Да ли су адвентисти хришћани?

Da li su svi sinovi Božiji Bogovi
ti bogovi iz biblije danas ih nazivaju anunakii (moda) tu spada tvoj jehova, baal, belzebub , ima i ćerki i naravno sotona.

a Isus je i sin božiji i sin čovečiji ujedno i osim njega niko nije rođen
kontaš razliku.
kad je pitao petra šta ti kažeš pera mu odgovara "ti si sin boga živoga"
da li je Isus porekao? nije.
nije ga ni ispravio da je sin božiji jer sinovi božiji su svi ljudi koji tvore volju božiju

Dokle bi trebao da ponavljam stih da je jedno sa Ocem?

A iskrivljena i mentalno poremećena pretpostavka je Russellovo ucenje koje proturaš kao papagaj iz kule, i svodi se na ovakvu analogiju:

Ako meni kažeš da si ti Perin sin a Pera je čovek, onda ti za mene nisi čovek, nego si sin, šta god to značilo i niukom slučaju ni ne možeš biti čovek!:hahaha: A samo zato što ti sam nisi za sebe decidno rekao da si čovek, tim rečima.:rotf:

Retardacija do bola....

Ima još jedno dobro mesto ( nemam vremena za citat, pa prepricavam): Filip traži Hristu da vidi Oca a On mu odgovori, toliko sam sa vama i ti me ne vidiš...?

Kao što rekoh, pametnom dovoljno, tačka zdravo.
Izvini, nemam vremena za prazne priče.

ti bogovi iz biblije danas ih nazivaju anunakii (moda) tu spada tvoj jehova, baal, belzebub , ima i ćerki i naravno sotona.

a Isus je i sin božiji i sin čovečiji ujedno i osim njega niko nije rođen
kontaš razliku.
kad je pitao petra šta ti kažeš pera mu odgovara "ti si sin boga živoga"
da li je Isus porekao? nije.
nije ga ni ispravio da je sin božiji jer sinovi božiji su svi ljudi koji tvore volju božiju
Htedoh reći da Sinovi Božji nisu Bogovi...
Te što pominješ su bogovi iz ljudske glave.

Pa i ja sam...

A JS je čist samo od svake primese hrišćanstva koje vam je paravan i marketing.
Ma Ok...svako ima pravo na svoje mišljenje.

Ja ne vidim da JS rade i jednu stvar koju Apostoli nisu radili i obratno. Što za mnoge druge, koji sebe zovu Hrišćanima ne mogu reći...
Kad gledaš praktičan život Apostola i život JS isti je, bukvalno u svemu...

Ma Ok...svako ima pravo na svoje mišljenje.

Ja ne vidim da JS rade i jednu stvar koju Apostoli nisu radili i obratno. Što za mnoge druge, koji sebe zovu Hrišćanima ne mogu reći...
Kad gledaš praktičan život Apostola i život JS isti je, bukvalno u svemu...
Pa ti ne vidiš i ne znaš ni da je Hristos Bog, tako da nije relevantno šta ti vidiš i znaš. A reci da On to nije rekao nikome je obična hula obozavatelja paganskog Jehove.

Jovan 14
8.Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

A toliko sve čisto da ste u matici registrovani kao građevinska korporacija a ne verska zajednica...

Ja ne vidim da JS rade i jednu stvar koju Apostoli nisu radili i obratno.

Apostoli su Isusa nazivali, dakle i smatrali, Bogom:

Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Evo, vi ste otpadnici od apostola. Dakle, otpadnici od Krista i Kristove crkve. Jer, Isus kaže svojim apostolima: LK 10,16: Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire.

Pa ti ne vidiš i ne znaš ni da je Hristos Bog, tako da nije relevantno šta ti vidiš i znaš. A reci da On to nije rekao nikome je obična hula obozavatelja paganskog Jehove.

Jovan 14
8.Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?

A toliko sve čisto da ste u matici registrovani kao građevinska korporacija a ne verska zajednica...
Hrist nikad nije rekao da je Bog.
Možeš se ti busati do prekosutra i učitavati nešto čega nema...ali je činjenica da Hrist nikada sebe ne predstavlja kao Boga.

To što ti sada hoćeš da predstaviš Hrista kao Oca, je tek smešno...jer Hrist uvek uzdiže Oca iznad sebe...u svakom smislu ...pa i ti sam znaš da Hrist nije Otac i obratno... to je temelj trojstva...Hrist nije Otac i nije Bog...
Izvini ali ovo su činjenice...

