Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kao proroštvo ali ne mogu to oni shvatiti.

- - - - - - - - - -

To što ti ne razumiješ ne znači da ne piše ništa.

Da ,Sin se pominje u prorostvu i to ima preko 365 prorocanstava u vezi Gospoda Isusa....Duh Sveti se pominje kao i Duh Gospodnji,znaci vidi se dejstvo Sv Duha i u Starom Zavetu ,samo je jos Sin trebao da izvrsi svoju misiju kao Mesija ,kao Sin ,i kao coveki

Kao proroštvo ali ne mogu to oni shvatiti.

- - - - - - - - - -

To što ti ne razumiješ ne znači da ne piše ništa.

Da ,Sin se pominje u prorostvu i to ima preko 365 prorocanstava u vezi Gospoda Isusa....Duh Sveti se pominje kao i Duh Gospodnji,znaci vidi se dejstvo Sv Duha i u Starom Zavetu ,samo je jos Sin trebao da izvrsi svoju misiju kao Mesija ,kao Sin ,i kao coveki

Vas dvojica, oprostite, apsolutno niste nadahnuti Bozijom recju, vec dogmatikom crkve,a to znaci da od Boga nemate nikakvo svedocanstvo.
I ponovo pitam sta znaci sledeci stih iz Jovan 4:

24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Rokeru, hoces li mi objasniti sta konkretno znaci ovde da je Bog i Duh :?:

Jer ako je to Jedno, onda automatski se ponistava trojstvo koje vas dvojica zastupate.

Drugo, dokazite mi stihovima da se Hrist pominje u St. Zavetu, konkretno mi navedite stihove, ja znam da ih nema ,a zasto ih nema, zato sto je St. Zavet jevrejski Tanach,a jevreji bez obzira sto su ubili Isusa, morali da ga spomenu u St. Zavetu, kao sto se i pominje u Isaija 42,1 kao Boziji sluga. I to je sve.
Da cujem koji su stihovi u pitanju :?:

- - - - - - - - - -

Do 10-11 minuta je najzanimljivije,sto je i poenta ove teme,a posle se decko malo upetljao ...

Zamolio bih te da batalis english, jer se ovde pise Srpski.

Matej 24,35-37 „Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti. A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac. Kao u dane Noine, tako će biti i dolazak Sina Čovječjega.“

Ovaj prigovor najčešće koriste Jehovini svjedoci, ali se njime također služe i Kristadelfijanci. To je svakako dobro pitanje.

Isus je istovremeno bio Bog i čovjek. On je imao dvije prirode. U isto vrijeme je imao božansku i ljudsku prirodu. Ovo učenje je poznato kao hipostatska unija, odnosno dvije naravi se istovremeno nalaze u jednoj osobi. Hebrejima 2,9 kaže da je Isus bio „za malo manji od anđelâ“. Također, u Filipljanima 2,5-8 kaže da je Isus „sam sebe oplijenio uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik“. Kološanima 2,9 kaže: „Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva“. U isto vrijeme, Isus je bio i Bog i čovjek.

Kao čovjek, Isus je imao ograničenja koja ima čovjek. To je razlog zašto imamo stihove poput Luke 2,52 koji kaže: „A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i ljudi.“ Dakle, u ovom trenutku svoje službe mogao je reći da ne zna dan ni sat svoga povratka. To nije negiranje Njegovog božanstva, već potvrda toga da je čovjek.

Također, logika da Isus ne može biti Bog zato što nije znao sve je dvoznačna. Kada bismo našli stihove u kojima Isus zna sve, to bi onda dokazalo da je Bog, zar ne?

„Upita ga treći put: ‘Šimune Ivanov, voliš li me?’ Ražalosti se Petar što ga upita treći put: ‘Voliš li me?’ pa mu odgovori: ‘Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.’ Kaže mu Isus: ‘Pasi ovce moje!’ (Ivan 21,17).

Isus nije ispravio Petra i rekao: „Čekaj malo, Petre, ja ne znam sve.“ On je pustio da Petar nastavi nakon njegove izjave da Isus sve zna. Prema tome, to mora biti istina.

