Био сам у Кини, али нисам видео комунизам

Нити Јевреји уништавају запад, нити Кинези једу псе и мачке, нити је Кисинџер пренео америчке фабрике у Кину.

Западни човек, а ту посебно убрајам и Srbe и Srpkinje, не желе да се размножавају и то је главни проблем, а решење је просто, то је знао и пећински човек.
Ако не желиш да оставиш потомство иза себе, неко други ће свакако доћи у твоју кућу једног дана, био то можда човек твоје горе лист или неки странац.

Сваки Кинез може да приушти један VPN и да гледа интернет садржај који и ми можемо да гледамо, нико ти неће откинути главу ако користиш VPN, oни то и користе, ако им то треба. Али питање је зашто они нису прихватили све најгоре од запада.

Nemoj meni te krivonoge konstatacije.

Kina ce propasti ljudi samo gledaju pare, zene nece da radjaju.

Broj deteta po zeni ce pasti ko u Juznoj Koreji ispod jedno po zeni ako ne i dalje.

Ekonomski su uspeli ali su unistili vrednost.
To je можда могуће у некој будућности, данас је то јако млада нација, за разлику од Јапана и Ј.Кореје. А заправо то би требало већ да се догађа у Пекингу, Шангају и сличним богатим градовима где је просечна плата не нивоу ЕУ, тачније рецимо Мадрида.

Nemoj meni te krivonoge konstatacije.
Нисам ни очекивао да ћеш имати било какав одговор. Када останеш без аргумената, поражен у својој менталној самици, типично балкански је крени са омаловажавањем и увредама.

Razlika je u tome što je Kina velika zemlja i odbila je obojenu revoluciju engleskih fašista,
zajebala zapad i kod druge zamke ulaska u Svetsku trgovinsku organizaciju, a onda i sve stalne napade na njihovu nezavisnost od strane zapadnih kompanija zasnovanih na monopolima koje im obezbedjuju tajne službe i assasini koji bez milosti ubijaju svakoga ko se opire....
Кина баштини такође кинески национализам, а сваки национализам се ослања на шовинизам или фашизам, то је природно стање.
Рекох ли да сам на кинеској бувљој пијаци, међу разним статуама светских лидера, нашао и Хитлера. Каква је то комунистичка држава ? Замисли то у СССРу или Северној Кореји ?

Превише живиш у прошлости, превише озбиљно схваташ идеологије, превише их школски доживљаваш као нешто црно или бело, а реалан живот није такав.

Кина је већ на неки начин прихватили обојену револуцију, јер некада су знали само за црвену боју, а онда су прихватили и друге боје, посебно црну, ако том бојом можемо назвати национализам, а онда су прихватили и капитализам, не знам која је то боја, ај нека буде плава итд.
Исто је било и са Русијом.

Onda nisi bio puno gladan cim nisi oglodjo nekog psa il macku
Ти сам не знаш(као и сви ми),колико си само цркнутих и паса и мачака и стеница и бубашваба појео у разноразним саламама,кобасицама,куленима..само ти то нико није рекао.

Сваки,али сваки Град на Западу (и то у сувом центру где је Закуп изузетно скуп) има неки,или Ресторан азијатске Кухиње или Штанд.Свака Продавница има свој Раф азијатских Нудли,разних зафрканција док је црни Соја-Сос постао и неизоставни део самих западњачких Јела.
Њихова Кухиња је мислим најукуснија и најздравија на целом Свету јер не пуштају да им нешто цврчи пола сата у шерпи или тигању него то одраде за 3 Минута где сви хранљиви састојци остају у намирницама.
А и изгледа лепо:

Kina ce propasti ljudi samo gledaju pare, zene nece da radjaju.

Broj deteta po zeni ce pasti ko u Juznoj Koreji ispod jedno po zeni ako ne i dalje.

Ekonomski su uspeli ali su unistili vrednost.
Зар код њих није ограничено колико деце смеју да имају? Баш зато што их пуно има .

