Био сам у Кини, али нисам видео комунизам

Tri spomenika previše.
Да не постоји ни један, ти био мислио исто. Srbi су деценијама навикли да живе у свом свету маште попут тебе, зато нам тако и иде.
Овде је нормално да прво лажеш себе, да си свестан да је то лаж, али онда временом почнеш да верујеш у те лажи, посебно ако успеш неког глупљег од себе да убедиш у те своје лажи.

Да не постоји ни један, ти био мислио исто. Srbi су деценијама навикли да живе у свом свету маште попут тебе, зато нам тако и иде.
Овде је нормално да прво лажеш себе, да си свестан да је то лаж, али онда временом почнеш да верујеш у те лажи, посебно ако успеш неког глупљег од себе да убедиш у те своје лажи.
Ti ako se lozis na autokratiju, drugi se ne loze.

Pojasni o čemu pričaš.

Те западњачке форе, могу да прођу само код људи којима је испран мозак и који нису видели ништа од света.
Москва има само три споменика посевећена Стаљину. Један је у музеју, други је као надгробни споменик, а трећем су сломили нос, јер се налази у јавном парку. Толико о обожавању Стаљина.

Па нико не живи на територији целе Кине или целе Србије или целе С.А.Д. или целе Швајцарске, људи живе на територији која се мери квадратима или арима, ретко хектарима.
Људи не одлазе из Србије или Кине, већ одлазе из својих сиромашних градова, предграђа, села, не знам, различита су имена тих места.
Опет, постоје и различити разлози, зашто неко може да зарађује у једном граду и да живи добро, а други не могу.

Кинез из Шангаја може да ради као радник у некој фирми и да не размишља о напуштању Kине, јер има просечну европску плату, али Кинез који живи у Гујџоу, Тибетској провинцији или Синђангу он нема тих 1700-2000 евра, већ има српски просек од око 600е и још ако у тим областима нема ни неку некретнину, па њему је сан снова да дође чак и у Београд и да ту отвори продавницу, јер они свуда имају исти бизнис, неће доћи да вози бус.

E сад замисли тек оног Кинеза из Хонг Конга који су у капитализму деценијама пре остатка Кине и има немачки просек од око 3500e.

Плаћање виртуелним новцем има много више предности. Рецимо када је једно дете из РС морало да се лечи у Русији, а тамо су пресекли сваки трансфер новца са руским банкама, нису могли да нађу ни једну банку која има платни промет са њима, једино решење је био биткоин.
Сутра да се деси нека ратна катаклизма и да не можеш ништа да понесеш са собом, криптовалуте те чекају на било којој страни света, све што треба је струја и интернет.
Људи су се бунили и када кокошку нису могли да размене за пар кила кромпира, јер се неко сетио да користе предмете, па су се бунили и када се прешло на метални новац, па су се бунили и када се прешло на папирни новац, па су се бунили и када се прешло на картице т.ј. пластику, па се буне што се прелази на апликације, скенирање лица и длана, нормално је да се буне и против крипто валута, али опет ће сви то прихватити као нешто нормално.
Uspeh kine je postignut zahvaljujuci alavosti jevreja infiltriranih u zapadne centre odlucivanja prvenstveno u USA i pljackom tude intelektualne imovine poznatije pod nazivom patenti uz nevideno nipodastavanje ljudskih prava poznatih kao robovlasnicki sistem.
Svi ljudi zele da zive zivotom dostojnim coveka ukljucujuci i kineze, nisi video nacin ponizavanja istih nevezano za drustveni status.
Kripto valute su stvorene samo sa jednim ciljem, nekontrolisanom manipulacijom istih ciji nadzor je samo prividno omogucen slicno spomenutom dolaru sada i ostalim valutama bez pokrica.
kinezi koji do juce nisu kao ni sada postovali spomenuto medunarodno pravo traze da se ono postuje u njihovom slucaju kupujuci nekretnine i delove pojedinih drzava sirom sveta sprovodeci u njima sebi svojstveno iskoristavanje i unistavanje svaga dostupnog zarad sopstvenog profita na stetu drzave domacina cijeg kapitala su se domogli korupcijom i ostalim vidovima ucene, jedan od primera je Srbija gde su braca kinezi pokazali svoje pravo lice.

