Био сам у Кини, али нисам видео комунизам

Ти се буниш само због начина на који се нешто спроводи.

На "слободном" западу не смеш да доведеш у питање првенство похлепе као јединог циља.
Исто као што је политичко једноумље по многим земљама тог запада, да сви подржавају слање оружја једној земљи... Нешто се мени чини да је тешко да баш сви подржавају. Ту конкуренције нема, односно то је слепило. Или диктатура, мада се тај назив теби неће свидети.

На "слободном" западу омладина нездраво једе и бави се свим и свачим (лошим). Многи су навучени на кладионице (болест зависности), пуше, препијају се викендом, и користе још ко зна шта.
Негде прочитах да запад функционише само због хемије. Преко радне недеље је на кофеину, а преко викенда... на некој другој хемији, нелегалној.

А око диктирања... Да ли Кина диктира своје обичаје у Европи? Нисам приметио.

А да ли неко други диктира Европи? Е, тога већ има. Толико има, да се ја питам чему уопште сврха постојања ЕУ.
Америчка Кока кола.
Америчко гледање телевизије (у новије време, инвазија серија до потпуног бесмисла).
Америчка похлепа.
Америчко рекламирање истополаца, разнополаца и ко зна како се већ зову.
Америчко диктирање да цео свет има или да им се поклони или ће бити санкционисан/нападнут.
Америчке "друштвене мреже".

Шта она поменута омладина хоће? Да буду менаџери. Неће у лекаре, возаче, рударе, конобаре, учитеље.

Запад уништава самог себе, без да им неко са стране помаже у процесу - јер им становништво опада. Уништена омладина неће да се жртвује за стварање породице (очекивано).
Већина тих земаља још увек не опада, али само због усељавања (из "недемократских" земаља).

Равноправност? Може.
Ако не могу да будем конзервативан као што јесам, онда ме таква понуда не занима.
Занима ме само такав начин где ћу ја вредети једнако као остали. Не солим памет около и не очекујем да неко мени то ради.
Obican Kinez kao i ostali narodi Azije zele isto, dotle ce moci odrzavati ovu torturu pokazace vreme.

Obican Kinez kao i ostali narodi Azije zele isto, dotle ce moci odrzavati ovu torturu pokazace vreme.
Odgovor na konstataciju daje pitanje zasto vise vole da zive na zapadu nego u svojoj zemlji?
Pri tome ne mislim na lokalne Kineze sirom spomenutog zapada ukljucujuci i Srbiju koji se probijaju kroz zivot, mada je i njima bolje ovde nego u Kini.

Eh kad bi to moglo tako ...

Zapad je kapitalizmom podigao Kinu, rasklopio hiljade svojih fabrika i odneo ih u Kinu, ostavio svoje ljude bez posla i obučio milione Kineza da rade visoku tehnologiju.

Tako je to bilo i još uvek je, priča je velika, ali ne mogu sad da je iznosim.
Па то је типично српски и балкански. Увек је неко други крив, увек је успешним људима неко помогао да буду успешни, све се ради преко везе итд.
Зашто је богат запад, зато што је пљачкао колоније вековима ? Увек неки глупи изговори. Па какве везе Естонија и Финска имају са одређеним државама запада које јесу имали колоније ? Никакве везе, али битно је да их Srbi стрпају у исти кош.
Па ми да смо имали колоније као што је имала ВБ, па на истом нивоу бисмо били сада, јер ко не воли своју државу, он ће да је краде и пропагираће лажни патриотизам, пуна иста национализма, док учествује у корупцију и лоповлуку.

Tu sam te cekao, care!

U tvojoj voljenoj Kini cenzurisu sve zivo, dozvoljavaju video-igre samo par casova nedeljno, blokiraju i guse sve sto nije u skladu sa narativom cara-gospodara i njegove svite..... Ne dao Bog ikome da takvi zavladaju svetom i diktiraju drugima te svoje obicaje.

I najgori moguci americki zlotvori su bolji od toga.
Мораш човече да путујеш и на запад и на исток, да упознајеш све културе, па тек онда доносиш неке закључке.

Ја сам у Тјенцину, то је град који се граничи са Пекингом, налетео на Aple промоцију 3Д наочара, Apple Vision Pro.
Значи у сред Кине, бесплатна промоција америчког бренда. Био сам шокиран како ће изгледати будућност видео преноса и презентације видео материјала.

