Ti bez srama napišeš - Apostoli nikada Isusa nisu oslovili Bogom.
Izvini, ali ja tu ne vidim da piše Hrist Bog.
Nema toga ni na jednom mestu.
Objasnio sam ti stih iz poslanice Titu...
Evo sada za Tomu.
U predhodnom postu sam ti pokazao šta Hristovi učenici veruju...i svi kažu...''ti si Hrist Sin Boga Živoga''...svi i nikako drugačije.
Ukazah ti na veliku rupu u tvom učenju...a to je Bog Otac...Ne može Hrist biti Bog Otac, kada je On Bog Sin...
Ko je onda Bog Otac?
Zar i pored četiri jevanđelja nisi upoznao Boga Oca, a to je Hristov glavni cilj?!
Činjenica je da ne pokazuje sebe kao Boga Oca, već nekog drugog....Apostoli to dobro znaju, što sam ti i pokazao iznad u Poslanicama i bratskim pozdravima...
Imaj ovo u vidu dok ti pričam o Tomi...
Njih 12 šeta pored Hrista i On im kaže da će u Jerusalimu postradati i da će nakon tri dana ustati...
Kada je ustao kaže ovo...
Jovan 20,17 | Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu. |
Hrist se vraća Bogu koji ga je poslao.
Vraća se Bogu i Ocu o kome je učio...
Apostoli tog Boga dobro znaju. Sada Marija ima zadatak da ode i da im javi da je njihov Gospod ustao...
Neminovno je da Apostoli znaju ko je Hrista vaskrsao, jer to sami kažu...
Djela apostolska 3,13 | Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa, kojega vi predadoste i odrekoste ga se pred licem Pilatovijem kad on sudi da ga pusti. |
Djela apostolska 3,14 | A vi sveca i pravednika odrekoste se, i isprosiste čovjeka krvnika da vam pokloni; |
Djela apostolska 3,15 | A načelnika života ubiste, kojega Bog vasksre iz mrtvijeh, čemu smo mi svjedoci. |
Ove reči iznad su Petrove.
Toma to dobro zna i zna ko je vaskrsao njegovog Gospoda. Zato od radosti i usklikuje ''Gospod moj (Isus) i Bog moj (Otac)''... jer zna da je Bog Otac vaskrsao Isusa...
Ili Ti misliš da ne bi bio zahvalan Bogu Ocu što je podigao njegovog Gospoda Isusa?!
Da li bi ti klicao ka Bogu da si bio tu?
Siguran sam da bi.
Da si Ti u pravu i da se Tomine reči odnose na Hrista...zar ne misliš da bi Poslanice, koje su pisane posle ovog događaja, bile prepune reči...Bog naš Isus Hrist?
Ja sam siguran da Bi. Ali tako nisu zapisali ni jednom.
Naprotiv, pokazao sam ti u predhodnom postu kako su pozdravljali...Bog Otac i Gospod naš Isus Hrist...
Uostalom i taj izveštaj o Tomi je isključivo zapisan iz jednog razloga...a Pismo kaže i kog...
Jovan 20,31 | A ovo se napisaše, da vjerujete da Isus jest Hristos sin Božij, i da vjerujući imate život u ime njegovo. |