Bio si kao turista u kini sa unapred stvorenim stavovima, ubedenjima normalno je da si sliku prilagodio njima.

Upoznao sam ih davno pre svih vas baveci se borilackim vestinama jos tada smo shvatili ko su oni, obicni prevaranti za razliku od Japanaca za koje se ne tvrdi bez razloga da su istocni Prusi.
Kako su se tada ponasali tako se ponasaju i sada svi bez izuzetaka od cistacice preko predsenika multinacionalne kompanije nadalje do drzavnih funkcionera ukljucujuci i njen sam vrh.

Na pogresnim temeljima je izgradeno njihovo celokupno drustvo da ne ulazim u filozovske osnove koje sacinjavaju njeno jezgro to je jedan od osnovnih uslova zasto im je prihvatljiviji nazalost momentalno uruseni zapadni sistem od njihovog prividnog sjaja ukljucujuci i gradane njihovih "razvijenih" centara.

Те западњачке форе, могу да прођу само код људи којима је испран мозак и који нису видели ништа од света.
Москва има само три споменика посевећена Стаљину. Један је у музеју, други је као надгробни споменик, а трећем су сломили нос, јер се налази у јавном парку. Толико о обожавању Стаљина.

Па нико не живи на територији целе Кине или целе Србије или целе С.А.Д. или целе Швајцарске, људи живе на територији која се мери квадратима или арима, ретко хектарима.
Људи не одлазе из Србије или Кине, већ одлазе из својих сиромашних градова, предграђа, села, не знам, различита су имена тих места.
Опет, постоје и различити разлози, зашто неко може да зарађује у једном граду и да живи добро, а други не могу.

Кинез из Шангаја може да ради као радник у некој фирми и да не размишља о напуштању Kине, јер има просечну европску плату, али Кинез који живи у Гујџоу, Тибетској провинцији или Синђангу он нема тих 1700-2000 евра, већ има српски просек од око 600е и још ако у тим областима нема ни неку некретнину, па њему је сан снова да дође чак и у Београд и да ту отвори продавницу, јер они свуда имају исти бизнис, неће доћи да вози бус.

E сад замисли тек оног Кинеза из Хонг Конга који су у капитализму деценијама пре остатка Кине и има немачки просек од око 3500e.

Плаћање виртуелним новцем има много више предности. Рецимо када је једно дете из РС морало да се лечи у Русији, а тамо су пресекли сваки трансфер новца са руским банкама, нису могли да нађу ни једну банку која има платни промет са њима, једино решење је био биткоин.
Сутра да се деси нека ратна катаклизма и да не можеш ништа да понесеш са собом, криптовалуте те чекају на било којој страни света, све што треба је струја и интернет.
Људи су се бунили и када кокошку нису могли да размене за пар кила кромпира, јер се неко сетио да користе предмете, па су се бунили и када се прешло на метални новац, па су се бунили и када се прешло на папирни новац, па су се бунили и када се прешло на картице т.ј. пластику, па се буне што се прелази на апликације, скенирање лица и длана, нормално је да се буне и против крипто валута, али опет ће сви то прихватити као нешто нормално.

Krivonog si mi ti Fašista kad se mazis sa kosookim komunistima zderaca Pasa.

To je toliko jednostavno da mi je čudno da ljudi o tom govore u klišejima.

1. Kina je mnogoljudna zaseban civilizacija žutih mrava. Tamo vlada mandarinska klasa, zapravo nacionalistička elita u koju može ući bilo tko sposoban, a odlika je autokratska vlast. Nema šire društvene rasprave ni dikursa ni o čem. Postoji dogovor između onih kojima se vlada i vladajućih, da se narodu osigura bolji život, a ove na vlasti ne diraju. Ako krene loše, onda se bune. To je od Konfucija nadalje. Tu Marx nema veze, komunizam je samo ruho, ogrtač za autokratsku nacionalističku tehnokratsku vlast.

2. imaju sreće jer je golema većina jednonacionalna. Manjine tlače, no ove ne mogu ništa. A ni manjine nisu destruktivne, kao u Europi i Americi.

