BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi ove godine treći put u Nesebru i za razliku od prethodna dva puta, sa smeštajem prodjosmo ko bosi po trnju....Išli smo preko Oktopoda i uplatili za sobu sa terasom u hotelu Gerdzika 240€. Dobili smo sobu bez terase, koja je bila puna peska i nije uopšte čišćena (bar po mojim merilima, ne znam, možda je to za bugare pojam čistoće...) Hotel je sa 3 zvezdice, a pre toga smo letovali u vilama sa 2 zvezdice i svaki put smo bili u čistim sobama, koje su svaki dan čišćene dok smo bili na plaži, a posteljina menjana na svakih 5 dana kao što je standard u Bugarskoj. Ovde su nam sobu očistili samo 1 za 10 dana, a kada smo 6. dana tražili da nam promene posteljinu, naci baba sa recepcije nam je napravila sačekušu na stepeništu da nas obavesti da smo došli u hotel sa 3 zvezdice i da ako hoćemo da nam menjaju posteljinu, da idemo u Marieta palace ( hotel s 4 zvezdice) gde ćemo da platimo 200€ za noć (razlika izmedju aranžmana za Gerdziku i Marietu palace je bila 70€ inače, jer sam gledala i jedan i drugi, pre nego što sam uplatila aranžman). Onda je malo spustila loptu i krenula da nam objašnjava kako se kod njih posteljina menja na svakih 7 dana, a pošto smo mi tu 9 noći onda im se "ne isplati" da nam promene posteljinu, baš tim rečima. A devojke koje su došle sa nama iz Srbije i vratile se sa nama i bile su u sobi iznad nas, su svaki dan dobijale čišćenje i 3 puta menjanje posteljine?!? Valjda kako im je ko simpatičan, po tom principu valjda rade? Konobari su u principu bili super, sem što su pravili žurke nakon radnog vremena u restoranu, pa nismo mogli da spavamo do 3-4 ujutru.

Inače, Nesebar je super i mnogo smo se lepo proveli svaki put kada smo bili tamo. Jedino, treba ići u sopstvenoj režiji, a preko agencije uplatiti samo prevoz, ako nemate sopstveni.Slobodnih soba ima na svakom koraku, u jako lepim kućama, pa možete da birate, a da prodjete duplo jeftinije nego preko agencije.

Poslednja izmena:
Ja svake zime ide u Bansko bar na produzeni vikend :)
Ne znam kako je po kaficima i sto se nocnog provoda tice,jer sam skijas i ne izlazim u nocni provod :aha:
Cene u prodavnicama(slatkisi,grickalice,sokovi) su slicne kao kod nas...cene na stazi (ukoliko si skijas) su otprilike 2eur za koka-kolu ii neki slican sok...oko 4 eur za pivo...hrana,hmmm...nesto skuplja nego po kioscima kod nas,ali bar do sada je bilo sasvim pristupacno
videla sam danas da im je palo skoro 1m snega i verujem da ce biti pravo uzivanje...
Bugari se prilicno trude da ugode turistima i na stazama i oko njih :)

Bice snega sigurno! Ja idem za 20tak dana opet, skijao sam prosla 2 dana u Grckoj(na samoj granici GR-MK, Baba planina) u centru Vigla i ovo su bili idealni dani za skijanje(u nizini od -15c do +12c gore na 2000m, bez imalo vetra) ali je kamenje na stazama pocelo da izlazi jer je palo negde 60cm snega...u Banskom imas 1m snega + super odrzavanje = uzivanje!
Tomba, here i come!

Вратио се јуче из Истанбула! Супер провод за НГ! :) Само да вас обавестим да је Бугарска прекривена снегом, право зимско време! Уживаће ко оде на зимовање тамо! :)

Bugarska će i ove godine biti popularna za letovanje, "zahvaljujući" krizi koja se sve više oseća. Ja sam pre 4 godine tamo letovao sa porodicom, u Sunčevom Bregu. Smeštaj smo imali u hotelu Kotva kojim smo bili zadovoljni svi, a posebno deca zbog dobrih bazena i akva parka na bazenu. Moje iskustvo kao i slike ovog hotela možete detaljnije pogledati na sledećem linku http://www.trivago.rs/sunev-breg-591/hotel/kotva-94632

Back