Hrist nikad nije rekao da je Bog.
Možeš se ti busati do prekosutra i učitavati nešto čega nema...ali je činjenica da Hrist nikada sebe ne predstavlja kao Boga.

To što ti sada hoćeš da predstaviš Hrista kao Oca, je tek smešno...jer Hrist uvek uzdiže Oca iznad sebe...u svakom smislu ...pa i ti sam znaš da Hrist nije Otac i obratno... to je temelj trojstva...Hrist nije Otac i nije Bog...
Izvini ali ovo su činjenice...
Molim? Ma o kakvom ti narušavanju trojstva pričaš za koje si samo pre neku poruku tvrdio da je nepostojeće i ne pominje se nigde u Pismu?

Sve ćete da prihvatite i priznate samo da vama paganima Hrist ne bude Bog Kad bi mogli da mu izbrisete i pomen iz Biblije pa da svuda piše samo Jehova kao što ti koleginica mlati u svakoj poruci.

Al eto,rekao je to što tvrdiš da nije rekao i to je činjenica pa i dalje drži glavu u pesku od kule.

Toliko što ste vi hrišćani.

Apostoli su Isusa nazivali, dakle i smatrali, Bogom:

Iv 1,1,14: U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Evo, vi ste otpadnici od apostola. Dakle, otpadnici od Krista i Kristove crkve. Jer, Isus kaže svojim apostolima: LK 10,16: Tko vas sluša, mene sluša; tko vas prezire, mene prezire.
A'j da neseckam, odgovoriću ti sve odjednom.

Apostoli nikada nisu rekli u formalnom razgovoru Bog naš Isus Hrist...Nikada...Ako jesu daj taj stih.
Ako ih je Hrist učio tako i ako Oni znaju da se njihov Bog zove Isus Hrist, Pismo bi bilo prepuno mesta gde se Oni kroz molitve, razgovore, propovedanje, poslanice...međusobno ohrabruju i veličaju svog Boga i obraćali se jedni drugima direktnim rečima...Bog naš Hrist ili Bog Isus...Ali nisu nikad...

To što kaže u Jovanu 1.1...Hrist jeste reč Božija ali ne direktno. Da pojasnim.
Seti se početka stvaranja gde kaže ''I reče Bog''...i bi to i to...pa ponovo ''reče Bog''...i bi to i to...itd...
To je stvaralačka ''reč''...zato i kaže u 'početku beše Reč i ona beše u Boga'...i Bog jeste reč, jer stvara kroz nju... i Reč postaje telo... pa sam Hrist kaže da ''reč'' nije njegova, da ne govori On ono što hoće već ono što mu je Otac zapovedio...zato i dodaje ''Reč koju vam dadoh život je''...
Pa na drugom mestu gde se kaže ''Bog se javi u telu''... ponovo ne znači da je Hrist Bog, već da se Bog javlja kroz njega...što ti Hrist jasno na hiljadu mesta i govori...Otac je veći od mene, ja ne činim volju svoju, vraćam se Bogu svome, Otac dade sve meni, Ja ne činim ništa sam od sebe...itd.
Mi kroz Hrista vidimo Oca jer Hrist ništa ne radi svojom silom, nauka (Reč) koju donosi nije njegova, ne traži od nas da služimo i da se molimo njemu, već Ocu...zato se i može reći ko vide Sina vide i Oca...i zato se i kaže Bog se javi u telu...
Apostoli znaju najbolje, zato nikad nisu ni zapisali Bog naš Isus Hrist...
Kako Oni oslovljavaju Oca i Hrista evo ti samo jedan primer...i UVEK je tako...
1. Korincanima 8,6Ali mi imamo samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

Uvek kažu ''Bog Otac'' i ''Gospod Isus Hrist''...
Uvek, ako ima negde drugačije, daj mi taj stih.

Jel' treba da ti citiram gde Apostoli kažu da je Bog Avramov vaskrsao svog Sina Isusa...misli da znaš taj stih pa da ga ne tražim...

Kada znaš ove dve stvari onda ti je jasno kome šta Toma govori u svom ushićenju od radost...Njegov Gospod(Isus) je živ jer ga Bog(Otac) vaskrsao...