3. to je takav tip ljudi kojima to, statistički, odgovara. Oni kojima ne odgovara, njih se stjera u red preko kontrole, univerzalne špijunaže (razvijene još u doba Han, 200 pr.n.e.). Oni će se sigurno razviti u sve jače tehnološko društvo, bez većih patologija kriminala jer nemaju "migrante" i ostalo, a ostat će za sve okolo stranci jer su bitno drugačiji od svih (kineski nacionalizam i posvemašnja nezainteresiranost da se svide drugima ili da utječu bilo kako osim na korist svoje zemlje). Njih zanima širi svijet jedino ukoliko oni od toga imaju koristi. I to je sve, nema nikakve misterije. Uz više stranaka, bilo bi manje strogoće i više slobode, no ipak bi to bila autoritarna zemlja uz golemu, no mekšu kontrolu pojedinaca i društva.

Kripto valute su stvorene samo sa jednim ciljem, nekontrolisanom manipulacijom istih ciji nadzor je samo prividno omogucen slicno spomenutom dolaru sada i ostalim valutama bez pokrica.
Блокчејн технологија није прихваћена од стране тих моћника, управо из разлога што ту нема места за корупцију.
Ti ako se lozis na autokratiju, drugi se ne loze.
Ви екстремисти мислите да је свет црн или бео и што је најгоре пројектујете те границе између замишљених светова како се коме свиђа.
То што не прихватам лажи које долазе из левичарских неолибералних кругова запада, не значи да се ложим на неку диктатуру.
Upoznao sam ih davno pre svih vas baveci se borilackim vestinama jos tada smo shvatili ko su oni, obicni prevaranti za razliku od Japanaca za koje se ne tvrdi bez razloga da su istocni Prusi.
Kako su se tada ponasali tako se ponasaju i sada svi bez izuzetaka od cistacice preko predsenika multinacionalne kompanije nadalje do drzavnih funkcionera ukljucujuci i njen sam vrh.
Упознао си пар кинеских бораца и то давно и ту слику пројектујеш на све Кинезе који живе у данашњој Кини. Па сјајно. Типично балкански. Браво.

А Јапанци су све честити људи, нема везе што су били у савезу са Хитлером, што су чинили ратне злочине и током др.св. рата, а да не спомињемо и пре тога историју сукоба са Кином. Сјајно.
Видим јапанска економија цвета, не требају им никакве реформе, Јапанци се размножавају, не треба им мигрантска радна снага. Ма супер, ајде и ја мало да маштам и да живим у свету лажи и да убеђујем друге да је то тачно.

Pojasni o čemu pričaš.
Нисмо политичари, нико неће добити глас више на изборима, само зато што лажемо себе и друге. Једно је мрзети некога и остати хладне главе и прихватити чињенице које се тиче тог објекта који мрзимо, а сасвим друго је мрзети некога и стварати лажну слику о том објекту мржње, само да би та мржња дуже опстала и да би била интезивнија.
Хоћу да кажем можеш да храниш мржњу, али боље је да је храниш истином, а не лажима.

Srbi су мајстори када је у питању грађење веровања која су базирана на лажима и то нема везе са идеологијом, лажу истим интезитетом и комуњаре и левичари и националисти и монархисти и фашисти и либерали и глобалисти ... сви смо Srbi, али има и нас Срба.

Или замисли Srbina који је рекао ''еј човече ја сам променио мишљење о нечему''. Па пре ће нас ударити нека комета, него да то чујеш.

Besmisleno je suditi o tako golemoj zemlji na temelju turističkog putovanja. Zna se da je to zemlja koja se digla na zapadnoj tehnologiji, da im je plus što nemaju Afriku i bliski istok unutra. A to je mentaltet sposobnih žutih mrava, nespojiv s Europljanima u bilo kom obliku.
Сви људи су у суштини исти, само је питање колико им систем дозвољава. Наравно да не можеш на туристичком путовању од две недеље да доживиш Кину као неко ко има времена да их упозна боље.
Можда смо ми Балканци нерадници, али ја сам тамо видео да људи спавају на послу, рецимо у продавници сувенира, да обезбеђење лењо млатара палицом за детектовање метала, чисто ради реда као да нешто раде итд.

Друго, то је штедљив народ, као што је штедљива и локална власт, па су улице једва осветљене, толико бедно осветљене да ноћу изгледају ужасно депресивно, али то сам доживео и у центру Беча, људи штеде.