Што би реко један Кинез, са којим сам радио: ,,Вама Србима држава плаћа да правите децу, а нама држава плаћа да не правимо децу". :D

Imam druga u Kini, zaboravio sam ime garda, nešto na Č, u centralnom delu zemlje. Tamo je već par meseci i njegove impresije su

- klima: užas, mnogo toplo i previše vlage
- zemlja sređena maksimalno, svako zna šta i kako treba da radi
- bezbednost: zaboraviš novčanik u parku sutra ga nadješ na istom mestu netaknut, kao kod nas nekada davno;
- infrastrtuktura izgradjena ali saobraćajna kultura na veoma niskom nivou, pešaci su ugroženi čak i na zebri.
- vozila vrhunskog kvaliteta, posebno EV koji su u velikom naletu
- čistoća: ne možeš naći pikavac na ulici, veoma su kaže ponosni na tome, pošto je ranije higijena bila veliki problem;
- pare skoro niko ne vadi, sve se plaća mobilnim preko aplikacija;
- sttandard još nije kao zapadni, ali stićiće ga.

Pa sada se to okrenulo, jer vide da za par decenija cu se prepoloviti.

Sada je panika da nema ljudi.

Navikli ljudi na jedno i sad hoce da promene.
Ех, толико их било да су морали да ограничавају број деце а сад демографски пропадају.
Како је то могуће тако?

рали да ограничавају број деце а сад демографски пропадају.
Како је то могуће тако?

Zbog razvitka zemlje bi ionako pala broj dece po zeni. Ovako su se kopali zamku, bez Migracije na kraju veka SAD i Kina cu imati isto toliko stanovnika oko 450 miliona.

Odgovor na konstataciju daje pitanje zasto vise vole da zive na zapadu nego u svojoj zemlji?
Pri tome ne mislim na lokalne Kineze sirom spomenutog zapada ukljucujuci i Srbiju koji se probijaju kroz zivot, mada je i njima bolje ovde nego u Kini.
С тим што су кинези изузетно затворени и држе се заједно док се остали кроз генерацију или две лако асимилују, помешају, изгубе изворне карактеристике народа из ког су потекли. Тако да је то кинезима у ствари предност, а не мана, Кина је пренасељена, барем ако се гледа пренасељеност на нивоу градова и то што многи кинези "беже" ван за саму Кину није проблем него предност. Што за нас рецимо не може да се каже. .

Није то баш тако једноставно, заборавио си рецимо да додаш да та иста КП баштини идеје конфучијанизма, које су старе преко 2000 година.
Затим националистичка пропаганда, мислим каква је то КП која се ложи на национализам, па комунистички идеолози Маркс и Енгелс се окрећу у гробу и назвали би их фашистима.
Па онда прагматичност, то такође није одлика комуниста, замисли када је њима економија важнија од идеологије, уместо попут правих комуниста да се држе идеолошких праваца по цену и да народ гладује, као рецимо у С.Кореји или некада у СССРу.
Затим технократија, која је немогућа без повезивања са другим државама и корпорацијама.
Екологија, па комунистичка држава такође не би марила много о еколошким темама, јер и то је нешто што долази са мрског запада.
Конфучизам доста модификује, то је тачно. А национализам није споран, будући да и то долази из кинеске традиције. Тако да то јесте "комунизам са кинеским карактеристикама". И прагматичност је сасвим уреду, будући да је ефикасност битна и у комунизму.
Екологија је такође у духу бриге за добробит становништва, нема везе одакле долази. Успут, и Маркс и Енгелс су такође са "мрског запада".

zaboraviš novčanik u parku
То само туристи из Европе могу да забораве новчаник, јер њихова деца више и не знају како изгледа кеш, па тако вероватно и не знају чему служи новчаник.
Још увек није масовно заживело плаћање скенирањем длана или лица, али они већ имају продавнице у којима можеш да купујеш на тај начин.

Конфучизам доста модификује, то је тачно. А национализам није споран, будући да и то долази из кинеске традиције. Тако да то јесте "комунизам са кинеским карактеристикама". И прагматичност је сасвим уреду, будући да је ефикасност битна и у комунизму.
Екологија је такође у духу бриге за добробит становништва, нема везе одакле долази. Успут, и Маркс и Енгелс су такође са "мрског запада".
Па сад испаде да је сваки уплив некомунистичких утицаја норалан, али није тако.
Када имаш једно језгро које је КП, а онда на њега накалемиш још 10 неких некомунистичких идеологија, утицаја, правила, учења, онда ћеш добити једну некомунистичку идеологују, која има сегменте комунизма, а не комунизам који има сегменте неких некомунистичких утицаја.

