Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Koja još OŠ nije primila u školu nijednog đaka od početka raspusta? Mislim na NS...uvek ostavljam mogućnost da mogu da pogrešim....pokušaću da postavim link ka informaciji, ali nisam sigurna da li ću uspeti....
Rad je obustavljen u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Đorđe Natošević“, gde su kolektivi zaposlenih izglasali prekid nastave. U OŠ „Dositej Obradović“ gde je izglasana obustava nastave, neki profesori ipak drže časove po 30 ili 45 minuta, dok dobar deo kolektiva ne radi.Za potpunu obustavu rada glasali su i u školi „23. oktobar“, „Jožef Atila“, „Kosta Trifković“ i „Sveti Sava“ u Rumenki, do petka 31. januara. Nastava je prekinuta i u školi „Ljudovit Štur“ u Kisaču.
Do daljnjeg neće raditi škole „Žarko Zrenjanin“, „Prva Vojvođanska brigada“ i „Sonja Marinković“.

Škole „Nikola Tesla“ i „Dušan Radović“, do 3. februara rade tako što su časovi skraćeni.

U OŠ „Svetozar Marković Toza“ nakon pritiska direktora da se profesori pismeno izjašnjavaju da li su za obustavu, od 105 koji su prošle nedelje bili za totalnu blokadu, za tu opciju glasalo je 25, dok je najviše, njih 40, bilo za skraćene časove od 30 minuta.

U srednjim školama totalna obustava do daljnjeg je u Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj, kao i u Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn“ i Medicinskoj školi „7. april“, koje trenutno blokiraju i maturanti ovih obrazovnih ustanova.

Rad je obustavljen u osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Đorđe Natošević“, gde su kolektivi zaposlenih izglasali prekid nastave. U OŠ „Dositej Obradović“ gde je izglasana obustava nastave, neki profesori ipak drže časove po 30 ili 45 minuta, dok dobar deo kolektiva ne radi.Za potpunu obustavu rada glasali su i u školi „23. oktobar“, „Jožef Atila“, „Kosta Trifković“ i „Sveti Sava“ u Rumenki, do petka 31. januara. Nastava je prekinuta i u školi „Ljudovit Štur“ u Kisaču.
Do daljnjeg neće raditi škole „Žarko Zrenjanin“, „Prva Vojvođanska brigada“ i „Sonja Marinković“.

Škole „Nikola Tesla“ i „Dušan Radović“, do 3. februara rade tako što su časovi skraćeni.

U OŠ „Svetozar Marković Toza“ nakon pritiska direktora da se profesori pismeno izjašnjavaju da li su za obustavu, od 105 koji su prošle nedelje bili za totalnu blokadu, za tu opciju glasalo je 25, dok je najviše, njih 40, bilo za skraćene časove od 30 minuta.

U srednjim školama totalna obustava do daljnjeg je u Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj, kao i u Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn“ i Medicinskoj školi „7. april“, koje trenutno blokiraju i maturanti ovih obrazovnih ustanova.
Ukratko, rekla sam isto, da su sve OŠ u nekoj vrsti obustave rada. U potpunoj obustavi, bez ikakvog nastavnog rada, gde nijedan đak nije ušao u školu od početka raspusta je OŠ " Đorđe Natošević". OŠ "Jovan Popović" je imao incident sa obešenim zecom, sada imaju problem sa parkiranjem i obezbeđenjem, nisam sigurna da nema nikakve nastave.....u OŠ "Đorđe Natošević" kolektiv je veoma složan, ne posustaju...

Informacije od pre pet dana govore da su sve OŠ u NS u nekom vidu obustave, samo jedna je u potpunoj obustavi. Moguće da se u prethodnim danima to promenilo, ipak ova deca koja nisu imala nikakav vid nastave su u velikom zaostatku u odnosu na drugu decu.

Jesu, deca koja ne idu u skolu pocinju da zaostaju, ali ja se jos uvek nadam da je to privremeni hendikep koji ce se brzo nadoknaditi.

Mene je prestravilo, zaista zateklo nespremnu, kada je danas stigao izvestaj sa Saveta roditelja.
Ukratko, nastava ce biti dan za danom, kada se kome i koliko mu se radi, ali rekreativna nastava ce se juna odrzati, uplatnice ce roditelji dobiti i dobice ponudu za ekskurzije na prolece.

