Citati iz Pisma

CiCoLiNo

Iskusan
Poruka
6.062
Koji citat iz Pisma deluje u vašem životu...da stanete i da razmislite šta se tu govori, jer Bog govori...?!

Sa komentarom ili bez njega, kako vam po volji...

Jeremija 29,13I tražićete me, i naći ćete me, kad me potražite svijem srcem svojim.

Stav srca je veoma važan...
I u ovozemaljskom ljubavnom životu, neće ni ona a nećeš ni ti u neku ozbiljnu vezu ako ta ljubav nije iz srca...pročita se to...
Sa Bogom je mnogo teže jer On čita srce ko bukvar i ne možemo ga ni malo izmanipulisati...

Bog se sigurno može naći kada se traži srcem...sam je obećao...
Zato ga tražite i zovite SVIM srcem...

"You sell your people for next to nothing, And are not enriched by selling them."
...;
...:
Тада је Исус повикао: „Ко верује у мене, не верује само у мене, него у онога који ме посла. 45 Ко ме гледа, види онога који ме је послао. 46 Ја сам дошао на свет као светлост, да нико ко верује у мене не остане у тами.

Compress_20240819_213208_8357.jpg

Psalm 40,8 koji je ujedno moj stih za krstenje:

"... Hoću činiti volju tvoju, Bože moj, i zakon je tvoj meni u srcu..."

A sto se jevandjelja tice definitivno mi je favorit sledeci;

Jovan 3,16:
"...Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni..."

Psalm 40,8 koji je ujedno moj stih za krstenje:

"... Hoću činiti volju tvoju, Bože moj, i zakon je tvoj meni u srcu..."

A sto se jevandjelja tice definitivno mi je favorit sledeci;

Jovan 3,16:
"...Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni..."
Prvorodjenac Jahvin je Izrael.
Taj je nekog drugog nepoznati bog mozda namjerno izmisljen da Jevrejima udare kontru Rimljani s obzirom da Jevreji su bilo u to doba jako revolucionarni ,drzali su razlog tome upravo iz vjere taj žar da nastaje.
Kreiranje Isusa janjeta je trebalo to ugasiti.

KJ21
that men may know that Thou, whose name alone is Jehovah, art the Most High over all the earth.

DARBY
That they may know that thou alone, whose name is Jehovah, art the Most High over all the earth.

BRG
That men may know that thou, whose name alone is Jehovah, art the most high over all the earth.

KJV
That men may know that thou, whose name alone is Jehovah, art the most high over all the earth.

AKJV
that men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

TLB
until they learn that you alone, Jehovah, are the God above all gods in supreme charge of all the earth.

Псалам 91.

1 Коме заклон Бог Свевишњи пружа, ком Свемоћни починак дарива,

2 тај Господу захвално казује: "Уточиште и тврђава моја, Бог мој ти си, уздам се у тебе".

3 Бог избавља из птичарске замке, од опаких који сплетке плету.

4 Својим ће те крилима штитити, испод њих ће тебе заклонити, свом верношћу штити те и брани.

5 Нећеш бити заплашен по ноћи, ни по дану када стрела лети,

6 ни по мраку кад опасност вреба, ни у подне када напаст хара.

7 Покрај тебе гинуће хиљаде, с десне стране по десет хиљада, ипак теби ништа бити неће.

8 Ти ћеш само очима гледати како стиже казна на опаке.

9 Господ ти је - реци - уточиште, Свевишњи ти боравак безбедни,

10 зато неће зло да те спопадне, ни невоља да у шатор уђе.

11 Он нареди својим анђелима да те пазе на свим путевима,

12 да те носе на својим рукама да ти нога о камен не запне.

13 Нагазићеш на лава и змију, изгазићеш лавића и змаја.

14 Бог говори: "Спашћу, јер ме љуби; заклоних га, јер зна моје име.

15 "Кад ме зове, одговор ћу дати; кад на њега нападне невоља, спашћу њега и почаст му дати.

16 Уредићу да дуго поживи, те да види кога ћу све спасти".

(препев др Александра Бирвиша)

KJ21
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.
znaci slagao je jer je bio znan avramu pod imenom jehova, jer kaze avramu JA SAM JEHOVA, ...:i abram mu odgovara boze jehovo, evo dokaz iz vaseg prevoda jw:

Then he added: “I am Jehovah, who brought you out of Ur of the Chal·deʹans to give you this land as your possession.”+ 8 To this he said: “Sovereign Lord Jehovah, how will I know that I will take possession of it?” 9

ma nije slagao, nego je biblija falsifikovana niste vi jw krivi nego hevreji koji su svuda ubacili jehovu, tj, jhvh

Poslovice 18:10
Jaka je kula ime Jehovino. U nju beži pravednik i nalazi zaštitu.