Ovaj stih iz Timotejeve poslanice što si citirao...molim te obrati pažnju na veznik između Boga i Hrista...
Da nema veznika, složio bih se sa tobom...

Suma sumarum.
Od čega su JS otpali? Od Apostola Ne.
Baš kao što ni jedan Apostol nije rekao Bog naš Isus Hrist, ni JS nikada neće tvrditi drugačije. Jer ko sme da oduzme ili doda Božjoj reči...

Baš kao što ni jedan Apostol nije rekao Bog naš Isus Hrist, ni JS nikada neće tvrditi drugačije. Jer ko sme da oduzme ili doda Božjoj reči...

Kako te nije sramota ovako bezočno lagati? Vidi:

Molim? Ma o kakvom ti narušavanju trojstva pričaš za koje si samo pre neku poruku tvrdio da je nepostojeće i ne pominje se nigde u Pismu?

Sve ćete da prihvatite i priznate samo da vama paganima Hrist ne bude Bog Kad bi mogli da mu izbrisete i pomen iz Biblije pa da svuda piše samo Jehova kao što ti koleginica mlati u svakoj poruci.

Al eto,rekao je to što tvrdiš da nije rekao pa i dalje drži glavu u pesku...

Toliko što ste hriscani.
Vaša doktrina o trojstvu kaže da Sin nije Otac...što si Ti hteo da proturiš sa stihom iznad jer ga ne razumeš kao što ne razumeš ni trojstvo...
Jel' ti znaš da je temelj Hrišćanstva Hrist?

Je li Onaj koji donosi istinu sa neba ikada pomenuo da je On Bog?...da li je ikada pomenuo Boga Sina?...da li je ikada On ili njegovi najbliži učenici koji su zapisali poslanice, pomenuli trojstvo...onako kako ga Vi pominjete...Ne...Nikada.

Ako grešim daj stih.

Ja sam ovde da branim Hrista i da ponišanim prsto u ono što je njegovo i u ono što nije njegovo...
Temelj moje vere je Hristova reč i samo Hristova...
Ako sam nešto rekao što nije u skladu sa njegovim rečima ja te molim ispravi me da ne grešim...samo te molim, ispravljaj me Hristovom rečju i ničijom više...
Zato što je učitelj svima jedan...

A evo i prevod koji ti koristiš kaže isto...

Spasitelj je jedino i samo Bog. Dakle, Isus Krist, jer je Spasitelj, jest Bog.

Što kaže Sveto Pismo, tko je naš Spasitelj? U čitavom Svetom Pismu ukupno nalazimo 55 mjesta koja spominju, govore o Spasitelju. Od ovih 55 mjesta, 30 puta Spasitelja nalazimo u Starom zavjetu i 25 puta u Novom zavjetu.

Spasitelja u Starom zavjetu nalazimo uvijek vezanog uz Boga (18 puta) ili Jahvu (12 puta), a vrlo je interesantan slijedeći redak:

Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.

Kao što vidimo, Jahve (Bog) se i u Starom zavjetu objavljuje kao jedini Spasitelj.

Sad ćemo vidjeti sva mjesta u Novom zavjetu koja govore o Spasitelju i o tome tko je Spasitelj.

1. Lk 1,47 - Spasitelj Bog
2. Lk 2,11 - Spasitelj Krist Gospodin
3. Iv 4,42 - Spasitelj Isus
4. Dj 5,31 - Spasitelj Isus
5. Dj 13,23 - Spasitelj Isus
6. Ef 5,23 - Spasitelj Krist
7. Fil 3,20 - Spasitelj Gospodin Isus Krist
8. 1 Tim 1,1 - Spasitelj Bog
9. 1 Tim 2,3 - Spasitelj Bog
10. 1 Tim 4,10 - Spasitelj Bog
11. 2 Tim 1,10 - Spasitelj Isus Krist
12. Tit 1,3 - Spasitelj Bog
13. Tit 1,4 - Spasitelj Isus Krist
14. Tit 2,10 - Spasitelj Bog
15. Tit 2,13 - Spasitelj Isus Krist
16. Tit 3,4 - Spasitelj Bog
17. Tit 3,6 - Spasitelj Isus Krist
18. 2 Pt 1,1 - Spasitelj Isus Krist
19. 2 Pt 1,11 - Spasitelj Isus Krist
20. 2 Pt 2,20 - Spasitelj Isus Krist
21. 2 Pt 3,2 - Spasitelj Gospodin
22. 2 Pt 3,18 - Spasitelj Isus Krist
23. 1 Iv 4,14 - Spasitelj Sin
24. Jd 1,24 - Spasitelj Bog
25. Jd 4,14 - Spasitelj Sin

Spasitelj je jedino i samo Bog. Dakle, Isus Krist, jer je Spasitelj, jest Bog.