Они имају oдређену интернет цензуру то је тачно, али мени није требао ни VPN, jeр сам користио МТСов пакет интернет, пошто су наши потписали споразум са два кинеска оператера и све што треба је да купиш Планета нета и тамо се прикачиш на њиховог оператера China unicom.
Могао сам да користим све гугл сервисе, које нисам могао да користим преко њиховог WIFIa.
Зашто они имају цензуру интернета, односно само делић који се односи на гугл и још неке западне апликације ?
Па због економије, а не због идеологије. Неће да их Америка шпијунира, него хоће они да шпијунирају грађане запада и да нама продају робу који ми желимо да купимо. Амери су блокирали Хуавеј, они су гугл и све је то због економије.

Кинези су од комунизма узели само оно што су сматрали корисним док смо ми балкански ретарди узели цео пакет и грдно најјебали. Кинези су флексибилни, прилагодљиви....ми смо крути и више идемо мудима него главом.

Земља напредује у сваком смислу, зашто би критиковао њихов систем, могу једино из љубоморе, али то није моја особина.
Ја прихватам и добре ствари које долазе са запада.

Nigde nije idealno. Pogledaj na zapadu, za najmanju sitnicu koja im se ne sviđa građani izađu na ulicu i zapale grad. Prizori nisu lepi ali pokazuju kako igleda slobodan narod. Sa druge strane, građani istoka moraju da ćute i trpe. Nemaš utisak da je država tu da služi građanima nego građani državi. I to je velika razlika. Lako je napraviti "veličanstvane" stvari kad imaš horde robova, ajde ti to isto uradi sa slobodnim ljudima. Videćeš da nije isto. Rob ćuti i radi dok slobodan čovek ***** i gunđa ako ga nakrivo pogledaš ;)

На "слободном" западу омладина нездраво једе и бави се свим и свачим (лошим). Многи су навучени на кладионице (болест зависности), пуше, препијају се викендом, и користе још ко зна шта.
Негде прочитах да запад функционише само због хемије. Преко радне недеље је на кофеину, а преко викенда... на некој другој хемији, нелегалној.

А око диктирања... Да ли Кина диктира своје обичаје у Европи? Нисам приметио.

А да ли неко други диктира Европи? Е, тога већ има. Толико има, да се ја питам чему уопште сврха постојања ЕУ.
Америчка Кока кола.
Америчко гледање телевизије (у новије време, инвазија серија до потпуног бесмисла).
Америчка похлепа.
Америчко рекламирање истополаца, разнополаца и ко зна како се већ зову.
Америчко диктирање да цео свет има или да им се поклони или ће бити санкционисан/нападнут.
Америчке "друштвене мреже".

Шта она поменута омладина хоће? Да буду менаџери. Неће у лекаре, возаче, рударе, конобаре, учитеље.

Запад уништава самог себе, без да им неко са стране помаже у процесу - јер им становништво опада. Уништена омладина неће да се жртвује за стварање породице (очекивано).
Већина тих земаља још увек не опада, али само због усељавања (из "недемократских" земаља).

Равноправност? Може.
Ако не могу да будем конзервативан као што јесам, онда ме таква понуда не занима.
Занима ме само такав начин где ћу ја вредети једнако као остали. Не солим памет около и не очекујем да неко мени то ради.
Народ је свуда увек исти, само систем, поднебље односно неке стечене навике нас чине различитим.

Ја сам у Пекингу и Тјенцину, видео масу радника који спавају или куњају на послу, дакле они користе ту привилегију, јер су то обично неки продавци или обезбеђење, док рецимо онај Кинез који ради у неком грилу то не може да приушти.
Такође у метроу, на свакој станици имаш обезбеђење где пролазиш рам за детекцију метала, па онда један радник + користи ручни детектор метала, то су све клинци по 18-20 година, онако сморени само помере тај детектор ради реда, да изгледа као да су одрадили посао.

Међутим, Кини није потребна радна снага као што је потребна Јапану, они су успели да приме капитализам, али да не падну под лош утицај запада, као што смо пали ми и Јапаци рецимо.
Кина је изузетно млада нација, то се види на сваком кораку.

