Био сам у Кини, али нисам видео комунизам

Као што сам и најављивао на форуму, посетио сам Пекинг и што се тиче политичке идеологије, било је онако како сам и очекивао.
Комунистичких симбола срп и чекић и петокрака (Мао и слично), можда сам видео на свега 10 места. Јако ретко, много више комунистичких симбола има у Москви.
Највећи шок сам доживео на бувљој пијаци, Panjiayuan Flea Market, где сам у једној продавници сувенира, на полици где су били изложене мале статуе владара, налетео на Хитлера. :eek: И то 3 различите статуе.
Међутим, врло брзо сам схватио да њима Хитлер не значи ништа, као што не значи ни нама и да је он заправо једини проблем за Јевреје. Кинезима је једини проблем Јапан и ништа што се тиче јапанске културе нећеш наћи у Јапану.
Рецимо посетио сам и етно парк, где у сваком делу парка имаш етно село неке културе, типа корејске или култура њихових мањина, али нема јапанског парка.
Историја њиховог сукоба је много старија од др.св. рата.

Што се тиче архитектуре, нема ни говора да су наставили са комунистичким брутализмом односно соц реализмом ... има тога, али то су старе зграде које се више не граде одавно. Кина се већ од 70их година држи неког микса модерне архитетуре у комбинацију са својој кинеском архитектруром.

На сваком кораку се види да је Кина отворена за иновације и врло лако је навикнути се на друштво које фунционише без кеша, где се све плаћа преко телефона или скенирање длана или лица.
3Д билборди су такође честа појава, ваљда ће и Београд једног дана то доживети, када падне цена те скупе технологије.

Град је ненормално тих, нема кафана, нема пијаница и наркомана, безбедан је чак и за соло девојке, на хиљаду Кинеза видиш једног странца.
У саобраћају не поштују прописе, али возе споро и нормално, нико не труби, нико никога није ни закачио, а град има преко 20 милиона људи, брдо бицикала, мотора и скутера. Тамо младе жене немају тај комплекс да мора да их муж воза у ауту, већ седну на бицикл или скутер и возе мало дете.
Изнајмљују на сваком месту, бицикле, екстерне батерије за моб, чак и кишобране.

п.с. нисам могао да нађем неку мајицу са лепо дизајнираним кинеским словима, асплутно сви Кинези носе мајице и одећу са енглеским натписима, без обзира што не знају реч енглеског језика. Али што се тиче облачења, они нису преузели ову западну геј моду, да мушкарци носе тесне хеланке фармерке и тесну одећу, чак ни жене и девојке не носе тесне фармерке.
Много су природнији од нас и тек када одеш у Кину, схватиш колико смо ми западњаци, а као шатро се ложимо да мрзимо запад.
Si pojeo nekog šišmiša?

Ali u Kini vlada Komunistička partija i drži stvari pod kontrolom. Svuda u svakom selu i u svakom gradu su njihovi partijski kadrovi koji sve nadgledaju i o svemu brinu. Gledao sam emisiju o nekom kineskom selu koje ima par desetina hiljada ljudi i sve je moderno, i tamo partijski kadrovi od malena decu uče i vaspitavaju moralnim vrednostima kineskog društva i Komunističke partije. Ti ljudi ne nose uniforme ali Kinezi dobro znaju ko su i oni su glavni tamo. Slušao sam nekog lika koji ispričao situaciji gde se neki milioner bahatio na ulici, samo se pojavio neki čovek i popreko ga pogledao i on se ućutao i sklonio odatle.
U Kini ako si clan partije dobijes visoku funkciju bez ikakvog znanja ,nesto sto i kod nas ima ali daleko vise.

Ali u Kini vlada Komunistička partija i drži stvari pod kontrolom. Svuda u svakom selu i u svakom gradu su njihovi partijski kadrovi koji sve nadgledaju i o svemu brinu. Gledao sam emisiju o nekom kineskom selu koje ima par desetina hiljada ljudi i sve je moderno, i tamo partijski kadrovi od malena decu uče i vaspitavaju moralnim vrednostima kineskog društva i Komunističke partije. Ti ljudi ne nose uniforme ali Kinezi dobro znaju ko su i oni su glavni tamo. Slušao sam nekog lika koji ispričao situaciji gde se neki milioner bahatio na ulici, samo se pojavio neki čovek i popreko ga pogledao i on se ućutao i sklonio odatle.
Хехе... Ајд' сад замисли да неки Гејтс, Цукенберг, Безос, Маск... Нагло престану да гњаве околину само зато што им је наложено да се склоне.

