- Poruka
- 13.833
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to standard bez /h/ i /f/, koje je preuzeo od Hrvata tek u 1840ima, pa nije do onda imao riječi hrabar, hitar, hitno, h(o)tjeti, ...
Jel to standard bez /h/ i /f/, koje je preuzeo od Hrvata tek u 1840ima, pa nije do onda imao riječi hrabar, hitar, hitno, h(o)tjeti, ...
Ajde napiši kako se iz prednositi izvodi prednost, kako ide tvorba?
Pitan si, kao lakmus merituma:
Izvoliš.
Do kad su se koristili poluglasovi u srpskoj ćirilici? Mislio sam da je to puno prije iz izbačeno.I dosta inferiornih idiotarija. U spisima srpske skuštine u Kragujevcu 1867. isto stoji izvestie, a tu je i točno- pa što onda? To je srpski jezik posve razumljiv i bez Vuka, i nije manje srpski zbog tih izvestija i točno.
Pogledajte prilog 736723
Do kad su se koristili poluglasovi u srpskoj ćirilici? Mislio sam da je to puno prije iz izbačeno.
I dosta inferiornih idiotarija. U spisima srpske skuštine u Kragujevcu 1867. isto stoji izvestie, a tu je i točno- pa što onda? To je srpski jezik posve razumljiv i bez Vuka, i nije manje srpski zbog tih izvestija i točno.
Pogledajte prilog 736723
Ne bježi od bitnosti u nebitnost.
Upravo tako.zubobolja,..
Upravo tako - bitno je to da ste 1990. uzeli stare srpske reči da biste nabudžili razliku između hrvatske i savremene srpske varijante srpskog jezika a sve sa tačke identitetskog problema nemanja posebnosti jer ste dobrim delom svi srpskog porekla.
I, možeš ti tu lagati sam sebe, ali ako laže koza, rog ne laže.
Upravo tako.![]()
Imao je Kesić pravo:
Kako čudno da to radi u stranoj zemlji sa drugim pismom i jezikom .Zato ti je tata nacije bio pismen na ćirilici, kad je ono kukao za posao u Beogradu i potpisivao se kao sluga pokorni. Čudno je da to nije radio na "hrvatskom jeziku"![]()
Da bi naglasio dobro snalaženje u srpskom jeziku dodao je i ovu napomenu:Kako čudno da to radi u stranoj zemlji sa drugim pismom i jezikom .
Što mu bi?
Šamari? Hahaha da ti nisi na pogrešnom mjestu.Da bi naglasio dobro snalaženje u srpskom jeziku dodao je i ovu napomenu:
"držim dosta to napomenuti da sam rodom Ličanin.“
Dakle, taj isti "strani jezik" govori se i u Lici.
PS. Ja vidim da si ti po vokaciji neki pravnik pa se ovde zabavljaš pokušavajući da budeš đavolji advokat. Ne vidim drugog razloga zašto bi neko toliko šamara primao i opet se vraćao po još...
Tesli to tada nije pomoglo dok je bio anonimac da dobije pomoć za nastavak svojeg studiranja, kao što nije ni Starčeviću da dobije posao i vjerojatno mnogima drugima.Da bi naglasio dobro snalaženje u srpskom jeziku dodao je i ovu napomenu:
"držim dosta to napomenuti da sam rodom Ličanin.“
Dakle, taj isti "strani jezik" govori se i u Lici.
PS. Ja vidim da si ti po vokaciji neki pravnik pa se ovde zabavljaš pokušavajući da budeš đavolji advokat. Ne vidim drugog razloga zašto bi neko toliko šamara primao i opet se vraćao po još...
Kako čudno da to radi u stranoj zemlji sa drugim pismom i jezikom .
Što mu bi?
Стјепан Павичић јасно каже да је штокавска (и)јекавица дошла у Славонију са Србима.
Pogledajte prilog 737808
Pogledajte prilog 737809
Ima li ovdje logičkih sposobnosti?
1. štokavska ijekavica zapadnoga tipa ima pismenost od oko 1350. nadalje. Istočnoga, srpsko-crnogorskoga- nema.
2. primjeri štokavsko-ijekavskoga pisanja među katolicima, koje nitko nije ubacivao među Srbe, a najmanje oni sami, pisali su niz djela u Dubrovniku, srednjoj i istočnoj Bosni i Hercegovini, te stilizirano u Splitu i Korčuli. Nema nijednoga pisanoga književnoga djela kojih su autori Srbi na tom idiomu do 1800 i nešto dalje.
3. velika većina, skoro svi nosioci raznih štokavsko ijekavskih, podrijetlom istočnih govora, u Slavoniji jesu Srbi pravoslavci. No oni nemaju upravo nikakvu pisanu produkciju na tom idiomu do 19. st., i za jezičnu su kulturu važni upravo koliko i torlački govornici.
Upravo tako - bitno je to da ste 1990. uzeli stare srpske reči da biste nabudžili razliku između hrvatske i savremene srpske varijante srpskog jezika a sve sa tačke identitetskog problema nemanja posebnosti jer ste dobrim delom svi srpskog porekla.
I, možeš ti tu lagati sam sebe, ali ako laže koza, rog ne laže.
Upravo tako.![]()