Zabezeknuli smo se.
Zar nema osecaja, osnovnog osecaja da se gradivo nadoknadi? Da deca izadju iz skolske godine tako sto ce savladiti sta treba...

Takodje, matematicka takmicenja u organizaciji Drustva matematicara ce se odrzati.
Ja to nisam ocekivala, ali je logicno, to je komercijalna stvar.
Takve stvari meni nisu u redu.
Ako strajkujemo, onda strajkujemo.
Ili svi ili niko.
Ako strajkujemo svi zarad boljeg sutra, kakve rekreativne nakon ovoliko izgubljenih dana...

Takop je! Svi napolje. Ozbiljan je to broj ljudi. Ozbiljan je to broj ljudi i koji neće imati da kupe u MAXI-ju. Samim tim, Maxi će morati da samnji broj radne snage
neće
kod nas kupuju roditelji čija deca nemaju školu
pa onda kupuju opštinari
pa policajci
pa doktori
pa penzioneri
pa privatnici
pa Aj Ti eksperti

možemo bez nastavnika, neuništivi smo

MAXI magacini naplacuju storage i handling po paleti. Time plaćaju magacionere- Što manje paleta, to manje radnika. Tako funkcionise magacinsko poslovanje
to je ono vaše petooktobarsko poslovanje na 5 strana i sa slajdovima

ja sam učio iz malo debljih knjiga tu piše pored ostalog da su centralni magacini prehrane, auto delova i čminke neuništivi.

O blokadi u prosveti​

Vučić je rekao da najveći deo prosvetara nije na ulicama i naglasio da većina škola radi, kao i da u proseku nije radilo u potpunosti samo šest odsto škola.

Vučić je u emisiji Epilog na TV Insajder na konstataciju voditeljke da je Srbija u nekoj vrsti pobune, jer su na ulicama studenti, taksisti, advokati, prosvetari, radnici GSP i drugi, rekao da to nije tačno.

"To nije tačno. Ja sam zaista nezadovoljan time kako to funkcioniše, ali uvek vam radi 50 odsto škola svih 45 minuta u Srbiji, uvek. Radi vam još negde 35 odsto škola sa 30 minuta, a recimo u devet odsto škola radi manji deo profesora dok veći deo ne radi i šest odsto škola, takav je prosek bio, nije radilo uopšte", naveo je Vučić.

Na tvrdnju voditeljke da se ne ponaša kao predsednik svih građana, Vučić je rekao da je ponosan na sve što je izgrađeno i na svoje političko nasleđe.

"Mislim da se ne ponašam kao neko ko rešava da se dodvorava nekome zato što je na ulici", istakao je Vučić. Na optužbu voditeljke da ga Ustav obavezuje na to da ne delite građane na - "naše, njihove, vaše, moje, tvoje", Vučić je rekao da upravo oni to rade, jer samo govore o građanima koji su na ulici.

banujte me neću se ljutiti samo da ga ne slušam
Koliko magacin naplaćuje skladištenje po paleti dnevno, a koliko manipulaciju istom na dnevnom nivou? To su ti osnove magacinskog poslovanja. Od toga zavisi i broj ljudi koje držiš u magacinu. Pitaj ako te nešto zanima. Raumem se u logističke teme. Mogu da ti napišem neki projekat za unapređenje poslovanja, pa da postaneš šef. Javi ako te zanima. Ja volim da pomognem ljudima

Koliko magacin naplaćuje skladištenje po paleti dnevno, a koliko manipulaciju istom na dnevnom nivou? To su ti osnove magacinskog poslovanja. Od toga zavisi i broj ljudi koje držiš u magacinu. Pitaj ako te nešto zanima. Raumem se u logističke teme. Mogu da ti napišem neki projekat za unapređenje poslovanja, pa da postaneš šef. Javi ako te zanima. Ja volim da pomognem ljudima
A da ti prvo pomogneš samom sebi? Šta ima Delez da sam sebi naplaćuje sopstvene palete u sopstvenom magacinu? Druže, mani me petooktobarskog poslovanja, ni fabriku brašna niste bili u stanju da vodite a hleb uvek treba. Toalet papir da proizvodite i tu bi bankrotirali.

Back