Црногорци - Срби или посебан народ

Sto su crnogorci

• Zaseban narod

glasova: 1 20,0%
  • Srpska regija

glasova: 2 40,0%
  • Crvena Hrvatska

glasova: 2 40,0%
  • Ostalo

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    5
Montenegrini nisu sposobni da govore o genetici, jednostavno jos uvek to ne razumeju.
Većina misli da je Adžić istoričar, i dalje od toga nema.

Petrovići su mogli biti i jahači apokalipse nekim pra poreklom, to ne menja činjenicu da su njihovi pretci bezmalo skoro 1000 godina bili u srpskom etničkom korpusu, i da se nikako drugačije do kao Srbin niko od njih nije mogao ni osećati.
Adžić jeste istoričar, barem zvanično. Magistrarao je na odsjeku za Istoriju u Nikšiću, a bio je i doktorand. Ne znam je li doktorirao u međuvremenu

Užas.
Baš su to komentarisali ljudi dosta stručniji od mene.
Ovi to rade samo za lakoverne, bacanje para. Al' očito da ima barem 25% onih ekstremnih ludaka koji će poverovati u svašta.
Ako ništa, barem pomažu ovim sa porekla u profilisanju rodova. U CG postoji i treća ekipa, NVO Porijeklo Draškovića. Oni pričaju da je I2a ilirska 😁. U pitanju su nadsrbi, dualisti.

I onda? Je li nešto promotivno i za ponos da ćaća ne da sopstvenoj ćeri da bude žensko što su joj Bog i priroda dali? Ne da joj da se udaje i rađa djecu, već je ćera da se oblači kao muško i glumi muško! Kako god da okreneš tu nema ništa pozitivno, da ne kažem neku težu rječ.

Jugoslovenski film 'Virdžina' sa Miogragom Krivokapićem i Martom Keler u glavnim ulogama je sniman u mom rodnom kraju, na Polači kod Knina (https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Polača_(Knin)). Nošnje i govor u filmu su srpsko-krajiško-dalmatinski. Zbog svega toga neki misle da je običaj 'virdžina' postojao i u tim krajevima, pa sam tako par puta nekima morao objašnjavati da taj običaj u Krajini i Dalmaciji nije nikad postojao i da je film napravio zbrku.
Womp womp

Na ništa, al nikako mi ne ide u glavu povezivanje ovih novokomponovanih "komita", i njihovo pozivanje na Zelenski pokret, koji je u sustini jedna radikalna srpska frakcija.
Zato što je njihova srbofobija upravo produkt mržnje prema Srbima iz Srbije i osjećaj više vrijednosti. Kad to razmotriš, onda je pozivanje na zelenaše logično.

Zato što je njihova srbofobija upravo produkt mržnje prema Srbima iz Srbije i osjećaj više vrijednosti. Kad to razmotriš, onda je pozivanje na zelenaše logično.
Pa da, ali je to potpuno iskrivljeno shvatanje, jer da neki zelenaš čuje šta oni pričaju i kako se definišu, skupljali bi ih 3 dana sa cetinjakoga asfalta.
Za onu protuvu Slavka Perovića, Zelenaši su bili gori od Četnika, jer po njegovim rečima Zelenaši su bili velikosrpsmi nacionalisti + srpski fašisti.
Al u CG sve može, i Krsto u Jovo pičić i sve zajedno :lol:

Pa da, ali je to potpuno iskrivljeno shvatanje, jer da neki zelenaš čuje šta oni pričaju i kako se definišu, skupljali bi ih 3 dana sa cetinjakoga asfalta.
Za onu protuvu Slavka Perovića, Zelenaši su bili gori od Četnika, jer po njegovim rečima Zelenaši su bili velikosrpsmi nacionalisti + srpski fašisti.
Al u CG sve može, i Krsto u Jovo pičić i sve zajedno :lol:
Crnogorci, ni manjeg naroda ni više podjela i paradoksa.

Crnogoraca i ljudi crnogorskog porijekla ima puno uspješnih po Srbiji. Ne mislim na političare nego na drugu vrstu elite poput advokata, doktora, inžinjera, raznih profesora itd. Npr. u Beogradu ima značajno više ljudi tih profesija koji su crnogorskog nego šumadijskog, vojvođanskog ili južnosrbihanskog porijekla. U važnijim beogradskim bolnicama svaki drugi doktor je Crnogorac i skoro svaki upravnik. Ne manjka doktora Crnogoraca ni u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Imaju Crnogorci kapaciteta za učenje i intekektualne domete, griota je reći da nemaju. Talentovani su i za mafijanje, a i za to treba imati pameti i sposobnosti. Tako da nije u pitanju nizak IQ kod njih, nego neki drugi problemi poput gordosti, megalomanskih ambicija, sklonosti ka materijalizmu i ko zna šta još.

Crnogoraca i ljudi crnogorskog porijekla ima puno uspješnih po Srbiji. Ne mislim na političare nego na drugu vrstu elite poput advokata, doktora, inžinjera, raznih profesora itd. Npr. u Beogradu ima značajno više ljudi tih profesija koji su crnogorskog nego šumadijskog, vojvođanskog ili južnosrbihanskog porijekla. U važnijim beogradskim bolnicama svaki drugi doktor je Crnogorac i skoro svaki upravnik. Ne manjka doktora Crnogoraca ni u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Imaju Crnogorci kapaciteta za učenje i intekektualne domete, griota je reći da nemaju. Talentovani su i za mafijanje, a i za to treba imati pameti i sposobnosti. Tako da nije u pitanju nizak IQ kod njih, nego neki drugi problemi poput gordosti, megalomanskih ambicija, sklonosti ka materijalizmu i ko zna šta još.
Ti što su pametni su otišli u Srbiju

Čast izuzetcima, ali i to je čini mi se istina.
Mada, ne znam kako, ali Crnogorci su skloni da se priklanjaju jačem, da od ljudi koji imaju pare i moć prave idole, nacionalne heroje itd.
Verujem da ranije nije bilo tako.
https://en.vijesti.me/news-b/society/689437/world-map-according-to-the-average-IQ-in-Montenegro-8578

Pomiješaj ovo sa dinarskim mentalitetskim karakteristikama (luciferska gordost i narcisoidnost + koleričan temperament, iliti plahovitost, impulsivnost i sklonost agresiji) i dobiješ Crnu Goru. Hagagagagaga.

Back