A мени је најјаче што си се ти ухватио тих 1700 хиљада година. То је средња вриједност, може да буде и 1900 нпр., а и 1500Sačekaj, ti meni dokazuješ ispravnost svog stava tako što se pozivaš na komentar nekog drugog sa foruma…!?! Skoro pa fascinantno, a posebno ovaj deo…
Ili ti ga upravo mi dokazuješ da sam sve vreme bio u pravu kada sam tvrdio da sve polazi od te jake želje da se nekako bilo kako bude deo „prave” celine u vidu originalnih Srba/Slovena, pa se onda savijaju genetičke zakonitosti do maksimuma koji se nalazi negde u području skoro pa neverovatnog. U prevodu, živeli oni tako tamo još nekoliko stotina godina i gle čuda bili Srbi koji se na Balkan doselili iz Bojkovščine. Šifra: I Porfirogenit sit i svi Sloveni na broju. Prema tome, svo to savijanje istorijske realnosti je naravno tu samo da bi se sve na silu uklopilo u zadati ram a da se pri tome očigledno i o istoriji datog perioda zna tek ponešto, odnosno sve migracije se svode na došli Sloveni ili ti postoje samo dve opcije ili je doseljavanje Srba ili su starosedeoci i ništa između.
Evo, iskren da ti bude, i ja sam počeo da se oduševljavam…![]()
Али тако је кад тумаче велики „стручњаци”, и то само на основу Y-full стабла.
Не, до те теорије се управо дошло на основу истраживања I2a хг, не обратно.