Али видео сам и нешто позитивније, а то је да они готово и да не причају, ако причају не причају гласно, нико не труби у саобраћају, иако мање поштују саобраћајне прописе од нас Балканаца, да је град од 20ак милиона ненормално миран и тих итд.

Као што сам и најављивао на форуму, посетио сам Пекинг и што се тиче политичке идеологије, било је онако како сам и очекивао.
Комунистичких симбола срп и чекић и петокрака (Мао и слично), можда сам видео на свега 10 места. Јако ретко, много више комунистичких симбола има у Москви.
Највећи шок сам доживео на бувљој пијаци, Panjiayuan Flea Market, где сам у једној продавници сувенира, на полици где су били изложене мале статуе владара, налетео на Хитлера. :eek: И то 3 различите статуе.
Међутим, врло брзо сам схватио да њима Хитлер не значи ништа, као што не значи ни нама и да је он заправо једини проблем за Јевреје. Кинезима је једини проблем Јапан и ништа што се тиче јапанске културе нећеш наћи у Јапану.
Рецимо посетио сам и етно парк, где у сваком делу парка имаш етно село неке културе, типа корејске или култура њихових мањина, али нема јапанског парка.
Историја њиховог сукоба је много старија од др.св. рата.

Што се тиче архитектуре, нема ни говора да су наставили са комунистичким брутализмом односно соц реализмом ... има тога, али то су старе зграде које се више не граде одавно. Кина се већ од 70их година држи неког микса модерне архитетуре у комбинацију са својој кинеском архитектруром.

На сваком кораку се види да је Кина отворена за иновације и врло лако је навикнути се на друштво које фунционише без кеша, где се све плаћа преко телефона или скенирање длана или лица.
3Д билборди су такође честа појава, ваљда ће и Београд једног дана то доживети, када падне цена те скупе технологије.

Град је ненормално тих, нема кафана, нема пијаница и наркомана, безбедан је чак и за соло девојке, на хиљаду Кинеза видиш једног странца.
У саобраћају не поштују прописе, али возе споро и нормално, нико не труби, нико никога није ни закачио, а град има преко 20 милиона људи, брдо бицикала, мотора и скутера. Тамо младе жене немају тај комплекс да мора да их муж воза у ауту, већ седну на бицикл или скутер и возе мало дете.
Изнајмљују на сваком месту, бицикле, екстерне батерије за моб, чак и кишобране.

п.с. нисам могао да нађем неку мајицу са лепо дизајнираним кинеским словима, асплутно сви Кинези носе мајице и одећу са енглеским натписима, без обзира што не знају реч енглеског језика. Али што се тиче облачења, они нису преузели ову западну геј моду, да мушкарци носе тесне хеланке фармерке и тесну одећу, чак ни жене и девојке не носе тесне фармерке.
Много су природнији од нас и тек када одеш у Кину, схватиш колико смо ми западњаци, а као шатро се ложимо да мрзимо запад.
Nisi video ništa. Kina je hibrid koji će osvojiti svet.

Besmisleno je suditi o tako golemoj zemlji na temelju turističkog putovanja. Zna se da je to zemlja koja se digla na zapadnoj tehnologiji, da im je plus što nemaju Afriku i bliski istok unutra. A to je mentaltet sposobnih žutih mrava, nespojiv s Europljanima u bilo kom obliku.
Upravo to. Treba malo ziveti tamo (a i u drugoj nekoj zemlji) da bi se stvorio jasan utisak o zivotu i sistemu.

Блокчејн технологија није прихваћена од стране тих моћника, управо из разлога што ту нема места за корупцију.

Ви екстремисти мислите да је свет црн или бео и што је најгоре пројектујете те границе између замишљених светова како се коме свиђа.
То што не прихватам лажи које долазе из левичарских неолибералних кругова запада, не значи да се ложим на неку диктатуру.

Упознао си пар кинеских бораца и то давно и ту слику пројектујеш на све Кинезе који живе у данашњој Кини. Па сјајно. Типично балкански. Браво.