То је као клацкалица које је за време Маоа, на левој страни имала КП и која је сву тежину држала, а онда временом на другој односно десној страни клацкалице је допуштено да дође више некомунистичких утицаја и да спусти ту другу страну клацкалице доле, док је КП сада остала горе, као субјект који више нема ту тежину, али уз помоћ технологије контролише државу и друштво, боље него Мао.

Па какве везе Естонија и Финска
Luteranska kultura, koja promovise sledece kvalitete i vrednosti: rad, red , disciplinu, trezvenost, stednju i investiranje u buducnost, mentalitet ''zivi da radis'' , demokratske strukture odlucivanja i razvijenu socijalnu drzavu (makar i po cenu visokih poreza).

Uostalom, jedan Portugal je bio ihahahahaj kolonijalna sila, pa je opet bedniji od Estonije, Ceske , Finske i tako tih zemalja.

Ти сам не знаш(као и сви ми),колико си само цркнутих и паса и мачака и стеница и бубашваба појео у разноразним саламама,кобасицама,куленима..само ти то нико није рекао.

Сваки,али сваки Град на Западу (и то у сувом центру где је Закуп изузетно скуп) има неки,или Ресторан азијатске Кухиње или Штанд.Свака Продавница има свој Раф азијатских Нудли,разних зафрканција док је црни Соја-Сос постао и неизоставни део самих западњачких Јела.
Њихова Кухиња је мислим најукуснија и најздравија на целом Свету јер не пуштају да им нешто цврчи пола сата у шерпи или тигању него то одраде за 3 Минута где сви хранљиви састојци остају у намирницама.
А и изгледа лепо:

Znaci glodjes dodža i ti

Па сад испаде да је сваки уплив некомунистичких утицаја норалан, али није тако.
Када имаш једно језгро које је КП, а онда на њега накалемиш још 10 неких некомунистичких идеологија, утицаја, правила, учења, онда ћеш добити једну некомунистичку идеологују, која има сегменте комунизма, а не комунизам који има сегменте неких некомунистичких утицаја.

То је као клацкалица које је за време Маоа, на левој страни имала КП и која је сву тежину држала, а онда временом на другој односно десној страни клацкалице је допуштено да дође више некомунистичких утицаја и да спусти ту другу страну клацкалице доле, док је КП сада остала горе, као субјект који више нема ту тежину, али уз помоћ технологије контролише државу и друштво, боље него Мао.
То важи за друштва са индивидуалистичком културом, којој идеологија доноси потпуно стран систем. Конфучијанска култура већ има колективистичке вредности, тако да може да се комбинује са другим колективистичким идеологијама и учењима. Ако ти се промовише идеологија која је утемељена на сличноим вредностима, нормално да ће се адаптирати. Не руши се темељ куће ако је добар, већ се гради на њему.

Зашто Шпанац из Мадрида жели да ради у Швици или С.А.Д. ? Па зато што му није довољна та плата од 2000 евра, колико зарађује и просечан Кинез у Пекингу, који такође жели исто што жели и овај Шпанац из Мадрида.

Само просечан Кинез има децу, то није исто као и код просечног Европљанина.

С тим што су кинези изузетно затворени и држе се заједно док се остали кроз генерацију или две лако асимилују, помешају, изгубе изворне карактеристике народа из ког су потекли. Тако да је то кинезима у ствари предност, а не мана, Кина је пренасељена, барем ако се гледа пренасељеност на нивоу градова и то што многи кинези "беже" ван за саму Кину није проблем него предност. Што за нас рецимо не може да се каже. .

То само туристи из Европе могу да забораве новчаник, јер њихова деца више и не знају како изгледа кеш, па тако вероватно и не знају чему служи новчаник.
Још увек није масовно заживело плаћање скенирањем длана или лица, али они већ имају продавнице у којима можеш да купујеш на тај начин.

