ja naginjem panteizmu. ali trudim se da poštujem svaku veru (sem kad neki prekrdaše u širenju svoje)..pravoslavlje mi je ok u smislu da se od judeohrišćanstva i nije moglo nešto znatno bolje napraviti...svakako mi je bolje od katoličanstva i od učenja ovih što se kao pijan plota drže navodne Božije reči i nekih svojih tumača i proroka..meni se u hrišćanstvu ne sviđa upravo to što zovu Božija reč jer nam pokazuje da taj judejski Bog nit je dobar nit je pravedan nit nas sve voli...Isus je to probao da koriguje ali kad malo bolje pogledam šta je sve pričao nije ni on ono što očekujem da čujem od Boga i njegovih poslenika...mislim za mene je Bog Izvor i Tvorac svih svetova i svih duša a ne neki ljubomorni strogi bogić koji bi da sve bude po njegovom i koji bi uništavao one koje smatra zlim jer mu se ne klanjaju dovoljno...ko zna s kakvim je entitetom Mojsije ćaskao pa se rodila ta judeohrišćanska vera..naravno jer iz crkve je i izašla biblija. a ne može crkva da samoj sebi skače u stomak tako što bi nakaradno tumačila bibliju. to bi bio oksimoron.
nije, da ti jeste nikad ga ne bi napustio.
ljudi često žele leba preko pogače, pa tako i izaberu.
ja kad pogledam sve šta sam pisao ovde, primetim da naginjem ka deizmu pa vidim da je pravoslavlje izvor hrišćanstva.
Poslednja izmena: