Da li ako nemamo faks nemamo i kritičko razmišljanje?

• Začetnik teme Začetnik teme ss77e
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Психологија чак обезбеђује буџет на мастеру свима који су на основним студијама били на буџету (што иначе многи факултети не раде). Политичке науке немају буџет на мастеру на свим смеровима. Поједини смерови су све самофинансирајући кандидати.
Сад ти је мастер ништа. Мастер је еквивалентно старим четворогодишњим студијама зато се и завршава.
Ukupno BU ima 3000 master mesta. To je samo formalnost, cist papir bez znacaja.

Кад се не дружиш са студентима за тебе и нема значаја. За оне који студирају има. Перспективе су различите
Oni studiraju dugi niz godina jer im je fakultet kao rijaliti i vise vole da upisu i master zabave radi, nego da se zaposle.

U svakom slucaju glupost je da se nekadasnji VII stepen stice nakon 5 umesto 4 godine...

Oni studiraju dugi niz godina jer im je fakultet kao rijaliti i vise vole da upisu i master zabave radi, nego da se zaposle.
Кредити за плаћање мастер студија нису ником забава.
U svakom slucaju glupost je da se nekadasnji VII stepen stice nakon 5 umesto 4 godine...
Слажем се. Само на мастер нико не иде због рада у школи кад је Вучић успешно уништио школство. Нико млад неће да ради у просвети. Мастер се уписује због седмог степена, нпр плата се рачуна са већим коефицијентом него без мастера, али пре свега фирме доста траже мастер студије

Кредити за плаћање мастер студија нису ником забава.
Слажем се. Само на мастер нико не иде због рада у школи кад је Вучић успешно уништио школство. Нико млад неће да ради у просвети. Мастер се уписује због седмог степена, нпр плата се рачуна са већим коефицијентом него без мастера, али пре свега фирме то доста траже.
Ne mogu da plate vise skolarina od broja samofinansirajucih mesta, dakle koliko ih ima ukupno ove godine?

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

E sad mi objasnite zašto je to tako?
Ja znam ženu/djevojku inžinjer etf ,uskoro doktor nauka. Socijalna inteligencija 0.
Van svoje sfere obrazovanja žena je točak.
Sa druge strane upoznao sam žene koje rade u trgovini. Imaju neku srednju ,zanat a možda samo osnovna i oduševile su me visprenošću i snalažiljivošću. Većina mojih prijatelja završila faks rade u državnoj službi ,totalno otupili. Fizički propali,mislim udebljali se dobili novih 20ak kg i debele vratove.

Ukupno BU ima 3000 master mesta. To je samo formalnost, cist papir bez znacaja.
Neka zanimanja ne mogu biti na BSc nivou, moraju imati MSc (medicina, farmacija, veterina i stomatologija - svi oni moraju imati 360 ESPB), tako da bar na tim fakulttetima master papir nije bez znacaja. Uzgred, zasto volis da raspravljas o necemu o cemu nemas apsolutno nikakvog pojma, a? A?

Ja znam ženu/djevojku inžinjer etf ,uskoro doktor nauka. Socijalna inteligencija 0.
Sa druge strane upoznao sam žene koje rade u trgovini. Imaju neku srednju ,zanat a možda samo osnovna i oduševile su me visprenošću i snalažiljivošću. Većina mojih prijatelja završila faks rade u državnoj službi ,totalno otupili. Fizički propali,mislim udebljali se dobili novih 20ak kg i debele vratove.
Jeste, tacno tako, oni sa PhD su tockovi a prodavacice sa osnovnom su genijalci. To moze u Srbiji, u USA ili EU i ne bas. Zamisli.

A dobro, socijalna inteligencija je jedno a logička drugo. :) Ta što doktorira na EFT-u verovatno ima daleko viši iq od ovih što rade u trgovini, ali joj možda nedostaje visprenosti, duha, socijalizovanosti. No opet, kakve to veze ima temom kritičkog mišljenja?
A državne službe je u Srbiji svakako bolje izbegavati, nikad mi nije bio cilj da radim u njima.

Glupost je da se prilagodis svetu odnosno univerzalnom svetskom standardu definisanom Bolonjskom deklaracijom?
Nekada su inzenjeri dobijali VII stepen strucne spreme za 9+1 semestar a ne za 4 godine, ako nisi znao.
Za tvoju obavijest takodje, nekadasnji VII stepen strucne spreme je imao dve "kategorije", VII-1 i VII-2. Ono "1" je znacio obicnog diplomiranog pravnika, ekonomistu, farmaceuta, inzenjera a "2" je znacilo da je neko odbranio magistarski rad.

A dobro, socijalna inteligencija je jedno a logička drugo. :) Ta što doktorira na EFT-u verovatno ima daleko viši iq od ovih što rade u trgovini, ali joj možda nedostaje visprenosti, duha, socijalizovanosti. No opet, kakve to veze ima temom kritičkog mišljenja?
A državne službe je u Srbiji svakako bolje izbegavati, nikad mi nije bio cilj da radim u njima.
Ona je profi u svojoj struci van toga sve tanko. Ne snalaženje u vožnji ni ti orjentacija u prostoru. Komunikacija sa ljudima jako formalna i ukočena,sve po propisu.
Sve stvari i probleme gleda prosto i površno.

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

E sad mi objasnite zašto je to tako?
Realno, to nije tako. Svako ko se poziva na diplomu ili čak "na svoje" radove iz neke oblasti, a ne na argumente pokazuje da nema obrazovanja, pa je tako sam sebi skočio u stomak. Sa druge strane, ljudi koji ne vladaju određenim znanjima, a toga nisu svesni, pa ulaze u dijalog ili raspravu o temi koju ne poznaju su nepristojni.
Ne moraš da imaš diplomu da bi znao koliko ne znaš. Brisanjem sveta i znanja koje postoji, jer nisi zadovoljio svoju ambiciju, pa kritikuješ svet koji ti ne dozvoljava da se prikazuješ na blef kritičarem, sakrivajući da još piškiš u krevet, nije dovoljan argument za promenu sveta na gore.
Već time što raspravljaš i kritikuješ nešto u šta se ne razumeš je dovoljan razlog za dikvalifikaciju kritike.

Back