Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.129
Ko god mu bili pradeda i deda ne menja na cinjenici da je prvo srbovao pa se onda odmetnuo na drugu stranu. Naravno sve zbog fotelje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ti kažem da ovo nije bio Milov prađed.Blazov otac se zvao Milo, i bio je (Milo) rodjeni brat Marka Djukanovica. Dakle to je najvjerovatnije ovaj Milo.
Pise u tekstu da je bio komandant artiljerije bokokotorskog štaba Jugoslovenske Vojske 41. godine, a bio je poslat na brod povodom regrutovanja emigracije. Procitaj malo i ti i manje pametuj nece ti skodit.
I on je rekao kao i Guslar da je od Zvicera.Nije. Taj Milo je valjda bio brat od strica (da li rođeni ili dalji ne znam) Milovog đeda Blaža. I nije bio četnik. Ako si pročitao tekst vidiš da piše da je poginuo u brodolomu na ruti od Južne Afrike ka Argentini 1942. godine.
Jovan Markuš je nepouzdan totalno. Naravno nije prvi put da plasira neistine.
Đilas je to govorio u kontekstu stvaranja crnogorske nacije, kao ''jesmo poreklom Srbi, ali moramo biti i više od toga''. Đukanović je to govorio u jeku rasta srpskog nacionalizma, ratnom periodu, kada je pretio ''ustašama'', ''šiptarima'' i pomeranju granice prema Neretvi. Kada se borio za ''srpsku stvar''.
Mislim da je baš koristio termin ''šiptarski teroristi'' u jednom svom obraćanju.I Djilas i komunisti su pezorativno govorili o Ustasama, a Milo nikad nije koristio rijec "siptar".
Nesumnjivo da je Srpstvo bilo 91' u naletu u CG ali Djukanovic nije vise Srbovao nego Dritan poslije 30.avgusta. I jedan i drugi se samo nasao na celu srpskog naleta.
Dritan srbovao vise od Mila, verovatno je i Slavko Perovic srbovao vise od Mila .Zapravo svi su vise srbovali od njega cini se.
Mislim da je baš koristio termin ''šiptarski teroristi'' u jednom svom obraćanju.
Mislim da je baš koristio termin ''šiptarski teroristi'' u jednom svom obraćanju.
Zar ti nije cudesno kako Srpstvo je bilo u naletu tek poslije pada komunizma? Kao da su komunisti proganjali Srpstvo ili tako nesto![]()
Zar ti nije cudno sto je 1991 bilo tek 10% deklarisanih Srba, a svi srbovali, bice da im nije smetalo to crnogorstvo. Zato im ocigledno danas smeta crnogorstvo nosioca tog naleta srpstva iz 91.
Pa sad Milo je spominjao ispravljanje nekakvih boljsevickih granica podno Dubrovnika, tu vise zvucao kao cetnik sa dna kace.
On je bio sve po potrebi zbog fotelje, to je inace tipicno za CG.
Najveci Staljinisti su bili Crnogorci, pun ih bio Goli otok.
Znaci ipak su Crnogorci casniji od Srbijanaca, tu smo te cekali.
Bitno da je tebe hranio duce do 44, ko je posle nastavio ulogu?
Nas su podrzale SAD, UK, Australija i sve slobodne zemlje svijeta, no zbog psihopate Staljina 44' nas zrtvovale.