Црногорци - Срби или посебан народ

Sto su crnogorci

• Zaseban narod

glasova: 1 20,0%
  • Srpska regija

glasova: 2 40,0%
  • Crvena Hrvatska

glasova: 2 40,0%
  • Ostalo

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Sve ti verujem. Mada ajde recimo otac mu bio istaknuti komunisticki funkcioner, a Milo srbovao sve do 97, efektivno smanjenim intezitetom do 2006.

1, Milo nikad nije "Srbovao"
2. Milo je i 90ih ateista i nekrsten
3. Ono malo sto je podrzavao Srbe 90ih je uradio da bi sacuvao vlast.

Smanji dozivljaj, mnogo manje se razumijes u CG nego sto mislis.

Četnik Blažo Đukanović na kojeg ti ciljaš je bio iz Cuca, a Milo je iz Ozrinića.
Četnik Blažo Đukanović je bio iz Župe Nikšićke. Milov đed Blažo sa Čeva. Nije riječ o istoj osobi.

Jeste jednom pričao kako su Crnogorci ponosni na srpsko poreklo.
U pravu je Guslar, nikada nije srbovao. Bio je jugoslovenski orijentisan, podržavao Miloševića.

Pradjed Mila Djukanovica, se zvao Milo (po njemu dobio ime), bio je bjelaš, komandant artiljerije Jugoslovenske Vojske u Otadzbini, pogine 1942. godine.

Rodjen na Cevu, a 1880. godine naseljen u Kočane u Niksicu (rodno mjesto praunuka Mila Djukanovica). Bio je i komandir u vojsci kraljevine Crne Gore, rodjeni brat mu je bio Marko Djukanovic, predsjednik skupstine kraljevine Crne Gore.

http://www.maticacrnogorska.me/files/67/19 srdja martinovic.pdf

Dakle pradjed Mila Djukanovica nije bio djeneral Blazo, ali je bio četnik. ;)

Četnik Blažo Đukanović je bio iz Župe Nikšićke. Milov đed Blažo sa Čeva. Nije riječ o istoj osobi.

U pravu je Guslar, nikada nije srbovao. Bio je jugoslovenski orijentisan, podržavao Miloševića.
Jovan Markuš je u jednoj emisiji rekao da je iz Cuca ovaj Blažo četnik. Verovatno poreklom.

Ne mozes to usvrstati u Srbovanje.
Šta? Da je ponosan na srpsko poreklo?

Rekao sam gore tacno njegovo porijeklo.

Onda je Milovan Djilas srbovao 45' kad je pisao da su crnogorci nesumnjivo srpskog porijekla.
Đilas je to govorio u kontekstu stvaranja crnogorske nacije, kao ''jesmo poreklom Srbi, ali moramo biti i više od toga''. Đukanović je to govorio u jeku rasta srpskog nacionalizma, ratnom periodu, kada je pretio ''ustašama'', ''šiptarima'' i pomeranju granice prema Neretvi. Kada se borio za ''srpsku stvar''.

Pradjed Mila Djukanovica, se zvao Milo (po njemu dobio ime), bio je bjelaš, komandant artiljerije Jugoslovenske Vojske u Otadzbini, pogine 1942. godine.

Rodjen na Cevu, a 1880. godine naseljen u Kočane u Niksicu (rodno mjesto praunuka Mila Djukanovica). Bio je i komandir u vojsci kraljevine Crne Gore, rodjeni brat mu je bio Marko Djukanovic, predsjednik skupstine kraljevine Crne Gore.

http://www.maticacrnogorska.me/files/67/19 srdja martinovic.pdf

Dakle pradjed Mila Djukanovica nije bio djeneral Blazo, ali je bio četnik. ;)
Nije. Taj Milo je valjda bio brat od strica (da li rođeni ili dalji ne znam) Milovog đeda Blaža. I nije bio četnik. Ako si pročitao tekst vidiš da piše da je poginuo u brodolomu na ruti od Južne Afrike ka Argentini 1942. godine.

Jovan Markuš je u jednoj emisiji rekao da je iz Cuca ovaj Blažo četnik. Verovatno poreklom.
Jovan Markuš je nepouzdan totalno. Naravno nije prvi put da plasira neistine.

Nije. Taj Milo je valjda bio brat od strica (da li rođeni ili dalji ne znam) Milovog đeda Blaža. I nije bio četnik. Ako si pročitao tekst vidiš da piše da je poginuo u brodolomu na ruti od Južne Afrike ka Argentini 1942. godine.

Blazov otac se zvao Milo, i bio je (Milo) rodjeni brat Marka Djukanovica. Dakle to je najvjerovatnije ovaj Milo.

Pise u tekstu da je bio komandant artiljerije bokokotorskog štaba Jugoslovenske Vojske 41. godine, a bio je poslat na brod povodom regrutovanja emigracije. Procitaj malo i ti i manje pametuj nece ti skodit.

Back