Što kad bismo imali stih koji kaže da Isus nije znao sve i još jedan koji kaže da je Isus znao sve, nije li to onda proturječnost? Ne, nije.

Prije nego je bio razapet i uskrsnuo, Isus je rekao da samo Otac zna dan i sat Njegovog povratka. Tek nakon Isusovog raspeća i uskrsnuća sveznanje je pripisano Isusu. Kao što sam već rekao, Isus je bio pod ograničenjima koja je imao dok je bio čovjek i dok nije završio svoju službu na ovoj zemlji. A onda je bio proslavljen po Njegovom uskrsnuću. Ipak, On je još uvijek bio čovjek (usporedi Kol 2,9; 1 Tim 2,5). Nakon Isusovog uskrsnuća, mogao se pojaviti i nestati po volji. To nije normalna sposobnost čovjeka; to je, po svemu sudeći, normalna sposobnost uskrslog i proslavljenog čovjeka. Isus je bio drugačiji nakon uskrsnuća. Došlo je do promjene. I dalje je bio čovjek, a imao je znanje o svemu.

Izvor preuzetog sadržaja: http://www.novizivot.net/2015/06/03/ako-je-isus-bog-zasto-onda-nije-znao-vrijeme-njegovog-povratka/ ovo je hrvatski prevod ,ali to je to

Znaci uspeo si da prekopiras i postavis ovde nesto sto nema veze sa pitanjem koje sam ti postavio,a ono i dalje glasi : zasto Isus ne zna vreme svog dolaska, ako ti smatras da je Bog :?:

- - - - - - - - - -

Odgovor je dat ,ako ti se ne svidja ,zao mi je to nije moj problem

- - - - - - - - - -

Mislim da nisam toliko gord ,da smatram sebe da sve znam

- - - - - - - - - -

Prvoslavna vera ne zagovara cistiliste ,tj purgatorijum ,ne mesaj pojmove,mitarstva odnosno carinarnice ,su mesta gde se dusa ispituje sta je radila u toku zivota od strane demona .

Odgovor kao sto vidimo nije dat, vec si prekopirao i postavio, nesto sto nam nista ne govori.
Pavle tvrdi da je Isus bio Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi, i da se Bog otac javio u telu,a ti tvrdis nesto drugo,a Pavle je imao Viziju u kojoj mu se Isus javio.
Znaci, da li se slazes da je Pavle bio u pravu ili ne :?:
Ovde se ne radi o gordosti, nego da li si proucavao pismo ili si naucio da samo prekopiras i postavis.
Vec sam ti objasnio da Pismo treba istrazivati,a tako pise u Bibliji, zar ne :?:

Izvinjavam se sto sam pogresio, ali se radi o mitarstvima.
Da li mozes da mi dokazes stihom da li ista pise o mitarstvima u Bibliji :?:

Propovednik 9, 5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
Prop. 7, 7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.

Da li ti je jasno da se duh vraca Bogu koji ga je dao i nikakva mitarstava ne prolazi. A izraz je inace SPC uzela od jevreja.
Zasto postoje knjige zla i dobra, ako dusa treba da prolazi kroz mitarstva :?:

Okrivenje 20, 12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Kao sto se vidi, nema mitarstva, jer onda ne bi bilo knjiga, jer u knjigama pisu dobra i losa dela, i niko nikog niti zastupa niti otkupljuje, vec svako odgovara za sebe.

Poslednja izmena:
Vas dvojica, oprostite, apsolutno niste nadahnuti Bozijom recju, vec dogmatikom crkve,a to znaci da od Boga nemate nikakvo svedocanstvo.
I ponovo pitam sta znaci sledeci stih iz Jovan 4:

24 Bog je Duh; i koji Mu se mole, duhom i istinom treba da se mole.

Rokeru, hoces li mi objasniti sta konkretno znaci ovde da je Bog i Duh :?:

Jer ako je to Jedno, onda automatski se ponistava trojstvo koje vas dvojica zastupate.