Кинези су од комунизма узели само оно што су сматрали корисним док смо ми балкански ретарди узели цео пакет и грдно најјебали. Кинези су флексибилни, прилагодљиви....ми смо крути и више идемо мудима него главом.
Osim što su kopirali Jugoslovenski socijalizam...i slavili Tita ko Maoa....
Kad nemate pojma u čemu pišete, a niko vas ne plaća da lupate, što izmišljate budalaštine?

Razlika je u tome što je Kina velika zemlja i odbila je obojenu revoluciju engleskih fašista,
zajebala zapad i kod druge zamke ulaska u Svetsku trgovinsku organizaciju, a onda i sve stalne napade na njihovu nezavisnost od strane zapadnih kompanija zasnovanih na monopolima koje im obezbedjuju tajne službe i assasini koji bez milosti ubijaju svakoga ko se opire....

Nigde nije idealno. Pogledaj na zapadu, za najmanju sitnicu koja im se ne sviđa građani izađu na ulicu i zapale grad. Prizori nisu lepi ali pokazuju kako igleda slobodan narod. Sa druge strane, građani istoka moraju da ćute i trpe. Nemaš utisak da je država tu da služi građanima nego građani državi. I to je velika razlika. Lako je napraviti "veličanstvane" stvari kad imaš horde robova, ajde ti to isto uradi sa slobodnim ljudima. Videćeš da nije isto. Rob ćuti i radi dok slobodan čovek ***** i gunđa ako ga nakrivo pogledaš ;)
Чим Срби (као и остали народи света) одлазе да раде у Кину и то је тренд који није од јуче, више не можемо да говоримо да је Кина земља робова.
Бар знамо какве су радне навике просечног Србина.

Што се тиче запада ти посматаш само једну гласну мањину, која се свиђа теби и онда генерализујеш цео један народ.
А шта ћемо са грађанима запада који не прихватају масовну неевропску миграцију ? Зашто су они робови у својој сопственој земљи, зашто они ћуте, кога се они плаше, ко је њих заплашио, чији су они робови, када ће они да се пробуде, зашто они служе држави ?

Чим Срби (као и остали народи света) одлазе да раде у Кину и то је тренд који није од јуче, више не можемо да говоримо да је Кина земља робова.
Бар знамо какве су радне навике просечног Србина.

Nisam znao da Srbi idu u Kinu, vidiš, ne znam nikoga. A znam dosta prijatelja, rodbine i kolega koji su otišli u zemlje EU.

А шта ћемо са грађанима запада који не прихватају масовну неевропску миграцију ? Зашто су они робови у својој сопственој земљи, зашто они ћуте, кога се они плаше, ко је њих заплашио, чији су они робови, када ће они да се пробуде, зашто они служе држави ?

Kako se ne bune, bilo koliko hoćeš demonstracija, pobeđuju na izborima, desnica je sve agresivnija. I to sve zbog jedne jedine teme - migranti. I stvari su počele da se menjaju, migrantska politika je zaoštrena, Nemci se pripremaju na deportacije... nije da se ništa ne dešava. Evropa uči na svojim grešakma, samo je sve to užasno kilavo kako to inače i jeste u Evropi uvek ;)

Osim što su kopirali Jugoslovenski socijalizam...i slavili Tita ko Maoa....
Kad nemate pojma u čemu pišete, a niko vas ne plaća da lupate, što izmišljate budalaštine?
Копирали до мојега....да су копирали било шта од ових наших идиота балканских не би их било више

Као што сам и најављивао на форуму, посетио сам Пекинг и што се тиче политичке идеологије, било је онако како сам и очекивао.
Комунистичких симбола срп и чекић и петокрака (Мао и слично), можда сам видео на свега 10 места. Јако ретко, много више комунистичких симбола има у Москви.
Највећи шок сам доживео на бувљој пијаци, Panjiayuan Flea Market, где сам у једној продавници сувенира, на полици где су били изложене мале статуе владара, налетео на Хитлера. :eek: И то 3 различите статуе.
Међутим, врло брзо сам схватио да њима Хитлер не значи ништа, као што не значи ни нама и да је он заправо једини проблем за Јевреје. Кинезима је једини проблем Јапан и ништа што се тиче јапанске културе нећеш наћи у Јапану.
Рецимо посетио сам и етно парк, где у сваком делу парка имаш етно село неке културе, типа корејске или култура њихових мањина, али нема јапанског парка.
Историја њиховог сукоба је много старија од др.св. рата.

