Laz i to na decijem nivou. To mozes prodavati na pijaci ovde ne. Verovanje je inherentno a predmeti verovanja veoma razliciti. Nemoj se sramotiti glupostima
Bio je ovde jedan bilder sa slicnim recnikom, 'naci ne naucni govor nego mehanicisticko naganjanje bez razumevanja. Prvo objasni sam sebi pojam vrednosti a onda primeti contradicto u svojoj presmesnoj konstrukciji gde je moje relativisticko apsolutno misljenje protiv tvojih apsolutnih vrednosti samo stvar aksioloskuh preferenci. Naime, izvaljivanjem ovakvih gluposti ti nisi nista dokazao
Ne bih se slozio jer je iz sledeceg evidentno ko i sta puca
Aha, da vidimo sta je tvoje znanje :
Strah se uvukao u vernika, da vidimo zasto...
Gomila religiozno fanaticnih gluposti. Znanost je pregazila religiju kao gowno unazad 400 godina i oda tada se crkveni ideolozi zeljni moci pokusavaju oporaviti. Za razliku od nauke koja je odgonetnula mnoge stvari vezane za prirodu i coveka, religija nije uspela dokazati ono sto ti poentiras u svom postu, ja recimo ne vidim nikakav duhovni cilj koji mi moze obezdediti religija i ovakvih je jos stotne miliona na planeti. Suplje price o zivotu posle smrti, spasenju i iskupljenju mogu popusiti samo babe i polupismeni. Btw, za nekog ko propagira duhovnost i toleranciju aka visi cilj imas veoma problematican recnik, agresivan, naci fanatizam
( Oko verovanja si pobrkao na pocetku, prouci malo, ovo je ok)
Je l ovo CSI Majami dokaz ili ..? Decko, neko ko ima 2 iz biologije zna razlikovati celije, organizme i razmnozavanje a savremena medicina je objasnila i procese starenja i umiranja. Ovaj demagoski pristup nije nikakav kognitivni kontemplirajuci proces u tvojoj svesti vec ideologija kojom si zaslepljen a koju prodajes kao svoja saznanja. Nemas ti blage veze
Izjasnile su se nauke odavno samo ti nisi obavesten. Tako se i celokupna filozofija krila u srednjem veku samo su ih zaebale stamaprije. Bilo je dovoljno stotinak godina da religija bude poslata u zapecak novog sveta.
Decko nisi obavesten da islam danas ima vise vernika od tog tvog krscanstva? A pitanja su na mestu samo ti ne znas odgovoriti. Zasto su Juzna i Latinska Amerika divljacki pokrstene, je l zbog njihovih bogova koji su pricali drugim jezikom? Sva su pitanja logicna ali se ti tih pitanja i odgovora na njih bojis, cackaju ti fanatizam
Vidi, nemoj o ovome jer si se ovde nalupao za orden. Marksizam je prva sekularna religija i spada u isti ideoloski fanatizam kao i tvoj napad na one koji ne veruju u boga. Da si (pomenuto u prethodnom pasosu) proucio ulogu religije kroz istoriju u politoloskom diskursu mozda ne bi ovako brljavio. Ti prvi se ne ponasas moralno i eticki jer ne trpis krscanski provokacije vec vredjas i provociras sagovornike. Znaci religijsko licemerstvo na delu
Inace, prouci pet teorija drzave, drzavnih ugovora, prava i zakona - tu ce ti se malo otvoriti glede morala i etike.
Gde sam ja to tvrdio?
Opet laz
Joj
Aha, bog je stvorio i svemir. E moj Bajaga
Nego, kad je stvarao sto bas samo na zemlji, sto ne i na mesecu? I qq se cekalo na vatru i tocak tolike godine, sto odmah nije bio telefon, sto je Nikola Tesla potegao iz Smiljana da elektrificira svet. I kad ti se javi pitaj ga na cemu sad radi, sta nas ceka
Mosh se i sagnuti da pocastis jednog mog drugara a ti sad u duhu religiozne trpeljivosti budi fin, tolerantan i kulturan i odgovaraj sa visoko moralnim principima. I ne pricaj o znanju, nemas blage veze