Okej, postoji neki AI stilizator za hrobo-stilizaciju srpskog jezika:
Kišni ljudi ponovno na trgu: Za još jedno povijesno NE, mir i stabilnost unatoč blokadama
9. October 2025.
I mi kanimo učiti i živjeti u miru
Piše: N.L.
Bujanovac, 9. listopada 2025. – Bujanovački naprednjaci pozivaju na novi skup „Građani protiv blokada“, koji, ruku na srce, zapravo ne organiziraju oni, već to čini širom Srbije Centar za društvenu stabilnost, blizak vanjskom ministru Nemanji Staroviću.
I mi si kanimo raditi
Vremenska prognoza kaže da u subotu, kada će Bujanovćaci – kako je ovu skupinu naših sugrađana i suseljana u svojemu komentaru determinirao jedan naš čitatelj – sve hineći domovinsku zabrinutost, izići na trg, neće biti padavina, kao onda kad su kišni ljudi prethodni put pokisli, ali, dakako, unatoč tomu ozareno i hrabro koračali u svjetlu budućnost normalnog života.
I mi si kaninimo slobodno hodati našim cestama
Pokana poglavito vrijedi za one koji, zacijelo, ištu povratak normalnom životu, za sve obespravljene koji bi nesmetano htjeli raditi u javnim poduzećima i ustanovama pod ugovorima na dva ili tri mjeseca, za one koji vape za 
hijerarhijom u školama, kojima smeta totalitarizam i agresija nasilja… jednom riječju, za Bujanovčane koji bi pristojnu Srbiju jakog gospodarstva – onu što se gradi i radi zahvaljujući, a tkomu drugom, nije pregolema mudrost skužiti, do njezinom ravnatelju.
I mi kužimo kakvo su zlo blokade
Sve je, uglavnom, u ovom igrokazu poznato, osim prašanja hoće li i Bato Ilić opet da se napne čak iz Leskovac, da gledateljima TV Prva uživo – onako egzaltirano, sve pazeći da se ne s’pne o basamake kod Nesine ćevabdžinice – prenese svoje impresije s bujanovačkih cesti i misaone tokove nedavača Srbije, odlučnih da još jednom reknu povijesno NE blokadama, po kojima je, gle čuda, Bujanovac poznat diljem univerzuma a i šire, dapače.
Mir unatoč svijemu