Видиш, Кина је ред, а запад је бахатост.

Kakva je klopa? Posle god je bio dečko od drugarice i fazon tu gde su odseli, preko firme, imali su klopu I bukvalno su doneli neku šerpu sa nekom čorbu u sredini je bila kokoška glava sa sve očima i neocerupana:D bas je heavy izgledalo, kaže nije se najeo nigde tamo
To nije istina, imas dosta fanstasticnih hotela sa super kuhinjom i dobrih restorana u gradu ,kuhinja u firmama tj na poslu je uzasna ,bas se ne moze jesti.

Видиш, Кина је ред, а запад је бахатост
Imaju neki sistem da ih drže pod kontrolom, oni su ih stvorili oni ih mogu i vratiti na staro.
U Kini ako si clan partije dobijes visoku funkciju bez ikakvog znanja ,nesto sto i kod nas ima ali daleko vise.
Kada bi oni cenili ne znanje ne bi bili tamo gde su sada.

Imaju neki sistem da ih drže pod kontrolom, oni su ih stvorili oni ih mogu i vratiti na staro.

Kada bi oni cenili ne znanje ne bi bili tamo gde su sada.
Cijene, radio sam projekte u Kini vise puta ,cak i u privatnoj firmi np iz Tajvana FUPY na vrhu fabrike petokraka i mnogi Kinezi su mi se falili da ih je partija tu postavila, nikad nisam pitao kako to funkcionise, sad mi je interesantno, u drzavnim kineskim firmama drzava puno para daje kao stimulans.

Тако Балканац замишља туђи свет, увек пројектује слику из сопственог искуства.

Не може држава која улаже 3-4 пута више од С.А.Д. у иновативну технологију, да има такав титоистички офрље систем какав је овде био и опстао до данас.

Хехе... Ајд' сад замисли да неки Гејтс, Цукенберг, Безос, Маск... Нагло престану да гњаве околину само зато што им је наложено да се склоне.

Видиш, Кина је ред, а запад је бахатост.
Ne dao Bog takav ''red'' nigde!

Zato što su Kinezi nakon smrti Mao Zedonga shvatili da je komunizam staljinističkog doba koji je dotični sprovodio budalaština pa su to batalili a samo ostavili naziv partije.
Чак ни за време Мао-а, они се нису држали стаљинизма, јер њихов комунизам је био специфичан, а боље би било да су били стаљинисти, бар би имали некакав економски напредак и значајнију индустријализацију, а не глад и беду.

Капитализам им је донео и партијско пропагирање патриотизма и национализма, што није одлика ни једне КП.

Није важно да ли је мачка црна или бела, све док лови мишеве.

• Podržavam
Reactions: iig
Чак ни за време Мао-а, они се нису држали стаљинизма, јер њихов комунизам је био специфичан, а боље би било да су били стаљинисти, бар би имали некакав економски напредак и значајнију индустријализацију, а не глад и беду.

Капитализам им је донео и партијско пропагирање патриотизма и национализма, што није одлика ни једне КП.

Jedine KP koje su preživjele pad SSSRa su upravo te koje su baštinile nacionalizam kao dio svog programa. To nije slučajno.

Тоталне небулозе лупеташ...

Да није поганог Хенрија Кисинџер аи ресто кошираних комуњара, који је Америчку топ индустрију на кварно преселио из Америке у Кину, били би у рангу Монголије...

Јудео-сатанисти, хоће да рушењем Америке подигну Кину, а то неће да може јер је ЕУ Америчка полуколонија, коју баш брига за модернизацију и брзање технологије, већ само за висок стандард становништва, и ништа више, што је у робовласничког Кини, мисаона именица...

Za vas je on donosilac slobode u Istočnoj Evropi.
Он је лудак и злочинац... Ал мање од Стаљина, који је твој идеолошки протеже, због нацистичке сергијанштине коју сиссаш преко удбашке СПЦ гарнитуре..

Које неокомуњарске глупости... Хића нас требио преко усташа, заједно са Јеврејима ко вашке, па је и поред тога небитан за Србе ко Кинезима...:roll:
Кинези мрзе Хидеки Тожоа и Јапанце који глорификују њега, ми мрзимо Павелића и усташе које глорификују њега.
Хитлер нема везе са тим и зато су Кинези толерантни према њему, као и Срби који нису комунисти, јер Срби када су комуњаре они су искрене комуњаре, оно воле државни посао где могу да спавају, док Кинези раде вредно у свом капиталистичком систему.

Back