NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 22.215
Не већ део Руса са Готима је продро на илирик и сад се зову Рашанима (Визигота)Ne, nije stvar samo hronologije (ali jesi insistirao da je bilo u staroj eri), već i mešanja sa Tribalima i Tračanima. Ne znam kako ti to nije nelogično; tako nastaju Tračani i to tek u vreme Rimskog carstva, pre kojeg zapravo ima ipak opet Tračana?
Pominjao sam o tome o čemu se to radi tj. šta je izvor. Roksolani dolaze 69. godine naše ere. Naveo sam ti tačan citat iz I knj. Takitove Istorije:
Видно да Бугаре и Србе третира као досељенике а Рашане (Московљане) или Трачане да су дошли п.н.е на Балкан.
Već si ovo pisao i već sam ti o ovome pojasnio; ne brka Orbini Rašane sa Tračanima, niti kaže da su došli pre nove ere na Balkan.
![]()
Upadaju Roksolani 69. godine nove ere - nove, a ne stare - razbijaju dve čete rimskih vojnika, ubijaju rimskog upravnika i nastanjuju Meziju, gde su prozvani potom Rašanima.
Te provale Roksolana je našao kod Tacita (I knj. njegove Istorije):
Conversis ad civile belluni animis externa sine cura habebantur. Eo...
Antički Roksolani (tj. ovde kod Orbina Rusi) iskorišćeni su za konstruisanje ovog narativa i na temelju igre reči Rašani-Roksolani.
Овде их сматра Вандалима!
Онда део да ти буде јасније да становнике Горње и Доње Мезије сматра Трибалима. Према некима то је Сервиа Горња Мезија према другима то је Босна. и Бугарска. Није сигуран да ли је Мезија Сервија или Босна за другу је сигуран да је Бугарска.
Добићеш супер експресно и Трачане јер су Дардани и Мези Трибали од којих потичу и Босони