Drugo, dokazite mi stihovima da se Hrist pominje u St. Zavetu, konkretno mi navedite stihove, ja znam da ih nema ,a zasto ih nema, zato sto je St. Zavet jevrejski Tanach,a jevreji bez obzira sto su ubili Isusa, morali da ga spomenu u St. Zavetu, kao sto se i pominje u Isaija 42,1 kao Boziji sluga. I to je sve.
Da cujem koji su stihovi u pitanju :?:

- - - - - - - - - -

Zamolio bih te da batalis english, jer se ovde pise Srpski.
Odgovoricu ti kada mi budes rekao sta znaci "Ja i Otac smo jedno "..,ako su Otac I Sin jedno , jednosustni a Otac I Duh Sveti jedno,isto ,to samo potvrdjuje koncept TRojice,,,,isto znamo da covek nije samo telo fizicko ,nego postoji i dusa i duh ,3 sastava a jedna sustina , e tako je i kod Trojice ,to je najblize sto mozda nekada mozes da razumes.Zasto je Hristos rekao "ako ste mene videli ,videli ste i Oca "?

Opet mi nisi odgovorio na pitanje ,ZaSto Hrista vicu GospoDE? Zasto se Hristu klanjaju kao Bogu i obozavaju Ga?Zasto Prvomucenik Stefan kaze "Gospode Isuse primi moj duh"? Ne kaze oce primi moj duh ,nego Isusovo ime spominje...a pre toga se moli Bogu i kaze Gospode Isuse primi moj duh!Ako je Isus samo sluga po tebi ,obican prorok ,kako On moze da primi coveciji duh ,i zasto bi on primio nazad coveciji duh?

Evo ja cu ti postaviti prethodne stihove gde zena Samarjanka zove Isusa GoSPODOM ,a On joj ne kaze ,"ne zovi me Gospodom ja nisam Gospod ,ja sam samo njegov sluga"! Evanđelje po Jovanu - 4. glava
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Kad razumje dakle Gospod da su čuli fariseji da Isus više učenika dobija i kršćava nego Jovan
(Isus pak sam ne kršćavaše nego učenici njegovi),
Ostavi Judeju, i otide opet u Galileju.
A valjalo mu je proći kroz Samariju.
Tako dođe u grad Samarijski koji se zove Sihar, blizu sela koje dade Jakov Josifu sinu svojemu. 1.Moj. 33, 19. 1.Moj. 48, 21. Isu. 24, 32.
A ondje bijaše izvor Jakovljev; i Isus umoran od puta sjeđaše na izvoru; a bješe oko šestoga sahata. 2.Sam. 16, 14. 2.Car. 4, 11.
Dođe žena Samarjanka da zahvati vode; reče joj Isus; daj mi da pijem. 1.Moj. 24, 17.
(Jer učenici njegovi bijahu otišli u grad da kupe jela.) Jovan 4, 27.
Reče mu žena Samarjanka: kako ti, Jevrejin budući, možeš iskati od mene žene Samarjanke da piješ? Jer se Jevreji ne miješaju sa Samarjanima. 2.Car. 17, 24. Jezd. 4, 3. Dela. 10, 28.
Odgovori Isus i reče joj: da ti znaš dar Božij, i ko je taj koji ti govori: daj mi da pijem, ti bi iskala u njega i dao bi ti vodu živu. 2.Moj. 17, 6. Isa. 9, 6. Isa. 12, 3. Isa. 42, 6. Isa. 44, 3. Jer. 2, 13. Zah. 13, 1. Rim. 8, 32. 1.Kor. 1, 30. 2.Kor. 9, 15. Otkr. 7, 17.
Reče mu žena: Gospode! ni zahvatiti nemaš čim, a studenac je dubok; odakle ćeš dakle uzeti vodu živu?
Eda li si ti veći od našega oca Jakova, koji nam dade ovaj studenac, i on iz njega pijaše i sinovi njegovi i stoka njegova? Jovan 8, 53.
Odgovori Isus i reče joj: svaki koji pije od ove vode opet će ožednjeti;
A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni. Jovan 6, 35. Jovan 7, 38.
Reče mu žena: Gospode! daj mi te vode da ne žednim niti da dolazim ovamo na vodu. Jovan 6, 34. Rim. 6, 23. 1.Jov. 5, 20.
Reče joj Isus: idi zovni muža svojega, i dođi ovamo.
Odgovori žena i reče mu: nemam muža. Reče joj Isus: dobro si kazala: nemam muža;
Jer si pet muževa imala, i sad koga imaš nije ti muž; to si pravo kazala.
Reče mu žena: Gospode! vidim da si ti prorok.