А Јапанци су све честити људи, нема везе што су били у савезу са Хитлером, што су чинили ратне злочине и током др.св. рата, а да не спомињемо и пре тога историју сукоба са Кином. Сјајно.
Видим јапанска економија цвета, не требају им никакве реформе, Јапанци се размножавају, не треба им мигрантска радна снага. Ма супер, ајде и ја мало да маштам и да живим у свету лажи и да убеђујем друге да је то тачно.
Ne pripisuj mi svoje osobine, upoznao sam "eminentne" ucitelje i "prosao" Juznu Fukijen provinciju u potrazi za onim sto nisam nasao.
Kada sam se u to vreme vratio na ostrvo Okinavu koja pripada Japanu njihovi ucitelji su se samo nasmejali posto su mi pre nagovestili da "nemam potrebe ici posto necu nista naci" prevedeno na srpski nemogu me nicemu nauciti sto ne znam.
Prica je malo duza mislio sam da se tamo "na izvoru" razlikuju od belosvetskih prevaranata koji su prodavali maglu na zapadu.
Pisao sam o tome pod drugim nikom, mozda se dotakao pod ovim, tako da cu sa ovime zavrsiti kako ne bi ispalo da se hvalim srpski receno po tvome tipicno balkanski.
Putujuci za Australiju na proputovanju jos kao dete sam upoznao i ostale azijske destinacije prvenstveno Singapur.

Japanci su jedini elitni azijski narod, kao sto sam vec napisao azijski Prusi.

Nekada davno smo kupovali italijansku odecu koja je ako ne racunamo visoku klasu bila osrednja, zatim je nekako pocela da se prodaje losa turska zatim gora pazarska sada se promovise najgora kineska kod koje ne postoji razlika medu klasama, sve jedno je da li ces uci u prodavnicu vrhunske klase, ili neke nize sve je bofl ne mogu napisati "srpski receno" posto je rec nemackog porekla.
Ako se zelis kvalitetno oblaciti moras garderobu kupovati, ili siti u Evropi, najverovatnije ti je jasno da se to odnosi i na obucu, na racunam evropsku proizvedenu u kini, ili slicnoj nedodiji.

Isti je slucaj sa tehnickom robom gde je nastao samo privid razvoja mogucnoscu kupovine jeftine, cega god su se dotakli su unistili ukljucujuci i brendove u kojima su suvlasnici, ili su ih kupili, prisiljavajuci ostale proizvodace da smanje cene na ustrb kvaliteta.
Takvom poslovnom politikom su zaustavili progres prvenstveno u nauci prevedeno na srpski tehnicku robu koju posedujes poput racunara na kojem postujes bi posedovao, ali ne bi imao daleko razvijeniji koji nije proizveden, a za kojim ti licno ne bi imao potrebu za razliku od naucnih institucije ciji rad je vec sputavan na opisani nacin.

Izvinjavam se dusebriznicima kojima je moja realna analiza rasprsila iluzije, ipak red je da se suocimo sa realnom stvarnoscu koja nas sve vise pogada od nase jos uvek brace za koje cemo uskoro kada stigne naplata bratstva tvrditi bivsa.

Nameću se i trće al ja neću
tamo 1560 živeli u šatori a okolo livada i goveda
a i u 2024-tu žive u šatori a beće da udju u one zgrade okolo?
Ja znam da bi neki odavde rado otrčali u šator ali neću o njima svi znamo ko su i šta su
Bolje u Americi u šatoru nego u Rusiji u vili.

Krivonog si mi ti Fašista kad se mazis sa kosookim komunistima zderaca Pasa.
Ложи се на лопове и преваранте геноцидних и аутоценоцидних вокација.. типа Хитлера, данашњи наци-Израел, робовласничку Кину и сл... Ко да није Европљанин, већ рођен у кинеском тржном центру блока 45...

A sta da kritikujes ako je sve dobro.
Onda dolazimo do toga da podbunjujes i lazes ljude kritikujuci.
A ako lazes onda te i treba zatvoriti.
Pitaj one dal zive bolje bez gadafija prica.
Тачно. И у Србији је све добро, али неки и даље ,,критикују". Требамо неке елементе кинеског система увести у наше законодавство.

Тачно. И у Србији је све добро, али неки и даље ,,критикују". Требамо неке елементе кинеског система увести у наше законодавство.
Ma ne znas sta je bolje kod nas, dal zdravstvo il skolstvo, sud il policija, nepotizam ili korupcija ...
........

Japanci su jedini elitni azijski narod, kao sto sam vec napisao azijski Prusi.

