Да ли су адвентисти хришћани?

Jevreji su se imali toliko strahopoštovanje prema Božjem imenu da ga nisu ni izgovarali, već su kad su čitali svete spise ili pominjali Boga govorili: Bog, Gospod, Svesilni. I to se nastavilo i među nama hrišćanima. A vi Jehova, Jehova, Jehova i gde treba i gde ne treba (npr. u Novom zavetu). Bogohulite.
Pa zar JHVH vise nije JHVH u vreme NZ-ta ???

Greška. Ono što je Bog dao da se zapiše, ni jedan čovek ne sme da menja.
Zar David nije kroz pesmu slavio Jehovu?
Nije slavio Gospoda Bože me oprosti, već Jehovu...
Zna se šta je uzalud a šta je Slava Bogu.
Meni to Jevreji neće određivati, već Bog...
Ne mesaj babe I zabe. Nije slavio sa Gospode Bože kad pagansko božanstavo Jahva nema ništa zajedničko sa hrišćanskim Bogom Ocem. Da bi mu Jahva oprostio, morao je da žrtvuje/zakolje 3 vola debela, u narocitom hramu sa naročitim sveštenstvom. Bez toga ništa što je tipično za paganska božanstava. Kad je tako nešto hriscanski Bog Otac očekivao? Nikad...

Ne mesaj babe I zabe. Nije slavio sa Gospode Bože kad pagansko božanstavo Jahva nema ništa zajedničko sa hrišćanskim Bogom Ocem. Da bi mu Jahva oprostio, morao je da žrtvuje/zakolje 3 vola debela, u narocitom hramu sa naročitim sveštenstvom. Bez toga ništa što je tipično za paganska božanstava. Kad je tako nešto hriscanski Bog Otac očekivao? Nikad...
Tvoja crkva, ako si pravoslavac, tvrdi suprotno.

Tako da, aj' se odluči šta ti je temelj. Pismo ili nešto drugo.

Сви протестанти су Јевреји... Некрсти...

Везе немају са Хришћанством, већ га злоупотребљавају зарад јеврејских филозофских будалаштина о религији, и то својој личној, антицрквеној...
A evo ko su ziloti:

Сви протестанти су Јевреји... Некрсти...

Везе немају са Хришћанством, већ га злоупотребљавају зарад јеврејских филозофских будалаштина о религији, и то својој личној, антицрквеној...
Ово је занимљиво што пишеш. У томе има истине. И држе јеврејски (фарисејски) канон Старог завета. Све из исте кухиње.

pa zar Isus nije došao samo jevrejima ?
Јевреји тад нису постојали... Само Јудејци и Израиљци...

Дошао је само изгубљеним овцама дома Израиља, тј. Само шачици својих сународника, који су га примили...

Она два говеда, во и магарац међу којима се родио Бог на земљи, представљају духовно та два огранка данашњих Жидова, који су спој те две безумне за духовно скупине, плус конвертити из користи (фејк-Јевреји, пожидице из разних других народа)

Свима, свима.
mmmjok, samo jevrejima

24. А Он одговарајући рече: Ја сам послан само к изгубљеним овцама дома Израиљевог.

5. Ових дванаест посла Исус и заповеди им говорећи: На пут незнабожаца не идите, и у град самарјански не улазите.

mmmjok, samo jevrejima

24. А Он одговарајући рече: Ја сам послан само к изгубљеним овцама дома Израиљевог.

5. Ових дванаест посла Исус и заповеди им говорећи: На пут незнабожаца не идите, и у град самарјански не улазите.
Па дом Израиљев, није дом Јеврејов...

Побожност и Посланство (апостолство) нема нацију, зато се и зову Хришћани нови Израиљ, јер од различитих нација, образују заједничку и јединствену у Христу...

Па дом Израиљев, није дом Јеврејов...

Побожност и Посланство (апостолство) нема нацију, зато се и зову Хришћани нови Израиљ, јер од различитих нација, образују заједничку и јединствену у Христу...
u ono doba samo su ješe bili izrael i to biblijski (ne učitavaj nešto čega nema)
sekularno
Izrael je država jevreja koji čine 12 plemena jevrejskih koji su bili tada rašireni po čitavom rimskom carstvu.
gde je toma išao i jel uspeo da preobrati nekog pošto je jedini apostol koji je išao van rimskog carstva
drugar, Isus je došao samo jevrejima i sam to kaže .
Isus kaže apostolima krstite u ime oca i sina i svetoga duha, a apostoli krstili u ine Hrista

u ono doba samo su ješe bili izrael i to biblijski (ne učitavaj nešto čega nema)
sekularno
Izrael je država jevreja koji čine 12 plemena jevrejskih koji su bili tada rašireni po čitavom rimskom carstvu.
gde je toma išao i jel uspeo da preobrati nekog pošto je jedini apostol koji je išao van rimskog carstva
drugar, Isus je došao samo jevrejima i sam to kaže .
Isus kaže apostolima krstite u ime oca i sina i svetoga duha, a apostoli krstili u ine Hrista
Ван Римског царства су ишли многи апостоли...

Апостол Андреј је ишао чак до Русије, Вартоломеј у Африку и сл...

Јевреји не постоје као реч у канонском светом Писму, већ само у секташким преправљеним Библијама...