U razgovoru sa samarjankom se vidi da je Isus ucitelj,prorok i na kraju ona shvata da je Mesija, ali pazi dobro sta on kaze:

A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni.

Da se podsetimo sta je pisalo u Otkrivenju 22,

17 I Duh i Nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

Isus samarjanki govori o izvoru vode koji tece u zivot vecni,a u Otkrivenju, Bog kao Duh(Jovan 4, 24: Bog je Duh) kaze da je voda zivota zabadava.

I koji je zakljucak, upravo onaj kojim je Isus potrdio u Jovan 10, 30: Ja i Otac smo Jedno.

Da li ti moze biti jasno da je Bog tvorac u pitanju i da mu je Isus sluzio kao telo, upravo ono sto je Pavle i tvrdio' Bog se javi u telu.

- - - - - - - - - -

John 5:23 That all [men] should honour the Son, even as they honour the Father. He that honoureth not the Son honoureth not the Father which hath sent him.

Acts 7:59 And they stoned Stephen, calling upon [God], and saying, Lord Jesus, receive my spirit ..........Zasto Stefan kaze Gospode Isuse primi moj duh? evo i na nasem jeziku
59 I zasipahu kamenjem Stefana, koji se moljaše Bogu i govoraše: Gospode Isuse! Primi duh moj.

- - - - - - - - - -

A znamo da samo Bog prima duh coveciji,to smo pisali u prethodnim postovima?!

- - - - - - - - - -

Zasto Stevan zove Isusa ;Gospode ,,ajde objasni mi?

Isto zasto ga je i samrjanka zvala Gospode, :)

- - - - - - - - - -

I gle, zavjes crkveni razdrije se nadvoje od gornjega kraja do donjega; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade; 2.Moj. 19, 18. 2.Moj. 26, 31. 2.Dnev. 3, 14. Psal. 18, 7. Mar. 15, 38. Luka 23, 45. Ef. 2, 14. Ef. 2, 18. Jevr. 6, 19. Jevr. 10, 19.
I grobovi se otvoriše, i ustaše mnoga tijela svetijeh koji su pomrli; po Mateju 27;52.....ti rece u prethodnim postovima da sveti ne postoje ,i dokazao sam ti sa nekoliko stihova da postoje ,i evo jos jednog stiha koji pokazuje pRE nego sto je Isus vaskrsao,. U originalu grcki koin sveti se kaze hagion ,..

- - - - - - - - - -

Evanđelje po Jovanu - 4. glava
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Kad razumje dakle Gospod da su čuli fariseji da Isus više učenika dobija i kršćava nego Jovan" Objasni mi koji Gospod se ovde pominje?A znamo da su ucenici i narod zvali Isusa GOspodom!I on ih nikad nije ukorio zasto Ga tako zovu....

Ovde se pominje Bog otac,a podseticu te zasto:

2. Mojsijeva 6, 3 I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, Gospod, ne bih im poznat.

Nadam se da ce tebi biti Jasno da ko je Gospod.

- - - - - - - - - -

Ako je bio samo "sluga"zasto Ga svi zovu GOSPODE.Gospod moj i Bog moj "",,izvini sta bese rece ono apostol Toma?

- - - - - - - - - -

sluga Ga zove Bog Otac zato sto je uzeo oblicje coveka ,oblicje sluge,ponizio se ,....

- - - - - - - - - -

Ti nikada ne mozes da razumes koncept Trojice ,jer prvo ne priznajes da je Isus Bog ,odbacujes Ga ,prvo ne shvatas osnovni koncept da je jednostavno ISUS-BOG,o Trojici tu nema sta da pricamo vise.