Što kaže Sveto Pismo, tko je naš Spasitelj? U čitavom Svetom Pismu ukupno nalazimo 55 mjesta koja spominju, govore o Spasitelju. Od ovih 55 mjesta, 30 puta Spasitelja nalazimo u Starom zavjetu i 25 puta u Novom zavjetu.

Spasitelja u Starom zavjetu nalazimo uvijek vezanog uz Boga (18 puta) ili Jahvu (12 puta), a vrlo je interesantan slijedeći redak:

Iz 43,11: Ja, ja sam Jahve, osim mene nema Spasitelja.

Kao što vidimo, Jahve (Bog) se i u Starom zavjetu objavljuje kao jedini Spasitelj.

Sad ćemo vidjeti sva mjesta u Novom zavjetu koja govore o Spasitelju i o tome tko je Spasitelj.

1. Lk 1,47 - Spasitelj Bog
2. Lk 2,11 - Spasitelj Krist Gospodin
3. Iv 4,42 - Spasitelj Isus
4. Dj 5,31 - Spasitelj Isus
5. Dj 13,23 - Spasitelj Isus
6. Ef 5,23 - Spasitelj Krist
7. Fil 3,20 - Spasitelj Gospodin Isus Krist
8. 1 Tim 1,1 - Spasitelj Bog
9. 1 Tim 2,3 - Spasitelj Bog
10. 1 Tim 4,10 - Spasitelj Bog
11. 2 Tim 1,10 - Spasitelj Isus Krist
12. Tit 1,3 - Spasitelj Bog
13. Tit 1,4 - Spasitelj Isus Krist
14. Tit 2,10 - Spasitelj Bog
15. Tit 2,13 - Spasitelj Isus Krist
16. Tit 3,4 - Spasitelj Bog
17. Tit 3,6 - Spasitelj Isus Krist
18. 2 Pt 1,1 - Spasitelj Isus Krist
19. 2 Pt 1,11 - Spasitelj Isus Krist
20. 2 Pt 2,20 - Spasitelj Isus Krist
21. 2 Pt 3,2 - Spasitelj Gospodin
22. 2 Pt 3,18 - Spasitelj Isus Krist
23. 1 Iv 4,14 - Spasitelj Sin
24. Jd 1,24 - Spasitelj Bog
25. Jd 4,14 - Spasitelj Sin
Sve je to Ok. Slažem se u većini sa tobom...

Ponoviću po stoti put da je najvažnije šta kaže Isus Hrist. Pa čitaj u Jovanu 17.3 gde spominje dvojicu koju treba znati da bi se zaslužio život...
Pa opet kaže...''jedan je Bog i jedan posrednik Boga u ljudi''...
Pa kaže...''sve meni dade Otac moj''...
Dade mu svu vlast i da bude On spasitelj...jer se kroz njega spašavamo...''Jer nema drugog imena danog ljudima''...''Jer kako po Adamu svi umiru tako će po Hristu svi oživeti''...
Ali opet je to neko dao...a Hrist kaže Otac, Apostoli kažu Otac...

Da si mi dao i pola manje stihova ovako lepo citiranih, gde se kaže...Sin Bog...Bog Sin...Bog Hrist...Bog Isus...i slično...ja bih svim srcem verovao...Ali jednostavno toga nema. A čega nema meni nije važno, jer ne mogu umesto Hrista ja temelj postavljati.
A tebi savetujem krajnje dobronamerno da se zapitaš...zašto u knjizi o Bogu Hristu ni na jednom mestu ne piše ''Bog Isus Hrist''?!

Sve je to Ok. Slažem se u većini sa tobom...

Ponoviću po stoti put da je najvažnije šta kaže Isus Hrist. Pa čitaj u Jovanu 17.3 gde spominje dvojicu koju treba znati da bi se zaslužio život...
Pa opet kaže...''jedan je Bog i jedan posrednik Boga u ljudi''...
Pa kaže...''sve meni dade Otac moj''...
Dade mu svu vlast i da bude On spasitelj...jer se kroz njega spašavamo...''Jer nema drugog imena danog ljudima''...''Jer kako po Adamu svi umiru tako će po Hristu svi oživeti''...
Ali opet je to neko dao...a Hrist kaže Otac, Apostoli kažu Otac...

