Klapac ne igraj se vredjanja da ti usi ne budu vezane u masnu. Antopologija coveka nije otkrila u pecinama tragove rada boga nego rada coveka a ako imas drugacja saznanja voleo bih da ih podelis sa mnom.
Imam, daleko bolju i slozeniju argumentaciju od tvojih ispraznih floskula, jer su sva etnoloska i etholoska istrazivanja nad ljudima po cijelom svijetu jasno pokazala, da je covjeku religija inherentna, da je dio njegove biti, koja niti jest, niti moze biti materijalnog porijekla. Redukcionisticki apologeti lazi to vrlo dobro znaju, pa su zato toliko agresivni.
Ti odbacujes apsulutne i transcendentalne vrijednosti i zastupas opci relativisticki pogled na svijet, koji nije nista drugo, osim jednog apsolutnog misljenja. Dakle, ti zelis istjerati "vraga pomocu belzebuba", sto je cisti "contradictio in adiecto; " a da to uopce nisi ni primjetio.
Jedino sto ljudi s tobom mogu podijeliti, iskljucivo je neznanje, jer pucas po svim savovima. Prije svega zelio bih primjetiti, da ti nisi svijestan o cemu pises i kako pises, jer nebi svojim "ad hominem" upadom pokusao zamaskirati svoje neznanje. Evidentan je tvoj despiritualizirajuci nacin isprazne agitacije, koji se naziva sekularnim humanizmom. Medjutim, ako bi ti imao pravo u svojim neosnovanim naklapanjima, lisenih logike i razbora, onda bi to znacilo, da je covjek rodjen kako bi postao sretan, ali tome nije tako, jer onda nebi bio rodjen da bi umro. A kako i sam vidis, covjek je osudjen da umire, sto nam jasno sugerira, da je njegova zadaca na zemlji daleko slozenija od same reprodukcije, po sabloni "sebicnog gena", kako to uce militantni ateisti kova R. Dawkinsa, nego da mu je namjenjen visi, dakle duhovni cilj. To nam potvrdjuju sve znanstvene domene od fizike, preko kemije biologije i inih drugih nauka, koje nisu u stanju odgonetnuti odakle dolazi svijet, covjek i koji je smisao svega sto postoji. Znanost ima puno tehnoloskih i civilizacijskih uspjeha, ali ipak uz svu tu naprednost nije uspjela dati odgovore amabas niti na jedno esencijalno pitanje po ljude. Sto nam to zeli reci, ako ne, da znanost nije u stanju donositi istinske iskaze o objektivnoj realnosti.
Glupa skolasticka demagogija me ne interesuje nego mi treba neko objasnjenje zbog cega je covek prvo bio politeista a onda ognjem i macem, surovim likvidacijama i porobljavanjem uveden u monoteizam, m?
Taj problem je nerjesiv, jer mi nismo u stanju znati u sto i kako je vjerovao covjek. Kako su religije dosle u svijet, nije istovjetno pitanju kako je vjerovanje doslo u svijet, jer ta dva pojma moras luciti, buduci da imaju razlicita znacenja, dakle niti ih mozes niti smijes sinonimno upotrebljavati. Vjerovanje je ljudima jednostavno urodjeno, buduci da su ljudi po duh-dusi spiritualna bica. Dokaz: pogledaj mrtvo tijelo jednoga covjeka, i sto vidis pred sobom, ako ne fiziko-kemijske substrate, nesposobne za zivot. Dakle, materija sama po sebi nije zivot, jer onda bi i moj Computer ubrzo ozivio i potjerao me da ne kucam po njemu, ali on to ne cini, jer je djelo ljudskih ruku i razuma.
Time zelim reci, da bi se svaki svjetonazor morao ocitovati i iskreno izjasniti o slijedecim znanstvenim i opceljudskim disciplinama : teologiji, filozofiji, etici, biologiji, psihologiji, sociologiji, pravu, politici, ekonomiji i povijesti, kako bi se moglo vidjeti sto i na koji nacin zastupa. Time bi postalo evidentno, da svi svjetonazori imaju odnos prema religiji i svi posjeduju svoju specificnu teologiju. I ti si obicni vjernik, jer apsolutno znanje nama ljudima nije dostupno.
