" Cake" u kuhinji...

Da bi jelo imalo specifičan ukus desetak minuta pre kuvanja u šerpu staviti par češnjeva polutki belog luka.Kratko ih popržiti i izvaditi.

To isto uradi i sa par korica limuna. Oprati limun.Iseći tanko par korica i staviti ih u ulje.Njih dinstati zajedno sa lukom. :grudvanje:

Žene da ne otvaram novu temu, trebam da spremim kuvani krompir.
Koliko otprilike vremenski treba da kuvam krompir na trojci?
Znam da je pitanje smešno ali treba mi hitan odgovor.
Hvala.

Ne znam kakva ti je skala na prekidačima za ringle, ali ako je trojka najjače, onda neće valjati krompir - prvo će stalno biti nekuvan, a onda će se raspasti.... Krompir kuvaj uvek tako da provri, pa onda smanji temperaturu tek toliko da pomalo vri - neće se sporije skuvati, ali će biti ravnomerno skuvan. To važi i sa seckan, i ucelo, i sa ljuskom... Već se vidi koji se najduže kuva - onaj sa ljuskom, naravno...:)

Poslednja izmena:
Ovo nije caka za kuhinju ali sam ja odusevljena njome vec godinu dana.gledala sam jednom one dve higijenicarke sto strokavim ljudima sredjuju stanove i organizuju ih kako da ih posle odrzavaju.E tu sam videla caku za ogledalo u kupatilu pogotovo kad isto nema prozor vec samo ventilaciju sto je obicno slucaj po nasim stanovima.Na ogledalo se nanese malo gela za brijanje,verovatno ga svako ima u kuci.Rastrlja se sa magicnom krpom i izglanca.Dve,tri nedelj posle toga nema sanse da se skuplja vodena para na njemu pa taman se kupali i nilski konji svaki dan po sto puta.Najgore mi je bilo kad posle sina udjem u kupatilo,ajd sto istrosi svu toplu vodu vec sto pola sata nista u kupatilu ne mozes da vidis.E sad toga vise nema,bar ne na ogledalu sto cete priznati i jeste najvaznije.

Ovo nije caka za kuhinju ali sam ja odusevljena njome vec godinu dana.gledala sam jednom one dve higijenicarke sto strokavim ljudima sredjuju stanove i organizuju ih kako da ih posle odrzavaju.E tu sam videla caku za ogledalo u kupatilu pogotovo kad isto nema prozor vec samo ventilaciju sto je obicno slucaj po nasim stanovima.Na ogledalo se nanese malo gela za brijanje,verovatno ga svako ima u kuci.Rastrlja se sa magicnom krpom i izglanca.Dve,tri nedelj posle toga nema sanse da se skuplja vodena para na njemu pa taman se kupali i nilski konji svaki dan po sto puta.Najgore mi je bilo kad posle sina udjem u kupatilo,ajd sto istrosi svu toplu vodu vec sto pola sata nista u kupatilu ne mozes da vidis.E sad toga vise nema,bar ne na ogledalu sto cete priznati i jeste najvaznije.

gledala sam i ja tu emisiju. ima raznih caka sto se tice kuhinje. kao npr. staviti limun isecen na pola u frizider da bi pokupio jake mirise

Back