Znaci da im je bolje van Kine.
Natalitet je i njima u opadanju, nisu u mogucnosti naseliti ni pojedine delove svoje zemlje.
Stvaranje kineskih cetvrti tj. geta ne moze biti prednost.
Placanje virtuelnim novcem ima prednosti, slicne stampanju dolara bez pokrica.
Konfucizam je siri pojam koji ih zapravo sputava.
Pragmaticnost i ekologija u njihovom slucaju su kontraproduktivni unistili su i unistavaju sve cega su se dotakli, na zalost omoguceno im je i na globalnom nivou, kod kuce momentalni ravnaju planine koje ce uticati na nju.
Тоталне небулозе лупеташ...

Да није поганог Хенрија Кисинџер аи ресто кошираних комуњара, који је Америчку топ индустрију на кварно преселио из Америке у Кину, били би у рангу Монголије...

Јудео-сатанисти, хоће да рушењем Америке подигну Кину, а то неће да може јер је ЕУ Америчка полуколонија, коју баш брига за модернизацију и брзање технологије, већ само за висок стандард становништва, и ништа више, што је у робовласничког Кини, мисаона именица...
Da.

Uz jednu ispravku, na kraju ce tvoja judejska braca uspeti. Unistice i Ameriku i EU.

Kineski zderaci Pasa su novi Cionisticki izvodjaci radova.
Nazalost tacne konstatacije, primer se moze videti na klipu koji je neko postavio sa ruiniranim metroom na zapadu (USA) i kineskim, premestanjem tehnologije u Kinu unistene su privrede tih drzava sto je uzrocno posledicno uticalo na stanje u tim drustvima, potkrepljeno kineskom pljackom tude tehologije itd.koja je dovela do opada kvaliteta proizvoda sirom sveta.Sada oni kupuju zapadni kapital na opisani nelegalni nacin stecenog sopstvenog ocekujuci da se u njihovom primeru postuje medunarodni zakon koji su sami prethodno gazili. Gde god se pojave izazivaju nenadoknadivu stetu uz neprimerenu eksploataciju domicilnog stanovnistva, najdrasticniji primer sam video u Africi gde decu podvrgavaju nevidenoj torturi.

У медијима сам читао да Си Ћинпинг гради култ личности какав није постојао од Маоа, али ја нигде нисам приметио да рецимо у продавницама сувенира продају мајице или статуе са његовим ликом, већ је то увек Мао. Такође нисам видео ни један постер, билборд или слику са ликом Си Ђинпинга.
Са друге стране, у Москву када сам био пре 8 година, у свакој продавници сувенира си могао да нађеш мајице са Путиновим ликом, као и статуе фигурице и слично.

Међутим, једног дана ако Си заиста буде најзначајнији кинески владар после Маоа, велико је питање какав ће однос Кинези имати према КП, када Си није искрени и прави комуниста као што је то био Мао. Не зато што је он тако одлучио, већ зато што су околности другачије у Кини.

Да ли би се променио однос према Јапану, ако би којим случајем тамошња КПЈ која осваја од 7-10% гласова, једног дана победила ? Па не би се ништа променило, јер Кину не занимају комунистички другови из других земаља, већ гледа своје националистичке интересе.

није ни Чудо што ти се пола Земље раселило.
Остали сте само Ви,тврдог стомака ,следбеници Ватикана,поклоници блаженог Степинца .
Ма какав бре црни Ватикан, они су милионима километара удаљени од Ватикана у сваком смислу, а највише духовном и културном.
Већина њих су обична балканска марва и живина.
То важи за друштва са индивидуалистичком културом, којој идеологија доноси потпуно стран систем. Конфучијанска култура већ има колективистичке вредности, тако да може да се комбинује са другим колективистичким идеологијама и учењима. Ако ти се промовише идеологија која је утемељена на сличноим вредностима, нормално да ће се адаптирати. Не руши се темељ куће ако је добар, већ се гради на њему.
Другим речима, КП дође као украс на торти. И Јединствена Русија контролише све, а није комунистичка партија, тако да је врло могуће да ће КП једног дана и формално постати народна националистичка патриотска партија.

KInezi kao i Rusi imaju fetiš da slave ljude koji su ih pobili na milione. Ovi Maoa a Rusi Staljina.
Те западњачке форе, могу да прођу само код људи којима је испран мозак и који нису видели ништа од света.
Москва има само три споменика посевећена Стаљину. Један је у музеју, други је као надгробни споменик, а трећем су сломили нос, јер се налази у јавном парку. Толико о обожавању Стаљина.

