Bog i Mojsije

nekad mislim bolje da je ostala stara vera...bar da se sačuvala pa da znamo više o njoj
pokušaj postoji to je činjenica ali mnoga ta staroverska svetilišta su nestala kao da nisu postojala. mada kroz običaje i stećke se nazire, a tu moramo i malo istoriju i arheologiju da pitamo.
dakle malo i po narodu jer se priče prenose.
i sad da odeš bilo kog da pitaš ko je mojsije, reći će ti, a to je onaj što mu bog dao zapovesti. i to je sve. kad pitaš za iliju, znaju i datum i šta valja, šta ne valja raditi taj dan, upoređuju ga sa perunom itd.
a u bibliji mojsije je više pričao s bogom nego bilo koji drugi lik.
pa kad je već bitan taj sz zašto je nedovoljno spominjan kod pravoslavnih.

i js kažu da više nisu pod mojsijevim zakonom.

nemam idole
idoli su objekti obozavanja koje pripada samo Bogu
samo uzore :)
svaki čovek ima ili je imao u svom životu idole
član grupe Idoli :p
evo šta o njima peva konkurencija :mrgreen:

moji idoli su bili ćale i keva, sve sam im verovao
a u muzici sam glumio sajmon le bona iz duran duran, ceo aobum arena sam znao napamet. u fudbalu sam bio 10, tako da ko god je bio 10 u zvezdi ja sam bio taj :D, u filmu danilo bata stojković. "ajde jakovljeviću lepo priznaj pa će ti đura oprostiti što te tukao" :hahaha: legenda

svaki čovek ima ili je imao u svom životu idole

moji idoli su bili ćale i keva, sve sam im verovao
a u muzici sam glumio sajmon le bona iz duran duran, ceo aobum arena sam znao napamet. u fudbalu sam bio 10, tako da ko god je bio 10 u zvezdi ja sam bio taj :D, u filmu danilo bata stojković. "ajde jakovljeviću lepo priznaj pa će ti đura oprostiti što te tukao" :hahaha: legenda
pisi u svoje ime u moje ne mozes
ja nemam ljudske idole i necu ih imati
Imam ljude koje volim ali ne idolizujem nikoga
a ti kako zelis
kako ti uspeva da spamujes svoj temu sa Duran Duran :aha:

a da li ti je Isus idol?
Isus ne sme biti idol jer je on Bozji Sin
a samo Boga obozavamo.
Isus je uzor put kojim idemo
Isus je nas posrednik

1. Timoteju 2:5, 6 5 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik+ između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus, 6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve.

pa ti si bog

eto mogu, ne buni se korisnik @Сале uopšte
ako ti tako kazes :aha:

Back