Otac ga zove sluga, pa kako je to moguce da je sada sluga,a ovamo je Bog, kako ti smatras :?: Pavle kaze da je Covek i da se Bog otac javio u telu, u JOvan 4,24 pise da je BOg i Duh, i gde ti vidis trojstvo :?:

U razgovoru sa samarjankom se vidi da je Isus ucitelj,prorok i na kraju ona shvata da je Mesija, ali pazi dobro sta on kaze:

A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožednjeti dovijeka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život vječni.

17 I Duh i Nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

Isus samarjanki govori o izvoru vode koji tece u zivot vecni,a u Otkrivenju, Bog kao Duh(Jovan 4, 24: Bog je Duh) kaze da je voda zivota zabadava.

I koji je zakljucak, upravo onaj kojim je Isus potrdio u Jovan 10, 30: Ja i Otac smo Jedno.

Da li ti moze biti jasno da je Bog tvorac u pitanju i da mu je Isus sluzio kao telo, upravo ono sto je Pavle i tvrdio' Bog se javi u telu.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

2. Mojsijeva 6, 3 I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, Gospod, ne bih im poznat.

U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ. Prič. 8, 30. Isa. 9, 6. Zah. 13, 7. Fil. 2, 6. Otkr. 19, 13.
Ona bješe u početku u Boga. Prič. 8, 30.
Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo. 1.Moj. 1, 1.
U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima.

- - - - - - - - - -

Jak. 1, 18.
I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca. Isa. 40, 5.

- - - - - - - - - -

I Rec (Hristos)postade telo covek,..BOG-REC(HRistos) Jedinorodni od OCa ,-ista sustina ,ista priroda -Bozanska

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Otac ga zove sluga, pa kako je to moguce da je sada sluga,a ovamo je Bog, kako ti smatras :?: Pavle kaze da je Covek i da se Bog otac javio u telu, u JOvan 4,24 pise da je BOg i Duh, i gde ti vidis trojstvo :?:
A kako moze da bude jedno te isto sa Ocem ,ako je SAMO SLUGA?

Jovan 7, 28.
Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se. 1.Moj. 22, 18. Luka 10, 24. Gal. 3, 16. Gal. 3, 18. Jevr. 11, 13.
Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio. 2.Moj. 3, 14. Isa. 9, 6. Mih. 5, 2. Kol. 1, 17. Jevr. 13, 8. Otkr. 1, 8.
Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako. 2.Moj. 17, 4. Luka 4, 29. Sta znace ove isusove reci ;"ja sam pre ,od pre ,nego se Avram rodio"?

- - - - - - - - - -

Jovan 13, 13-14
Vi zovete mene učiteljem i Gospodom; i pravo velite: jer jesam. Luka 6, 46. Luka 22, 27. Jovan 13, 7. 1.Kor. 8, 6. Fil. 2, 11.
Kad dakle ja oprah vama noge Gospod i učitelj, i vi ste dužni jedan drugome prati noge. Luka 22, 27. Jovan 13, 7. Rim. 12, 10. Gal. 6, 1.Ovde Isus sam potvrdjuje da je Gospod,.

Evo ti odgovor, ponovo : Adonai je plural od reci Adon,a znaci Gospod, Gospodar, Majstor,a rec Eloh znaci :Samopostojeci, Svedovoljan, Svemocan.

Postavio si ovde vise stihova, koji nemaju veze sa ovim.

U Starom zavjetu Trojstvo? :eek:

Pa ti ne poznaješ elementarne stvari, znaš li ti kada se pojavljuje Sin Božiji?

Znaš li ti da je Novi zavjet nova spona Bog i ljudi, otjelotvorenje Boga u čovječijem liku?

Kako je Bog mogao da te uputi u Svoju promisao a da prije toga ne poznaješ osnovne stvari koje se navode u Bibliji?

:lol:

Isusova božanska priroda je bila zaogrnuta ljudskom.

Bio je Sin Božiji ali je kao čovjek umro i raspet je na krstu. Da bi iskupio nas ljude Bog je žrtvovao svog sina, otjelotvorivši ga u čovjeku i tako otkupio sve grešne ljude. Posle toga je Hrist vaskrsao i postao jedinstven sa Ocem, postao trojedni Bog.

To što tvoj mozak ne može da pojmi trostruko jedinstvo to je već nešto drugo.

Kao sto se da primetiti, nisi se udostojio da procitas sta sam napisao,a o elementarnom znanju smo se uverili, koliko si nebuloza napisao.

A evo opet tvoj biser : ne može da pojmi trostruko jedinstvo , mislim ovo je vrh vrhova, trostruko jedinstvo, :dash:

Evo ti odgovor, ponovo : Adonai je plural od reci Adon,a znaci Gospod, Gospodar, Majstor,a rec Eloh znaci :Samopostojeci, Svedovoljan, Svemocan.

Postavio si ovde vise stihova, koji nemaju veze sa ovim.

Zasto onda apostol Petar nije dozvoljavao ,kada je izlecio nekoga ,da njega oslovljavaju sa Gospode ,nego se usprotivio i rekao da samo Bogu pripada to ,i pocepao odelo ,mantiju koju je nosio ,buduci da Jevreji to rade kada se sablazne na nesto? Zasto je andjel rekao Jovanu Bogoslovu ,cekaj ,nemoj da mi se klanjas ,i ja sam sluga kao i ti ,odaj to Bogu...?

- - - - - - - - - -

Bog bješe riječ. po Jovanu ovaj stih direktno govori da je Hristos Bog.U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.

I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca. Isa. 40, 5.

- - - - - - - - - -

Odgovoricu ti kada mi budes rekao sta znaci "Ja i Otac smo jedno "..,ako su Otac I Sin jedno , jednosustni a Otac I Duh Sveti jedno,isto ,to samo potvrdjuje koncept TRojice,,,,isto znamo da covek nije samo telo fizicko ,nego postoji i dusa i duh ,3 sastava a jedna sustina , e tako je i kod Trojice ,to je najblize sto mozda nekada mozes da razumes.Zasto je Hristos rekao "ako ste mene videli ,videli ste i Oca "?

A da li ti razumes da je Bog i Duh i da se Bog Otca javio u telu, i da upravo je Jedan, kao sto pise u St. Zavetu:
Isaija 45,

5 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,

6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,

12 Ja sam načinio zemlju i čoveka na njoj stvorio, ja sam razapeo nebesa svojim rukama, i svoj vojsci njihovoj dao zapovest.

18 Jer ovako veli Gospod, koji je stvorio nebo, Bog, koji je sazdao zemlju i načinio je i utvrdio, i nije je stvorio naprazno, nego je načinio da se na njoj nastava: ja sam Gospod, i nema drugog.

I evo konacno ovaj stih ce ti valjda otvoriti oci :

15 Da, ti si Bog, koji se kriješ, Bog Izrailjev, Spasitelj.

Znaci Bog je Svemoguci, Gospod i Spasitelj,
a kako ono bese da je Isus Spasitelj, pa ko je onda Isus, da li ce ti biti Jasno ovoga puta :?:

- - - - - - - - - -

"Pokazi nam Oca ,kaze apostol ,a sta kaze Gospod " AKO STE MENE VIDELI ,VIDELI STE I OCA"!Sta dokazuju i pokazuju ove reci Gospodnje?

Opet mi nisi odgovorio na pitanje ,ZaSto Hrista vicu GospoDE? Zasto se Hristu klanjaju kao Bogu i obozavaju Ga?Zasto Prvomucenik Stefan kaze "Gospode Isuse primi moj duh"? Ne kaze oce primi moj duh ,nego Isusovo ime spominje...a pre toga se moli Bogu i kaze Gospode Isuse primi moj duh!Ako je Isus samo sluga po tebi ,obican prorok ,kako On moze da primi coveciji duh ,i zasto bi on primio nazad coveciji duh?

