
Menjali su onoliko puta koliko je bilo potrebno.
Vidiš da je klanjanje bilo čemu osim Bogu idolopoklonstvo...bacaj.
Vidiš da Apostoli ne slave Božić u duhu sujeverja...bacaj...
I sve tako dok u potpunosti nisu uskladili život sa Božjom voljom i Apostolskim načinom života.

Moraš shvatiti da se reforma, recimo u tvojoj denominaciji, neće desiti nikad...Reforma može da bude samo kod pojedinca...
I sad opet sutra mogu izmjeniti i opet će biti u pravu? Gdje je logika u tome?

Koliko ja vidim, nemaju šta da promene...
Hiljadu puta sam pitao...Šta rade što Apostoli nisu radili i šta ne rade što su Apostoli radili?

I Svi ćute.

Ja te već pitao, ali ti zaobišao moje pitanje. Evo ponovo:

Apostoli su vjerovali da je Isus Bog i tako ga nazivali, zašto ti ne vjeruješ kao apostoli?

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Ja te već pitao, ali ti zaobišao moje pitanje. Evo ponovo:

Biće opširan odgovor i neću stići večeras.
Izvini.

Pa tako su možda govorili i ti prije tih promjena. Recimo dok se još uvijek poštovali krst, a ne stub.
Znaš da svako ko srcem traži Boga ima čist motiv...Ako takva osoba srcem kopa po Pismu, koje nam je Otac ostavio, zašto mu Bog ne bi dao Duh da napreduje?...da razume. Obećao je to.
Ja sam ubeđen da u svakoj denominacija ima takvih ljudi. Ima ih čak i među ateistima ako slušaju glas savesti.
Ako kucaš otvorićeti ti se, ako tražiš naći ćeš...Postaćeš bolji čovek...moralan, neporočan, širićeš ljubav...jer je to plod koji Duh daje...Ako nije tako, nešto ne valja...Jer Hrist jasno kaže kako ćemo poznati njegove...
Mislim da Bog nije toliko strog da neće oprostiti mnogima, ukoliko ne čine smrtni greh...

Tako da svaka promena, ako vodi ka jedinstvu i boljoj nutrini, je dobra...

Znaš da svako ko srcem traži Boga ima čist motiv...Ako takva osoba srcem kopa po Pismu, koje nam je Otac ostavio, zašto mu Bog ne bi dao Duh da napreduje?...da razume. Obećao je to.
Ja sam ubeđen da u svakoj denominacija ima takvih ljudi. Ima ih čak i među ateistima ako slušaju glas savesti.
Ako kucaš otvorićeti ti se, ako tražiš naći ćeš...Postaćeš bolji čovek...moralan, neporočan, širićeš ljubav...jer je to plod koji Duh daje...Ako nije tako, nešto ne valja...Jer Hrist jasno kaže kako ćemo poznati njegove...
Mislim da Bog nije toliko strog da neće oprostiti mnogima, ukoliko ne čine smrtni greh...

Tako da svaka promena, ako vodi ka jedinstvu i boljoj nutrini, je dobra...
Ne vidiš opasnost takvog pristupa gdje svako svoje shvatanje Pisma može pripisati Duhu Svetom?

Ne vidiš opasnost takvog pristupa gdje svako svoje shvatanje Pisma može pripisati Duhu Svetom?
Više sam pričao o pojedincima bilo koje veroispovesti.

Naravno da zajednica mora biti ujedinjena, to je osnov. Malo dete može Pismo razumeti kada čita bez bilo kakvih predrasuda... Jasno u njemu stoji šta Bog voli šta ne. Šta je u potpunosti zabranjeno...itd.
Praktičan život Apostola to najbolje govori. Ako Oni nešto nisu radili, ne treba ni mi da radimo i obratno. Samo u takvoj zajednici možeš naći plodove Duha...

Više sam pričao o pojedincima bilo koje veroispovesti.

Naravno da zajednica mora biti ujedinjena, to je osnov. Malo dete može Pismo razumeti kada čita bez bilo kakvih predrasuda... Jasno u njemu stoji šta Bog voli šta ne. Šta je u potpunosti zabranjeno...itd.
Praktičan život Apostola to najbolje govori. Ako Oni nešto nisu radili, ne treba ni mi da radimo i obratno. Samo u takvoj zajednici možeš naći plodove Duha...
Problem je što ti nemaš punu sliku o apostolima.

Ima li idealne kriscanske doktrine? Vjerujem da nema, zato smo se izdjelili na toliko crkava. Mislim da je grijeh vjerovati da je neka doktrina, koju su ljudi stvorili u svom umu, jedino ispravna. Vjerovanje je u sv. trojicu ili u sv. trojstvo ima razlicitih tumacenja. Iako imamo najbolje namjere, nama ljudima je to tesko razumiti i predociti, jer kod nasih bica ne biva tako. Nemojmo se tvrdoglavo svadjati oko necega u sta mozemo tesko doprijeti. Vjerujem da ni sam Stvoritelj to od nas ne ocekuje, do postenja, paznje, ljubavi, tolerancije i postivanja Tvorca i njegovog djela.
Da li smo cesto zrtve raznih uplitanja i spletkarenja? Jesmo. Da li je Biblija izgubila preciznost u prijevodima. Vjerovatno, mozemo u to i da se uverimo uporedbom, starijih i novijih prevoda. Da barem i 10% onoga sto se moze jasno razumijeti i praktikujemo, bilo bi dobro.

Da li treba da istrazujemo sta je istina. Da, ali i tada moramo biti svjesni da moze odvesti u stramputicu.

Ja bih licno volio da znam (da li smo prevareni), zasto su imena Tvorca i Pomazanika, promjenuta u nedavnoj proslosti i ne predsavljaju nista(?) u nasim jezicima?
Zasto i danas, oni koji poznaju hibru ili aramejski jezik ne znaju tacno da navedu ta imena? Yahve, Yehova, Yehoveshoua i sl?
Da li su Apostoli koji su pisali evandjelja ikada hodali (ili su ih napisali nakon smrti Pomazanika i kada) sa sinom Tvorca?
Da li su rimske vjerske vodje odlucivale koji apokrifi ce uci u Bibliju, a koji ne?
Da li je postojala liturgija u prvim apostolskim crkvama?
Zasto nam se predstavlja da je Pomazanik bio bjele puti?
Ako uzmemo da je King James jedna od najboljih i najcescih prevoda Biblije (sa grckog? i latinskog), kako da znamo da je i ona tacna, jer je on pisao i knjige suprotne Bibliji, ili je bio nemoralan?

Back