Што се тиче архитектуре, нема ни говора да су наставили са комунистичким брутализмом односно соц реализмом ... има тога, али то су старе зграде које се више не граде одавно. Кина се већ од 70их година држи неког микса модерне архитетуре у комбинацију са својој кинеском архитектруром.

На сваком кораку се види да је Кина отворена за иновације и врло лако је навикнути се на друштво које фунционише без кеша, где се све плаћа преко телефона или скенирање длана или лица.
3Д билборди су такође честа појава, ваљда ће и Београд једног дана то доживети, када падне цена те скупе технологије.

Град је ненормално тих, нема кафана, нема пијаница и наркомана, безбедан је чак и за соло девојке, на хиљаду Кинеза видиш једног странца.
У саобраћају не поштују прописе, али возе споро и нормално, нико не труби, нико никога није ни закачио, а град има преко 20 милиона људи, брдо бицикала, мотора и скутера. Тамо младе жене немају тај комплекс да мора да их муж воза у ауту, већ седну на бицикл или скутер и возе мало дете.
Изнајмљују на сваком месту, бицикле, екстерне батерије за моб, чак и кишобране.

п.с. нисам могао да нађем неку мајицу са лепо дизајнираним кинеским словима, асплутно сви Кинези носе мајице и одећу са енглеским натписима, без обзира што не знају реч енглеског језика. Али што се тиче облачења, они нису преузели ову западну геј моду, да мушкарци носе тесне хеланке фармерке и тесну одећу, чак ни жене и девојке не носе тесне фармерке.
Много су природнији од нас и тек када одеш у Кину, схватиш колико смо ми западњаци, а као шатро се ложимо да мрзимо запад.
У Кини и нема чистог комунизма већ неки микс комунизма и социјализма. Тзв "комунизам са кинеским карактеристикама". Воде се оним њиховим "Није битно које је боје мачка, докле год лови мишеве". Исто као што је код амера изгледа могуће да будеш и либерал и левичар, а у остатку света је то шизофрено.

Копирали до мојега....да су копирали било шта од ових наших идиота балканских не би их било више
Kopirali, samo su veliki i svoje monarhiste su spakovali na ostrvo i pustili ih da rade...a naši dvolični monarhisti su postali komunisti...Ti ga poštediš i ostaviš da se socijalizuje, a on kao svaka džukela uzme parice od fašista i nastavi da rovari....sa dva svedoka su dokazivali da su bili u partizanima....

Kako se ne bune, bilo koliko hoćeš demonstracija, pobeđuju na izborima, desnica je sve agresivnija. I to sve zbog jedne jedine teme - migranti. I stvari su počele da se menjaju, migrantska politika je zaoštrena, Nemci se pripremaju na deportacije... nije da se ništa ne dešava. Evropa uči na svojim grešakma, samo je sve to užasno kilavo kako to inače i jeste u Evropi uvek ;)
Па ствар је проста, позната је и пре доба када је човек напустио пећину, све што треба да раде западни десничари је да праве децу, макар троје деце, али они то неће. И није тачно да се само исламисти размножавају, у Кини је рецимо нормална ствар, као што је и овде на Балкану била некада, да се млади људи забављају већ у 20им годинама, да оснивају породице и добијају децу врло рано.... мислим није то врло рано, него су Срби постали западњаци па хоће да живе до 50е године, па тек онда да можда се жене и удају.

Могу Немци да депортују мигранте, али неће Немице да рађају и онда долази до економске кризе, зато ако желе да одрже економски стандард, морају поново да прочитају Мајн Кампф и да их Хитлер подсети како се праве деца и ништа више, како су жене се жртвовале за породицу и биле домаћице, чувајући по 4-5 деце, док је мушкарац морао вредно да ради како би нахранио породицу. Сада ни жене ни мушкарци не желе то.