Не знам зашто обожаваш тај народ који можемо назвати варварским и геноцидним народом, ако гледамо њихову прошлост ?
У суштини, нису они много другачији од Кинеза, осим што су углавном они били агресори.
Прво, Јапан је усвојио многе елементе кинеске културе. Јапански монаси и учењаци су долазили у Кину како би учили о кинеској културу, што је утицало на јапанско друштво и администрацију.
У средњем веку јапански пирати Wokou су нападали кинеску обалу, пљачкали градове и трговачке бродове.
У 16. веку Toyotomi Hideyoshi напада Кореју, са циљем да после освоји и Кину.
Затим први кинеско-јапански рат (1894–1895) где Јапан опет напада Кореју и Кину и осваја Тајван и још неке територије.
1931 јапанска инвазија Манџурије и окупација те области. Јапан је трпео озбиљне међународне осуде због тог чина агреције.
Други кинеско-јапански рат 1937-1945, када су Јапанци побили на стотине хиљада Кинеза.

Не знам зашто обожаваш тај народ који можемо назвати варварским и геноцидним народом, ако гледамо њихову прошлост ?
У суштини, нису они много другачији од Кинеза, осим што су углавном они били агресори.
Прво, Јапан је усвојио многе елементе кинеске културе. Јапански монаси и учењаци су долазили у Кину како би учили о кинеској културу, што је утицало на јапанско друштво и администрацију.
У средњем веку јапански пирати Wokou су нападали кинеску обалу, пљачкали градове и трговачке бродове.
У 16. веку Toyotomi Hideyoshi напада Кореју, са циљем да после освоји и Кину.
Затим први кинеско-јапански рат (1894–1895) где Јапан опет напада Кореју и Кину и осваја Тајван и још неке територије.
1931 јапанска инвазија Манџурије и окупација те области. Јапан је трпео озбиљне међународне осуде због тог чина агреције.
Други кинеско-јапански рат 1937-1945, када су Јапанци побили на стотине хиљада Кинеза.
Kulturu koju spominjes potice iz Indije u Kinu ju je u VI-om veku doneo Bodidarma, kineski Ta mo, japanski Daruma odatle se rasirila na celi istok ukljucujuci prvenstveno verski aspekt poznatiji kao Budizam u sadasnje vreme najpoznatija njena grana je Zen Budizam nije to sporno obrazovaniji ljudi koji su sebi mogli priustiti posedovali su knjige kineskih klasika da ih ne nabrajam, mislim konkretno na elitu.
Najednostavnije objasnjenje je poredenje sa Evropom u kojoj bi uporedio sadasnju Nemacku i Grcku napomenjujuci da su oni njeni zacetnici, mada su sa jedne strane razlike, a sa druge slicnosti ogromne sto je kontradiktornost sama po sebi.
Naprimer u Budizmu postoje raskoli jedan je slican hriscanskom u evropi iz 1050-te god. koji je poznat njihov slican se zove podela na mala i velika kola, spomenuti Zen Budizam je adekvatan Protestantizmu, ili jednoj od njihovih denominacija, ako ne racunamo prethodne periode gde je bio idealan za ratnicku kastu poznatu kao Samurai posto nije postojalo niste pre ni posla samo sadasnjost samim time se nije pridavala vaznost smrti koja je mogla nastupiti u svakom trenutku, svoju renesansu je doziveo 60-tih godina proslog veka kod japanskih intelektualaca mahom studenata.
Istocna Azijska drustva su se stvarala i razvijala poput Evropskih sto je uslovilo razliku medu njima od mentaliteta preko kulture do drustvenog uredenja kao sto svi evropski narodi proucavaju anticke klasike tako i oni svoje.
Mislim da nije potrebno porediti evropsku istoriju ratovanja sa njihovom paralele su ocigledne da je Kina bila u mogucnosti isto bi postupila sto se vidi iz njihove sadasnje namere. Ilustracije radi kada su engleski izaslanici dosli u Kinu zahtevali su od njih da puze pred carem sto su oni odbili vratili se sa vojnom silom kao sto pretpostavljas, ili znas nisu puzali, epilog je poznat.
Razkiju medu njima sam opisao u prethodnim postovima, Japanci se ne ponasaju kao Kinezi.

Poslednja izmena:

Back