- Poruka
- 50.275
Stalno nesto tumaram po raznim forumima i samo sam na jednu devojku sa FASPER-a naletela!Pa kolege ako vas ima javi te se.![]()
P.S.Sto imam neki predosecaj da ce prvi odgovor biti:"A sta ti je to FASPER?"
Evo na primer i ja sam tu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stalno nesto tumaram po raznim forumima i samo sam na jednu devojku sa FASPER-a naletela!Pa kolege ako vas ima javi te se.![]()
P.S.Sto imam neki predosecaj da ce prvi odgovor biti:"A sta ti je to FASPER?"
@fefa: šta bi?? jesi se upisao???
J hocu logopediju!Trebalo bi da objawe do 15-tog da li je prosirena lista,waljda!!??
Ma,je l' hoce owe godine da se prosiri lista na fasperu???
Pisalo je pre neki dan u novinama da je fasper trazio prosirenje i znace se da li ga je i dobio,krajem avgusta...tako da jos ne znamo nistaAli ako prosire ti ces valjda uci ***.sad si koji bese 3 ispod?
Dragi moji,imam jedno pitanje...razmisljam da 2011. upisem logopediju,pa me zanima kakav je fax? Da li se kajete sto ste ga upisali i da li ovo zanimanje ima buducost,tj.sansu za posao??? Hvala vam puno...![]()
![]()
Moj savet ti je: beži što dalje! Diplomirala sam pre 120 godina i imam samo 6 meseci rada u struci. Regularno posao nigde nećeš naći, pogotovo što kreće inkluzija. Pogledaj malo Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja RS i sve će ti biti jasno.
E, sad, ako imaš ambicije da završavaš master i doktorske, posla ima napolju koliko hoćeš. Meni nije imao ko da kaže, pa sad pod stare dan učim, pišem, istražujem, volontiram... Ispadoh večiti student (osnovne, master, doktorske...).
Ako ipak odlučiš da upisuješ defektologiju, odmah traži vezu i to debelu. I razmisli o NS-u, ok je i tamo studirati.
Eto, nadam se da sam pomogla bar malo.
Srećno!
Iskreno,danas je za svaki posao potrebna veza...cula sam da je od ove godine obavezan logoped u svakom vrticu i osnovnoj skoli..pa mislim da je to buducnost ovog posla...ja zavrsavam prirodno-matematicki smer gimnazije i ovo je jedino sto mi se zaista dopada...ne zelim da idem napolje,verujem da cu naci nesto u Srbiji...Ali zelim da doktoriram,zaista...mada ne znam sta da kazem,svi imaju razlicita misljenja..dosta ljudi kazu da je posao skroz ok i da se lako nalazi...![]()
da li mi neko moze reci koliko se placa obnova godine i da li se posle moze steci status budzeta?