Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Katastrofa. Našoj deci prosvetni radinci ukinuli pravo na obrazovanje.

Po školama pravo na mišljenje o obustavi su imali samo profesori/nastavnici.
Učenici kroz nazovi plenume za koje niko ne zna čemu služe. Sad deca sede kući i čekaju što će im profesori javiti.

Imam kontak s jednom školom. Pola profesora je u štrajku a pola ne. Ovima koji ne štrajkuju deca uredno dolaze na časove.

Roditelje niko ništa nije pitao.

Izvolite upišite se.

Nije dozvoljena promena glasa.

Autorska.

Ukoliko se Vucic politicki ne povuce u defanzivu u sledecih par nedelja, moje je misljenje da od ove skolske godine nema nista.
U skolama je totalni, ali totalni, totalni haos.

U nasoj skoli konkretno jedna trecina nastavnika ne radi uopste, druga trecina radi skraceno dok treca trecina radi normalno.
Kako se mnogi boje da im ugovori na odredjeno vreme ne budu suspendovani, prelaze iz nerada u skraceni, a potom i u redovni rad na DNEVNOM nivou pa im direktorka svake veceri pravi raspored, a samim tim roditelji uvece ili ujutru dobiju raspored do kada su deca u skoli tog dana.

Da li su roditelji kivni...e, to vec ne znam jer ljudi izbegavaju da komentarisu.
Najvise se bune oni cija deca u boravku nemaju rucak. To zaista mogu da razumem.

U normalnoj državi bi samo studentski protest možda bio dovoljan ali u normalnoj državi niko ne uzurpira Ustav i zakon.
To kod nas očigledno nije dovoljno jer sve što se desilo desilo se pod pritiskom, da nije bilo pritiska ovo bi davno bila bivša tema.

Koliko znam, u većini škola koje su u obustavi rada nastavnici imaju podršku roditelja, zaista ne znam kako je kod tebe.
To i nije baš tačno.
Kod nas su na odeljenskoj viber grupi ovako glasali roditelji.

5% blokada škole
5% normalan rad bez štrajka 45 minuta čas
10% kako učiteljica odluči
80% štrajk sa skraćenim časovima od 30 minuta. :tick:

Učiteljica ne dolazi na posao odlukom njenog sindikata ili čega već tako da je odeljenje u bojkotu, a i ostatak škole.
Deca nižih razreda osnovne škole onemogućena su da pohađaju nastavu.

Poslednja izmena:
To i nije baš tačno.

5% blokada škole

Učiteljica ne dolazi na posao odlukom njenog sindikata ili čega već tako da je odeljenje u bojkotu, a i ostatak škole.
I onda ovih oko 5% iz svakog razreda osnovne škole kada se skupe ispred škole bude 100njak roditelja i deluje kao
masovna podrška blokadi....

I to sve dok su ostali roditelji na poslu ili čuvaju kući sitnu decu i drže im časove (home-school).

To i nije baš tačno.

5% blokada škole

Tačno ono što pišem već nekoliko puta. Mi smo vam podrška sve dok ne poremetite našu zonu komofra, čitaj, čuvajte nam decu jer ih nemamo gde. Neka hvala, ta vrsta podrške nam nije potrebna, veliko hvala svim roditeljima koji zaista razumeju razloge naše obustave.

Tačno ono što pišem već nekoliko puta. Mi smo vam podrška sve dok ne poremetite našu zonu komofra, čitaj, čuvajte nam decu jer ih nemamo gde. Neka hvala, ta vrsta podrške nam nije potrebna, veliko hvala svim roditeljima koji zaista razumeju razloge naše obustave.
alo gospođo nisi ti bebi siterka da čuvaš nekom decu.

jel znaš ti uopšte čime se baviš?

Наравно постави овде да сви видимо :ok:
Screenshot_20250220-225821.png

Nemaš prave informacije, ako te interesuje mogu ti postaviti podatke AŠŠ ( asocijacija škola u štrajku) .
Нестао ти је пост али успео сам да бацим поглед. Једино нисам видео који је однос према укупном броју наставника, има сигурно оних који раде и 45 минута.

Наравно постави овде да сви видимо :ok:
Žao mi je ako se ne vidi baš najbolje ali nisam imala načina da postavim drugačije. I ovo su samo podaci AŠŠ, ako dodaš i broj škola ostalih zajednica, onda možeš otprilike steći pravu sliku. Aktiv škola u obustavi Pančevo, Asocijacija škola i štrajku BG , Ujedinjeni Banat, Zaječar, Novi Sad, PULS osnovnih škola, PULS srednjih škola, Asocijacija škola u štrajku Užice, Forum beogradskih gimnazija.

Прво је био нестао где је био линк са екселовим фајлом, сад се види слика коју си поставила
Da, link sam morala da sklonim, zbog mogućih malverzacija, naknadno se setila...i ima naravno i nastavnika koji rade 45 min ali ti si me pitao o broju nastavnika i škola u štrajku, ako uporediš ukupan broj škola i prosvetnih radnika, možeš steći neku sliku o masovnosti protesta.

iskrenio je glupost da bas mala deca ispastaju. prvi do petog razreda. Ja imam 5 razreda i sta mi fali. To je otprilike dovoljno za zivot. Mojoj uciteljici sultani(tako se stvarno zvala) sam stalno donosi cvece. Bila bas dobra zena. I naucila me dosta toga matematiku, linearnu algebru, kompleksnu analizu, analiticku geometriju,statistiku dosta sam toga znao posle ta 4 rareda.

Back