Znaci da je toliko jednostavno da je Bog Otac u pitanju, koji je kao Duh boravio u Isusu, jer je sami Isus rekao: :ako meni ne verujete, verujte delima koja Otac cini,a to je zato sto je Isus tvrdio da su Otac i ON, JEDNO, slava Bogu, Haliluja, za ovo to je super point, tj, pogodak u metu, Rokeru, uzmi se u pamet i shvati da nema trojstvo i da je Bog JEDAN, haliluja, :)

a kako ono bese da je Isus Spasitelj, pa ko je onda Isus, da li ce ti biti Jasno ovoga puta QUOTE;Eto sam si rekao i potvrdio ono sto je Isus i sam rekao za sebe ,da je On Mesija-spasitelj ,da je Gospod,i da je Svemoguc.
Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo. 1.Moj. 1, 1.
po Jovanu 1;1-3

U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ. Prič. 8, 30. Isa. 9, 6. Zah. 13, 7. Fil. 2, 6. Otkr. 19, 13.
Ona bješe u početku u Boga. Prič. 8, 30.

- - - - - - - - - -

Jak. 1, 18.

- - - - - - - - - -

I Rec (Hristos)postade telo covek,..BOG-REC(HRistos) Jedinorodni od OCa ,-ista sustina ,ista priroda -Bozanska

- - - - - - - - - -

A kako moze da bude jedno te isto sa Ocem ,ako je SAMO SLUGA?

Isus je bio samo Covek i Posrednik izmedju Boga oca i ljudi, zapamti to vec jednom, besptrebno je pisati jedno te isto, :)

Ciatj ovo i zapamti:

U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ;

Znaci, Bog je bio REC, i rec se USELI u telo, znaci Bog otac se Uselio u telo, zasto bi pisali Jedinorodjeni, pa zato sto nikada niko drugi otkako postoji svet, nije bio kao Isus.

A da li ti razumes da je Bog i Duh i da se Bog Otca javio u telu, i da upravo je Jedan, kao sto pise u St. Zavetu:
Isaija 45,

5 Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,

6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,

12 Ja sam načinio zemlju i čoveka na njoj stvorio, ja sam razapeo nebesa svojim rukama, i svoj vojsci njihovoj dao zapovest.

18 Jer ovako veli Gospod, koji je stvorio nebo, Bog, koji je sazdao zemlju i načinio je i utvrdio, i nije je stvorio naprazno, nego je načinio da se na njoj nastava: ja sam Gospod, i nema drugog.

I evo konacno ovaj stih ce ti valjda otvoriti oci :

a kako ono bese da je Isus Spasitelj, pa ko je onda Isus, da li ce ti biti Jasno ovoga puta :?:

- - - - - - - - - -

Znaci da je toliko jednostavno da je Bog Otac u pitanju, koji je kao Duh boravio u Isusu, jer je sami Isus rekao: :ako meni ne verujete, verujte delima koja Otac cini,a to je zato sto je Isus tvrdio da su Otac i ON, JEDNO, slava Bogu, Haliluja, za ovo to je super point, tj, pogodak u metu, Rokeru, uzmi se u pamet i shvati da nema trojstvo i da je Bog JEDAN, haliluja, :)

Prso si ti

Zasto onda apostol Petar nije dozvoljavao ,kada je izlecio nekoga ,da njega oslovljavaju sa Gospode ,nego se usprotivio i rekao da samo Bogu pripada to ,i pocepao odelo ,mantiju koju je nosio ,buduci da Jevreji to rade kada se sablazne na nesto? Zasto je andjel rekao Jovanu Bogoslovu ,cekaj ,nemoj da mi se klanjas ,i ja sam sluga kao i ti ,odaj to Bogu...?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

D. Apost. 1, 8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

2, 2 I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu;

3 I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih.

4 I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.

Ovo ti je odgovor, jer su apostoli primali dar Boga.