У Кини и нема чистог комунизма већ неки микс комунизма и социјализма. Тзв "комунизам са кинеским карактеристикама". Воде се оним њиховим "Није битно које је боје мачка, докле год лови мишеве". Исто као што је код амера изгледа могуће да будеш и либерал и левичар, а у остатку света је то шизофрено.
Није то баш тако једноставно, заборавио си рецимо да додаш да та иста КП баштини идеје конфучијанизма, које су старе преко 2000 година.
Затим националистичка пропаганда, мислим каква је то КП која се ложи на национализам, па комунистички идеолози Маркс и Енгелс се окрећу у гробу и назвали би их фашистима.
Па онда прагматичност, то такође није одлика комуниста, замисли када је њима економија важнија од идеологије, уместо попут правих комуниста да се држе идеолошких праваца по цену и да народ гладује, као рецимо у С.Кореји или некада у СССРу.
Затим технократија, која је немогућа без повезивања са другим државама и корпорацијама.
Екологија, па комунистичка држава такође не би марила много о еколошким темама, јер и то је нешто што долази са мрског запада.

Da.

Uz jednu ispravku, na kraju ce tvoja judejska braca uspeti. Unistice i Ameriku i EU.

Kineski zderaci Pasa su novi Cionisticki izvodjaci radova.
Нити Јевреји уништавају запад, нити Кинези једу псе и мачке, нити је Кисинџер пренео америчке фабрике у Кину.

Западни човек, а ту посебно убрајам и Srbe и Srpkinje, не желе да се размножавају и то је главни проблем, а решење је просто, то је знао и пећински човек.
Ако не желиш да оставиш потомство иза себе, неко други ће свакако доћи у твоју кућу једног дана, био то можда човек твоје горе лист или неки странац.

Сваки Кинез може да приушти један VPN и да гледа интернет садржај који и ми можемо да гледамо, нико ти неће откинути главу ако користиш VPN, oни то и користе, ако им то треба. Али питање је зашто они нису прихватили све најгоре од запада.

Па ствар је проста, позната је и пре доба када је човек напустио пећину, све што треба да раде западни десничари је да праве децу, макар троје деце, али они то неће. И није тачно да се само исламисти размножавају, у Кини је рецимо нормална ствар, као што је и овде на Балкану била некада, да се млади људи забављају већ у 20им годинама, да оснивају породице и добијају децу врло рано.... мислим није то врло рано, него су Срби постали западњаци па хоће да живе до 50е године, па тек онда да можда се жене и удају.

To je normalno kad je zemlja nerazvijena. Nije Kina ono što vidimo na slikama, populacija Kine je i dalje 95% siromašnih. I videćeš da će isto doći i kod njih dolaskom standarda. Ljudi kad osete slobodu i standard, nije im do rađanja. Natalitet je svojstvo sirotinje. Jbg, ali tako je (ne tvrdim da mi se sviđa, samo konstatujem).

Управо тако

Комунизам је идеологија, a као друштвено-политички систем, комунизам никада и нигде није постојао, па ниси ни могао да га као таквог "видиш" чак ни у Народној републиици Кини. Међутим, као идеологија, односно идел коме се стреми, комунизам је итекако присутан у НР Кини :kafa: (btw само да те обавестим да је и моја маленкост била у НР Кини, давно пре тебе додуше, али већ и тада сам ручао у McDonalds-у поред трга Тјенанмен)

Primary school students sing together to celebrate the hundredth anniversary of the founding of the Communist Party of China (CPC) in Zaozhuang, Shandong Province, China, June 22, 2021. Credit: Costfoto/Barcroft Media via Getty Images

Ученици основних школа заједно певају како би прославили стоту годишњицу оснивања Комунистичке партије Кине, у Заозхуангу, провинција Шандонг, Кина, 22. јуна 2021.

Комунизам је као ислам, он жели да историја почиње са комунизмом и да траје вечно са комунизмом, а ако треба и да се заврши са комунизмом и после тога потоп.
Тако да у правим комунистичким земљама, комунизам се и тек како види, на сваком кораку, почев од комунистичке архитектуре које нема у данашњој Кини, чак и она која је грађена пре 70их, чак и такве зграде се реновирају и додају се елементи савремене архитектуре, јер и они су схватили да соц реализам је ругоба архитектуре и издаја кинеске традиције.
Нема комунистичких симбола, далеко више је традиционалних кинеских симбола, много је више заступљено будистичких храмова, одржавају се традиоционална кинеска насеља звана хутонг итд.

Кинези су схватили да једино добро што им је КП оставила је затворени политички систем који нуди одличну контролу друштва и економије, тако да је тамо комунизам побеђен на сваком пољу, а само су га задржали у партијској организацију, јер им омогућава да не губе време, новац и енергију, на вишепартијски систем, кад ефикасније могу да делују из једног центра.
Временом ће нестати и та лажна љуштура КП, јер у свом саветодавном делу они имају још 8 партија.

