Verovatno si ti sada upisala, a ako si starija, to jest ako upisujes drugu godinu, onda se ja dzabe ovde raspisah....

Sto se tice prevencije, prva godina je skoro potpuno ista na svim smerovima, eventualno se po neki predmet razlikuje.
Pre svega,na faxu vlada jedna velika neorganizacija, sto si cenim, vec primetila, secam se da sam ja ludela vec prve nedelje

Sto se tice predmeta:
*Uvod u specijalnu edukaciju i rehabilitaciju- IDI NA PREDAVANJA.... TO JE JAKO VAZNO! Jer profesorka ume da kaze nesto sto ne mozes naci na slajdovima koje postavi, na ispitu uglavnom su se svi slozili da je dosta nepravedna... ali kako za koga...prevencija se na nju u vecini zalila

. Kod nje ti preporucujem da sedis u prvom delu sale, jer ako je buka pozadi ume da pobegne od mikrofona i tako prica okolo da je bukvalno jedva cuje i onaj koji je metar od nje...
E SAD... UZ PREDAVANJA JA BIH TOPLO PREPORUCILA DA SKINETE OVU NAZOVI, SKRIPTU
http://www.scribd.com/doc/23788495/Skripta-Uvod-u-Specijalnu-Edukaciju-i-Rehabilitaciju
ETO I LINKA... I onda dopunjavate, i prilagodjavate...
Pedagogija Po mom misljenju, fina jedna zenica

radi predispitne obaveze i kupi onu njenu knjigu, korice su joj toliko ruzno uradjene u Photoshop-u, da sam ja htela da oblepim nesto drugo, ali prezivela sam

... inace, to je sve sto sam ja kod nje iscitala, i onda sam nadugo i nasiroko pisala ono sto znam iz njene knjige, i vrtela 3 recenice u celom testu, ali da ja ne sirim pogresne informacije, posto su me za dobru ocenu izvukle predispitne obaveze, ti lepo kupi i skriptu iz pedagogije, pa to nauci, nije obimno

inace ja sam na ova predavanja isla retko...
Psihologija i psihologija licnosti Opet, predispitne obaveze znace puno, i gledaj da tu naguras dosta bodova, kako bi ispit mogla poloziti vec sa trecinom, sto ti naravno i daje laksu opciju da dodjes do visoke ocene

Ja sam isla na vezbe,a na predavanja kako kad...To ces vec videti, oni ce tacno izbaciti plan rada, tako da ces imati sve napismeno ! Meni se cini da je psihologija licnosti mnogima bila teza... I, da ucis iz njihove knizice i sa slajdova pomalo
ENGLESKI ja nisam bila na predavanjima i tu sam napravila oooogromnu gresku, ali nisam mogla da izdrzim duplo predavanje, a jos sam pre toga imala sociologiju...
No, engleski test kao test nije nimalo tezak, ali mi smo sa testom imali samo 6-icu, a usmeno odgovarali za vise. Znam da su oni koji su UVEK bili na predavanjima bivali oslobodjeni ili tako nesto...nemam sta vise o engleskom da ti kazem
Metodologija Meni metodologija nije predstavljala problem... na vezbe sam isla, na predavanja NE... ucila sam uporedo sa testova iz skriptarnice + iz knjige i sa slajdova njihovih (sa sazetaka) doucavala... i dobro se pokazalo
Humana genetika Idi obavezno na vezbe, i tu sve pisi , prof. Jasna odlicno objasnjava i ovako je fina... uglavnom

Na predavanja idi jer prof ume da proziva, on je na kraju potpuno korektan, i cak stavise mnogo korektniji od nekih drugih... u svakom slucaju, sve je korektno!!! Radi seminarski, radi dobro kolokvijume, i nema da brines !!!! Trud se jako ceni !!!
SOCIOLOGIJA meni mozda i jedan od najdrazih predmeta, mada se 90% nece sloziti samnom...
Jako malo je ljudi islo na predavanja, ali ja sam bila na svakom. Meni se dopalo kako profesor predaje, i bukvalno mi je bilo mnooogo lakse kada sam ucila, jer mi je bilo sve jako poznato!
Ucis iz knjige, reci ce on koja

a to da li treba da ides, sama ces proceniti
Sociologija obrazovanja hehe tu ti vazi isto kao i za sociologiju (prevenciji je to bio nazovi IZBORNI PREDMET, stim sto mi to nismo birali nego su nam oni od 2 predmeta ponudili 2 :/ )
Socijalna pedagogija i prvi cisto prevencijski predmet

njega ima samo nas smer, idi na predavanja i OBAVEZNO stalno pisi profesoru porukice... shvatices vec kako, prof je potpuno ok,i fin je covek, malo umori pricom na predavanju, ali boze moj... mozda je jos rano, ali toplo ti preporucujem da ga das u pred-roku (a to mozes samo ako si bila aktivna na predavanjima, i pisala porukice) i iako on to ne spomene, pisi seminarski!!!
Korektivni rad nas drugi nazovi izborni predmet... Nista... tu uradis podebelu studiju slucaja i to je to... shvatices vec sve....
i za kraj FIZIOLOGIJA SA ANATOMIJOM E ovde ti ja ne mogu pomoci, jer mi izgleda ne ide ....tako da to moze neko drugi
E pa... SRECNO
U sustini, sve skupa, nije tako tragicno samo ako se dobro organizujes