Citati iz Pisma

Ovo je baš skroz naopako. Rekoh ti šta su dobra dela. Kada uspeš bar i na kratko da nadvladaš neku strast u sebi. Za to nikome nije potreban auditorijum. Veru iskaziješ samo prema neznabošcima i kolebljivcima u samom sebi.
Ma sve se slažem vezano za promene u sebi. To jeste temelj i glavni cilj...Ne menjamo se mi za drugog nego za sebe...Ali te promene neminovno vode do 'plodova Duha' koji su vidljivi okolini u kojoj živimo. Sam znaš koji su to plodovi.

Uostalom, zar nas Hrist ne šalje da propovedamo drugima o putu spasenja?...i to je iskazivanje vere pred drugima...
Nismo pozvani samo mi...svi su. Ako zakopamo blago koje nam je povereno...njihova krv na našu glavu ide...

Ovaj put se ne mogu složiti...
Šta je Pavle trebalo da radi u Rimu...da se klanja nekom kipu jer je to Rimljanima prihvatljivo.

Ako je došao u Rim...ne radi sebe, već radi Hrista...neće nametati (propovedati) svoj nauk i svoja pravila, već Hristova...
Ali bukvalno u svakom aspektu života...

Nema tu dodvoravanja bilo kome...ili si Hristov sledbenik ili nisi...
Ma u najobičnijem smislu, prihvatljivo ponašanje. Dakle, ako ne vole da neko baca smeće po ulici, ne bacaj ništa po ulici. Ništa više od toga.

Uostalom, zar nas Hrist ne šalje da propovedamo drugima o putu spasenja?...i to je iskazivanje vere pred drugima...
Nismo pozvani samo mi...svi su. Ako zakopamo blago koje nam je povereno...njihova krv na našu glavu ide...
Eee, sa ovim se uopšte ne slažem... Sad ti se vidi organizacija i odakle duva sve ovo prethodno.

Gospod je pozvao i slao samo apostole i dobra vest je raširena od strane tih pozvanih za to, pre 2000 godina. A tebe poziva sekta da vrbuješ za njen račun, ništa drugo...

Eee, sa ovim se uopšte ne slažem... Sad ti se vidi organizacija i odakle duva sve ovo prethodno.

Gospod je pozvao i slao samo apostole i dobra vest je raširena od strane tih pozvanih za to, pre 2000 godina. A tebe poziva sekta da vrbuješ za njen račun, ništa drugo...
Prvo Apostole pa onda još 72 učenika...pa kaže, molite gospodara žetve da pošalje još žetalaca...

Drugo
Hrist je dao znakove po kojima ćemo znati da je njegov drugi dolazak blizu...jedan od tih znakova je propovedanje 'svim' narodima.
I šta sam ja onda izmislio?

Ja bih rekao da imam vere u Hristove reče...

Prvo Apostole pa onda još 72 učenika...pa kaže, molite gospodara žetve da pošalje još žetalaca...

Drugo
Hrist je dao znakove po kojima ćemo znati da je njegov drugi dolazak blizu...jedan od tih znakova je propovedanje 'svim' narodima.
I šta sam ja onda izmislio?

Ja bih rekao da imam vere u Hristove reče...
Neka fala. Samo zrači i iskazuj pred drugima ali malo dalje od mene...

Matej 7,19
Svako dakle drvo koje ne rađa roda dobra, sijeku i u oganj bacaju.
1. Jovanova 4,20
Ako ko reče: ja ljubim Boga, a mrzi na brata svojega, laža je; jer koji ne ljubi brata svojega, koga vidi, kako može ljubiti Boga, koga ne vidi?
1. Jovanova 4,21
I ovu zapovijest imamo od njega: koji ljubi Boga da ljubi i brata svojega.

Jovan 13,35
Po tom će svi poznati da ste moji učenici ako uzimate ljubav među sobom.

Rimljanima 14,19
Tako dakle da se staramo za mir i za ono čim vodimo na bolje jedan drugoga.

Galatima 6,10
Zato dakle dok imamo vremena da činimo dobro svakome, a osobiti onima koji su s nama u vjeri.

1. Jovanova 3,10
Po tom se poznaju djeca Božija i djeca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svojega.
1. Jovanova 3,11
Jer je ovo zapovijest, koju čuste ispočetka, da ljubimo jedan drugoga.

Kolosanima 3,14
A svrh svega toga obucite se u ljubav, koja je sveza savršenstva.