• Револуционарни комитет кинеског Куоминтанга (中国国民党革命委员会)
    • Основан 1948. године. Његови чланови су углавном бивши припадници Куоминтанга који су се определили за сарадњу са КПК.
  • Кинеска демократска лига (中国民主同盟)
    • Основана 1941. године. Састоји се од интелектуалаца и академика који се залажу за сарадњу у областима науке, образовања и културе.
  • Кинеска асоцијација за демократску националну изградњу (中国民主建国会)
    • Основана 1945. године, са фокусом на економију, предузетништво и индустријски развој.
  • Кинеска асоцијација за промоцију демократије (中国民主促进会)
    • Основана 1945. године и фокусира се на област образовања, културе и науке.
  • Кинеска партија земљорадничко-радничке демократије (中国农工民主党)
    • Основана 1930. године и углавном се бави питањима здравства и заштите животне средине.
  • Кинеска партија Џиу Сан (九三学社)
    • Основана 1945. године, са фокусом на науку и технологију. Њени чланови су углавном научници и академици.
  • Тајванска демократска аутономна лига (台湾民主自治同盟)
    • Основана 1947. године и углавном представља интересе људи са Тајвана који живе у Кини.
  • Зхигонгданг Кине (中国致公党)
    • Основана 1925. године. Њен циљ је изградња мостова између Кине и прекоморских Кинеза, са фокусом на међународну сарадњу.
  • Ове партије учествују у Народном политичком саветодавном савету Кине (全国政协), који има саветодавну улогу и даје препоруке влади. Иако оне нису опозиционе партије у класичном смислу, имају улогу у политичком животу земље као подршка и допуна КПК у специфичним областима.
Па где би нама био крај када бисмо имали владу експерата, чак и по цену да укинемо изборе на 10 година и да стрељамо сваког ко се упусти у корупцију, која се не би неговала као што се сада негује, да сматрамо да је неко способан зато што краде државу, већ да га прогласимо издајником.

Kopirali, samo su veliki i svoje monarhiste su spakovali na ostrvo i pustili ih da rade...a naši dvolični monarhisti su postali komunisti...Ti ga poštediš i ostaviš da se socijalizuje, a on kao svaka džukela uzme parice od fašista i nastavi da rovari....sa dva svedoka su dokazivali da su bili u partizanima....
Па управо се о тој разлици ради на нивоу појединаца, наш и њихов комунизам небо и земља....на папиру је то можда све слично или у некој теорији али у пракси везе једно с другим нема

To je normalno kad je zemlja nerazvijena. Nije Kina ono što vidimo na slikama, populacija Kine je i dalje 95% siromašnih. I videćeš da će isto doći i kod njih dolaskom standarda. Ljudi kad osete slobodu i standard, nije im do rađanja. Natalitet je svojstvo sirotinje. Jbg, ali tako je (ne tvrdim da mi se sviđa, samo konstatujem).
Живиш у заблуди. Ја нисам био у некој кинеској вуко%ебини на западу те земље где живе муслимани Ујгури типа Синђанг, већ у Пекингу (други највећи град у Кини) и Тјенцину (трећи највећи град у Кини).
Рецимо просечна плата у Пекингу је као у Љубљани, али је куповна моћ у Пекингу већа за скоро 25%. Што значи да су престигли Рим и Праг.

И опет видиш да имају гомилу младог света, гомилу младих парова, гомилу деце, а до јуче су им забрањивали да имају двоје деце.

Погледај муслимане. Имаш богате муслиманске државе, али и тамо муслимани се не одричу потомства.

Odgovor na konstataciju daje pitanje zasto vise vole da zive na zapadu nego u svojoj zemlji?
Pri tome ne mislim na lokalne Kineze sirom spomenutog zapada ukljucujuci i Srbiju koji se probijaju kroz zivot, mada je i njima bolje ovde nego u Kini.
Зашто Шпанац из Мадрида жели да ради у Швици или С.А.Д. ? Па зато што му није довољна та плата од 2000 евра, колико зарађује и просечан Кинез у Пекингу, који такође жели исто што жели и овај Шпанац из Мадрида.

Само просечан Кинез има децу, то није исто као и код просечног Европљанина.

Back