Био сам у Кини, али нисам видео комунизам

Он је лудак и злочинац... Ал мање од Стаљина, који је твој идеолошки протеже, због нацистичке сергијанштине коју сиссаш преко удбашке СПЦ гарнитуре..
Kako si uspio spojiti nacizam i sergijanstvo?

Тоталне небулозе лупеташ...

Да није поганог Хенрија Кисинџер аи ресто кошираних комуњара, који је Америчку топ индустрију на кварно преселио из Америке у Кину, били би у рангу Монголије...

Јудео-сатанисти, хоће да рушењем Америке подигну Кину, а то неће да може јер је ЕУ Америчка полуколонија, коју баш брига за модернизацију и брзање технологије, већ само за висок стандард становништва, и ништа више, што је у робовласничког Кини, мисаона именица...
Ти имаш проблем са стварношћу, одбијаш реалност, јер сада не причамо о политици и идеологији, већ о економији, а у економији је све јасно, 1+1=2.
Mи Срби мрзимо економију, јер нам она не дозвољава да маштамо, измишљамо, лажемо, замишљамо свет другачијим ... зато Srbi органски мрзе финансије и ми смо финансијски неписмена нација, а онда се питамо зашто смо најсиромашнији у Европи.

Па управо је Кина извукла народ из беде и глади и отишла неколико корака даље, односно престигла у неким стварима С.А.Д.
Видиш колико си контрадикторан, прво кажеш Американци преселили топ индустрију у Кину, а онда у следећој реченици пишеш да Кину не занима висок стандард, а њима скаче животни стандард и док нама и западу опада.

И на крају како да побољшаш животни стандард, ако те не занима модернизација и иновативна технологија ? Није све ни у парама, рецимо ми смо изгубили ваздух и квалитет хране, а технологија може помоћи у томе.

• Podržavam
Reactions: iig
Није запад, него капитализам. Заправо, неко на овом форуму је споменуо феномен Хонг Конга, према коме су Кинези научили како функционише капитализам и онда су то почели да примењују у околним градовима као што је Шенжен.

Eh kad bi to moglo tako ...

Zapad je kapitalizmom podigao Kinu, rasklopio hiljade svojih fabrika i odneo ih u Kinu, ostavio svoje ljude bez posla i obučio milione Kineza da rade visoku tehnologiju.

Tako je to bilo i još uvek je, priča je velika, ali ne mogu sad da je iznosim.

Ne dao Bog takav ''red'' nigde!
А откуд ти на интернету, ако нећеш да будеш уређен?

Знаш ти колико људи је морало врло тврдо да ради да би направило справу коју користиш и сву инфраструктуру, програме који преносе податке, неко прави струју да би све то уопште радило? И много тога још.

Знаш у чему је разлика између Јужне и Северне Кореје? Углавном у начину на који се извештава. Потпуну дисциплину имају и једни и други. И према осталим државама на Далеком истоку... то ти све није више од 10% разлике међусобно.
Народи који врло тврдо раде... Њихов уобичајени рад бисмо ми назвали ропством... И још их има толико много - не постоји шанса да они не буду први у свему.
Нека шака белаца мисли да њихово "божанство" новац/похлепа не смеју да буду угрожени... И тиме се понашају врло арогантно и искључиво. Зато ће тај систем и да буде срушен.

А откуд ти на интернету
Tu sam te cekao, care!

U tvojoj voljenoj Kini cenzurisu sve zivo, dozvoljavaju video-igre samo par casova nedeljno, blokiraju i guse sve sto nije u skladu sa narativom cara-gospodara i njegove svite..... Ne dao Bog ikome da takvi zavladaju svetom i diktiraju drugima te svoje obicaje.

I najgori moguci americki zlotvori su bolji od toga.

Tu sam te cekao, care!

U tvojoj voljenoj Kini cenzurisu sve zivo, dozvoljavaju video-igre samo par casova nedeljno, blokiraju i guse sve sto nije u skladu sa narativom cara-gospodara i njegove svite..... Ne dao Bog ikome da takvi zavladaju svetom i diktiraju drugima te svoje obicaje.

Ти се буниш само због начина на који се нешто спроводи.

На "слободном" западу не смеш да доведеш у питање првенство похлепе као јединог циља.
Исто као што је политичко једноумље по многим земљама тог запада, да сви подржавају слање оружја једној земљи... Нешто се мени чини да је тешко да баш сви подржавају. Ту конкуренције нема, односно то је слепило. Или диктатура, мада се тај назив теби неће свидети.