Isus je bio samo Covek i Posrednik izmedju Boga oca i ljudi, zapamti to vec jednom, besptrebno je pisati jedno te isto, :)

Ciatj ovo i zapamti:

U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ;

Znaci, Bog je bio REC, i rec se USELI u telo, znaci Bog otac se Uselio u telo, zasto bi pisali Jedinorodjeni, pa zato sto nikada niko drugi otkako postoji svet, nije bio kao Isus.

ma lepo sam ja rekao ,samo gubim vreme ovde ,samo znaj da ovo sto pisemo zato cemo dati odgovor Bogu na strasnom sudu,a tu cemo sigurno videti ko je govorio istinu .Slava Bogu za sve .Zasto se Isus rodio od device ,koja je svrha toga ?

a kako ono bese da je Isus Spasitelj, pa ko je onda Isus, da li ce ti biti Jasno ovoga puta QUOTE;Eto sam si rekao i potvrdio ono sto je Isus i sam rekao za sebe ,da je On Mesija-spasitelj ,da je Gospod,i da je Svemoguc.
po Jovanu 1;1-3

Isus jeste Mesija , to je danas i jevrejima apsolutno jasno kao dan,a Dokazao sam ti da je licno Bog otac i Gospod i Spasitelj, hvala Bogu da znam,a sada i ti znas , i nosices svoj krst- Iskusenje do kraja zivota, :)

- - - - - - - - - -

Bas lepo od jednog pravoslavnog Hriscanina, za ovakve reci, jel te to duhovnik naucio da se tako ponasas, :)

D. Apost. 1, 8 Nego ćete primiti silu kad siđe Duh Sveti na vas; i bićete mi svedoci u Jerusalimu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.

2, 2 I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu;

3 I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih.

4 I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.

Ovo ti je odgovor, jer su apostoli primali dar Boga.
Narod ih nije zvao Gospode ,jer su primili dar od Boga ,a Isusa zovu Gospode kada ucini neko cudo ,zato sto je On BOG,ala ti je logika ,ali si upravo dokazao ono sto sam pisao.

- - - - - - - - - -

Isus jeste Mesija , to je danas i jevrejima apsolutno jasno kao dan,a Dokazao sam ti da je licno Bog otac i Gospod i Spasitelj, hvala Bogu da znam,a sada i ti znas , i nosices svoj krst- Iskusenje do kraja zivota, :)

- - - - - - - - - -

Bas lepo od jednog pravoslavnog Hriscanina, za ovakve reci, jel te to duhovnik naucio da se tako ponasas, :)
Nosices i ti sine ,ne boj se

ma lepo sam ja rekao ,samo gubim vreme ovde ,samo znaj da ovo sto pisemo zato cemo dati odgovor Bogu na strasnom sudu,a tu cemo sigurno videti ko je govorio istinu .Slava Bogu za sve .Zasto se Isus rodio od device ,koja je svrha toga ?

Moguce da ces ti dati odgovor, kada se klnjige budu otvorile,a mene nece biti tada, za mene je Bog spremio nesto drugo,a po tvom pisanju se da videti, da ti nemas nikakvo svedocanstvo od BOga, vec te je svestenstvo SPC, izmanipulisalo.
Sve sam ti Dokazao i Biblijom i dodacima, a na tebi je sta ces odluciti.

Narod ih nije zvao Gospode ,jer su primili dar od Boga ,a Isusa zovu Gospode kada ucini neko cudo ,zato sto je On BOG,ala ti je logika ,ali si upravo dokazao ono sto sam pisao.

- - - - - - - - - -

Nosices i ti sine ,ne boj se

Ja svoj krst nosim kao Biblijski pravoslavac 29 godina i nista se ne sekiraj za mene, hvala Bogu za Iksusenja, koja uz njegovu pomoc pobedim, slava Bogu, haliluja, jer mi je srce puno ljubavi i kao sto vidis, postujem Boziju zapoved , koju je Isus potvrdio: Postuj i pomozi bliznjem svome.
Sada si naucio nesto novo, sto ti moze pomoci, dok jos ima vremena za spas.:)

Moguce da ces ti dati odgovor, kada se klnjige budu otvorile,a mene nece biti tada, za mene je Bog spremio nesto drugo,a po tvom pisanju se da videti, da ti nemas nikakvo svedocanstvo od BOga, vec te je svestenstvo SPC, izmanipulisalo.
Sve sam ti Dokazao i Biblijom i dodacima, a na tebi je sta ces odluciti.

Sta si dokazao ? Nista nisi dokazao sve sam ti oborio

Back