Iskazujem u svojoj okolini...istina ne propovedanjem...ali svoju veru u Hrista iskazujem bez stida. Ponosim se što ga poznajem i drago mi je što sam 'lud' za većinu iz moje okoline...Ali dobra dela i da hoću ne mogu da ne vide. To je poenta Hristovih reči...
нек ти левица не зна шта ради десница а ти јавно исказујеш :D

Kolosanima 3,14
A svrh svega toga obucite se u ljubav, koja je sveza savršenstva
1. Korincanima 1,10
Molim vas pak, braćo, imenom Gospoda našega Isusa Hrista da svi jedno govorite, i da ne budu među vama raspre, nego da budete utvrđeni u jednom razumu i u jednoj misli.

Jovan 17,16
Od svijeta nijesu, kao ni ja što nijesam od svijeta.

Galatima 6,7
Ne varajte se: Bog se ne da ružiti; jer šta čovjek posije ono će i požnjeti.

Matej 7,23
I tada ću im ja kazati: nikad vas nijesam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Djela apostolska 4,31
I pošto se oni pomoliše Bogu zatrese se mjesto gdje bijahu sabrani, i napuniše se svi Duha svetoga, i govorahu riječ Božiju sa slobodom.

1. Petrova 2,12
A vladajte se dobro među neznabošcima, da bi za ono za što vas opadaju kao zločince, vidjevši vaša dobra djela, hvalili Boga u dan pohođenja.

1. Petrova 3,16
S krotošću i strahom imajte dobru savjest, da ako vas opadaju za što kao zločince da se postide oni što kude vaše dobro življenje po Hristu.

Price Solomunove 2,
1. Sine moj, ako primiš riječi moje, i zapovijesti moje sahraniš kod sebe,
2. Da pazi uho tvoje na mudrost, i prigneš srce svoje k razumu,
3. Ako prizoveš mudrost, i k razumu podigneš glas svoj,
4. Ako ga ustražiš kao srebro, i kao sakriveno blago ako dobro ustražiš;
5. Tada ćeš razumjeti strah Gospodnji, i poznanje Božije naći ćeš.
6. Jer Gospod daje mudrost, iz njegovijeh usta dolazi znanje i razum.

4. Ako ga ustražiš kao srebro, i kao sakriveno blago ako dobro ustražiš;
5. Tada ćeš razumjeti strah Gospodnji, i poznanje Božije naći ćeš

1. Timotiju 6,9 A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodljive želje, koje potapaju čovjeka u propast i pogibao.
1. Timotiju 6,10 Jer je korijen sviju zala srebroljublje kojemu neki predavši se zađoše od vjere i na sebe navukoše muke velike.

Matej 6,24
"Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.''

Propovjednik 7,12
Jer je mudrost zaklon, i novci su zaklon; ali je pretežnije znanje mudrosti tijem što daje život onome ko je ima.

Matej 6,33
Nego ištite najprije carstva Božijega, i pravde njegove
Kolosanima 3,9
Ne lažite jedan na drugoga; svucite staroga čovjeka s djelima njegovijem,
Kolosanima 3,10
I obucite novoga, koje se obnavlja za poznanje po obličju onoga koji ga je sazdao:

1. Korincanima 6,9
Ili ne znate da nepravednici neće naslijediti carstva Božijega? Ne varajte se: ni kurvari, ni idolopoklonici, ni preljubočinci, ni adžuvani, ni muželožnici,
1. Korincanima 6,10
Ni lupeži, ni lakomci, ni pijanice, ni kavgadžije, ni hajduci, carstva Božijega neće naslijediti.
1. Korincanima 6,11
I ovakovi bijaste neki; nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našega Isusa Hrista i Duhom Boga našega.

Rimljanima 12,17
A nikome ne vraćajte zla za zlo; promišljajte o tom što je dobro pred svijem ljudima.
Rimljanima 12,18
Ako je moguće, koliko do vas stoji, imajte mir sa svijem ljudima.
Rimljanima 12,19
Ne osvećujte se za sebe, ljubazni, nego podajte mjesto gnjevu, jer stoji napisano: moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod.

Price Solomunove 6,16-19
Na ovo šestoro mrzi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:
Oči ponosite, jezik lažljiv i ruke koje proljevaju krv pravu,
Srce koje kuje zle misli, noge koje brzo trče na zlo,
Lažan svjedok koji govori laž, i ko zameće svađu među braćom.

Galatima 5,22,23
A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vjera,
Krotost, uzdržanje; na to nema zakona.

Hebrejima 1,9
Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje, stoga Bog, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.

Psalam 45,8
Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje, stoga Jahve, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.

Psalam 97,10
Jahve ljubi one koji mrze na zlo, on čuva duše pobožnika svojih, izbavlja ih iz ruku opakih.

Back