На "слободном" западу омладина нездраво једе и бави се свим и свачим (лошим). Многи су навучени на кладионице (болест зависности), пуше, препијају се викендом, и користе још ко зна шта.
Негде прочитах да запад функционише само због хемије. Преко радне недеље је на кофеину, а преко викенда... на некој другој хемији, нелегалној.

А око диктирања... Да ли Кина диктира своје обичаје у Европи? Нисам приметио.

А да ли неко други диктира Европи? Е, тога већ има. Толико има, да се ја питам чему уопште сврха постојања ЕУ.
Америчка Кока кола.
Америчко гледање телевизије (у новије време, инвазија серија до потпуног бесмисла).
Америчка похлепа.
Америчко рекламирање истополаца, разнополаца и ко зна како се већ зову.
Америчко диктирање да цео свет има или да им се поклони или ће бити санкционисан/нападнут.
Америчке "друштвене мреже".

Шта она поменута омладина хоће? Да буду менаџери. Неће у лекаре, возаче, рударе, конобаре, учитеље.

Запад уништава самог себе, без да им неко са стране помаже у процесу - јер им становништво опада. Уништена омладина неће да се жртвује за стварање породице (очекивано).
Већина тих земаља још увек не опада, али само због усељавања (из "недемократских" земаља).

Равноправност? Може.
Ако не могу да будем конзервативан као што јесам, онда ме таква понуда не занима.
Занима ме само такав начин где ћу ја вредети једнако као остали. Не солим памет около и не очекујем да неко мени то ради.

Као што сам и најављивао на форуму, посетио сам Пекинг и што се тиче политичке идеологије, било је онако како сам и очекивао.
Комунистичких симбола срп и чекић и петокрака (Мао и слично), можда сам видео на свега 10 места. Јако ретко, много више комунистичких симбола има у Москви.
Највећи шок сам доживео на бувљој пијаци, Panjiayuan Flea Market, где сам у једној продавници сувенира, на полици где су били изложене мале статуе владара, налетео на Хитлера. :eek: И то 3 различите статуе.
Међутим, врло брзо сам схватио да њима Хитлер не значи ништа, као што не значи ни нама и да је он заправо једини проблем за Јевреје. Кинезима је једини проблем Јапан и ништа што се тиче јапанске културе нећеш наћи у Јапану.
Рецимо посетио сам и етно парк, где у сваком делу парка имаш етно село неке културе, типа корејске или култура њихових мањина, али нема јапанског парка.
Историја њиховог сукоба је много старија од др.св. рата.

Што се тиче архитектуре, нема ни говора да су наставили са комунистичким брутализмом односно соц реализмом ... има тога, али то су старе зграде које се више не граде одавно. Кина се већ од 70их година држи неког микса модерне архитетуре у комбинацију са својој кинеском архитектруром.

На сваком кораку се види да је Кина отворена за иновације и врло лако је навикнути се на друштво које фунционише без кеша, где се све плаћа преко телефона или скенирање длана или лица.
3Д билборди су такође честа појава, ваљда ће и Београд једног дана то доживети, када падне цена те скупе технологије.

Град је ненормално тих, нема кафана, нема пијаница и наркомана, безбедан је чак и за соло девојке, на хиљаду Кинеза видиш једног странца.
У саобраћају не поштују прописе, али возе споро и нормално, нико не труби, нико никога није ни закачио, а град има преко 20 милиона људи, брдо бицикала, мотора и скутера. Тамо младе жене немају тај комплекс да мора да их муж воза у ауту, већ седну на бицикл или скутер и возе мало дете.
Изнајмљују на сваком месту, бицикле, екстерне батерије за моб, чак и кишобране.

п.с. нисам могао да нађем неку мајицу са лепо дизајнираним кинеским словима, асплутно сви Кинези носе мајице и одећу са енглеским натписима, без обзира што не знају реч енглеског језика. Али што се тиче облачења, они нису преузели ову западну геј моду, да мушкарци носе тесне хеланке фармерке и тесну одећу, чак ни жене и девојке не носе тесне фармерке.
Много су природнији од нас и тек када одеш у Кину, схватиш колико смо ми западњаци, а као шатро се ложимо да мрзимо запад.

Ja sam takodje bio u Americi i nigde nisam video demokratiju i slobodu govora.
:D

Tu sam te cekao, care!

Tu sam ja tebe cekao, care!
U tvojoj voljenoj USA kradu izbore, zabranjuju slobodan govor, dozvoljavaju da ljudi umiru jel nemogu da plate lekara, spavaju na ulici jel nemaju krov nad glavom...............................