Je l jedan bog naredio da se pobiju drugi mali bogovi, m? Kakva je veza boga sa tim prelazom? I zasto ni dan danas nisu pobijeni svi mali bogovi? Naprotiv, pojavilo se hiljade crkvi i religija na kojima vecinsko verovanje provodi teror (valjda u skladu sa moralnim i etickim vrednostima koje propagira?)
Sva ova pitanja su i nesuvisla i nelogicna. Bog je jedan. Prelaz uopce ne postoji, nego se radi o ljudskim aspektima gledanja. Filozof C. E. M. Joad, kada je konvertirao na krscanstvo rece: "Ja cvrsto vjerujem, da se sva razumna razmisljanja mogu svesti na jedan zajednicki nazivnik, a taj je KRSCANSTVO. To da neke religije danas naginju teroristickim aktima nije bit religije, nego politickog sistema, koji se prezentira kao religija.
Pogledaj sto je radio ateisticki komunizam u svijetu, i djelomicno i danas radi? Pobili su oko 150 milijuna nevinih ljudi, isto toliko ih psihicki i fizicki unakazili. Covjece, zar ne vidis u kakvim vodama plivas: ako nebi bilo Boga i pravde, onda bi zlocinci poput, Lenjina, Staljina, Maoa, Tita, Pol-pota, Hitlera i inih drugih diktatora, zadrzali pravo i ostali nekaznjeni za svoja djela. Ako Boga nema, onda se ne moze traziti od ljudi da se ponasaju moralno, jer bi se to protivilo ateistickom poimanju svijeta o sreci i zadovoljavanju nizih strasti, jednostavno receno, uzivanciji svih vrsta.
Sta je to konkretno bog stvorio sem metafizicke iluzije koja je delo ljudi i u koju se bezi kad ponestane razuma (ili kad ga fali od rodjenja, ili kada ga procesi socijalizacije prisile da popusti silama indoktrinacije)? Verovanje koje je svojstveno coveku ne mora biti uvek ispoljeno kroz neku od religija i to je vidljivo i u razumnom i u nerazumnom svetu.
Nitko i nikad nije tvrdio da je religija i vjera jedno te isto, osim tebe!

Medjutim i sama ateisticka religija, kao hinayana budizam ima svoje rituale i kulteve, docim je mahayana budizam djelomicno postao teisticka opcija budizma. Tu tendenciju pokazuje i ateizam na ZAPADU, jer se sve vise ponasa kao religija, i to kao militantna i vrlo agresivna religija. A covjek nije stvorio nista u pogledu religije i vjerovanja, osim sto slijedi svojoj savjesti, koju mu je Bog podario, a to je parametar duha, a ne tijela Sposobnost odluke o dobru i zlu, nije nastala evolucijom, jer evolucija je besmisleni i besciljni proces.
Kad taj lazni stvoritelj bude stvarni vladar svoje izmisljene firme i kada stvori drustvo po meri coveka, nauka koja stvara i razvija coveka i svet i npr proizvodi hranu nece morati postojati. On ce sa svojom firmom iz sfere proizvodnje magle preci na proizvodnju paradjza i eto srece za covecanstvo.
Ako mi objasnis tko je stvorio materiju, dakle univerzum, zivot u njemu i sve sto vidimo i nevidimo, onda cu ti ja obecati, da cu zatraziti od Boga, da ti objasni zasto on ne kopa i ne sadi i proizvodi paradajz.

Ne uvidjas li inkonzistentnost svoje argumentacije?
Eto, imas nekoliko upitnika pa se potrudi ako si kognitivan, probaj bez vlastite aksiologije, racionalno i neutralno, dati konativan proizvod.
Iako nisam imao nikakvog razloga odgovarati na ovau pregrst nesuvislih i s brda s dola pokupljenih misli, ipak sam te pocastio mojim upisom i paznjom, pa ako zelis daljnju diskusiju, onda se dobro pripremi za nju, jer ovo nije osnovna skola, nego zahtjevna diskusija, za koju ja ocekujem i odredjeno znanje, kvalitet i kultviranost.