Znaci da im je bolje van Kine.
Natalitet je i njima u opadanju, nisu u mogucnosti naseliti ni pojedine delove svoje zemlje.
Stvaranje kineskih cetvrti tj. geta ne moze biti prednost.
Placanje virtuelnim novcem ima prednosti, slicne stampanju dolara bez pokrica.
Konfucizam je siri pojam koji ih zapravo sputava.
Pragmaticnost i ekologija u njihovom slucaju su kontraproduktivni unistili su i unistavaju sve cega su se dotakli, na zalost omoguceno im je i na globalnom nivou, kod kuce momentalni ravnaju planine koje ce uticati na nju.
Па нико не живи на територији целе Кине или целе Србије или целе С.А.Д. или целе Швајцарске, људи живе на територији која се мери квадратима или арима, ретко хектарима.
Људи не одлазе из Србије или Кине, већ одлазе из својих сиромашних градова, предграђа, села, не знам, различита су имена тих места.
Опет, постоје и различити разлози, зашто неко може да зарађује у једном граду и да живи добро, а други не могу.

Кинез из Шангаја може да ради као радник у некој фирми и да не размишља о напуштању Kине, јер има просечну европску плату, али Кинез који живи у Гујџоу, Тибетској провинцији или Синђангу он нема тих 1700-2000 евра, већ има српски просек од око 600е и још ако у тим областима нема ни неку некретнину, па њему је сан снова да дође чак и у Београд и да ту отвори продавницу, јер они свуда имају исти бизнис, неће доћи да вози бус.

E сад замисли тек оног Кинеза из Хонг Конга који су у капитализму деценијама пре остатка Кине и има немачки просек од око 3500e.

Плаћање виртуелним новцем има много више предности. Рецимо када је једно дете из РС морало да се лечи у Русији, а тамо су пресекли сваки трансфер новца са руским банкама, нису могли да нађу ни једну банку која има платни промет са њима, једино решење је био биткоин.
Сутра да се деси нека ратна катаклизма и да не можеш ништа да понесеш са собом, криптовалуте те чекају на било којој страни света, све што треба је струја и интернет.
Људи су се бунили и када кокошку нису могли да размене за пар кила кромпира, јер се неко сетио да користе предмете, па су се бунили и када се прешло на метални новац, па су се бунили и када се прешло на папирни новац, па су се бунили и када се прешло на картице т.ј. пластику, па се буне што се прелази на апликације, скенирање лица и длана, нормално је да се буне и против крипто валута, али опет ће сви то прихватити као нешто нормално.

У медијима сам читао да Си Ћинпинг гради култ личности какав није постојао од Маоа, али ја нигде нисам приметио да рецимо у продавницама сувенира продају мајице или статуе са његовим ликом, већ је то увек Мао. Такође нисам видео ни један постер, билборд или слику са ликом Си Ђинпинга.
Са друге стране, у Москву када сам био пре 8 година, у свакој продавници сувенира си могао да нађеш мајице са Путиновим ликом, као и статуе фигурице и слично.

Међутим, једног дана ако Си заиста буде најзначајнији кинески владар после Маоа, велико је питање какав ће однос Кинези имати према КП, када Си није искрени и прави комуниста као што је то био Мао. Не зато што је он тако одлучио, већ зато што су околности другачије у Кини.

Да ли би се променио однос према Јапану, ако би којим случајем тамошња КПЈ која осваја од 7-10% гласова, једног дана победила ? Па не би се ништа променило, јер Кину не занимају комунистички другови из других земаља, већ гледа своје националистичке интересе.

Ма какав бре црни Ватикан, они су милионима километара удаљени од Ватикана у сваком смислу, а највише духовном и културном.
Већина њих су обична балканска марва и живина.

Другим речима, КП дође као украс на торти. И Јединствена Русија контролише све, а није комунистичка партија, тако да је врло могуће да ће КП једног дана и формално постати народна националистичка патриотска партија.
Ма све је тако,али пробај у Кини да викнеш ,,Си, педеру", па да видиш како ћеш се лепо провести. :per:

Back