U pravu si sto se tice "dozvoljavaju video-igre samo par casova nedeljno" zato sto se kineska deca obrazuju umesto da se zombifikuju.
:D

U tvojoj voljenoj USA kradu izbore, zabranjuju slobodan govor, dozvoljavaju da ljudi umiru jel nemogu da plate lekara, spavaju na ulici jel nemaju krov nad glavom...............................
upucavaju predsednike bivse u glavu, pa onda oni napune gace, i predaju izbore, pa ne moraju da se pokradu opet

ja mislio kamala nece smeti ni na 1. debatu, kad ono cvrc, tramp satrt, sad on ne sme, namestaljka izdao je MAGU:thumbdown:

Био сам у Кини, али нисам видео комунизам​

Комунизам је идеологија, a као друштвено-политички систем, комунизам никада и нигде није постојао, па ниси ни могао да га као таквог "видиш" чак ни у Народној републиици Кини. Међутим, као идеологија, односно идел коме се стреми, комунизам је итекако присутан у НР Кини :kafa: (btw само да те обавестим да је и моја маленкост била у НР Кини, давно пре тебе додуше, али већ и тада сам ручао у McDonalds-у поред трга Тјенанмен)

Primary school students sing together to celebrate the hundredth anniversary of the founding of the Communist Party of China (CPC) in Zaozhuang, Shandong Province, China, June 22, 2021. Credit: Costfoto/Barcroft Media via Getty Images

Ученици основних школа заједно певају како би прославили стоту годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине, у Заозхуангу, провинција Шандонг, Кина, 22. јуна 2021.

A ti redovno ideš u Ameriku pa znaš. :D
Био је једном на три дана на неком међународном семинару који се одржавао у хотелу у Лас Вегасу када је га је тамо послао часопис у коме је тада радио у време "жутих." Некад било, сад се спомињало, како каже наша Србијанска народна пословица (сада се ботује за плату код напредњака и код лажног опозиционара Друга Ђида, јер се мора два посла радити) :kafa:

Комунизам је идеологија, a као друштвено-политички систем, комунизам никада и нигде није постојао, па ниси ни могао да га као таквог "видиш" чак ни у Народној републиици Кини. Међутим, као идеологија, односно идел коме се стреми, комунизам је итекако присутан у НР Кини :kafa: (btw само да те обавестим да је и моја маленкост била у НР Кини, давно пре тебе додуше, али већ и тада сам ручао у McDonalds-у поред трга Тјенанмен)

Primary school students sing together to celebrate the hundredth anniversary of the founding of the Communist Party of China (CPC) in Zaozhuang, Shandong Province, China, June 22, 2021. Credit: Costfoto/Barcroft Media via Getty Images

Ученици основних школа заједно певају како би прославили стоту годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине, у Заозхуангу, провинција Шандонг, Кина, 22. јуна 2021.
:vatromet: :bravo:

To nije istina, imas dosta fanstasticnih hotela sa super kuhinjom i dobrih restorana u gradu ,kuhinja u firmama tj na poslu je uzasna ,bas se ne moze jesti.
Verujem , nego prenosim njegovo iskustvo,on je onako gurman bas, ali nije mu baš prijala autohtonq hrana tu gde je bio. Ne znam koji je grad , mesto u pitanju

Овај Гамбино нека србска верзија Филијаса Фога, обиђе човек свет, само не за 80 дана. :mrgreen:

Иначе, радио сам са Кинезима, својевремено, и не причају баш како нам наш Јованча Митић ака Гамбино, прича.
Комунизам је јако присутан у идеолошком смислу код људи, иако је тачно да комунистичка привреда у Кини више не постоји.

И још једна глупист коју је Гамбино изјавио је да је национализам у Кину дошао са капитализмом, небулоза. Од самих почетака, КП Кине имала је националне елементе, националистичке, чак је привремено и сарађивала са кинеским националистима, па су се посвађали због превласти.
Сам Мао је тврдио да гради комунизам,али у складу са кинеском културом, традицијом и цивилизацијом.

Да није поганог Хенрија Кисинџер аи ресто кошираних комуњара, који је Америчку топ индустрију на кварно преселио из Америке у Кину, били би у рангу Монголије...

Јудео-сатанисти, хоће да рушењем Америке подигну Кину, а то неће да може јер је ЕУ Америчка полуколонија, коју баш брига за модернизацију и брзање технологије, већ само за висок стандард становништва, и ништа више, што је у робовласничког Кини, мисаона именица...
Da.

Uz jednu ispravku, na kraju ce tvoja judejska braca uspeti. Unistice i Ameriku i EU.

Kineski zderaci Pasa su novi Cionisticki izvodjaci radova.

Back