Da si mi dao i pola manje stihova ovako lepo citiranih, gde se kaže...Sin Bog...Bog Sin...Bog Hrist...Bog Isus...i slično...ja bih svim srcem verovao...Ali jednostavno toga nema. A čega nema meni nije važno, jer ne mogu umesto Hrista ja temelj postavljati.
A tebi savetujem krajnje dobronamerno da se zapitaš...zašto u knjizi o Bogu Hristu ni na jednom mestu ne piše ''Bog Isus Hrist''?!

Ako je Jahve (Bog) jedini Spasitelj u Starom zavjetu, a u Novom zavjetu čitamo, na 18 mjesta, da je Spasitelj Isus Krist, tko i što je onda Isus Krist???

Znaš li rješavati jednadžbe s jednom nepoznatom? Ako ne znaš, evo pa uči:

Jahve (Bog) = Spasitelj
Isus Krist = Spasitelj
----------------------------------------------
Rješenje jednadžbe: Isus Krist = Bog

Ako je Jahve (Bog) jedini Spasitelj u Starom zavjetu, a u Novom zavjetu čitamo, na 18 mjesta, da je Spasitelj Isus Krist, tko i što je onda Isus Krist???

Znaš li rješavati jednadžbe s jednom nepoznatom? Ako ne znaš, evo pa uči:

Jahve (Bog) = Spasitelj
Isus Krist = Spasitelj
----------------------------------------------
Rješenje jednadžbe: Isus Krist = Bog
Nemoj to molim te. Bežim od tih rešenja jer svako ima svoje i kaže...moje rešenje je tačno.
Zato ne verujem nikom.

Ono što je Hrist rekao za sebe...to je.
Ono što je rekao za Oca...to je.

Ja tu neću ni dodati ni oduzeti ni slovo ni broj.
To je valjda temelj, a ne da računamo mi onako kako mislimo da treba.

To si ti. I svi vi sektaši tako nastupate, onako je kako su vam rekli vaši utemeljitelji, Russell, Ellen White, Smith, ...
Svi ćemo mi stati pred Hrista...
Zašto mi sudiš ako Hristu verujem?

Niko meni ništa nije rekao...ni jedan čovek...niti ikog slušam osim Hrista.
Preko 35 godina čitam Pismo i znam šta Hrist priča i toga se držim ko pijan plota...

Svi ćemo mi stati pred Hrista...
Zašto mi sudiš ako Hristu verujem?

Što sam ti sudio i presudio? Konstatirao sam samo činjenicu da vi sektaši, a ima vas 55 tisuća sekti koji se pozivate na Bibliju, svi vjerujete isključivo onako kako su rekli vaši utemeljitelji sekti. Biblija je jedna i jedina, a vas 55 tisuća vjeruje na 55 tisuća načina!? Kome onda vjerujete - Bibliji ili ....?

Niko meni ništa nije rekao...ni jedan čovek...niti ikog slušam osim Hrista.
Preko 35 godina čitam Pismo i znam šta Hrist priča i toga se držim ko pijan plota...

A slušaš li Isusove apostole?

Što sam ti sudio i presudio? Konstatirao sam samo činjenicu da vi sektaši, a ima vas 55 tisuća sekti koji se pozivate na Bibliju, svi vjerujete isključivo onako kako su rekli vaši utemeljitelji sekti. Biblija je jedna i jedina, a vas 55 tisuća vjeruje na 55 tisuća načina!? Kome onda vjerujete - Bibliji ili ....?

A slušaš li Isusove apostole?
Sudiš mi tako što me zoveš otpadnikom od Hrista...a ja po stoti put ponavljam da samo Hristu verujem...
Ako samo Hristu verujem, kako sam otpadnik?

Ne zanima mene ni šta uči tvoja vera niti bilo čija, već me zanima šta uči Hrist. On je temelj.
A šta kaže pripadnik ove crkve ili one sekte...ne interesuje me...ali ni pet sitnih para...

Apostoli ništa drugačije od Hrista nisu radili, učili, verovali...trudim se da radim ono što su Oni u praktičnom životu svakodnevno radili...

Back