Махом је реч Јудејац и Израиљац мењана у тим сектоБиблијама, речју Јевреј, и ту секташку логику користиш у својој анализи... Нажалост

Ван Римског царства су ишли многи апостоли...

Апостол Андреј је ишао чак до Русије, Вартоломеј у Африку и сл...

Јевреји не постоје као реч у канонском светом Писму, већ само у секташким преправљеним Библијама...

Махом је реч Јудејац и Израиљац мењана у тим сектоБиблијама, речју Јевреј, и ту секташку логику користиш у својој анализи... Нажалост
pa aj nađi mi definiciju judejci :D
a to što bi ti hteo da budeš nešto drugo to je tvoja stvar, budi i ćiptar što se mene tiče.

ЈУДЕЈАЦ • МУШКИ РОД СТАНОВНИК ЈУДЕЈЕ, ЈЕДНЕ ОД ПОКРАЈИНА У ПАЛЕСТИНИ; СТАНОВНИК ПАЛЕСТИНЕ; ЖИДОВ УОПШТЕ; ЈЕВРЕЈИН.

Definicija “Jevrejina” u rečniku glasi: pripadnik plemena Juda, Izrailjac, pripadnik naroda koji je živeo u Palestini od 6. veka p.n.e. do 1. veka n.e, osoba koja svojim poreklom ili preobraćenjem pripada starom jevrejskom narodu, pripadnik judaizma.

U Tori, prvih pet knjiga Biblije, nalazimo u 1. Mojsijevoj 14:13 da su Avrama zvali “Jevrejin”. Sadašnji naziv “Jevrejin” dolazi od imena “Judejac” koje potiče od Jude, jednog od dvanaest Jakovljevih sinova po kome je kasnije nazvano jedno od dvanaest jevrejskih plemena. “Judejac” se u starim vremenima odnosilo na pripadnika plemena Juda, ali kada se posle Solomonove vladavine carstvo podelilo (1. Carevima 12), ime je označavalo sve koji su živeli u Judinom carstvu, a to su bila plemena Jude, Venijamina i Levija. Danas se smatra da je Jevrejin svako ko je potomak Avrama, Isaka i Jakova, bez obzira kom plemenu pripada.

То је нека секуларна дебилна дефиниција о јеврејима, настала након Новог Завета...

Треба у Новозаветном, а не секуларном оквиру да сагледаваш Свето Писмо, иначе само умножаваш празну филозофију и дебилизме од текста...

U Tori, prvih pet knjiga Biblije, nalazimo u 1. Mojsijevoj 14:13 da su Avrama zvali “Jevrejin”. Sadašnji naziv “Jevrejin” dolazi od imena “Judejac” koje potiče od Jude, jednog od dvanaest Jakovljevih sinova po kome je kasnije nazvano jedno od dvanaest jevrejskih plemena. “Judejac” se u starim vremenima odnosilo na pripadnika plemena Juda, ali kada se posle Solomonove vladavine carstvo podelilo (1. Carevima 12), ime je označavalo sve koji su živeli u Judinom carstvu, a to su bila plemena Jude, Venijamina i Levija. Danas se smatra da je Jevrejin svako ko je potomak Avrama, Isaka i Jakova, bez obzira kom plemenu pripada.
Јеврејски преводи Старог завета су нетачни...

Мораш из Септуагинте тај стих да провериш, јер су Жидови стари фалсификатори

a gle ovo

18. А он говораше: „Чему је слично Царство Божије, и са чиме ћу га упоредити? 19. Слично је зрну горушичном, које узевши човек баци у врт свој, и узрасте и поста дрво велико, и птице небеске настанише се на гранама његовим.” 20. Опет рече: „Са чиме ћу упоредити Царство Божије? 21. Слично је квасцу који узе жена и покри га у три копање брашна, док не ускисе све." 22. И пролажаше по градовима и селима учећи и идући у Јерусалим. 23. Рече му пак неко: „Господе, Је ли мало оних који се спасавају?” А он им рече: 24. „Борите се да уђете на уска врата; јер вам кажем: многи ће тражити да уђу и неће моћи. 25. Кад устане домаћин и затвори врата, и почнете напољу стајати и куцати у врата говорећи: 'Господе, Господе, отвори нам!' И одговарајући рећи ће вам: 'Не познајем вас откуда сте.' 26. Тада ћете почети да говорите: 'Једосмо пред тобом и писмо, и по трговима нашим учио си.' 27. А он ће рећи: 'Кажем вам, не познајем вас откуда сте. Одступите од мене сви који чините неправду!' 28. Онде ће бити плач и шкргут зуба, кад видите Авраама и Исака и Јакова и све пророке у Царству Божијем, а себе напољу истеране. 29. И доћи ће од истока и запада и од севера и југа и сешће за трпезу у Царству Божијем. 30. И гле, има последњих који ће бити први, и има првих који ће бити последњи

Isus objašnjava carstvo božije

Марко 9:1
„И рече им: Заиста вам кажем, неки који овде стоје неће окусити смрт док не виде да је Царство Божије дошло са силом..

...Isus objašnjava carstvo božije

Марко 9:1
„И рече им: Заиста вам кажем, неки који овде стоје неће окусити смрт док не виде да је Царство Божије дошло са силом..
I,sta vidis u ovom tekstu,jeli se ispunilo to sto je Isus rekao ili nije ?
...objasni detalje.

Back