Kada je nevolja bežiš u zaklon.
Zagrmi ti u kuću...jak vetar, Ti na sigurno...Zemljotres... treseš se od straha za svoj život i bežiš na sigurno...ne pada ti na pamet ni telefon, ni novac niti bilo šta materijalno...
Današnje vreme na celoj planeti je prepuno nevolja...materijalne oskudice, rata, gladi, bolesti, korupcije...
Gledaš političare koji obećavaju sve i svašta a sve ide u suprotnom pravcu od njihovih reči...

Gde pravedan čovek da nađe zaklon?! Utehu?!

Sam Bog naš poziva u svoj zaklon i vidimo da su svi verni trčali u zaklon Živog Boga i nisu se pokajali zbog toga...Nikad! Ni jedan...
Bilje su prošli od bilo kog čoveka koji se uzdao u čoveka ili boga kog je sam izmislio...

Nema drugog Boga osim Jehove. Sveto je njegovo ime i jasno ga razdvaja od nazovi bogova...
Jedini koji može pomoći i hoće ako Ti to želiš...
Pokazao je to u hiljadu primera u raznim životnim okolnostima Onih koji su se uzdali u njega.
Na nama je da ga upoznamo i sledimo njegovu volju...

Poslednja izmena:
Ovo su meni omiljeni stihovi...

Poslovice 3:5,6
Uzdaj se u Jehovu svim srcem svojim, a na svoj razum nemoj se oslanjati.
Na svim putevima svojim imaj ga na umu, i on će ispraviti staze tvoje.

U malo mnogo rečenog.
Ovde je obuhvaćena Vera i Nada i Ljubav i u malom pokazano kako se poštuje prva i najveća zapovest...

Svemogući Bog...ili moj razum, koji po prirodi čoveka zna da bude prevrtljiv...
Jel' treba da se oslanjam na tvoj razum...?! Ili Ti na moj?!
Suludo zar ne?!

Isto toliko je suludo oslanjati se na svoj razum pre nego na Jehovu. Ko sam ja naspram Onog ko je SVE načinio...
Ali sa Bogom nema kalkulacije...
Svim srcem...Celim srcem se uzdaj u Jehovu...
Nema tu, malo ću svojim mislima malo Božijim...onda nije celo srce okrenuto Jehovi...mlak si...Bog to ne voli...

Zato razmišljaj o Bogu i o tome šta je njegova volja i požnji bezbroj blagoslova kroz život...

Upamti.
Ako tako činiš, nikad svojom nogom nećeš nigde zapeti...Jehova je obećao...

Psalm 28
♡ Jehova, tebe prizivam. Steno moja, nemoj se oglušiti o mene, Nemoj ćutati preda mnom, Da ne bih bio kao oni što u jamu silaze.
♡ Čuj glas usrdnih molbi mojih kad za pomoć k tebi vapim, Kad podižem ruke svoje prema skrovitom mestu svetilišta tvoga.
♡ Nemoj me ukloniti zajedno sa zlima i s onima koji zlo čine, Koji govore miroljubivo s bližnjima svojim, a zlo im je u srcu.
♡ Daj im po delima njihovim, I po zloći postupaka njihovih. Daj im po delu ruku njihovih. Plati im za ono što čine.
♡ Jer ne mare za ono što Jehova čini, Ni za delo ruku njegovih. On će ih srušiti i neće ih podići.
♡ Neka je blagoslovljen Jehova, jer je čuo glas usrdnih molbi mojih.
♡ Jehova je snaga moja i štit moj. U njega se uzda srce moje, Pomoć sam dobio, pa srce moje kliče; Pesmom ću ga hvaliti.
♡ Jehova je snaga narodu svome, I tvrđava veličanstvenog spasenja pomazaniku svome.

♡ Spasi narod svoj i blagoslovi nasledstvo svoje, Pasi ih i nosi ih doveka.

Istom Bogu u kog su se uzdali svi verujući i pre i posle njega...
Uzdizali su Jehovu Boga i veličali ime njegovo sve dok su disali, jer drugog nema...

Back