Da li je čudno da ja priđem muškarcu prva?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Udata sam i bez prilaženja sa moje strane ;) iznela sam iskustva pre udaje :D
Da, naš tipičan I tradicionalan balkanski način. I to je sasvim u redu, funkcioniše.Viši nivo je ovo što Nina planira, da ona bude subjekt.
Dogodilo mi se jednom i bio sam blago šokiran. Ženska mi je jednostavno predlagala sex. A ona udata, kao i ja... Čak ima nešto mlađeg , a ja skoro deset godina stariji...
Izgleda neki kompleks iz mladosti.

Nikada nisam prva prilazila muškarcu, koliko god da mi se svidi. Postoji milion suptilnih načina da on to shvati a da moje samopoštovanje ne bude poremećeno. Osmeh, pogled, gestikulacije, mislim da sve to deluje i daje rezultata, ako ga zainteresuješ, krenuće. Mislim da direktnim pristupom oduzimamo muškarcima genetski upisani kod lovca i osvajača.
:bljak:

...Как найти вторую половинку? - спросили меня. Найти партнера, где найти жену, как найти мужа... А зачем вам это? Всё, что мы можем НАЙТИ в жизни – это найти самих себя. Сделать себя. Найти своё призвание, своё дело, свои таланты, свою душу, раскрыть себя, действительно стать Человеком. ВЫРАСТИ и СОЗРЕТЬ.Может, тогда и партнера искать не придется? Может, тогда девушка найдется сама. И парень встретится обязательно...? Вторая половинка появится в жизни сама, а?На каких скрепах держится союз Мужчины и Женщины? Что важнее всего в отношениях и для чего они создаются?Важно понимать - а ЗАЧЕМ мне другой человек? Не спрашивать как все учат – а кого ты хочешь, а какими качествами должен обладать твой избранник, а чего ты в отношениях получить, а ты себе как видишь ваши отношения… И все ответы – они складываются из того, что МНЕ, наидостойнейшему, другой человек даст…Все из дефицита.Я сам/сама это не могу, или мне скучно, или я себя ущербно чувствую, потому надо кого-то. Может, важнее думать о другом чем-то в жизни? О чем?...
...преведите сами и размислите о томе...
...Нина одговор одавно знаш и лежи у твоме срцу...

Сада све форумашице гризу нокте и мисле ..

' Ко је тај да му јој га отмем пре него га нафата '
Nije forumaš..tako da forumašice nemaju šanse ali moja drugarica ima..rece mi baš juce..ovaj te baš skenira,
odluci se inace cu ja da ga usvojim..rekoh joj..nisi valjda takva..ne diraj ga..neka se još malo igramo mačke i miša..pa šta bude

...Как найти вторую половинку? - спросили меня. Найти партнера, где найти жену, как найти мужа... А зачем вам это? Всё, что мы можем НАЙТИ в жизни – это найти самих себя. Сделать себя. Найти своё призвание, своё дело, свои таланты, свою душу, раскрыть себя, действительно стать Человеком. ВЫРАСТИ и СОЗРЕТЬ.Может, тогда и партнера искать не придется? Может, тогда девушка найдется сама. И парень встретится обязательно...? Вторая половинка появится в жизни сама, а?На каких скрепах держится союз Мужчины и Женщины? Что важнее всего в отношениях и для чего они создаются?Важно понимать - а ЗАЧЕМ мне другой человек? Не спрашивать как все учат – а кого ты хочешь, а какими качествами должен обладать твой избранник, а чего ты в отношениях получить, а ты себе как видишь ваши отношения… И все ответы – они складываются из того, что МНЕ, наидостойнейшему, другой человек даст…Все из дефицита.Я сам/сама это не могу, или мне скучно, или я себя ущербно чувствую, потому надо кого-то. Может, важнее думать о другом чем-то в жизни? О чем?...
...преведите сами и размислите о томе...
...Нина одговор одавно знаш и лежи у твоме срцу...
ubi me sada u pojam..ne znam ruski
od ruskog znam samo ono..spasiba, tovariš taj i taj, ja ljublju vas ( iz jesenjinovih pesama)

...Како пронаћи своју сродну душу? – питали су ме. Нађи партнера, где наћи жену, како наћи мужа... Зашто ти ово треба? Све што можемо НАЋИ у животу је да пронађемо себе. Направите себе. Пронађите свој позив, свој посао, своје таленте, своју душу, откријте се, заиста постаните Човек. ОДРАСТИ и ЗРЕЛИ. Можда тада нећете морати ни да тражите партнера? Можда ће тада девојка пронаћи себе. А момак ће се сигурно срести...?Друга половина ће се појавити у самом животу, зар не? На којим везама почива заједница мушкарца и жене? Шта је најважније у односима и зашто се стварају? Важно је разумети - ЗАШТО ми треба друга особа? Не питајте како сви уче – кога желите, које квалитете треба да има ваш изабраник, шта желите да уђете у везу и како видите своју везу..А сви одговори – састављени су од онога што ће МЕНИ дати други, најдостојнији... Све је из дефицита. Не могу сам, или ми је досадно, или се осећам инфериорно, па ми треба неко. Можда је важније размишљати о нечем другом у животу? О чему?...
...превод за Нину али ово је само гогле превод, мрзи ме да куцам....

Nikada nisam prva prilazila muškarcu, koliko god da mi se svidi. Postoji milion suptilnih načina da on to shvati a da moje samopoštovanje ne bude poremećeno. Osmeh, pogled, gestikulacije, mislim da sve to deluje i daje rezultata, ako ga zainteresuješ, krenuće. Mislim da direktnim pristupom oduzimamo muškarcima genetski upisani kod lovca i osvajača. E sad, s druge strane, današnje generacije nemaju taj problem iz raznoraznih razloga. Društvene mreže su ih oslobodile da lakše stupaju u sve vrste komunikacije nevezano ko prvi započinje. Možda da mu nađeš profil ako ima na nekoj društvenoj mreži?
Сви ти 'суптилни' начини су исто као и да си му и пришла. Кад све то одрадиш мушкарцу уопште није тешко да приђе. Тешко је кад нема тих суптилних начина па вагаш шта ће бити.

Pa ono,muskarci ne cene toliko kada im devojka pridje,kao sto to devojke znaju da cene...Ali naravno da mozes i trebas, jer moguce je da je on u stanju da nista ne preduzima,ko zna zasto...Svakako je to njegova greska i problem,pa se nemas sta opterecivati...Odaberi da li zelis odma da budes otvorena i kazes sve ili ne. Ako zelis da mu das do znanja da ti se svidja, reci mu to, ali odmah potom pokazi da mozes itekako bez njega da funkcionises, kao da ti ne treba njegov odgovor. Ne treba ti vise nijedan korak, okreni se od njega i sacekaj da ti posalje poruku ili da te pozove...
A ako ne zelis odmah da mu kazes, onda ga zovi da izadjete itd., ne moras da ga muvas uopste...A posle tog izlaska, sacekaj da ti se javi i ako ti se javi tvoj je...Onda kazi ozbiljno sta osecas i zelis...
Није истина да не цијене то кад им дјевојка прва приђе. Ја бих искрено то цијенио.

Back