Mi ove godine treći put u Nesebru i za razliku od prethodna dva puta, sa smeštajem prodjosmo ko bosi po trnju....Išli smo preko Oktopoda i uplatili za sobu sa terasom u hotelu Gerdzika 240€. Dobili smo sobu bez terase, koja je bila puna peska i nije uopšte čišćena (bar po mojim merilima, ne znam, možda je to za bugare pojam čistoće...) Hotel je sa 3 zvezdice, a pre toga smo letovali u vilama sa 2 zvezdice i svaki put smo bili u čistim sobama, koje su svaki dan čišćene dok smo bili na plaži, a posteljina menjana na svakih 5 dana kao što je standard u Bugarskoj. Ovde su nam sobu očistili samo 1 za 10 dana, a kada smo 6. dana tražili da nam promene posteljinu, naci baba sa recepcije nam je napravila sačekušu na stepeništu da nas obavesti da smo došli u hotel sa 3 zvezdice i da ako hoćemo da nam menjaju posteljinu, da idemo u Marieta palace ( hotel s 4 zvezdice) gde ćemo da platimo 200€ za noć (razlika izmedju aranžmana za Gerdziku i Marietu palace je bila 70€ inače, jer sam gledala i jedan i drugi, pre nego što sam uplatila aranžman). Onda je malo spustila loptu i krenula da nam objašnjava kako se kod njih posteljina menja na svakih 7 dana, a pošto smo mi tu 9 noći onda im se "ne isplati" da nam promene posteljinu, baš tim rečima. A devojke koje su došle sa nama iz Srbije i vratile se sa nama i bile su u sobi iznad nas, su svaki dan dobijale čišćenje i 3 puta menjanje posteljine?!? Valjda kako im je ko simpatičan, po tom principu valjda rade? Konobari su u principu bili super, sem što su pravili žurke nakon radnog vremena u restoranu, pa nismo mogli da spavamo do 3-4 ujutru.
Inače, Nesebar je super i mnogo smo se lepo proveli svaki put kada smo bili tamo. Jedino, treba ići u sopstvenoj režiji, a preko agencije uplatiti samo prevoz, ako nemate sopstveni.Slobodnih soba ima na svakom koraku, u jako lepim kućama, pa možete da birate, a da prodjete duplo jeftinije nego preko agencije.